Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Staffanstorp , Vikhem Vikhemsvägen 3A

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 3 232 kr
inkl. kallvatten och avfall. Preliminärt tillägg för värme/varmvatten ca 331kr/månad tillkommer på avgiften. Värmejustering och förbrukning av el ca 309 kr/mån.
Boarea: 53 m2
Rum: 2
Våning: 1 av 3
Markplan.
Hiss: Ja
Hiss från markplan.
Markplan Genomgående tvåa på markplan med huskänsla

Hjärtligt välkommen till denna välplanerade hörnlägenhet på markplan på populära Vikhem! Här bor du bekvämt med två uteplatser varav en större med stenlagd uteplats och gräsmatta mot baksidan. Perfekt för dig som önskar en lägenhet med huskänsla!

Via egen ingång från gatan kommer man direkt in i en liten hall med hatthylla och separat plats för skohylla. Golvet är beklätt med klinkers i ljusgrå ton, slitstarkt och perfekt för regniga dagar. Vidare ligger klassisk ekparkett inlagt som följer med in i resterande rum. Vidare in återfinns i ett modernt kök från Marbodal med bänkskiva i ljusgrått med vita luckor med rostfria beslag. I köket finns en naturlig matplats för minst fyra personer.

Badrumsmiljön ligger centralt placerad och är inredd med dusch bakom fast duschvägg i glas. Färgerna går i klassiskt vitt och grått med rostfria detaljer. Här finns samtidigt egen tvättmöjlighet i kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Vardagsrummet ligger i den bakre delen av lägenheten och härifrån finns utgången till uteplatsen och trädgården. Här finns en naturlig plats för matplats eller loungemöblemang för den som önskar. I anslutning till vardagsrummet finns även sovrummet som är av bra storlek som enkelt rymmer en dubbelsäng samt en stor, inbyggd garderob bakom vita skjutdörrar.

En härlig, inflyttningsklar lägenhet för dig som vill ha lägenhet med huskänsla! Varmt välkommen på visning.

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Stolt presenterar vi denna markplanstvåa på härlig hörntomt med mysig trädgård. Här bor du bekvämt med egen ingång och villakänsla. Trevlig, genomgående planlösning med modernt kök och helkaklat badrum med dusch och egen tvättmöjlighet. Hjärtligt välkommen på visning!

Hall

Grått klinkers på golvet med hatt- och skohylla.

Kök

Kök från Marbodal med vita skåpsluckor och rostfria beslag. Laminatbänkskiva i grå ton. Här finns diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn, induktionshäll, diskmaskin, fläkt, kombinerad kyl/frys.

Vardagsrum

Ekparkett med vita väggar. Utgångs till uteplats och trädgård finns.

Sovrum

Ekparkett med vita väggar. Skjutdörrsgarderob med vita dörrar.

Badrum

Helkaklat badrum med takdusch och duschvägg i glas. Vita, matta kakelplattor på väggarna (20 x 30). Grå klinkers på golvet (30 x 30). Grått klinkers i dusch (10 x 10)

Förråd

Stort förråd för diverse förvaring finns central i lägenheten. De hyllor som sitter monterade ingår.

Uteplats framsida

Stenlagd uteplats med plats för mindre möblemang i anslutning till entrén.

Uteplats baksida

Stenlagd uteplats med tillhörande gräsmatta.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

53 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

2

Kökstyp:

kök

Beskrivning uteplats:

Uteplatsen upplåts med bostadsrätt.

Andel i föreningen:

1.201 %

Andel av årsavgift:

1.2 %

Kommentar till andelstal:

Andelstalen är hämtade från KPO Förvaltning som sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Det går ej att specificera hur andelstalen är uträknade.

Lägenhetsnummer förening:

PH1001

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2019

Fönster:

3-glas isoler

Uppvärmning:

Gas

Ventilationstyp:

FTX

Energideklaration:

Energideklaration: Ej utförd

Förening

Namn:

Brf Porthusen i Staffanstorp

Organisationsnummer:

769633-6200

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Porthusen i Staffanstorp har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att i föreningens hus upplåta bostadslägenheter till nyttjande och utan tidsbegränsning. Byggår 2019, friköpt tomt.
Under hösten 2017 påbörjade man nyproduktionen av föreningens hus, 3 flerbostadshus med lokaler i ett av husen samt 2 radhuslängor, totalt 72 bostadsrättslägenheter och 3 lokaler.

Föreningen har samtliga el-abonnemang. Undermätare för manuell avläsning finns till varje lägenhet/lokal. Kostnad för förbrukad el betalas till föreningen. Elen läses av var tredje månad och periodens förbrukning läggs på första månaden i kvartalet.

Tillägg för värme debiteras preliminärt och reglering sker kvartalsvis. Föreningens kostnad delas på yta.

Överlåtelseavgift om 1000:- betalas av köparen samt pantsättningsavgift om 400:- betalas av pantsättaren och tas ut enligt gällande stadgar.

Äger föreningen marken:

Ja.

Parkering:

40 p-platser varav 2 handikapplatser finns för uthyrning. Kostar 200 kr/månad, kösystem tillämpas. Radhusen har p-plats i anslutning till respektive lägenhet.

Bredband/TV:

Fiber finns indraget och medlem tecknar själv eget avtal.

Renoveringar:

Styrelsen håller på och ta in offerter för installation av solceller.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Ekonomi:

Föreningen höjde avgiften med 10% från och med 1/1 2024.

Antal lägenheter:

72

Antal lokaler:

3

Överlåtelseavgift:

1000 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

400 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening och ekonomisk förvaltare samt årsredovisning och ekonomisk plan. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Omgivning

Allmänt om området:

Vikhemsområdet ligger i södra delen av Staffanstorps tätort, mellan Kronoslättsvägen och riksväg 11. Här har du nära till landets bästa skolor, badhus, service, idrottsplatser, koloniområde och bussförbindelser till Malmö och Lund. Kommunikationerna till omvärlden är bland de bästa i regionen, du tar dig till Malmö, Lund eller Sturups flygplats på mindre än 20 minuter! Köpenhamns flygplats Kastrup och utlandssemestern ligger bara 40 minuter bort!

Vikhem kommer bli en ny del av Staffanstorp där alla invånare ges möjlighet till ytterligare livskvalitet; strosa i motionsspåret, fika på torget eller leka i parken med mera. Med tiden kommer Vikhem att bidra med upp till tvåtusen nya invånare i kommunen och alla ni hälsas hjärtligt välkomna till Staffanstorp för att vara en del av vårt framtida samhälle!

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal.Uppdragsgivaren har, via mäklarens förmedling, av Hemnet erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Vikhemsvägen 3A, 24543 STAFFANSTORP

Alla lediga objekt