Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Staffanstorp , Staffanstorp Jeppsagård 8C
1 890 000 kr som utgångspris
Avgift: 5 109 kr
inkl värme, vatten, kabel-TV, bredband och parkeringsplats.
Boarea: 79.3 m2
Rum: 3
Våning: 2 av 2
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Välplanerad Social planlösning med renoverat kök

Stolt presenteras här en välplanerad trerumslägenhet på andra våningen av två med gårdsvänd balkong. Här bor du bekvämt och lugnt med grönskande innergård med närhet till mataffärer, restauranger och butiker.

Lägenheten bjuder på ett nyrenoverat kök i stilrena färger och materialval där du enkelt sitter minst fyra personer till bords. Härifrån har man utgången till den mysiga balkongen som vetter mot innergården. En ingång till vardagsrummet har öppnats upp så att man fortfarande har ett separat kök men kontakt med vardagsrummet. Vardagsrummet är rymligt och har dessutom en fransk balkong mot innergården.

Det största sovrummet är väl tilltaget och det ryms gott om säng en dubbelsäng samt ytterligare förvaringsmöbler såsom garderober eller byråer. Det mindre sovrummet återfinns i anslutning till hallen.

Badrumsmiljön ligger centralt i våningen och är rymligt och utrustat med badkar. Här inne finns även en separat avdelning med tvättmaskin, torktumlare och arbetsyta som delas av med smidig dragdörr.

En perfekt våning för den lilla familjen! Hjärtligt välkommen på visning.

Visningar

lördag 15 juni 11:15 - 11:45
Boka tid för visning!
onsdag 19 juni 17:45 - 18:15
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hjärtligt välkommen upp till denna välplanerade trerummare med balkong mot innergården, social planlösning, renoverat kök och badrum med egen tvättavdelning!

Hall

Ljust laminatgolv och vita väggar. Klädkammare finns i anslutning.

Sovrum

Ljust laminatgolv, vita väggar med fondvägg i gråblå ton. Fönster mot innergården.

Kök

Kök från IKEA renoverat 2019. Samtliga luckor och maskinpark är från 2019, bortsett från kyl och frys som är från 2016. Golv och kakel är också renoverat 2019. Här finns diskmaskin (Elgiganten), mikrovågsugn (Ikea), spis (Ikea), ugn (Ikea), fläkt (Bygghemma), kyl och frys (Elgiganten).

Balkong

Balkong vänd mot innergården i söderläge.

Vardagsrum

Ljust laminatgolv och vita väggar.

Sovrum

Ljust laminatgolv och vita väggar.

Badrum

Badrum med vitt, kvadratiskt kakel på väggarna och ljus våtrumsmatta i grå ton på golvet. Separat avdelning i badrummet för tvätt finns med tvättmaskin (2019), torktumlare (2019) och arbetsyta.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

79 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

3

Kökstyp:

kök

Beskrivning bilplats:

Fri parkering i området. Garageplats finns att hyra mot en kostnad på 170 kr/mån.

Andel i föreningen:

2.0642 %

Andel av årsavgift:

2.09704 %

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

370 988 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.

Lägenhetsnummer förening:

811

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Tillträde:

Enligt överrenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1991

Uppvärmning:

Naturgas, stadsgas och värmepumpfrånluft (el)

Ventilationstyp:

Mekanisk (endast frånluft)

Ventilation datum:

OVK genomförd 2019

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 102kWh/m² och år
Energiklass: E
Energideklaration: Utförd
Datum: 3 dec. 2018

Förening

Namn:

Brf Knutsborg

Organisationsnummer:

716439-0960

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Knutsborg

Bostadsrättsföreningen registrerades 1990-08-28.

Fastigheterna bebyggdes 1991 och består av 4 flerbostadshus.

Föreningen upplåter 50 stycken lägenheter med bostadsrätt.

Allmänt om verksamheten enligt årsredovisning 2021:
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2020 och 2030.
Inga större underhåll är planerade de närmaste åren.
Medel reserveras årligen till det planerade underhållet. För att se avsättningens storlek, se fondnoten.
Amortering på föreningens lån sker enligt plan. För mer information, se lånenoten.
Som komplement till den årliga budgeten har styrelsen även gjort en flerårsbudget för att kunna planera årsavgifterna över flera år.
Årsavgifterna planeras vara oförändrade närmaste året.

Den tekniska förvaltningen skötts av HSB och den ekonomiska förvaltningen samt lägenhetsförteckningen sköts av SBC.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Till varje lägenhet följer en parkeringsplats. I föreningen finns 22 garageplatser med separat kö. En garageplats kostar 170 kr/månad.

Försäkring:

Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Bredband/TV:

Leverantör av tv och bredband är Telenor. I avgiften ingår ett basutbud av tv-kanaler samt bredband med hastighet 250/250.

Renoveringar:

2021- Byta av relä i värmeväxlare. Komplettering puts/målning fasad. Byte av två förrådsdörrar. Tätning av hängrännor. Målning av källare utrymme 6a och 8an 2021
Fiberindragning i samtliga lägenheter 2020
Målning av garage och förråd 2020
2020 - Fiberindragning i samtliga lägenheter. Målning av garage och förråd. Renovering av lekytor. Byte av ventiler i UC. Brytbleck lgh dörrar
2019 - OKV Besiktning av samtliga lägenheter. Rensning av frånluftskanaler och fläktar. Byte av fönster. Byte av ventiler i UC. Igångsättning av fiberinstallation. Flyttning av husnummerskyltning. Besiktning av lekytor. Miljörum reparerade
2018 - Nya tätningar i sopnedkast. Byte av cirkulationspump. Ledarmaturer med rörelsevakt på garage. Byte av 2 lgh dörrar. Upprustat sandlådor genom målning och byte av sand. Målning av sopnedkast invändigt
2017 - Tvättning av balkongskärmar och betongkant. Tätning av hängrännor i samband med målning. Byte av styrenhet till cirkulationspump. Målning av plåttak vid entréer. Tvättning och målning av fasad, fönster och fönsterbleck 8A-8C. Tvättning och målning av fasad, fönster och fönsterbleck 6A-6C. Tvättning och målning av fasad, fönster och fönsterbleck 4A-4D. Tvättning och målning av fasad, fönster och fönsterbleck 10A-10C
2016 - Underhållsspolning av stammar och stickledningar till lägenheterna. Fällning av 6 st träd och bortforsling av avfall. Målning av plåttak 4A-4D. Tvättning och målning av fasad 4A-4D.
2015 - Målning styrelserum. Klippning av häckar. Ljudisolerande matta styrelserum. Byte av förrådsdörrar i 4A-4D. Byte av fönster och karm 10B
2014 - Målning av 2 st gårdsförråd
2013 - Byte av brädor på förråd
2012 - Ny cirkulationspump. Ny värmeväxlare
2011 - Inköp av trädgårdsmöbler. Målning av entréer
2010 - Nytt expantionskärl. Ny kompressor till värmeväxlaren. Ny cirkulationspump till varmvatten
2009 - Nya lås till lägenhetsdörrar. Självrensande silar till alla stuprör från hustak. Ramper till resterande ytterdörrar. 3 nya dörrar till källsorteringsrum/soprum
2008 - Källsortering

Planerat underhåll 2022:
Fortsatt tätning av hängrännor.
Plantering av rönn.
Byte av träpanel på förråd 4a-4d.

Diskussion pågår till att ta in fjärrvärme, i dagsläget är inget beslut taget.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Ekonomi:

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp (1208 betalas av köparen).
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp (483 kr/pant).

Enligt kontakt med styrelsen 2022-08-02 finns inga beslutade avgiftsförändringar.

Antal lägenheter:

50

Varav hyresrätter:

0

Överlåtelseavgift:

1208 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

483 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Trivsam och lugn kommun som under de senaste åren har blivit omåttligt populär för barnfamiljer. Anledningen till detta är att det i Staffanstorp finns flertalet skolor och förskolor samt ett stort antal lekplatser och grönområden. Bebyggelsen i Staffanstorp är blandad med äldre samt nybyggda hus, men majoriteten av husen är uppförda under 70-talet. God närservice med bl.a. vårdcentral och tandläkare i byns centrum samt ett stort urval av dagligvarubutiker.

Närheten till både Lund och Malmö är för många en stor fördel. Du tar dig snabbt ut på länsväg 108 för att komma till Lund och riksväg 11 eller E22 för att ta dig till Malmö via bil. Även pendlingsmöjligheterna från Staffanstorp är goda och du tar dig enkelt med buss in till både Lund och Malmö. Från Staffanstorp tar du dig även enkelt till Öresundsbron och kontinenten tack vare närheten till riksväg 11 som leder dig direkt dit.

I Staffanstorp finns ett stort utbud av matvarubutiker såsom City Gross, Willys, Coop och Ica. Dessa ligger strategiskt utplacerade i Staffanstorp och du har alltid nära till dagligvaruhandel, var du än bor. Det finns även ett nyare handelsområde som ligger i utkanten av Staffanstorp där det finns ytterligare fler butiker. Staffanstorps centrum erbjuder en variation av restauranger och caféer.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal.Uppdragsgivaren har, via mäklarens förmedling, av Hemnet erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Jeppsagård 8C, 24545 STAFFANSTORP

Alla lediga objekt