Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Staffanstorp , Staffanstorp Nämndemansgården 8A

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 4 556 kr
inkl. värme, vatten, internet, kabel-TV samt parkeringsplats.
Boarea: 68 m2
Rum: 2
Våning: 2 av 2
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Hörnlägenhet Välplanerad hörnlägenhet i stabil förening

Vi presenterar stolt en attraktiv och bekväm lägenhet på andra våningen med härlig, inglasad balkong. Lägenhetens olika rum är välplanerade och funktionella, och föreningens ekonomi är stabil. Dessutom är lägenheten placerad på en gavel vilket ger ett extra fönster i vardagsrummet som släpper in extra dagsljus. Det här är en plats där du kan trivas i många år framöver.

Hjärtligt välkommen på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Nämndemansgården 8a är en förtjusande 2,5-rumslägenhet belägen på andra våningen i en välskött förening och erbjuder en bekväm och trivsam boendemiljö. Lägenheten är genomgående och dessutom belägen på husets gavel vilket bland annat ger ett extra fönster i vardagsrummet.

Hall

När du kliver in i denna charmiga lägenhet möts du av en rymlig hall som genast ger en välkomnande känsla. Här finns gott om plats för att hänga av sig ytterkläderna och förvara skor och accessoarer.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett harmoniskt och mysigt utrymme där du kan koppla av och umgås med familj och vänner. Det är lätt att inreda och möblera, och det naturliga ljuset strömmar in genom de stora fönstren.

Halva

Vardagsrummet är idag avdelat så att det inrymmer ett extra utrymme för en säng. Det passar också utmärkt för den som vill ha en separat avdelning för kontor eller liknande.

Kök

Köket är en central del av hemmet och är utformat för både funktionalitet och trivsel. Här finns moderna vitvaror och gott om arbetsytor för matlagning och förberedelser. Köket är öppet och ljust, vilket skapar en trevlig atmosfär för gemensamma måltider. Här finns kombinerad kyl/frys, spis och spisfläkt.

Inglasad balkong

En av de mest förtjusande egenskaperna hos denna lägenhet är den inglasade balkongen. Här kan du njuta av frisk luft och naturskön utsikt oavsett väder. Det är en perfekt plats för att avnjuta morgonkaffet eller koppla av med en god bok på kvällen.

Sovrum

Sovrummet är en fridfull oas där du kan återhämta dig efter en lång dag. Det är tillräckligt rymligt för att rymma en stor säng och förvaringsmöbler. Här finns en behaglig atmosfär som gör det lätt att slappna av.

Badrum

Badrummet är modernt och elegant. Det är helkaklat och färgerna går i vitt och svart. Det är utrustat med både badkar och tvättpelare. Här finns badkar, tvättmaskin, torktumlare, toalett, vask med underliggande förvaring.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

68 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

2

Kökstyp:

kök

Beskrivning bilplats:

Bilplats finns som används med parkeringstillstånd.

Andel i föreningen:

0.386 %

Kommentar till andelstal:

Andelstalet är hämtat från HSB som sköter föreningens ekonomiska förvaltning, i utdraget nämns det som "Andelstal insats". Det går ej att specificera hur andelstalet är uträknat.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

80 115 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 80 115 kr enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2022.

Lägenhetsnummer förening:

503

Lägenhetsnummer register:

1101

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Tillträde:

Enligt överrenskommelse.

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1969

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

Självdrag

Övriga byggnader:

Till lägenheten hör ett förråd.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 137kWh/m² och år
Energiklass: F
Energideklaration: Utförd
Datum: 28 feb. 2018

Förening

Namn:

HSB Brf Stanstorp i Staffanstorp

Organisationsnummer:

745000-3467

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

HSB Brf Stanstorp i Staffanstorp
Nämndemansgården 1 - 21 byggdes under åren 1969-1970. Föreningen har sammanlagt 249 lägenheter fördelat på: 19 st 1:or, 100 st 2:or, 130 st 3:or.

Gemensamhetsutrymmen:
4 tvättstugor med varav två tvättmaskiner, en torktumlare, torkskåp, mangel samt strykbräda
Cykelrum
Soprum
Festlokal
Föreningens kontor

Föreningen har en festlokal som kan hyras av boende mot kostnad. Festlokalen bokas från bokningstavlan i tvättstuge-/panncentral-huset. Ett lokalt hyresavtal ska fyllas i samband med bokningen (finns utanför kontoret). Festlokalen rymmer max 30 personer.

För markplanslägenheter finns möjlighet att ansvara för/bruka trädgårdstäppan som finns utanför balkongen. Det sker genom ansökan hos föreningen där boende ansöker om att överta skötselansvar för täppan. Blanketter finns hos föreningen. Bifoga skiss i ansökan.
Om man som säljare överlåter lägenhet till köpare som ej önskar behålla skötselansvar ansvarar den säljande bostadsrättsinnehavaren för återställning.

Hemsida:

https://www.booli.se/bostadsrattsforening/44635

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Markerade parkeringsplatser utomhus. Kostnadsfritt men föreningens parkeringstillstånd måste placeras i framrutan. Till varje lägenhet hör 3 parkeringstillstånd. Garage för uthyrning: 130 st, kösystem tillämpas. Kostnad 250 kr/månad. Just nu är det kö.

Försäkring:

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade. I försäkringen ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

Bredband/TV:

Kabel-TV och bredband (5 Mbit/s) ingår i avgiften och levereras av Sydantenn. Snabbare bredband och ytterligare tv-kanaler kan beställas av varje bostadsrättshavare mot en extra kostnad.

Renoveringar:

Gjorda renoveringar:
2023: Förbättrad/utbygg belysning på uppfarter/runt garage, LED.
2022: Renovering av hela Nämndemansgården 21 (festlokal, tvättstuga och toalett). Radonmätning, godkänd.
2021: Ommålning av trapphus.
2019: renoverades fasaderna på långsidorna mot grönytorna. Detta för att minska framtida underhåll och slippa byte/lagning av de tegelstenar som vittrar sönder.
2018: genomfördes en takrenovering i föreningen. Här gjordes även en komplettering av ventilationen till vindsutrymmet och fasaden. De sista detaljer färdigställdes under början av 2019.
Relining av avloppsstammarna.
Byte av uppvärmningssystem från gas till fjärrvärme. Detta har gjort att föreningens uppvärmningskostnader klart minskat.
Alla fönster byttes.
2017: Föreningen har moderniserat belysningen i trapphusen och 10 av kretsloppsrummen för att spara energi.
Renovering och underhåll av panncentral/vaktmästarkontor.
På lekplatserna gjordes även en renovering och besiktning.
2014: Föreningen bytte fönster och dörrar på balkongsidan 2014 som betalades med egna medel.

För mer information om utförda renoveringar och underhåll, se årsredovisningen samt föreningens hemsida.

Kommande/pågående renoveringar.
- OVK (obligatorisk ventilationskontroll).
- Solceller installeras och beräknas vara färdigställt kvartal 3/4-2023.
- Mekanisk ventilation i tvättstuga och festlokal.
- Alla balkonger glasas in.
- Innergårdar avses renoveras inom ca en femårsperiod.
- Garageportar avses bytas inom ca en femårsperiod.
- Vattenrör bytas i kulvertar om ca 5-6 år.

Kommande renoveringar:
Under 2025 planeras en totalrenovering av samtliga innergårdar.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja, boende ska äga merparten.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ja

Ekonomi:

2024 höjdes avgifterna med 2,4 %.

Antal lägenheter:

249

Varav hyresrätter:

0

Antal lokaler:

0

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Säljare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

HSB tar ut en medlemsavgift om 500 kr vilket återfås när medlemmen går ur HSB. Ytterligare en årsavgift på 300 kr för första året debiteras köparen, denna återfås ej. Efter juli månad är det halva årsavgiften som debiteras köparen d v s 150 kr. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om f.n. 2,5% av prisbasbeloppet (betalas av säljaren) samt en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet per pant (betalas av köparen).

Ovanstående information är inhämtad av berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Tillsynen efter köp, som görs av personal från HSB, de brukar behöva 2 veckor på sig att boka in detta med säljare och köpare.

Allmänt om lägenheten

Till lägenheten hör ett förråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Trivsam och lugn kommun som under de senaste åren har blivit omåttligt populär för barnfamiljer. Anledningen till detta är att det i Staffanstorp finns flertalet skolor och förskolor samt ett stort antal lekplatser och grönområden. Bebyggelsen i Staffanstorp är blandad med äldre samt nybyggda hus, men majoriteten av husen är uppförda under 70-talet. God närservice med bl.a. vårdcentral och tandläkare i byns centrum samt ett stort urval av dagligvarubutiker.

Närheten till både Lund och Malmö är för många en stor fördel. Du tar dig snabbt ut på länsväg 108 för att komma till Lund och riksväg 11 eller E22 för att ta dig till Malmö via bil. Även pendlingsmöjligheterna från Staffanstorp är goda och du tar dig enkelt med buss in till både Lund och Malmö. Från Staffanstorp tar du dig även enkelt till Öresundsbron och kontinenten tack vare närheten till riksväg 11 som leder dig direkt dit.

I Staffanstorp finns ett stort utbud av matvarubutiker såsom City Gross, Willys, Coop och Ica. Dessa ligger strategiskt utplacerade i Staffanstorp och du har alltid nära till dagligvaruhandel, var du än bor. Det finns även ett nyare handelsområde som ligger i utkanten av Staffanstorp där det finns ytterligare fler butiker. Staffanstorps centrum erbjuder en variation av restauranger och caféer.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal.Uppdragsgivaren har, via mäklarens förmedling, av Hemnet erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Nämndemansgården 8A, 24541 STAFFANSTORP

Alla lediga objekt