Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Staffanstorp , Staffanstorp Snickarevägen 10

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Boarea: 124 m2
Biarea: 98 m2
Tomtarea: 824 m2
Enplanshus Enplanshus med solceller

Varmt välkommen till detta trevliga enplanshus på hörntomt med nyinstallerade solceller på taket beläget på lugn återvändsgata. Här har du stor tomt som vetter ut mot lugn cykelgång och gröna ytor med en lekplats precis runt hörnet. På tomten finns både carport, garage samt tillhörande förråd. Det finns också en stuga på tomten som kan användas för övernattning, kontor eller annan hobbyverksamhet.

Huset bjuder idag på två sovrum i husets ena ände tillsammans med ett stort allrum som enkelt kan delas av så att huset får fyra sovrum som i originalet. Badrummet är helkaklat i ljusa toner och utrustat med dusch. Det finns även en kaklad gästtoalett i anslutning till huvudentrén.

Köket är trevligt med mycket förvaringsmöjligheter och bra med arbetsyta. I köket finns en naturlig matplats för minst fyra personer.

Vardagsrummet är vidsträckt och rymmer enkelt både stort matmöblemang samt soffhörna. Ett stort fönsterparti vetter mot uterum och trädgård och släpper in stora mängder dagsljus.

Uterummet är även detta väl tilltaget och man rymmer både matplats och loungemöblemang för den som önskar. Trädgården är lättskött med stora gräsytor tillsammans med en stenlagd del. Även framsidan av huset bjuder på en stenlagd bilplats mot angränsande cykelväg.

Hjärtligt välkommen på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Äntligen presenterar vi detta härliga enplanshus på hörntomt på omtyckta Borggård. Här bor du på lugn återvändsgata med nyinstallerade solceller på taket, stort uterum och lättskött trädgård mot cykelväg! Varmt välkommen på visning!

Hall

Vävade målade väggar. Laminatgolv. Renoverat 2010.

Gästtoalett

Renoverat 2010 med kakel och kliners. Vask med spegelskåp samt toalett.

Kök

Kök från Marbodal (ca 2006), kyl och frys i fullhöjd (2015), diskmaskin (2015), inbyggd mikrovågsugn, spishäll, ugn, fläkt (2012).

Tvättstuga/grovingång

Målade väggar delvis kaklade. Klinkergolv. Renoverat 2010. Inredd med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp.

Vardagsrum

Vävade målade väggar. Parkettgolv. Renoverat 2010

Uterum

Stort uterum med dragdörrar i glas samt trägolv.

Sovrum

Vävade målade väggar. Laminatgolv. Renoverat 2010.

Sovrum

Vävade målade väggar. Laminatgolv. Renoverat 2010.

TV-rum

Vävade målade väggar. Parkettgolv. Renoverat 2010. I originalet är detta två sovrum.

Badrum

Helkaklat badrum med duschkabin. Här finns vask med underliggande förvaring samt spegelskåp.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Boarea:

124 kvm

Biarea:

98 kvm

Areakälla:

säljarens information

Kommentar till areakälla:

Biarea enligt lantmäteriutdrag är 6 kvm. Fastigheten har inte taxerats om efter tillbyggnaderna.

Antal rum:

4

Varav sovrum:

3 - 4

Pantbrev:

14

Pantbrev summa:

1 760 000

Byggnad

Byggnadstyp:

1-plansvilla

Byggnadsår:

1966

Grundläggning:

Krypgrund med avfuktare typ DST. Servad 23-03-31.

Grundmur:

Betong

Stomme:

Trä

Fasad:

Tegel

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Betong

Tak:

Betongpannor (2010) med solceller (2022)

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Luft/vattenvärmepump (2010) samt solceller (2022)

Ventilationstyp:

Mekanisk frånluft

Övriga byggnader:

Uterum inglasat: 21,0 kvm. Garage: 25,2 kvm. Förråd: 9,8 kvm. Snickarebod: 5,5 kvm. Separat stuga: 7,1 kvm. Carport med tak: 30,0 kvm

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 93kWh/m² och år
Energiklass: F
Primärenergital: 182kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 7 juli 2021

Övrigt:

Huset är förbesiktigat via Anticimex, kontakta mäklaren för protokoll!

Solcellerna på taket installerades i maj 2022 och har en kapacitet mellan 17 000 - 18 000 kWh/år. Beräknad årsförbrukning för nuvarande ägare är ca 15 000 kWh/år. Detta varierar självklart beroende på användning men kan ses som ett riktvärde.

Fönster målades om både in- och utvändigt 2010 samt utvändigt igen 2022.
Träfasaden ovanför teglet i långfasaderna samt på gavelspetsarna målades om 2010 och 2022.
Elen drogs delvis om i samband med installation av luft-/vattenvärmepump 2010.
Fiber finns indraget.
Motordriven markis med fjärrkontroll.

Säljaren informerar om att följande ingår i köpet utan extra kostnad:
Fristående stuga i trädgården.
Inredning i enplanshuset som köksinredniing och garderober.
Inredning som hyllor i garage, förråd och snickarebod. I snickareboden ingår även bänkar och skåp.

Säljaren informerar om följande kända fel och brister:
Luft/luft värmepumpen som användes tidigare när inte luft/vattenvärmepumpen var installerad är ur funktion. Märket är Panasonic med en inomhusdel och en utomhusdel. Köldmedel R410A. Det kan kanske vara lönt att reparera den eftersom den kan kyla på sommaren men den behövs inte för uppvärmningen av huset.

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

1 st

Uppvärmningskostnad:

12 104 kr/år

VA:

5 038 kr/år

Renhållning:

3 072 kr/år

Försäkring:

7 139 kr/år

Total driftkostnad:

27 353 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9525 kr

Elförbrukning:

15 745 kWh/år

Kommentar:

Installation av solceller gjordes maj 2022 och kopplades in för användning juni 2022. Den sålda energin från solcellerna var 7541 kWh för juni 2022 till februari 2023. Intäkt för den sålda energin under denna period var därmed 16 706 kr. Beräknad årsförbrukning från Staffanstorps energi är 15 745 kWh. I den angivna uppvärmningskostnaden är hushållsel inräknat. Driftskostnaden är säljarens verkliga förbrukning och varierar beroende på användning och ska därför endast ses som ett riktvärde.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Borggård 1:220

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Byggnadsplan (1964-09-10)

Tomtarea:

824 kvm

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Beskrivning bilplats:

Carport samt garage

Försäkringsbolag:

IF

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

2 432 000 kr

Preliminärt taxeringsvärde:

Nej

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Värderingsenheter

Småhusmark

Taxeringsvärde:

939 000 kr

Småhusbyggnad

Värdeår:

1966

Taxeringsvärde:

1 493 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Trivsam och lugn kommun som under de senaste åren har blivit omåttligt populär för barnfamiljer. Anledningen till detta är att det i Staffanstorp finns flertalet skolor och förskolor samt ett stort antal lekplatser och grönområden. Bebyggelsen i Staffanstorp är blandad med äldre samt nybyggda hus, men majoriteten av husen är uppförda under 70-talet. God närservice med bl.a. vårdcentral och tandläkare i byns centrum samt ett stort urval av dagligvarubutiker.

Närheten till både Lund och Malmö är för många en stor fördel. Du tar dig snabbt ut på länsväg 108 för att komma till Lund och riksväg 11 eller E22 för att ta dig till Malmö via bil. Även pendlingsmöjligheterna från Staffanstorp är goda och du tar dig enkelt med buss in till både Lund och Malmö. Från Staffanstorp tar du dig även enkelt till Öresundsbron och kontinenten tack vare närheten till riksväg 11 som leder dig direkt dit.

I Staffanstorp finns ett stort utbud av matvarubutiker såsom City Gross, Willys, Coop och Ica. Dessa ligger strategiskt utplacerade i Staffanstorp och du har alltid nära till dagligvaruhandel, var du än bor. Det finns även ett nyare handelsområde som ligger i utkanten av Staffanstorp där det finns ytterligare fler butiker. Staffanstorps centrum erbjuder en variation av restauranger och caféer.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.

Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Snickarevägen 10, 24535 Staffanstorp

Budhistorik

4 500 000 kr 3 21 apr. 2023
4 450 000 kr 4 21 apr. 2023
4 430 000 kr 3 21 apr. 2023
4 415 000 kr 4 21 apr. 2023
4 400 000 kr 3 21 apr. 2023
4 325 000 kr 4 21 apr. 2023
4 300 000 kr 3 21 apr. 2023
4 250 000 kr 4 21 apr. 2023
4 220 000 kr 5 21 apr. 2023
4 210 000 kr 4 20 apr. 2023
4 195 000 kr 5 20 apr. 2023
4 165 000 kr 3 20 apr. 2023
4 150 000 kr 4 20 apr. 2023
4 115 000 kr 3 19 apr. 2023
4 100 000 kr 2 19 apr. 2023
4 075 000 kr 3 19 apr. 2023
4 050 000 kr 2 19 apr. 2023
3 950 000 kr 4 19 apr. 2023
3 900 000 kr 2 19 apr. 2023
3 850 000 kr 4 19 apr. 2023
3 800 000 kr 2 18 apr. 2023
3 750 000 kr 3 18 apr. 2023
3 700 000 kr 2 18 apr. 2023
3 500 000 kr 1 17 apr. 2023
Alla lediga objekt