Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Staffanstorp , Staffanstorp Storgatan 14N
1 995 000 kr som utgångspris
Avgift: 7 974 kr
inkl. värme, vatten, sophämtning och parkeringsplats.
Boarea: 103 m2
Rum: 3
Våning: 2 av 2
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Generös trea med möjlighet att göra om till fyra i Brf Balders Hage!

Nu finns möjlighet att förvärva en generös trerummare om 103 kvm i Brf Balders Hage! Bostaden har dessutom möjlighet att med enkelhet göras om till sin originalplanlösning om fyra rum och kök vid behov. Här kan man njuta av stora ytor, fräscht kök och badrum samt gäst-wc. Till detta får man en mysig balkong och en fantastisk gård som man kan avnjuta härliga sommardagar på. Varmt välkommen på visning!

Visningar

söndag 26 maj 12:30 - 13:00
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Vi tar oss upp till våning två i huset och välkomnas av en öppen hall. I hallen finns gott om förvaring i form av garderober och klädkammare. Det finns även plats för avhängning innanför dörren. På golvet vilar praktisk klinkers och väggarna är vitmålade. Från hallen når vi både klädkammare, gäst-wc och gästrummet.

Gäst-wc

I denna bostaden bjuds det på en gäst-wc som komplement till badrummet. Vi har fräscht vitmålade väggar tillsammans med ljusgrå klinkers nylagt från 2022. Här inne finns wc, handfat och spegel.

Sovrum 1

Bostadens första sovrum har många användningsområden beroende på behov. Passar t.ex. till både barnrum, gästrum eller kontor. Det är ett rektangulärt rum som är lättmöblerat. På golvet vilar ekparkett tillsammans med vitmålade väggar.

Kök

Vidare in i lägenheten möts vi av köket. Ett generöst kök som bjuder på gott om förvaring samt plats för ett större matbord. Alla väggar har utnyttjats med ett kök i vinkel som ger fina arbetsytor. Luckorna går i vitt med rostfria beslag, bänkskiva i trä och en grå glasskiva ovan detta som stänkskydd. Full maskinpark bestående av delad kyl och frys, inbyggd ugn och mikro, spishäll och diskmaskin. På golvet återser vi samma klinkers som ligger i hallen som ger en röd tråd i bostaden.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett mycket generöst rum som ger möjlighet till ett flertal olika möbleringar. Det finns både plats för soffa med tillhörande möblemang och matsalsbord om så önskas. I dagsläget har även det tredje sovrummet öppnats upp för att göra vardagsrummet ännu större men detta kan med enkelhet göras om till ett sovrum igen. Denna delen används idag som lounge med soffgrupp. Från vardagsrummet når vi bostadens mysiga balkong med fin vy över gården. Även här är väggarna målade i vitt och vi ser fortsatt ekparkett.

Badrum

Helkaklat badrum i vitt och ljust grått. Vitkaklade väggar med grå bård och ljusgrått klinkers på golvet. Badrummet är stort med både dusch, wc, handfat med kommod, spegelskåp samt tvättstuga. Här finns tvättmaskin samt skåp för god förvaring.

Sovrum 2

Det andra sovrummet i bostaden är det största. Här finns plats för dubbelsäng och god förvaring i stor garderob. Sovrummet ligger på ett fint hörnläge som till och med ger ljusinsläpp från två håll. Väggarna är ljust tapetserade och på golvet finns ekparkett.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

103 kvm

Areakälla:

föreningens information

Kommentar till areakälla:

Bostaden är från början en 4 rok och kan med enkelhet göras om till det igen vid behov.

Antal rum:

3

Varav sovrum:

2 - 3

Kökstyp:

Kök

Beskrivning uteplats:

Balkong mot föreningens lummiga gård.

Andel i föreningen:

3.7404 %

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

543 630 kr

Lägenhetsnummer förening:

11

Pantsättning:

Bostaden är inte pantsatt

Tillträde:

Enligt överenskommelse.

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Brågarp 6:701

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1992-1993

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

FTX

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 130kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 15 juni 2019

Förening

Namn:

Brf Balders hage

Organisationsnummer:

716439-4749

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Balders Hage består av 26 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Fastigheterna byggdes mellan 1992-1993 och omfattar både flerbostadshus och gatuhus. Föreningen äger marken och byggnaderna är fullvärdeförsäkrade genom Länsförsäkringar. Den administrativa och ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo.

Föreningen har en lummig innergård med grill och utemöbler. Barnvagns- och cykelrum finns i garagelängan, till detta finns även ett cykelskjul på gården.

Äger föreningen marken:

Ja, föreningen äger marken.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Parkering på föreningens p-plats vid Balders Hage ingår i avgiften, där finns 32 st platser. 4 st garage finns till en kostnad av för närvarande 343 kr/mån. Separat kösystem tillämpas. Det finns alternativa garage att hyra i närområdet.

Bredband/TV:

Bostäderna är anslutna till det öppna fibernätet. De boende väljer själva vilken leverantör man tecknar avtal med.

Renoveringar:

Genomfört underhåll:
2015 Målningsarbeten in- och utvändigt
2016 Renovering värmesystem
2018 Fiber installerades
2019 Ventilationssystemet utbytt med nya fläktar i samtliga lägenheter
2019 Renovering/underhåll av samtliga fönster.
2020 Cykelförråden har fått nya tak.
2020 Allt trä utbytt
2020 Kodsystem till portar med tags.
2020 Taken är renoverade på förrådsbyggnaderna till nr 12 och nr 14.
2023 Nytt tak på både bostadsbyggnaderna och förrådsbyggnaderna.

Framtida underhåll:
Staketen ska underhållas. I övrigt finns inget större planerat underhåll på fastigheten.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja de tillåter delat ägande.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

I nuläget finns inga beslutna avgiftsförändringar.

Antal lägenheter:

26

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Föreningen tillåter inte juridiska personer som köpare.
Föreningen tillåter delat ägande.

Allmänt om lägenheten

Enligt lägenhetsregistret är bostaden en 4 rok men ägarna idag använder den som en 3 rok.

I köpet ingår garderoben i det stora sovrummet och garderoben i hallen. Tvättmaskinen kommer att bytas ut inför tillträdet till en vit, den är helt ny.

Förrådet är cirka 6-7 kvm enligt säljarens uppmätning. Detta ligger en trappa upp i huset.

Bakom den grå glasskivan (stänkskydd) i köket finns vitt kakel.

Omgivning

Allmänt om området:

Trivsam och lugn kommun som under de senaste åren har blivit omåttligt populär för barnfamiljer. Anledningen till detta är att det i Staffanstorp finns flertalet skolor och förskolor samt ett stort antal lekplatser och grönområden. Bebyggelsen i Staffanstorp är blandad med äldre samt nybyggda hus, men majoriteten av husen är uppförda under 70-talet. God närservice med bl.a. vårdcentral och tandläkare i byns centrum samt ett stort urval av dagligvarubutiker.

Närheten till både Lund och Malmö är för många en stor fördel. Du tar dig snabbt ut på länsväg 108 för att komma till Lund och riksväg 11 eller E22 för att ta dig till Malmö via bil. Även pendlingsmöjligheterna från Staffanstorp är goda och du tar dig enkelt med buss in till både Lund och Malmö. Från Staffanstorp tar du dig även enkelt till Öresundsbron och kontinenten tack vare närheten till riksväg 11 som leder dig direkt dit.

I Staffanstorp finns ett stort utbud av matvarubutiker såsom City Gross, Willys, Coop och Ica. Dessa ligger strategiskt utplacerade i Staffanstorp och du har alltid nära till dagligvaruhandel, var du än bor. Det finns även ett nyare handelsområde som ligger i utkanten av Staffanstorp där det finns ytterligare fler butiker. Staffanstorps centrum erbjuder en variation av restauranger och caféer.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Storgatan 14N, 24531 STAFFANSTORP

www.eniro.se
Alla lediga objekt