Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Staffanstorp , Staffanstorp Annerovägen 7
2 495 000 kr som utgångspris.
Avgift: 6 574 kr
inkl värme. Till avgiften kommer en obligatorisk avgift för internet via fiber (1000/1000) på 187 kr/månad. Kostnad för hushållsel, varmvatten och kallvatten debiteras efter förbrukning vilket läses av varje månad men har en fördröjning på 3 månader på avin.
Boarea: 75 m2
Rum: 3
Våning: 1 av 3
Markplan.
Hiss: Ja
Hörnlägenhet med uteplats

Nu har vi äntligen möjligheten att presentera en rymlig trea på markplan i Brf Roos Garden! Med en välplanerad planlösning erbjuder denna lägenhet allt du kan önska dig, så som en öppen planlösning, en generös uteplats, ett modernt kök och ett badrum med tvättmöjligheter. Lägenheten är i väldigt fint skick då huset färdigställdes år 2022. Här bor du nära både centrum och vackra grönområden. Varmt välkommen på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Annerovägen 7 erbjuder en fantastisk boendemiljö med sin välplanerade planlösning, centrala läge och charmiga uteplats är det här en plats där man verkligen kan trivas och känna sig hemma. Välkommen!

Hall

En inbjudande entré välkomnar med gott om utrymme för att hänga upp jackor och förvara skor, med praktisk mörkgrå klinker. Här hittar man även den rymliga förrådet och längre in, ett praktiskt städskåp. Från hallen leder vägen till alla rum i bostaden, med genomgående ekparkett under fötterna och väggar målade i vitt.

Sovrum

Det generösa sovrummet har utsikt mot föreningens fridfulla innergård. Här finns gott om utrymme för en stor säng och förvaringsmöbler eller arbetsbord. Stora fönster släpper in naturligt ljus och ger en trevlig utsikt över omgivningen. En rymlig inbyggd garderob med vita skjutdörrar erbjuder utmärkta förvaringsmöjligheter.

Sovrum

Det andra sovrummet ligger vägg i vägg och har också detta utsikt över föreninges härliga innergård. Detta rum har många olika användsningsområden och kan användas som barnrum, gästrum eller kontor.

Badrum

Modernt och stilrent badrum med grått klinkers på golvet och vitt kakel på väggarna. Här bjuds det på dusch med glasväggar, handfat med kommod, spegelskåp och toalett. Dessutom finns egen tvättmöjlighet med både tvättmaskin och torktumlare med goda förvaringsmöjligheter i skåp ovan.

Vardagsrum

Rummet som fungerar som hjärtat av lägenheten är vardagsrummet, vilket lockar till avkoppling och gemenskap. På grund av den öppna planlösningen mellan vardagsrummet och köket, blir det en plats för social interaktion, samtidigt som köket delvis skärmas av. Det är möjligt att inreda rummet med både en rymlig soffa och matsalsmöbler. Generösa fönster släpper in naturligt ljus och ger en fin atmosfär, och från rummet har man också tillgång till en trevlig uteplats.

Kök

Med mörka träpaneler och en ljusgrå stenliknande bänkskiva och stänkskydd ger köket ett elegant intryck. Nickelbeslagen matchar kranen och den rostfria diskhon. Köket är komplett med integrerad diskmaskin, inbyggd ugn och mikrovågsugn, fläkt samt en delad kyl och frys. Det finns gott om förvaringsutrymme i lådor och skåp, generös arbetsyta och praktisk belysning under överskåpen.

Uteplats

Terrassen är en idealisk plats för att avnjuta den gröna utsikten i eftermiddagssolen. Med tillräckligt med plats för utemöbler och växter blir det en plats där man kan koppla av och njuta av stillheten i omgivningen. Perfekt för sommardagar eller en lugn stund med en kopp kaffe på morgonen.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

75 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

3

Varav sovrum:

2

Kökstyp:

kök

TV & Bredband:

Fiber

Beskrivning uteplats:

Uteplats med eftermiddagssol.

Andel i föreningen:

0.01777 %

Kommentar till andelstal:

Andelstalet är hämtat från Delagott Förvaltning som sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Det går ej att specificera hur andelstalet är uträknat.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

920 325 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.

Lägenhetsnummer förening:

5-1004

Lägenhetsnummer register:

1004

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Tillträde:

Enligt överenskommelse.

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2022

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

FTX

Energideklaration:

Energideklaration: Ej nödvändig

Förening

Namn:

Brf Roos Garden

Organisationsnummer:

769639-1445

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Roos Gardens egendom omfattar fastigheten Stanstorp 1:892 i Staffanstorp kommun med adresserna Annerovägen 3-15 (udda nummer). Husen färdigställdes år 2022 och innehåller 59 lägenheter upplåtna med bostadsrätt fördelat på 5 stycken trevånings hus. Föreningen äger marken och dess ekonomiska förvaltning sköts av Delagott förvaltning.

Avgiften är exklusive hushållsel, varmvatten, kallvatten samt TV/bredband.

Bostadsrättshavare bekostar hushållsel, varmvatten och kallvatten efter förbrukning vilket läses av varje månad men har en fördröjning på 3 månader på avin.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

I föreningen finns 48 p-platser. Kostnad för parkering 200 kr/mån. På 8 st parkeringar finns installerade laddstolpar och det finns solceller monterade på taken. 300 kr/månad för en laddplats + förbrukning.

Delade utrymmen:

Det finns 2 stycken miljöhus på gården. Förråd för barnvagnar och rullstolar finns.

Försäkring:

Föreningen är fullvärdeförsäkrad genom Trygg Hansa och har tecknat kollektivt bostadsrättstillägg som ingår i försäkringen.

Bredband/TV:

Bostadsrättsinnehavaren bekostar eget abonnemang för TV/bredband. Gällande bredband har föreningen tecknat ett avtal med Bahnhof. Föreningen har gemensam bredbandsuppkoppling som ligger som ett obligatoriskt tillägg om 187 kr/månad på avgiften. Routern tillhör lägenheten och ska lämnas kvar vid flytt.

Renoveringar:

Föreningen tittar på inglasning av balkonger och tar just nu in offerter.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Ekonomi:

En överlåtelseavgift tas ut om 1433 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 573 kr/pant.

Antal lägenheter:

59

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad från berörd förening den 2023-09-15. Den slutgiltige köparen ombedes att själv bekräfta ovanstående information med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

I köpet ingår: garderober, tvättmaskin, torktumlare, mikro och hatthylla.

Lägenhetens förråd är beläget i lägenheten.

Det går inte att specificera om uteplatsen är upplåten med bostadsrätt eller nyttjanderätt.

Andelstal: %
Andelstal årsavgift: %
Andelstal kapital: 0%
Andelstalet är hämtat från Delagott Förvaltning som sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Det går ej att specificera hur andelstalet är uträknat.

Omgivning

Allmänt om området:

Trivsam och lugn kommun som under de senaste åren har blivit omåttligt populär för barnfamiljer. Anledningen till detta är att det i Staffanstorp finns flertalet skolor och förskolor samt ett stort antal lekplatser och grönområden. Bebyggelsen i Staffanstorp är blandad med äldre samt nybyggda hus, men majoriteten av husen är uppförda under 70-talet. God närservice med bl.a. vårdcentral och tandläkare i byns centrum samt ett stort urval av dagligvarubutiker.

Närheten till både Lund och Malmö är för många en stor fördel. Du tar dig snabbt ut på länsväg 108 för att komma till Lund och riksväg 11 eller E22 för att ta dig till Malmö via bil. Även pendlingsmöjligheterna från Staffanstorp är goda och du tar dig enkelt med buss in till både Lund och Malmö. Från Staffanstorp tar du dig även enkelt till Öresundsbron och kontinenten tack vare närheten till riksväg 11 som leder dig direkt dit.

I Staffanstorp finns ett stort utbud av matvarubutiker såsom City Gross, Willys, Coop och Ica. Dessa ligger strategiskt utplacerade i Staffanstorp och du har alltid nära till dagligvaruhandel, var du än bor. Det finns även ett nyare handelsområde som ligger i utkanten av Staffanstorp där det finns ytterligare fler butiker. Staffanstorps centrum erbjuder en variation av restauranger och caféer.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningspliktA
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Annerovägen 7, 24538 STAFFANSTORP

www.eniro.se
Alla lediga objekt