Ta del av vår sekretesspolicy.
Ta del av vår sekretesspolicy.
Staffanstorp , Staffanstorp Djurslövsvägen 20
12 500 000 kr eller högstbjudande
Tomtarea: 1 887 m2
Fantastisk fastighet vackert belägen i pittoresk bymiljö

Fastigheterna Djurslöv 4:26 på Djurslövsvägen 20 är vackert belägen med närhet till naturen samtidigt som man snabbt når såväl centrala Malmö som Lund och Köpenhamn. Fastigheten uppfördes 1904 och var då ett bryggeri i många år och därefter inhystes en korkfabrik Fastigheten har senare vidareutvecklats till en hyresfastighet för bostäder och lokal. Idag inryms fastigheten med 4 st lägenheter och en lokal. Samtliga enheter är uthyrda och en total inkomst på 782.400:- per år. Vidare finns bygglov för ytterligare 2 st lägenheter på vinden. Till fastigheten hör även parkeringsplats för 4 bilar samt en bit tomt gränsande till Sege å med fastighetsbeteckningen 4:28.

Basfakta

Typ:

Bostadsfastighet

Areakälla:

taxeringsinformation

Pantbrev:

1

Pantbrev summa:

4 500 000

Byggnad

1

Byggnadstyp:

2-plansvilla med källare

Byggnadsår:

1904

Fasad:

Tegel

Stomme:

Tegel i gamla delen och lättbetong i nyare delen

Fönster:

2-glas kopplade, 3 glas samt 2+1 glas

Bjälklag:

Trä och betong

Utvändigt plåtarbete:

Plåtisol

Grundmur:

Betong

Tak:

plåt och papp

Grundläggning:

Betongplatta samt mindre källare

Uppvärmning:

Luft-/Vattenvärmepump

Renoveringar:

Fastigheten har renoverats vid ett antal tillfällen. 2004 fogade man om tegelfasaden, satte in 2-glas (kopplade) i huvud- byggnaden, bytte stammarna samt satte in ny el i fastigheten. 2016 byttes takbeklädnaden från papp till plåt, lågdelen är emellertid fortfarande beklädd med papp. 2018 försågs fastigheten med en ny luft/vattenvärmepump. Ventilationen i fastigheten består i självdrag, mekanisk till och frånluft. Mellan 2018 - 2020 inreddes 2 helt nya lägenheter, 1 om 55 kvm och 1 om 60 kvm. Ombyggnationen utfördes i lättbetong med stilrena invändiga ytskikt. Lokalen utgörs av tidigare B&B och inrymmer 6 rum, samt gemensam yta. Lokalen hyrs ut till ett företag. Samtliga lägenheter är försedda med tvättmaskin och torktumlare. Fastigheten är även ansluten till fibernät.

Övrigt:

radonmätning ej utförd.

Antal våningar:

2

Hiss:

No

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten och avlopp

Energideklaration:

Energideklaration: Ej angivet

2

Byggnadsår:

1904

Hiss:

Unknown

Energideklaration:

Energideklaration: Ej angivet

Energideklaration:

Energideklaration: Ej angivet

Driftkostnad

Elkostnad:

175 000 kr/år

Övrigt:

40 000 kr/år

Total driftkostnad:

215 000 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 18 775 kr

Total driftkostnad kommentar:

Elkostnad är beräknad till 2,5 kr/kWh. Elen efterfaktureras för lokalen och paradvåningen. Under övrigt ingår övrig drift, VA, Renhållning och Fiber.

Momsregistrerad:

Nej

Elförbrukning:

70 000 kWh/år

Nätbolag:

Staffanstorps Energi AB

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Djurslöv 4:26 samt Djurslöv 4:89

Servitut etc:

Samfällighet: Staffanstorp Djurslöv S:1, Samfällighet: Staffanstorp Djurslöv S:2, Samfällighet: Staffanstorp Djurslöv S:3, Samfällighet: Staffanstorp Djurslöv S:4, Samfällighet: Staffanstorp Djurslöv S:5, Samfällighet: Staffanstorp Djurslöv S:6

Planbestämmelser:

Områdesbestämmelse

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

4 310 000 kr

Preliminärt taxeringsvärde:

Nej

Hyreshusenhet

Typkod:

321 Hyreshusenhet, bostäder och lokaler

Taxeringsår:

2022

Värderingsenheter

Hyreshusbyggnad för bostäder

Värdeår:

1960

Taxeringsvärde:

2 854 000 kr

Hyreshusbyggnad för lokaler

Värdeår:

1960

Taxeringsvärde:

720 000 kr

Hyreshusmark för bostäder

Taxeringsvärde:

621 000 kr

Hyreshusmark för lokaler

Taxeringsvärde:

115 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Trivsam och lugn kommun som under de senaste åren har blivit omåttligt populär för barnfamiljer. Anledningen till detta är att det i Staffanstorp finns flertalet skolor och förskolor samt ett stort antal lekplatser och grönområden. Bebyggelsen i Staffanstorp är blandad med äldre samt nybyggda hus, men majoriteten av husen är uppförda under 70-talet. God närservice med bl.a. vårdcentral och tandläkare i byns centrum samt ett stort urval av dagligvarubutiker.

Närheten till både Lund och Malmö är för många en stor fördel. Du tar dig snabbt ut på länsväg 108 för att komma till Lund och riksväg 11 eller E22 för att ta dig till Malmö via bil. Även pendlingsmöjligheterna från Staffanstorp är goda och du tar dig enkelt med buss in till både Lund och Malmö. Från Staffanstorp tar du dig även enkelt till Öresundsbron och kontinenten tack vare närheten till riksväg 11 som leder dig direkt dit.

I Staffanstorp finns ett stort utbud av matvarubutiker såsom City Gross, Willys, Coop och Ica. Dessa ligger strategiskt utplacerade i Staffanstorp och du har alltid nära till dagligvaruhandel, var du än bor. Det finns även ett nyare handelsområde som ligger i utkanten av Staffanstorp där det finns ytterligare fler butiker. Staffanstorps centrum erbjuder en variation av restauranger och caféer.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen;
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.

Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Mäklarföretaget erhåller en administrationsersättning om 600 kronor för varje annons som publiceras på Hemnet. Mäklarföretag kan välja att samarbeta med Hemnet i marknadsföringssyfte och förmedling av Hemnets tilläggsprodukter där mäklare förväntas ge råd och rekommendationer till bostadssäljaren om vilken eller vilka av Hemnets produkter som passar bäst utifrån tex marknadsförhållanden och kundens situation. För detta arbete utgår en provision på de produkter som bostadssäljaren köper av Hemnet. Nivån på provision beräknas kvartalsvis och kan variera mellan 0 och 30% beroende på andel annonser där bostadssäljaren har valt ett uppgraderat annonspaket på sin mäklares rekommendation.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy. Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Kolla restider

Djurslövsvägen 20, 24593 Staffanstorp

Alla lediga objekt