Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Staffanstorp , Vikhem Vikhemsvägen 76
2 295 000 kr som utgångspris
Avgift: 5 837 kr
inkl värme, vatten och parkeringsplats. Föreningen tillämpar gemensam el. Lägenheten debiteras med en schablonavgift på 680 kr per månad för hushållselen. Avläsning av förbrukningen och reglering av verklig elkostnad görs kontinuerligt.
Boarea: 68 m2
Rum: 3
Våning: 1 av 3
Hiss: Ja
Hiss från markplan.
Markplan Välplanerad hörnlägenhet med egen uteplats

Välkommen till Vikhemsvägen 76! Här finner du en charmig 3-rumslägenhet på markplan med en underbar uteplats som välkomnar morgonsolens strålar. Här erbjuds en fantastiskt bekväm och praktiskt utformad bostad med en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt två mysiga sovrum, allt inramat av en genomtänkt hall och ett modernt badrum.

Hjärtligt välkommen på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Välkommen till Vikhemsvägen 76! Här du finner en härlig 3-rumslägenhet på markplan som omfamnar den förtrollande morgonsolen på din egna uteplats. Denna bekväma och smart utformade bostad öppnar upp med en ögonblicklig välkomstkänsla från den stiliga entrén, och bjuder sedan in dig till en ljus och luftig vardagsmiljö med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Här finns också två mysiga sovrum och ett modernt, helkaklat badrum med en dusch och praktiska tvättmöjligheter.

Hall

När du kliver in i lägenheten möts du av en stilren och inbjudande hall. Här finns gott om plats för avhängning av kläder och förvaring av skor. Den stilrena inredningen ger en harmonisk inledning till bostaden och skapar en välkomnande atmosfär.

Vardagsrum

Lägenheten bjuder på en rymlig och social öppen planlösning mellan vardagsrummet och köket. Det generösa fönsterpartiet släpper in rikligt med naturligt ljus och skapar en öppen och luftig atmosfär. Här finns gott om plats för både en bekväm soffgrupp och ett matbord där du kan njuta av måltider tillsammans med familj och vänner.

Kök

Köket är modernt och fullt utrustat med alla bekvämligheter du behöver för att laga läckra måltider. Köksinredningen är stilren och praktisk, med gott om förvaringsmöjligheter. Arbetsytan är också väl tilltagen och ljusas upp tack vare ett smalt fönster mot den grönskande innergården.

Sovrum

Det större sovrummet är rymligt och ljust, perfekt för att inreda med en dubbelsäng och en garderob för förvaring av dina kläder och personliga ägodelar. Här kan du vakna upp till den härliga morgonsolen som strömmar in genom fönstret och skapar en frisk och energigivande start på dagen.

Sovrum

Det mindre sovrummet är idealiskt som barnrum, gästrum eller arbetsrum, beroende på dina behov. Här finns gott om plats för två sängar eller en säng och en skrivbordshörna. Det stora fönstret ger även detta rum en ljus och inbjudande atmosfär.

Badrum

Badrummet är stilrent och helkaklat med en modern design. Här finner du en rymlig dusch med eleganta glasdörrar och bekvämligheter som tvättmaskin och torktumlare, vilket gör tvätten till en enkel och smidig uppgift. Här finns även golvvärme, fönster mot innergården samt förvaring i vägghängda skåp ovanför tvättavdelningen.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

68 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

3

Kökstyp:

kök

Beskrivning uteplats:

Uteplats i österläge med plattsättning och trädgård.

Beskrivning bilplats:

Till varje lägenhet hör en bilplats.

Andel i föreningen:

3.21049 %

Andel av årsavgift:

3.21049 %

Kommentar till andelstal:

Andelstalet är hämtat från ekonomisk plan. Det går inte att specificera hur andelstalet är uträknat.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

1 020 008 kr

Lägenhetsnummer förening:

6

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Tillträde:

Enligt överrenskommelse.

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2023

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Gaspanna med vattenburna radiatorer

Ventilationstyp:

FTX

Övriga byggnader:

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Energideklaration:

Energideklaration: Ej utförd

Förening

Namn:

Brf Vikhems Gård

Organisationsnummer:

769637-2288

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

I ett naturskönt och kollektivtrafiknära läge i Staffanstorp uppförs Brf Vikhems Gård som består av 33 moderna lägenheter i varierande storlek från 1- till 4 rum och kök i bostadsrättsform. Här bor du med god standard och anlagd gemensam trafikskyddad innergård. Samtliga lägenheter har balkong, förråd och parkeringsplats i nära anslutning till bostaden.

Vikhemsområdet ligger i ett nytt bostadsområde ca 1 km söder om Staffanstorp centrum. Vikhems Gård ligger intill Vendelparken med lek- och sociala ytor. Här har du gångavstånd till förskolor, skolor, utegym, och Staffansvallens idrottsanläggning. Kollektivtrafiken tar dig enkelt till Staffanstorp centrum, Malmö, Lund och Sturups flygplats tar du dig till på mindre än 20 minuter, Köpenhamns flygplats Kastrup och utlandssemestern ligger bara 40 minuter bort!

Bostädernas gemensamma innergård ramas in av huskropparna vilket skapar en skyddad zon med plats för lek och sociala möten. Här finns cykelparkering, sittytor och plats för lek i en grönskande miljö. Lägenheternas entreér och loftgångar är placerade in mot gården och bidrar även de till en trygghet. Husen är klassiskt utformade i en kvartersstruktur uppdelad i två volymer med varierande våningsantal. Fasaden utförs i puts i gröna toner och taket i plåt. Bostäderna är moderna, trivsamma, ytsmarta och väl genomtänkta. Varje kvadratmeter har en funktion och finns på rätt plats.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

P-plats , ingår i avgiften.

Gård:

Tomt/trädgård: gräsytor och häckar.

Delade utrymmen:

Till varje lägenhet hör ett vindsförråd.

Bredband/TV:

Fiber finns indraget.

Renoveringar:

Grundläggning: isolerad betongplatta på mark.
Fasad: genomfärgad ytputs.
Fönster: trä/aluminum, fabriksmålade.
Tak: bandtäckt plåt.
Stomme: betongstomme, stålpelare i betongbjälklag, lägenhetsskiljande betongväggar.
Uteplats: betong på balkong, betongplattor på uteplats.

Multimediaskåp i hallen.
Lägenhetscentraler monteras i vägg i hallen till respektive lägenhet och integreras med multimediaskåpet.
Värmeproduktion med central gaspanna, uppvärmning med vattenburna element.
Ventilation med FTX-system.
En vattenutkastare på fasad vid respektive byggnads entré.
Porttelefon med koppling till mobiltelefon.
Hiss finns.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Antal lägenheter:

33

Överlåtelseavgift betalas av:

Säljare

Övrigt:

Föreningen tillämpar gemensam el. Lägenheten debiteras med en schablonavgift på 310 kr per månad för hushållselen. Avläsning av förbrukningen och reglering av verklig elkostnad görs kontinuerligt.

Pendlingsmöjligheterna är mycket goda och du tar dig smidigt med buss in till Malmö och Lund. Via 108:an når du Lund och via 11:an når du Malmö och Öresundsbron.

Omgivning

Allmänt om området:

Vikhemsområdet ligger i södra delen av Staffanstorps tätort, mellan Kronoslättsvägen och riksväg 11. Här har du nära till landets bästa skolor, badhus, service, idrottsplatser, koloniområde och bussförbindelser till Malmö och Lund. Kommunikationerna till omvärlden är bland de bästa i regionen, du tar dig till Malmö, Lund eller Sturups flygplats på mindre än 20 minuter! Köpenhamns flygplats Kastrup och utlandssemestern ligger bara 40 minuter bort!

Vikhem kommer bli en ny del av Staffanstorp där alla invånare ges möjlighet till ytterligare livskvalitet; strosa i motionsspåret, fika på torget eller leka i parken med mera. Med tiden kommer Vikhem att bidra med upp till tvåtusen nya invånare i kommunen och alla ni hälsas hjärtligt välkomna till Staffanstorp för att vara en del av vårt framtida samhälle!

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal.Uppdragsgivaren har, via mäklarens förmedling, av Hemnet erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Vikhemsvägen 76, 24546 STAFFANSTORP

Alla lediga objekt