Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Staffanstorp , Vikhem Halmgränd 2
3 495 000 kr som utgångspris
Avgift: 6 467 kr
inkl kallvatten, parkering, sophämtning och tillägg för bostadsrätt. Till avgiften kommer 145 kr/mån för bredband. Kostnad för varmvatten, el, uppvärmning tillkommer för bostadsrätten. Till avgiften kommer 200 kr/mån för laddstolpe till parkeringen.
Boarea: 114 m2
Rum: 5
Våning: 1 av 2
Radhus i två plan.
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Uteplats: Ja
Hörntomt Välplanerat radhus i två plan på härlig hörntomt

Stolt presenterar vi detta gavelradhus i två plan byggt 2020 i populära Brf Vattenparken! Här finns sociala ytor samlat på första plan med kök och vardagsrum i öppen planlösning samt badrum och tvättstuga. Från vardagsrummet kommer du vidare ut till den väl tilltagna tomten med stor uteplats med trädäck och härlig trädgård.

På andra våningen finns tre sovrum av bra storlek samlat samt ett större allrum som också kan göras om till ytterligare ett sovrum för den som önskar. Från allrummet kommer man ut på en härlig balkong i västerläge som därmed bjuder på värmande kvällssol!

Hjärtligt välkommen att flytta rakt in!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hjärtligt välkommen till detta mysiga radhus på hörntomt i Brf Vattenparken på Vikhem! Här bor du bekymmerslöst med öppen planlösning på första plan, tre sovrum av bra storlek samlade på andra plan tillsammans med ett allrum. Här finns både balkong, uteplats och lagom stor trädgård för familjen! Välkommen på visning!

Hall

Ekparkett med vita väggar. Plats för skoförvaring samt ytterkläder i garderober.

Kök

Kök med ekparkett och vita väggar. Köksinredning från Ballingslöv med maskinpark från Electrolux. Vita vitvaror i kök med inbyggd ugn och mikrovågsugn, hel kyl (2023) och frys, spishäll (induktion) samt diskmaskin.

Vardagsrum

Ekparkett med vita väggar. Utgångs till uteplats och trädgård.

Tvättstuga

Tvättstuga med grått klinkers på golvet och vita väggar. Här finns tvättmaskin och torktumlare side by side med ovanliggande arbetsbänk samt förvaring i överskåp.

Badrum

Helkakat badrum i vitt och grått inrett med dusch bakom frostade, välvda duschväggar i glas. Här finns vägghängt skåp, handfat med underliggande lådor, dusch, toalett och golvvärme.

Sovrum

Ekparkett med vita väggar. Största sovrummet har garderober samt fransk balkong.

Sovrum

Ekparkett med vita väggar.

Sovrum

Ekparkett med vita väggar.

Balkong

Balkong i västerläge med kvällssol.

Allrum

Ekparkett med vita väggar. Utgång till balkong finns.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Radhus

Boarea:

114 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

5

Kökstyp:

kök

Beskrivning bilplats:

Varje lägenhet har tillgång till en parkeringsplats.

Andel i föreningen:

2.4923 %

Andel av årsavgift:

2.4923 %

Kommentar till andelstal:

Andelstalet är hämtat från Bredablick som sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.

Lägenhetsnummer förening:

2:3

Pantsättning:

Bostaden är inte pantsatt

Tillträde:

Enligt överrenskommelse.

Byggnad

Byggnadstyp:

Radhus

Byggnadsår:

2020

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Gas

Ventilationstyp:

FTX

Övriga byggnader:

Förråd finns i trädgården. Nyuppsatta trästaket på gården med belysning ger vacker ljuseffekt på kvällen.

Energideklaration:

Energideklaration: Ej utförd

Förening

Namn:

Brf Vattenparken

Organisationsnummer:

769635-9129

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Vattenparken består av 56 bostadsrätter fördelade över 13 tvåplans radhus samt 43 lägenheter i trevåningshus med adresserna Vikhems bygata 77-119 och Halmgränd 2-28. Föreningen bildades 2018 och byggnaderna blev färdigställda 2020. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick.

Föreningen har ingen gemensam tvättstuga. Varje lägenhet har egna tvättmöjligheter. Till varje lägenhet tillkommer ett förråd och en parkeringsplats.

På föreningens innergård finns en gemensam pool i anslutning till föreningens trevliga gemensamhetslokal, som går att boka. Poolen är tillgänglig för föreningens medlemmar och behöver inte bokas för att användas.

Hushållsavfall kastas i miljöhus. Övrigt avfall lämnas på kommunens återvinningsstationer.

Driftkostnader för lägenheterna i flerbostadshus: Föreningen har gemensamt avtal för vatten, värme och el. Föreningens medlemmar debiteras månadsvis en fast avgift för värme och vatten som justeras en gång om året. Medlemmar som bor i flerbostadshusen debiteras månadsvis efter faktiskt förbrukning av el.

Driftkostnader för radhusen:
Föreningen har gemensamt avtal för vatten. Föreningens medlemmar debiteras månadsvis en fast avgift för vatten som justeras en gång om året. Medlemmarna som bor i radhusen har individuella abonnemang för el och en uppvärmningslösning som går på el.

Föreningen har en egen hemsida: www.brfvattenparken.se

Äger föreningen marken:

Ja

E-post:

brfvattenparken@outlook.com

Hemsida:

www.brfvattenparken.se

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Till varje lägenhet ingår en parkeringsplats med installerad laddstolpe. Föreningen har även gästparkering. Vill boende nyttja sin laddbox kostar det 69 kr i månaden. Utöver det betalar varje medlem för sin förbrukning.

Försäkring:

Bostadsrättstillägg ingår i avgiften.

Bredband/TV:

Från och med 2024-04-05 har föreningen gått över till Bahnhof. Medlemmarna debiteras 186 kr/månad inkl. router och då ingår 1000/1000mbit. TV ingår ej då detta är något medlemmarna själva får bekosta. Det går inte att välja en annan bredbandsleverantör.

Renoveringar:

2023 - Laddstolpar installerades till varje parkeringsplats.

Det finns inga planerade renoveringar då föreningen fortfarande har entreprenadgaranti.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Ekonomi:

Föreningen höjer avgiften årligen med hänsyn till rådande situationen i världsekonomin för att ta höjd för räntehöjningar m.m. Föreningen höjde senast avgiften med 15% årsskiftet 2023/2024.

Antal lägenheter:

56

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Förråd finns disponerat till varje lägenhet.

Omgivning

Allmänt om området:

Vikhemsområdet ligger i södra delen av Staffanstorps tätort, mellan Kronoslättsvägen och riksväg 11. Här har du nära till landets bästa skolor, badhus, service, idrottsplatser, koloniområde och bussförbindelser till Malmö och Lund. Kommunikationerna till omvärlden är bland de bästa i regionen, du tar dig till Malmö, Lund eller Sturups flygplats på mindre än 20 minuter! Köpenhamns flygplats Kastrup och utlandssemestern ligger bara 40 minuter bort!

Vikhem kommer bli en ny del av Staffanstorp där alla invånare ges möjlighet till ytterligare livskvalitet; strosa i motionsspåret, fika på torget eller leka i parken med mera. Med tiden kommer Vikhem att bidra med upp till tvåtusen nya invånare i kommunen och alla ni hälsas hjärtligt välkomna till Staffanstorp för att vara en del av vårt framtida samhälle!

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal.Uppdragsgivaren har, via mäklarens förmedling, av Hemnet erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Halmgränd 2, 24546 STAFFANSTORP

Alla lediga objekt