Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Stockholm , Spånga/Rinkeby Almbygatan 10, 9 tr

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 2 986 kr
inkl. värme, vatten och kabel-TV.
Boarea: 39 m2
Rum: 2
Våning: 9 av 15
Hiss: Ja
Hiss från markplan.
Balkong: Ja
Nyproducerat på nionde våningen med njutbar helsträckande balkong i fritt läge!

Denna nyproducerade bostad erbjuder den perfekta kombinationen av modern elegans och bekväm livsstil med semiöppen planlösning som förenar kök och vardagsrum. Detta ackompanjeras av strålande fönsterpartier som släpper in rikligt med dagsljus och som bidrar till en inbjudande atmosfär. Kliv ut på den helt magiska balkongen med glasräcke och upplev en fri utsikt över Järvafältet och intilliggande takåsar, perfekt för såväl avkoppling eller sociala tillställningar.
Den här tvårummaren förser oss förutom med en smakfull interiör i form av trestavig parkett och sobra färg och materialval även på ett bekvämt sovrum, där du kan njuta av privatliv och komfort. Badrummet är elegant inrett i helkaklat utförande och välutrustat med kombinerad tvättmaskin/torktumlare för din bekvämlighet. Denna bostad är din chans att skapa ditt drömboende i en pittoresk miljö med närhet till T-bana och kommunikationer samt ett brett serviceutbud och restauranger. Varmt välkommen på visningen!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Hallen är inbjudande med snyggt mattlackad tre-stavsgolv i Ramba ek nature som möter målade väggar i vitt, vilket är ett återkommande inslag för hela våningen. Plats finns för avhängning av ytterkläderna och dessutom ypperliga förvaringsmöjligheter i garderober.

Badrum

Bostadens badrum förser oss med en stilsäker interiör i helkaklat utförande med grå klinker på golv och vitt kakel på väggar. Utrustningen består av vägghängt wc, handfat med vit kommod från Vedum, spegelskåp och dusch med duschvägg i klarglas. Dessutom finns här tvättfaciliteter i form av kombinerad tvättmaskin/tokrumlare med bänkskiva i vitt laminat ovan.

Kök

Näst på tur i en semiöppen planlösning med vardagsrummet står det smakfulla köket från Vedum till vårt förfogande med förvaring bakom släta luckor i vitt som ackompanjeras av arbetsytor i grått laminat med LED spotlights och vitt kakel ovan. Den maskinella utrustningen från Electrolux består av kyl/frys, diskmaskin, spishäll, ugn och fläkt.

Vardagsrum

Vidare in välkomnar generösa vardagsrumskvadrat med enhetligt golv i mattlackad tre-stav (Ramba ek nature) i samspel med väggar i vitt. Fantastiskt ljusinsläpp får vi ifrån strålande fönsterpartier som ackompanjeras av en helglasad terrassdörr och som leder oss vidare ut till den helt fantastiska balkongen med fria vyer samt av vida kvadrat som ger plats för så väl loungemöblemanget som grill.

Sovrum

Våningens sovrum är bra i storlek och ger plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Enhetligt golv samspelar med väggar i vitt och ljusbringande fönsterparti som ackompanjeras av helglasad terrassdörr ut till balkongen.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

39 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

2

Kökstyp:

kök

Beskrivning uteplats:

Lägenheten har direktaccess till njutbar balkong som sträcker sig hela vägen runt våningen.

Andel i föreningen:

0.83371 %

Andel av årsavgift:

0.81854 %

Kommentar till andelstal:

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare Nabo. Andel insats: 0,83371 %. Andel årsavgift: 0,81854 %.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

542 913 kr

Lägenhetsnummer förening:

01905

Lägenhetsnummer register:

1905

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Kvarnlaven 3

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2017

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

Mekanisk frånluft med värmeåtervinning

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 78kWh/m² och år
Energiklass: C
Primärenergital: 85kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 5 juni 2020

Förening

Namn:

Brf RT16 på Rinkebyterrassen

Organisationsnummer:

769627-3361

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf RT16 på Rinkebyterrassen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 114 lägenheter, samtliga med bostadsrätt och 3 lokaler.

Föreningen bildades 2013 med inflyttning 2017 (äger marken).

Äger föreningen marken:

Ja.

E-post:

almbygatan10rt16@gmail.com

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Parkering finns i garage via samfällighet. Parkering ansöks via Parkando.

Försäkring:

Fastigheten är försäkrad hos Moderna försäkringar.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till TV/bredband via Fiber, Telia. Bostadsinnehavarna tecknar själva abonnemang för de tjänster som önskas.

Renoveringar:

I dagsläget finns inga planerade renoveringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Föreningen höjde avgiften med 35 % 2024-01-01.

En överlåtelseavgift tas ut om 1 433 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 573 kr/pant.

Antal lägenheter:

114

Antal lokaler:

3

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förenings årsredovisning 2023-11-14. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Nuvarande ägare upplyser om att följande ingår i köpet: Garderober, kombinerad tvättmaskin/torktumlare och samtliga vitvaror i kök.

Bostadshavaren disponerar ett källarförråd.

Föreningen har inte svarat för om balkong upplåts med bostadsrätt eller med nyttjanderätt.

Omgivning

Allmänt om området:

Rinkebyterrassen ansluter till Rinkebystråket som från och med hösten 2015 erbjuder shopping och kulinariska upplevelser från jordens alla hörn. Rinkebystråket förlängs genom Rinkebyterrassens innergård och ut till en utsiktsplats där du får en härlig vy över Järvafältet. Närheten till Järvafältet erbjuder ett vackert natur- och strövområde med motionsspår och cykelväg. På andra sidan av Järvafältet ligger Kista, endast 700 meter från Rinkebyterrassen. Från Torghuset och Rinkebyterrassen har du nära till kommunikationer i form av både tunnelbana och buss och på mindre än 20 minuter kan du befinna dig i centrala Stockholm. Till Kista, ett av världens främsta ICT-kluster, cyklar du lätt över Järvafältet. Bromma flygplats ligger bara ca 30 minuter bort med kollektiva transportmedel och endast 10 minuter bort med bil.
Man satsar mycket på skolan och har bland annat en högstadieskola med Europaenhet och Science-enhet som lockar barn från hela Stockholm. Skolorna i Rinkeby har fått en hel del olika utmärkelser. Rinkeby kulturskola bedriver musik- och dansundervisning.
Med tunnelbanans blå linje tar det knappt 20 minuter från Rinkeby till T-Centralen, Stockholms city. Med buss tar det ungefär 20 minuter till Vällingby och drygt 10 minuter till Kista.
Rinkeby ligger i anslutning till det gröna Järvafältet. Många olika föreningar verkar i området, både olika etniska föreningar och olika idrottsföreningar. Rinkebyskolan har mycket fritidsverksamhet, Ungdomens Hus likaså. I närheten finns även ett 24 fitness gym samt flera utegym att välja på.
Här finns både Lidl och Rinkeby Matcenter som är väldigt populära matbutiker med stort utbud och bra priser. I närheten (Rissne) finns även Willys, Coop och Systembolaget. Med några minuters bilavstånd har man fantastiskt utbud av service och butiker i både Kista Galleria och Barkarby handelsplats.
I Rinkeby finns vårdcentral, mödravårdscentral, folktandvård, medborgarkontor, närpoliskontor och bank.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Almbygatan 10, 9 tr, 16376 Spånga

Budhistorik

1 500 000 kr 1 24 nov. 2023
Alla lediga objekt