Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Staffanstorp , Vikhem Spannmålsgränd 6
3 350 000 kr som utgångspris
Avgift: 8 401 kr
inkl VA, parkering, avfallshantering
Boarea: 112.5 m2
Rum: 5
Våning: 1 av 2
Hiss: Nej
Radhus med uterum Välplanerat radhus med stort, vinterbonat uterum

Stolt presenterar vi detta välskötta radhus med tre bra sovrum med möjlighet att inreda ett fjärde, dubbla badrumsmiljöer och öppet mellan kök och vardagsrum. Här finns även ett stort, tillbyggt uterum som är vinterbonat och kan användas hela året. Hjärtligt välkommen på visning!

Visningar

lördag 15 juni 14:15 - 14:45
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Stolt presenterar vi detta välskötta radhus med tre bra sovrum med möjlighet att inreda ett fjärde, dubbla badrumsmiljöer och öppet mellan kök och vardagsrum. Här finns även ett stort, tillbyggt uterum som är vinterbonat och kan användas hela året. Hjärtligt välkommen på visning!

Hall

Vi stiger in i hallen och möts av slittåligt klinkers och gott om plats för förvaring av ytterkläder och skor. Redan här får man känslan av den öppna, sociala planlösningen och man får en glimt av det härliga uterummet som knyter ihop ute- och innemiljön på ett trevligt sätt. Parketten som ligger helt nylagd på hela våningsplanet följer oss in i huset och ger en sömlös övergång mellan de olika rummen.

Kök

Det moderna köket är placerat centralt i hemmet, utrustat med högkvalitativa vitvaror och generöst med förvaringsutrymmen. Den eleganta köksön är förlängd och förenklar servering av mat vid middagar men fungerar också fint som frukostbord. Köket och vardagsrummet går sömlöst ihop i en öppen planlösning och det finns gott om plats för stor soffa och TV-möblemang.

Vardagsrum

I vardagsrummet strömmar naturligt ljus in genom det stora fönsterpartiet och skapar en hemtrevlig atmosfär. Med gott om plats för både vardagsmys och underhållning, är detta rum perfekt för familj och vänner att samlas och trivas i. Härifrån finns även utgången till det stora, tillbyggda uterummet som är vinterbonat om som används som stor matplats av nuvarande säljare. Här finns en luft/luftvärmepump som värmer upp utrymmet men som också kan användas för kylning på sommaren.

Badrum med dusch

Det stilfulla badrummet är utrustat med en rymlig duschhörna och moderna bekvämligheter. Med stilrent kakel och praktiska förvaringslösningar blir det en fräsch badrumsmiljö för hela familjen.

Tvättstuga

I den praktiska tvättstugan finns allt du behöver för att hålla ditt hem rent och snyggt. Med tvättmaskin, torktumlare och gott om förvaringsutrymmen förenklas vardagen på många sätt.

Uterum

Känn naturen närmare i det härliga uterummet, där du kan njuta av frisk luft och dagsljus i mängder året om. Tack vare att uterummet är vinterbonat används detta idag som en förlängning av vardagsrummet och är idag en naturlig matplats med stort bord. Detta blir lätt en favoritplats för både avkoppling och socialt umgänge.

Trädgård

Steg ut i den välskötta trädgården och upptäck en fridfull oas där grönska och blommor skapar en rogivande atmosfär. Med generöst med utrymme för lek och rekreation är trädgården en plats där både vuxna och barn kan njuta av utomhuslivet.

Sovrum 1

Det största av sovrummen är ett rymligt master bedroom och här finns plats att enkelt möblera in en dubbelsäng. Det finns också inbyggda garderober dolda bakom vita skjutdörrar med gott om förvaringsmöjligheter för alla dina kläder.

Sovrum 2

Det andra sovrummet är ett perfekt barnrum som rymmer allt du kan tänkas behöva såsom säng, garderob, skrivbord och mer därtill. Ett ljust och trevligt sovrum som också kan användas som kontor, gästrum eller någonting annat.

Sovrum 3

Det tredje och sista sovrummet är i samma storlek som det andra sovrummet.

Allrum

Det mysiga allrummet på övervåningen blir en perfekt plats för avslappning och familjetid. Med plats för både lek och lugna stunder blir det här rummet en favoritplats för hela familjen att trivas i.

Badrum med badkar

På ovanvåningen återfinner vi den andra badrumsmiljön som även denna är helkaklad och inredd med badkar. Perfekt för barnfamiljen som vill kunna ha möjligheten till både dusch och badkar.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Radhus

Boarea:

112 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

5

Varav sovrum:

3 - 4

Kökstyp:

kök

TV & Bredband:

FIber

Typ av mark och utrymmen som ingår i upplåtelsen:

Trädgård

Beskrivning uteplats:

Upplåten med bostadsrätt.

Beskrivning bilplats:

En parkeringsplats med laddstolpe tillhör radhuset.

Andel i föreningen:

2.94922 %

Kommentar till andelstal:

Andelstalet är hämtat från Riksbyggen som sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Det går ej att specificera hur andelstalet är uträknat. Andel av årsavgift har ej kunnat specificeras.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

1 518 645 kr

Lägenhetsnummer förening:

11

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Tillträde:

Enligt överrenskommelse.

Byggnad

Byggnadstyp:

Radhus

Byggnadsår:

2019

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Frånluftsvärmepump

Ventilationstyp:

Mekanisk (endast frånluft)

Övriga byggnader:

Till radhuset hör ett isolerat förråd på ca 4 kvm.

Energideklaration:

Energiklass: C
Primärenergital: 64kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 29 jan. 2020

Övrigt:

Grundläggning: Platta på mark.
Fasaden: Puts.
Takbeläggning: Takpapp.
Bjälklag: Tak och mellan våningar i trä.
Vattenburen golvvärme på nedre plan.

Golvet på hela entréplan är utbytt 2023 i oktober till ett 14 mm ekparkett.

Förening

Namn:

BRF Vikhems By

Organisationsnummer:

769633-4486

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Vikhem i Staffanstorp består av 31 stycken bostadsrättsradhus varav 29 stycken är i två plan på 112,5 kvm och två stycken är i tre plan på 149,5 kvm. Det är åtta stycken bostadslängor, 31 förråd och två stycken miljöhus. Föreningens adresser är Halmgränd 1-17, Högränd 1-13 och 2-18 samt Spannmålsgränd 2-18. Bostadsrättsradhusen stod färdiga år 2019 och är producerat av Stanstorp Projekt AB.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

En parkeringsplats finns till varje radhus.

Bredband/TV:

Anslutning för internet, IP-telefoni och TV sker via fast anslutning (fiber).

Renoveringar:

Eftersom husen stod färdiga för inflytt 2019 finns det inga planerade renoveringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Ekonomi:

Föreningen höjde avgiften 10% i början av 2024. Detta gjordes för att föreningen hade lån som löpte ut och förhandlades om.

Antal lägenheter:

31

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Allmänt om lägenheten

Till lägenheten hör ett isolerat förråd i trädgårdet.

Omgivning

Allmänt om området:

Vikhemsområdet ligger i södra delen av Staffanstorps tätort, mellan Kronoslättsvägen och riksväg 11. Här har du nära till landets bästa skolor, badhus, service, idrottsplatser, koloniområde och bussförbindelser till Malmö och Lund. Kommunikationerna till omvärlden är bland de bästa i regionen, du tar dig till Malmö, Lund eller Sturups flygplats på mindre än 20 minuter! Köpenhamns flygplats Kastrup och utlandssemestern ligger bara 40 minuter bort!

Vikhem kommer bli en ny del av Staffanstorp där alla invånare ges möjlighet till ytterligare livskvalitet; strosa i motionsspåret, fika på torget eller leka i parken med mera. Med tiden kommer Vikhem att bidra med upp till tvåtusen nya invånare i kommunen och alla ni hälsas hjärtligt välkomna till Staffanstorp för att vara en del av vårt framtida samhälle!

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal.Uppdragsgivaren har, via mäklarens förmedling, av Hemnet erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Spannmålsgränd 6, 24546 STAFFANSTORP

Alla lediga objekt