Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Staffanstorp , Staffanstorp Melassvägen 9

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 3 485 kr
inkl sophämtning.
Boarea: 98 m2
Rum: 4
Våning: 1 av 1
Hiss: Nej
Gavelradhus Välplanerat radhus på gavelläge på centralt läge

Välkommen till detta fantastiska radhus som kan bli allt du någonsin drömt om. Beläget på gaveltomt med centralt läge erbjuder Melassvägen 9 ett bekvämt boende med två helkaklade badrum, tre sovrum i bra storlek, trevligt vardagsrum som rymmer både soffhörna samt matplats och lättskött trädgård på baksidan med trädäck. Ett hemtrevlig boende som du enkelt kan göra till ditt eget drömboende!

Hjärtligt välkommen på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Välkommen till detta fantastiska radhus som kan bli allt du någonsin drömt om. Beläget på en gaveltomt på centralt läge erbjuder Melassvägen 9 ett bekvämt boende. Med en mysig uteplats på framsidan och en lättskött trädgård med trädäck på baksidan, kommer du att älska varje ögonblick i detta hem.

Hall

När du kliver in i detta hem möts du av en hemtrevlig känsla. Från hallen finns ett fönster in mot köket och rakt fram får man en glimt av vardagsrummet. Redan här får redan här en känsla av husets trevliga planlösning. I hallen finns gott om plats för att hänga av dig ytterkläderna och förvara skor i både separat hatthylla samt garderober lite längre in, vilket hjälper till att hålla ditt hem organiserat och prydligt.

Tvättstuga

Tvättstugan är praktiskt placerad i anslutning till hallen och är utrustad med tvättmaskin, torktumlare, en diskbänk samt mycket förvaring i form av över- och underskåp. Det är ett bekvämt och praktiskt utrymme som förenklar tvättarbetet.

Kök

Köket går i vitt med skåp och bänkyta som erbjuder gott om förvaring och arbetsyta. Det finns också en öppning mot vardagsrummet som ger en social känsla och sammankopplar dessa ytor på ett trevligt sätt. I köket finns även en naturlig plats för matplats för minst fyra personer i anslutning till framsidan.

Vardagsrum

Vardagsrummet är hjärtat av hemmet. Det är en rymlig och härlig samlingsplats med stora fönster som släpper in rikligt med dagsljus. Här finns gott om plats för bekväma soffor och möbler, perfekt för avkoppling och umgänge med familj och vänner. Våra fötter vilar på ett vackert trägolv och skapar en varm, hemtrevlig känsla. I vardagsrummet finns även plats för ytterligare ett matbord för den som önskar.

Badrum med dusch

Det första badrummet är renoverat och helkaklat 2021 i klassiskt grått med blå detaljer. Badrummet känns modernt med dusch bakom välvda, vikbara duschväggar i glas. Här finns alla bekvämligheter du behöver för din morgonrutin eller en uppfriskande dusch efter en lång dag. Här finns dusch, handfat med förvaring, handdukshängare samt toalett.

Badrum med badkar

Det andra badrummet är en härlig plats för avkoppling med sitt avslappnande badkar. Även detta badrum är helkaklat och går i en behaglig ljusbeige nyans. Här finns badkar, handfat med förvaring, högskåp samt toalett.

Sovrum 1

Det första sovrummet är en fridfull reträtt där du kan luta dig tillbaka och koppla av. Här finns gott om plats för en stor säng och förvaringsutrymme för dina kläder och personliga föremål. Stora fönster ger rikligt med ljus och härifrån har man utsikt över sin trädgård.

Sovrum 2

Det andra sovrummet är perfekt för barnen, gäster eller användning som kontor. Det är ljust och välkomnande och kan anpassas efter dina behov. Här finns plats för en säng, skrivbord och bokhyllor.

Sovrum 3

Det tredje sovrummet är en harmonisk plats för avkoppling och vila. Det är rymligt och erbjuder en härlig atmosfär. Här finns plats för både större säng samt förvaringsmöblemang.

Trädgård

På baksidan finns en lättskött trädgård med härligt trädäck med plats för olika typer av möblemang. Det finns dessutom en liten gräsmatta med plats för rabatt och odling.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Radhus

Boarea:

98 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

4

Kökstyp:

kök

Beskrivning uteplats:

Uteplats på framsida samt trädäck och trädgård på baksidan.

Beskrivning bilplats:

Carport och bilplats framför varje hus finns.

Andel i föreningen:

3.071 %

Kommentar till andelstal:

Det angivna andelstalet är andelstal insats. Andelstalet är hämtat från HSB som sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Det går ej att specificera hur andelstalet är uträknat.

Lägenhetsnummer förening:

22

Lägenhetsnummer register:

1001

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Tillträde:

Enligt överrenskommelse.

Byggnad

Byggnadstyp:

Radhus

Byggnadsår:

1983

Fönster:

2-glas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

Självdrag

Energideklaration:

Energiklass: D
Primärenergital: 121kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 27 sep. 2019

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

2 st

Uppvärmningskostnad:

8 400 kr/år

Elkostnad:

7 200 kr/år

VA:

7 200 kr/år

Total driftkostnad:

22 800 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 0 kr

Kommentar:

Driftskostnaden är säljarens verkliga förbrukning och kan variera beroende på anvädning. I driftskostnaden är kostnaden för internet och TV ej inräknad. Fiber finns indraget.

Förening

Namn:

BRF Sockerbetan

Organisationsnummer:

716407-1024

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Sockerbetans byggnader uppfördes år 1983. Föreningen innehar fastigheten med äganderätt. Fastighetens adresser är Betvägen 1-11, Melassvägen 1-10 och Råsockervägen 1-12.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Till varje radhus finns en carport med parkeringsplats. Det finns även ytterligare kostnadsfria parkeringar i området.

Försäkring:

I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter. Detta täcker den boendes underhållsansvar utöver den vanliga hemförsäkringen. En vanlig hemförsäkring behöver dock också tecknas.

Bredband/TV:

Fiber finns indraget till gatan. De boende har sedan valt om de har dragit in till sin separata fastighet. De boende väljer sedan själv vilken leverantör de vill ha.

Renoveringar:

Tidigare gjorda renoveringar:
Panelen på samtliga hus är bytt sedan tidigare och alla gavlar har plåtats in för att minimera underhåll.
På carportarna är taket bytt samt all plåt.

2022: Montering av plåt på takhuvar, rensning samt rengöring av frånluftskanaler, renstrattar har monterats på stuprören.

Inga större framtida renoveringar finns planerade just nu. Det som näst kommer att ses över är ytterdörrar men det kommer inte bli någon större kostnad för föreningen.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Ekonomi:

Föreningens ekonomi är god och de valde att lämna avgifterna oförändrade 2023. Föreningen har ingen avsikt att höja avgifterna framöver trots att det finns ett lån som går ut i inledningen av 2024.

Antal lägenheter:

33

Varav hyresrätter:

0

Antal lokaler:

0

Överlåtelseavgift betalas av:

Säljare

Allmänt om lägenheten

Till radhuset hör ett förråd på framsidan och ytterligare ett förråd på baksidan av huset.

Omgivning

Allmänt om området:

Trivsam och lugn kommun som under de senaste åren har blivit omåttligt populär för barnfamiljer. Anledningen till detta är att det i Staffanstorp finns flertalet skolor och förskolor samt ett stort antal lekplatser och grönområden. Bebyggelsen i Staffanstorp är blandad med äldre samt nybyggda hus, men majoriteten av husen är uppförda under 70-talet. God närservice med bl.a. vårdcentral och tandläkare i byns centrum samt ett stort urval av dagligvarubutiker.

Närheten till både Lund och Malmö är för många en stor fördel. Du tar dig snabbt ut på länsväg 108 för att komma till Lund och riksväg 11 eller E22 för att ta dig till Malmö via bil. Även pendlingsmöjligheterna från Staffanstorp är goda och du tar dig enkelt med buss in till både Lund och Malmö. Från Staffanstorp tar du dig även enkelt till Öresundsbron och kontinenten tack vare närheten till riksväg 11 som leder dig direkt dit.

I Staffanstorp finns ett stort utbud av matvarubutiker såsom City Gross, Willys, Coop och Ica. Dessa ligger strategiskt utplacerade i Staffanstorp och du har alltid nära till dagligvaruhandel, var du än bor. Det finns även ett nyare handelsområde som ligger i utkanten av Staffanstorp där det finns ytterligare fler butiker. Staffanstorps centrum erbjuder en variation av restauranger och caféer.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal.Uppdragsgivaren har, via mäklarens förmedling, av Hemnet erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Melassvägen 9, 24533 STAFFANSTORP

Alla lediga objekt