Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Staffanstorp , Staffanstorp Albovägen 1

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Boarea: 127 m2
Tomtarea: 503 m2
Hörntomt Välskött 1,5-planshus med social planlösning med uterum på härlig hörntomt

Albovägen 1 är ett charmigt 1,5-planshus som är idylliskt beläget på en hörntomt, omgivet av en välskött trädgård, och det har en idealisk närhet till både centrum och dagligvarubutiker. Detta hem är verkligen en pärla som bjuder på både komfort och praktiska lösningar för den moderna familjen.

Hjärtligt välkommen på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Väkommen till Albovägen 1! Här finner du ett charmigt 1,5-planshus på härlig hörntomt med välskött trädgård, och rymligt uterum. Huset har tack vare sitt centrala läge nära till både centrum och flera dagligvarubutiker. Ett hemtrevligt boende som bjuder på både komfort och praktiska lösningar för den moderna familjen.

Hall

När du kliver in i huset möts du av en ljus och välkomnande hall med generöst med plats för att hänga av dig ytterkläder och förvara skor. Ljusa färger och fina detaljer skapar en inbjudande atmosfär.

Vardagsrum

Vardagsrummet är hjärtat av hemmet och erbjuder en rymlig och avslappnad atmosfär. Stora fönster släpper in mycket naturligt ljus och ger en underbar utsikt över trädgården. Här finns gott om plats för en matplats för många gäster samt en större soffhörna. Detta är den perfekta platsen att koppla av med familj och vänner.

Kök

Köket är ett funktionellt, välplanerat och ljust Marbodalkök renoverat 2009. En vacker, påkostad stenskiva i svart pryder diskbänkens fina arbetsytor och bryts snyggt av med kakel i vitt. I anslutning till köket finns även en matplats där hela familjen kan samlas. Köket är praktiskt och stilrent, vilket gör det till en fröjd att laga mat här. Härifrån finns också utgången till tvättstuga och grovingång.

Tvättstuga

Tvättstugan är en genomtänkt lösning för hushållets behov. Här hittar du både tvättmaskin och torktumlare. Dessutom finns en helkaklad dusch som komplement till duschen i det helkaklade badrummet. Med en separat grovingång och en direkt utgång till trädgården är detta utrymme både praktiskt och funktionellt, vilket underlättar vardagen och trädgårdsarbetet.

Sovrum

På husets entréplan finns ett större smakfullt sovrum som har gott om plats för en dubbelsäng och har även generöst med förvaringsutrymme bakom skjutdörrsgarderob. På detta våningsplan har det tidigare funnits ytterligare ett sovrum i vardagsrummet som kan återställas för den som önskar fler sovrum.

Badrum

Badrummet är stilrent renoverat 2008 med kakel i vitt och grått samt svarta detaljer med inredning från Marbodal. Ett modernt och ljust badrum med en rymlig dusch bakom vikbara duschväggar i glas, handfat och toalett. Här finns allt du behöver för en avkopplande start på dagen.

Gästtoalett

Huset erbjuder också en praktisk gästtoalett, vilket är perfekt när du har besök. Även denna är helkaklad i ljusa toner!

Uterum

Ett av höjdpunkterna i detta hus är uterummet, som är en perfekt plats att njuta av naturen året runt. Med stora glaspartier överblickar du den grönskande trädgården och förlänger utesäsongen både på vår och höst. Här kan du koppla av med en kopp kaffe eller bjuda in vänner för trevliga stunder.

Sovrum

På övervåningen finner du ett ytterligare sovrum med plats för både säng och skrivbord samt förvaringsmöblemang. På ovanvåningen finns också ett trevligt allrum som kan användas som ett andra vardagsrum eller som en plats för barnens lek. Här finns möjligheter att göra ytterligare ett sovrum och anpassa utrymmet efter dina behov.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Boarea:

127 kvm

Areakälla:

taxeringsinformation

Antal rum:

4

Varav sovrum:

2 - 4

Pantbrev:

3

Pantbrev summa:

1 000 000

Tillträde:

Enligt överrenskommelse.

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla

Byggnadsår:

1965

Grundläggning:

Betongplatta

Grundmur:

Betong

Stomme:

Trä

Fasad:

Tegel

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Tegel (2014)

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Luft/vattenvärmepump (2008), samt direktverkande el på ovanvåning.

Ventilationstyp:

Självdrag

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 155kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 28 sep. 2023

Övrigt:

Jordfelsbrytare finns installerat.
Plåtning av gavlar gjort 2020.

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

2 st

Uppvärmningskostnad:

36 998 kr/år

Elkostnad:

8 088 kr/år

VA:

6 949 kr/år

Renhållning:

3 772 kr/år

Försäkring:

4 497 kr/år

Total driftkostnad:

60 304 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9525 kr

Elförbrukning:

14 435 kWh/år

Kommentar:

Driftskostnaden är säljarens egna verkliga förbrukning och kan variera beroende på användning. Driftskostande ska därför bara ses som ett riktvärde.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Stanstorp 1:392

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Detaljplan (1990-02-12) Byggnadsplan (1964-04-02)

Tomtarea:

503 kvm

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Beskrivning bilplats:

Carport samt uppställningsplats

Försäkringsbolag:

Länsförsäkringar

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

2 552 000 kr

Preliminärt taxeringsvärde:

Nej

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Värderingsenheter

Småhusbyggnad

Värdeår:

1965

Taxeringsvärde:

1 716 000 kr

Småhusmark

Taxeringsvärde:

836 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Trivsam och lugn kommun som under de senaste åren har blivit omåttligt populär för barnfamiljer. Anledningen till detta är att det i Staffanstorp finns flertalet skolor och förskolor samt ett stort antal lekplatser och grönområden. Bebyggelsen i Staffanstorp är blandad med äldre samt nybyggda hus, men majoriteten av husen är uppförda under 70-talet. God närservice med bl.a. vårdcentral och tandläkare i byns centrum samt ett stort urval av dagligvarubutiker.

Närheten till både Lund och Malmö är för många en stor fördel. Du tar dig snabbt ut på länsväg 108 för att komma till Lund och riksväg 11 eller E22 för att ta dig till Malmö via bil. Även pendlingsmöjligheterna från Staffanstorp är goda och du tar dig enkelt med buss in till både Lund och Malmö. Från Staffanstorp tar du dig även enkelt till Öresundsbron och kontinenten tack vare närheten till riksväg 11 som leder dig direkt dit.

I Staffanstorp finns ett stort utbud av matvarubutiker såsom City Gross, Willys, Coop och Ica. Dessa ligger strategiskt utplacerade i Staffanstorp och du har alltid nära till dagligvaruhandel, var du än bor. Det finns även ett nyare handelsområde som ligger i utkanten av Staffanstorp där det finns ytterligare fler butiker. Staffanstorps centrum erbjuder en variation av restauranger och caféer.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal.Uppdragsgivaren har, via mäklarens förmedling, av Hemnet erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Albovägen 1, 24538 Staffanstorp

Alla lediga objekt