Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Staffanstorp , Staffanstorp Strindbergs väg 5C

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 6 393 kr
inkl värme, VA, Kabel-TV och parkeringsplats
Boarea: 77 m2
Rum: 3
Våning: 1 av 2
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Genomgående Genomgående trea med stor balkong

Stolt presenteras denna välplanerade trea på populära Strindbergs väg! En trappa upp möts vi av genomgående planlösning, två stora sovrum, stort kök samt stor balkong med kvällssol i västerläge.

Vi kommer in i hallen och når härifrån våningens badrum som är helkaklat med badkar installerat. Tack vare frostat fönster släpps här in mycket dagsljus.

Vidare in i våningen så ligger köket på vänster sida. Ett fräscht kök med gott om arbetsyta och mycket förvaring! I köket sitter man minst fyra personer till bords.

Från köket finns en ingång till det första av två sovrum. Ett väl tilltaget sovrum som rymmer dubbelsäng för den som önskar med inbyggda garderober. Detta sovrum har även en utgång mot vardagsrummet.

Vardagsrummet är en rymligt rum som enkelt skulle rymma både soffgrupp samt matmöblemang för den som önskar. I vardagsrummet ligger originalparketten välbevarad och härifrån kommer man också ut på den härliga, stora balkongen i västerläge.

Det sista sovrummet ligger vägg i vägg med vardagsrummet och är också detta i bra storlek. I lägenheten finns mängder av inbyggd förvaring som gjort att nuvarande ägare inte behövt sätta in några extra garderober i lägenheten.

Hjärtligt välkommen på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Stolt presenteras denna denna genomgående trea på populära Strindbergs väg. Här bor du bekvämt en trappa upp med stor, härlig balkong, två sovrum i bra storlek och stort badrum med badkar.

Badrum

Badrummet ligger direkt in till vänster från hallen och är helkaklat i ljusa toner. Badrummet är utrustat med badkar och har ett frostat fönster.

Kök

Köket är stort med gott om förvaring samt gott om arbetsyta i rostfritt utförande. I köket finns plats för en matplats för minst fyra personer!

Sovrum

Laminatgolv och målade väggar med ingång från kök och vardagsrum. Här finns inbyggda garderober.

Vardagsrum

Parkettgolv samt ljusa väggar. Härifrån finns utgång till balkongen.

Balkong

Balkong med trätrall och vita väggar. Balkongerna har nyligen renoverats av föreningen och är i mycket fint skick.

Sovrum

Laminatgolv samt målade väggar. Inbyggda garderober finns i anslutning till detta sovrum.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

77 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

3

Kökstyp:

kök

Beskrivning bilplats:

Bilplats ingår i avgiften. Samtliga lägenheter har vars en bilplats.

Andel i föreningen:

2.2308 %

Kommentar till andelstal:

Andelstalet är hämtat från föreningen som själv sköter sin ekonomiska förvaltning. Det går ej att specificera hur andelstalet är uträknat.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

505 777 kr

Lägenhetsnummer förening:

513

Lägenhetsnummer register:

1001

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Tillträde:

Enligt överrenskommelse.

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1964

Ventilationstyp:

Självdrag

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 122kWh/m² och år
Energiklass: E
Energideklaration: Utförd
Datum: 18 maj 2020

Förening

Namn:

Brf Strindbergs väg

Organisationsnummer:

769616-5203

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Strindbergs väg bildades 1 augusti 2008 då fastigheterna togs över från Staffanstorps hus AB. Föreningens hus byggdes år 1962 och ligger centralt i Staffanstorp. Det finns 54 lägenheter i föreningen, varav 18 st 1rok, 16 st 2rok, 16 st 3rok och 4 st 4 rok. Det finns också 2 st hyresrätter.

Föreningen har också 12 garageplatser samt några lokaler som upplåts med hyresrätt.

Föreningen äger marken.

Lägenhetsfördelning:
1 rok - 18 st
2 rok - 16 st
3 rok - 16 st
4 rok -- 4 st

Tvättstuga finns i hus 3 och består av 1 tvättrum (4 tvättmaskiner) och 2 torkrum (2 tumlare och 1 avfuktare). Tvättid bokas på bokningstavlor i tvättstugan med särskild tvättlåscylinder märkt med lägenhetsnummer.

Det finns även ett övernattningsrum som får nyttjas av föreningens medlemmar. Detta rummet är på ca 18 kvm och ligger i källaren med adress Strindbergs väg 1. Rummet är endast till för att husera tillfälliga gäster som är på besök.

Föreningen tillåter ej delat ägande.

E-post:

brf.strindbergsvag@live.se

Parkering:

Varje lägenhet har en egen parkeringsplats. Kostad för detta ingår i avgiften. Föreningen har även 12 garageplatser som hyrs ut till medlemmarna med separat köplats.

Bredband/TV:

Kabel-TV: Föreningen har kabel-TV via Telenor. Basutbudet ingår i avgiften. Internet: Fiber har installerats februari 2023 av föreningen.

Renoveringar:

Nedan återfinns en del av de stora renoveringar som föreningen genomfört genom åren:

2021 Installation postboxar
2021 Byte av lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar
2021 Byte av dörrar miljöhus
2021 Målning av tak miljöhus
2019 Utbyte av slitna låscylindrar på entré och källardörrar
2019 Ytbehandling balkonger och byte av räcken
2018 Tak
2018 Fönster och balkongdörrar, SP- fönster balans.
2018 Ventilation
2014 Stambyte/stamrenovering
2010 Byte av gaspannor
1988 Nya ytterbågar på fönster

För fler genomförda och framtida renoveringar, se föreningens senaste årsredovisning.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Ekonomi:

Inga beslutade avgiftshöjningar, men föreningen brukar höja genomföra en mindre indexhöjning varje år.

Överlåtelseavgift betalas av:

Säljare

Övrigt:

Överlåtelseavgift: ingen avgift.
Pantsättningsavgift: ingen avgift.

Föreningen tillåter inte juridiska personer som ägare. Delat ägande tillåts endast mellan samboende i lägenheten.

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter och den slutgiltige köparen ombedes att själv bekräfta ovanstående information med representant från föreningen.

Besök gärna föreningens informativa hemsida: http://strindbergsvag.bostadsratterna.se/

Allmänt om lägenheten

Till lägenheten hör två källarförråd, ett stort och ett mindre.

Omgivning

Allmänt om området:

Trivsam och lugn kommun som under de senaste åren har blivit omåttligt populär för barnfamiljer. Anledningen till detta är att det i Staffanstorp finns flertalet skolor och förskolor samt ett stort antal lekplatser och grönområden. Bebyggelsen i Staffanstorp är blandad med äldre samt nybyggda hus, men majoriteten av husen är uppförda under 70-talet. God närservice med bl.a. vårdcentral och tandläkare i byns centrum samt ett stort urval av dagligvarubutiker.

Närheten till både Lund och Malmö är för många en stor fördel. Du tar dig snabbt ut på länsväg 108 för att komma till Lund och riksväg 11 eller E22 för att ta dig till Malmö via bil. Även pendlingsmöjligheterna från Staffanstorp är goda och du tar dig enkelt med buss in till både Lund och Malmö. Från Staffanstorp tar du dig även enkelt till Öresundsbron och kontinenten tack vare närheten till riksväg 11 som leder dig direkt dit.

I Staffanstorp finns ett stort utbud av matvarubutiker såsom City Gross, Willys, Coop och Ica. Dessa ligger strategiskt utplacerade i Staffanstorp och du har alltid nära till dagligvaruhandel, var du än bor. Det finns även ett nyare handelsområde som ligger i utkanten av Staffanstorp där det finns ytterligare fler butiker. Staffanstorps centrum erbjuder en variation av restauranger och caféer.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal.Uppdragsgivaren har, via mäklarens förmedling, av Hemnet erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Strindbergs väg 5C, 24532 Staffanstorp

Alla lediga objekt