Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Staffanstorp , Staffanstorp Nevisborg 43

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 5 672 kr
kabel-TV, sophämtning och carport
Boarea: 76.6 m2
Rum: 2
Våning: 1 av 2
Markplan.
Hiss: Nej
Markplanslägenhet Stor markplanslägenhet med uterum

Hjärtligt välkommen till denna stora tvåa på markplan med härligt uterum i västerläge. Här bjuds du på ett stort sovrum med gott om plats för garderober, ett kaklat badrum med dusch i ljusa toner och en separat tvättstuga med både tvättmaskin och torktumlare.

Köket är fräscht, ljust och välhållet. Luckorna är vita och bänkskivan är både av både rostfritt och laminat. I anslutning till köket finns en matplats som rymmer ett stort bord. Det finns även möjlighet att göra om detta till ett andra sovrum för den som önskar genom att stänga till kök och vardagsrum.

Vardagsrummet är väl tilltaget och på golvet ligger klassisk ekparkett. Från vardagsrummet når man ut till det stora, inglasade uterummet i härligt västerläge. Vidare når man också den lilla gräs- och stenlagda uteplatsen utanför som vetter ut mot lugn cykelstig och grönområde.

Hjärtligt välkommen på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Stolt presenterar vi denna stora markplanstvåa som kan göras om till trea för den som önskar. Här kan du enkelt sätta din egen prägel med färger och inredning. Lägenheten bjuder på ett kaklat badrum i ljusa färger, välbevarat L-format kök samt stort uterum i härligt västerläge. Hjärtligt välkommen på visning!

Hall

Ljust laminatgolv med vita väggar. Separat avhängningsplats för ytterkläder samt garderob.

Sovrum

Stort sovrum med garderober. Ljust laminatgolv med vita väggar och fönster i två väderstreck.

Badrum

Delvis kaklat badrum i ljus ton med dusch bakom vikbar duschvägg i glas med inbyggd förvaring. Här finns dusch, toalett, handfat och spegelskåp.

Tvättstuga

Separat tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, vask och förvaring.

Kök

Kök med vita luckor, trähandtag och vitt kakel. Här finns gott om förvaringsmöjligheter i över- och underskåp samt bänkskiva i laminat och rostfritt stål. På golvet ligger ett ljust laminatgolv och väggarna är vita. Här finns kyl och frys, spis, kolfilterfläkt och diskmaskin.

Matrum

Matrum i anslutning till köket. Ljust laminatgolv tillsammans med vita väggar. Här finns plats för ett matbord för minst 8 personer. Här finns även möjlighet att göra om detta till ett sovrum för den som önskar genom att stänga mot kök och vardagsrum.

Vardagsrum

Vardagsrum med parkettgolv och vita väggar. Plats för både soffhörna samt matplats. Från vardagsrummet når man det härliga uterummet i väster med dragdörrar mot stenlagd uteplats och liten gräsmatta.

Uterum

Uterum i västerläge med härligt eftermiddagssol. Här finns dragdörrar i glas mot stenlagd yta samt liten gräsmatta. Här finns dessutom lameller samt rullgardiner installerat.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

76 kvm

Areakälla:

föreningens information

Kommentar till areakälla:

Lägenheten är registrerad som 2 rok men kan användas som 3 rok då matrum kan användas som sovrum.

Antal rum:

2

Kökstyp:

kök

Beskrivning uteplats:

Inglasat uterum med liten trädgårdstäppa utanför.

Beskrivning bilplats:

Egen bilplats finns i carport i närliggande länga.

Andel i föreningen:

1.77 %

Kommentar till andelstal:

Andelstalet är hämtat från Riksbyggen som sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Det går ej att specificera hur andelstalet är uträknat.

Lägenhetsnummer förening:

305325001-0432

Lägenhetsnummer register:

1102

Pantsättning:

Bostaden är inte pantsatt

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1991

Fönster:

2-glas

Ventilationstyp:

Självdrag

Övriga byggnader:

Till lägenheten hör ett förråd i anslutning till den egna carporten.

Energideklaration:

Energiklass: D
Primärenergital: 98kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 24 juni 2020

Förening

Namn:

Brf Nevishög

Organisationsnummer:

716439-0283

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Nevishög bildades 1989. Föreningens hus byggdes 1991 och består av 43 lägenheter med bostadsrätt samt en gemensamhetslokal. Både teknisk och ekonomisk förvaltning sker genom Riksbyggen. Fram till årsskiftet 19/20 var det SBC som hade hand om den ekonomiska förvaltningen. I samband med bytet togs en ny underhållsplan som sträcker sig till år 2060 fram.

I föreningen finns:
2 rok - 8 st.
3 rok - 12 st.
4 rok - 7 st.
5 rok - 16 st.

Trädgårdar och uppfart upplåtna med nyttjanderätt.

I de bostäder där boende installerat luftvärmepumpar kommer genomsyn att ske. Boende kommer få underteckna att den boende ansvarar för luftvärmepump samt dess funktion. Om boende ej gör detta kommer luftvärmepump demonteras.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Uppställningsplats på uppfart/carport vid vissa av bostadsrätterna och fri parkering i området.

Delade utrymmen:

En lokal för ca 35 personer med kök och toalett finns att hyra för föreningens medlemmar. Avgift är för närvarande 500 kr/dygn. Här finns bland annat bord, stolar, tallrikar, glas och städutrustning. Lokalen fräschades upp med färg, ny inredning, nya vitvaror och nya köksluckor i början av 2020.

Bredband/TV:

Alla hus i föreningen är anslutna till Fiber-nätet och de boende väljer själva leverantör för internet och tv.

Renoveringar:

2015 Föreningens lokal fräschades upp
2014-2015 Nya gaspannor
2014 Löpande målningsarbete.
2018 Byte av panel på förråd och carportar på radhusen och 1-plan husen.
2018 Indragning av fiber
2019 Målning av fasadpanel och dörrar
2020 Föreningens lokal fräschades upp
2021 Underhållsspolning av avloppp
2021 OVK (Obligatorisk Ventilations Kontroll)
2023 Renovering av fönster och altandörrar.
2023 Målning samt byte av papptak på cykelrum.

Planerat underhåll:
Byta lås till soprum och se över panelen.

Tillåter föreningen delat ägande:

Nej

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Vid årsskiftet 2023/2024 höjde föreningen avgiften med 10%.

Föreningen kommer följa Riksbyggens rekommendationer kring höjning av avgifterna framåt.

Föreningen sätter kontinuerligt av pengar i en underhållsfond för att bekosta kommande renoveringar/investeringar. När man bytte ut samtliga gaspannor kunde avgifterna hållas oförändrade. Föreningen menar själva att de har en god och balanserad ekonomi.

Uppgifterna är hämtade av föreningen den 12/7-2023. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen.

Antal lägenheter:

43

Antal lokaler:

1

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Tillsyn:
Föreningen gör tillsyn vid överlåtelse av bostadsrätterna.
I början av 2020 gjorde Riksbyggen en statuskontroll av samtliga bostäder i föreningen. Då har man bland annat kontrollerat elektriska kopplingar, maskininstallationer, gjort fuktindikering i våtutrymmen samt noterat gjorda förändringar som är av väsentlig art.

Allmänt om lägenheten

Till lägenheten hör ett eget förråd som ligger i anslutning till den egna bilplatsen som ligger i carport.

Omgivning

Allmänt om området:

Trivsam och lugn kommun som under de senaste åren har blivit omåttligt populär för barnfamiljer. Anledningen till detta är att det i Staffanstorp finns flertalet skolor och förskolor samt ett stort antal lekplatser och grönområden. Bebyggelsen i Staffanstorp är blandad med äldre samt nybyggda hus, men majoriteten av husen är uppförda under 70-talet. God närservice med bl.a. vårdcentral och tandläkare i byns centrum samt ett stort urval av dagligvarubutiker.

Närheten till både Lund och Malmö är för många en stor fördel. Du tar dig snabbt ut på länsväg 108 för att komma till Lund och riksväg 11 eller E22 för att ta dig till Malmö via bil. Även pendlingsmöjligheterna från Staffanstorp är goda och du tar dig enkelt med buss in till både Lund och Malmö. Från Staffanstorp tar du dig även enkelt till Öresundsbron och kontinenten tack vare närheten till riksväg 11 som leder dig direkt dit.

I Staffanstorp finns ett stort utbud av matvarubutiker såsom City Gross, Willys, Coop och Ica. Dessa ligger strategiskt utplacerade i Staffanstorp och du har alltid nära till dagligvaruhandel, var du än bor. Det finns även ett nyare handelsområde som ligger i utkanten av Staffanstorp där det finns ytterligare fler butiker. Staffanstorps centrum erbjuder en variation av restauranger och caféer.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal.Uppdragsgivaren har, via mäklarens förmedling, av Hemnet erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Nevisborg 43, 24545 Staffanstorp

Alla lediga objekt