Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Staffanstorp , Staffanstorp Järnvägsgatan 49

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Boarea: 126 m2
Biarea: 91 m2
Tomtarea: 779 m2
Energieffektiv villa Välplanerat ½-planshus med källare, solceller och laddbox

Stolt presenterar vi detta vackra 50-talshus som lyckats med bedriften att behålla tidstypisk charm samtidigt som man har omvandlat huset till ett energisnålt boende med påkostade solceller och laddbox för två bilar. Ett välplanerat, barnvänligt boende på mysig hörntomt med både förskola och skola runt knuten. Här bor du nära centrum, livsmedelsbutiker och nära till Staffanstorps nya snabbuss som tar dig till Malmö C på 22 minuter!

Detta är ett socialt och barnvänligt boende som har optimerat planlösningen genom att öppna mellan kök och vardagsrum. Naturligt finns då en stor matplats i vardagsrummet som fungerar utmärkt till både vardags och fest. Vardagsrummet har avlång utformning och det finns därför en separat plats matplats och för soffhörna! I vardagsrummet njuter du av mysiga stunder framför den nyinsatta eldkaminen.

Vardagsrummet och köket ligger i naturlig anslutning och är totalrenoverat 2016 med ny inredning, nya vitvaror, nytt golv och nya väggar. Här finns alla bekvämligheter du kan tänkas behöva i matlagningen och gott om förvaringsmöjligheter. Ett tidlöst, modernt kök i stilrent vitt utförande med rostfria beslag och mörk bänkskiva.

På detta våningsplan finns också ett stilsäkert renoverat badrum med duschhörna bakom vikbar glasvägg. Här har man valt att behålla ett vackert frostat, flerfärgat fönster från byggnadsåret. Vidare finns det första av tre sovrum som är renoverat med nytt golv och nya väggar. Ett perfekt sovrum som idag används som barnrum men som också rymmer dubbelsäng för den som önskar.

Ovanvåningen inrymmer två sovrum i bra storlek med inbyggda garderober i båda. I det större sovrummet samt i hallen finner vi ett klassiskt, ljust parkettgolv. Sovrummet är ljust och inbjudande med vita väggar som ackompanjeras av ett vackert södervänt fönster. Det andra sovrummet är vitålat med ljus platsmatta på golvet. På detta våningsplan finns dessutom en renoverad toalett med väggar i gråblå ton tillsammans med ett vitt hexagonformat klinkers.

Källaren bjuder på gillestuga, tvättstuga, matkällare, arbetshörna samt förvaringsytor. Här finns också ett garage som tidigare använts med nedfart från husets norra gavel som idag används som förråd.

Hjärtligt välkommen på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Stolt presenterar vi detta helrenoverade, energieffektiva hus med solceller och laddbox. Här bjuds du på nytt kök, nytt badrum med våtrumsintyg, eldkamin, uterum med anslutande uteplats och tre bra sovrum. Hjärtligt välkommen på visning!

Hall

Laminatgolv och gipsade väggar renoverat 2015.

Sovrum

Laminatgolv och målade väggar renoverat 2015.

Vardagsrum

Parkettgolv med målade väggar. Utegång till uterum och anslutande till trädäck.

Kök

Kök renoverat 2016 med inredning och vitvaror från Ikea. Här finns hel kyl och frys i rostfritt, integrerad diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn, induktionshäll, ugn med pyrolysrengöring, kolfilterfläkt samt laminatbänksskiva. Nytt laminatgolv inlagd i samband med renvoering. Öppet mot vardagsrum och naturlig matplats.

Badrum

Helkaklat badrum renoverat 2021 med våtrumsintyg, golvvärme, takdusch bakom duschvägg samt handdukstork. Duschvägg och blandare från Gustafsberg, toalett från Ifö, handukstork och PAX-fläkt.

Uterum

Uterum i sydväst med trätrall på golvet och dragdörrar i glas. Anslutande trädäck utanför.

Sovrum OV

Parkettgolv och väggar renoverat 2017. Parkettgolv.

Sovrum OV

Väggar målade 2017. Plastmatta.

Toalett OV

Toalett totalrenoverad 2021. Klinker på golvet med golvvärme och målade väggar. Toalett från Ifö, kommod från Ikea och blandare från Gustafsberg.

Gillestuga

Plastmatta på golvet med vitmålade väggar.

Tvättstuga källare

Klinker på golvet och målade väggar. Tvättmaskin (2019) och torktumlare (okänt årtal).

Matkällare

Matkällare i anslutning till tvättstuga i källaren.

Garage/förråd

Garage med port och infart från Hermodsvägen. Används idag som förråd.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Boarea:

126 kvm

Biarea:

91 kvm

Areakälla:

säljarens information

Kommentar till areakälla:

Huset är taxerat till 106 + 20 kvm enligt gamla uppgifter från Lantmäteriet.

Antal rum:

5

Varav sovrum:

3

Pantbrev:

5

Pantbrev summa:

2 293 000

Tillträde:

Enligt överrenskommelse.

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår:

1959

Grundläggning:

Betongplatta

Grundmur:

Betong

Stomme:

Trä

Fasad:

Tegel

Fönster:

3-glas och 2-glas (bytta 2020)

Bjälklag:

Betong + trä

Tak:

Tegel

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt (koppar på gamla fönster)

Uppvärmning:

Luft/vattenvärmepump (2021)

Ventilationstyp:

Självdrag (mekanisk i badrum)

Övriga byggnader:

Inglasat uterum.

Energideklaration:

Energiklass: B
Primärenergital: 67kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 7 feb. 2023

Övrigt:

Bjälklag mellan första våning och källare är betong. Mellanbjälklag mellan första och andra våningen är av trä.
Jordfelsbrytare är installerad.
Huset är inte dränerat.

Tak - tilläggsisolerat 2015. Solceller installerat 2020 (kvitto finns).
Fönster - bytta 2020. Kvitto och garanti finns.
El - samtliga ledningar, elcentral, brytare, uttag samt jordfelsbrytare är gjort 2015.
Värmesystem - luft/vattenvärmepump installerat 2021.

Fiber finns indraget och är kopplat till stadsnätet med olika leverantörer.

Säljaren informerar om att följande inte ingår i försäljningen:
- nyplanterat träd på framsidan
- kylskåp i källaren

Säljaren informerar om följande kända fel och brister i fastigheten:
- lampor i köksfläkt fungerar ej (okänt fel)
- sprickor i uterumstak

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

4 st

Uppvärmningskostnad:

5 964 kr/år

Elkostnad:

9 424 kr/år

VA:

7 400 kr/år

Sotning:

1 200 kr/år

Renhållning:

3 012 kr/år

Försäkring:

6 800 kr/år

Total driftkostnad:

33 800 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9525 kr

Elförbrukning:

6 981 kWh/år

Kommentar:

Uppvärmning 4418 kWh/år. Produktion av el från solceller 17 363 kWh för 2022. Intäkt för elen år 2022 var 18 564 kr. Elkostnaden för 2022 för de nuvarande säljarna blev därför att de istället tjänade 3176 kr för 2022.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Brågarp 6:43

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Stadsplan

Tomtarea:

779 kvm

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Beskrivning bilplats:

Bilplats med laddstolpe för laddning av två bilar.

Försäkringsbolag:

Länsförsäkringar

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

1 961 000 kr

Preliminärt taxeringsvärde:

Nej

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Värderingsenheter

Småhusmark

Taxeringsvärde:

925 000 kr

Småhusbyggnad

Värdeår:

1959

Taxeringsvärde:

1 036 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Trivsam och lugn kommun som under de senaste åren har blivit omåttligt populär för barnfamiljer. Anledningen till detta är att det i Staffanstorp finns flertalet skolor och förskolor samt ett stort antal lekplatser och grönområden. Bebyggelsen i Staffanstorp är blandad med äldre samt nybyggda hus, men majoriteten av husen är uppförda under 70-talet. God närservice med bl.a. vårdcentral och tandläkare i byns centrum samt ett stort urval av dagligvarubutiker.

Närheten till både Lund och Malmö är för många en stor fördel. Du tar dig snabbt ut på länsväg 108 för att komma till Lund och riksväg 11 eller E22 för att ta dig till Malmö via bil. Även pendlingsmöjligheterna från Staffanstorp är goda och du tar dig enkelt med buss in till både Lund och Malmö. Från Staffanstorp tar du dig även enkelt till Öresundsbron och kontinenten tack vare närheten till riksväg 11 som leder dig direkt dit.

I Staffanstorp finns ett stort utbud av matvarubutiker såsom City Gross, Willys, Coop och Ica. Dessa ligger strategiskt utplacerade i Staffanstorp och du har alltid nära till dagligvaruhandel, var du än bor. Det finns även ett nyare handelsområde som ligger i utkanten av Staffanstorp där det finns ytterligare fler butiker. Staffanstorps centrum erbjuder en variation av restauranger och caféer.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.

Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Järnvägsgatan 49, 24532 Staffanstorp

Alla lediga objekt