Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Svedala , Bara Torggatan 8A

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 4 860 kr
Inkluderar värme, VA och bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg på 222:- tillkommer för Triple play. Bredband, IP-telefoni och TV.
Boarea: 58 m2
Rum: 2
Våning: 4 av 5
Hiss: Ja
Hiss från markplan
Balkong: Ja
Välplanerad tvårummare med stor balkong i söderläge!

I centrala Bara, med nära till all service du behöver i vardagen, skolor och grönområden ligger denna nya och föredömligt planerade tvåa. Lägenheten har en stor och härlig balkong. I Brf Torggatan 1 bor du med låga boendekostnader. Lägenhetens låga och bra energiklassificering gör att många banker erbjuder ett förmånligt grönt bolån som ger dig en lägre månadskostnad. Kolla med din bank!

Lägenheten erbjuder alla de bekvämligheter du kan önska med tvättmöjligheter och fullt utrustat kök! Lägenheten nås enkelt med hiss från markplan. Här bor du på ett av föreningens bästa läge med fönster i två väderstreck och fri utsikt! Varmt välkommen på visning till populära Bara och Torggatan 8A!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Vi välkomnas in i hallen som har 3-stavs ekparkett och vitmålade väggar. Här finns avhängningsmöjligheter.

Badrum

Till vänster i hallen ligger det stora badrummet med klinkergolv i grått och beige samt väggar täckta av vita kakelplattor. Här finns alla bekvämligheter man kan önska sig i ett modernt badrum: dusch, toalett, handdukstorkar, spegelskåp med förvaring och handfat med en kommod från Marbodal. Dessutom finns det egna tvättmöjligheter med tvättmaskin och torktumlare i badrummet.

Kök

Från hallen går vi in i bostadens kök, som har en öppen planlösning mot vardagsrummet. Precis som i hallen omges vi av vita väggar och ekparkett på golvet. Köket är rymligt med generöst med arbetsytor. Det har en elegant vit köksinredning från Marbodal med släta luckor, kakel som stänkskydd och en grå laminatbänkskiva. Köket är fullt utrustat med en induktionshäll, kylskåp, frys, diskmaskin, inbyggd ugn och inbyggd mikrovågsugn från Siemens.

Vardagsrum

I anslutning till köket når vi lägenhetens matplats och vardagsrum. Det finns gott om ljus och rymd i hela rummet tack vare fönster på två sidor och generösa ytor. Vardagsrummet är rymligt och passar både för en bekväm soffhörna och en stor matplats. De stora fönsterpartierna och en glasdörr mot den rymliga balkongen ger extra ljus och en härlig atmosfär. På balkongen finns plats för antingen ett lounge-set eller en matgrupp. Härifrån har du en härlig och fri utsikt över Bara.

Sovrum

Från vardagsrummet når vi det rymliga och väldigt ljusa sovrummet. Även här är väggarna vita och golvet täckt av ekparkett. Det finns gott om plats för en stor dubbelsäng och massor av förvaringsutrymme tack vare den rymliga garderoben. Garderoben är utrustad med ett Elfa-system, vilket gör det möjligt att anpassa förvaringen efter ens egna smak och behov.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

58 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

2

Kökstyp:

Kök

Andel i föreningen:

1.00521 %

Andel av årsavgift:

1.13 %

Kommentar till andelstal:

Andelstal är lämnade av föreningens ekonomiska förvaltare, Nabo.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

766 781 kr

Lägenhetsnummer förening:

B44

Lägenhetsnummer register:

1304

Pantsättning:

Bostaden är inte pantsatt

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2019

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

FTX

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 63kWh/m² och år
Energiklass: C
Primärenergital: 72kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 9 mars 2020

Förening

Namn:

Brf Torggatan 1 i Bara

Organisationsnummer:

769635-9020

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Torggatan 1 i Bara består av 65 lägenheter och fem gathus med bostadsrättsupplåtelse. Husen byggdes 2019 och är producerade av Peab. Byggnaderna stod färdiga 2019 och inflyttning började i december 2019. Föreningen innehar fastigheten med äganderätt.

Ekonomisk förvaltare: Nabo.

Uppvärmning och vattenförbrukning ingår i månadsavgiften. Föreningen tecknar gemensamma abonnemang för bl.a. el, värme och vatten och Triple Play. Hushållselen debiteras varje medlem efter förbrukning medan fastighetselen ingår i årsavgiften. Triple play debiteras av föreningen utöver månadsavgiften.

Föreningen anger att balkong och förråd är upplåtna med bostadsrätten.

Bygglov för inglasning av balkonger gäller till december 2026. Vill man glasa in ska det skrivas avtal med föreningen och en avgift om 500 kr betalas. Det företag som ska anlitas är Sjölander bygg och glas montage AB , kostnaden betalas till Sjölander.

Äger föreningen marken:

Ja.

E-post:

torggatanbrf@gmail.com

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Föreningen har parkeringsmöjligheter i området. Parkeringsplats (55 st) går att hyra för 200kr/mån och carport (14 st) 300 kr/mån, kösystem tillämpas. Kön sköts av NABO.

Bredband/TV:

TV, Internet och telefon via Telia Triple play till alla lägenheter och radhus. Tillkommer som en obligatorisk kostnad om 222:-/månad.

Renoveringar:

Eftersom husen stod färdiga för inflytt 2019 finns det inga planerade renoveringar.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja måste äga 10%.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Föreningen höjde avgifterna med 5% 2024-01-01.

Föreningens ekonomiska förvaltare är Nabo.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tas ut enligt gällande stadgar. Köparen betalar överlåtelseavgift om 1 433 kr och pantsättaren betalar pantsättningsavgift om 573 kr.

Antal lägenheter:

70

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Föreningsinformationen är inhämtad från berörd förening, uppdaterad 2024-01-10. Spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifterna med representant från styrelsen före ett köp.

Allmänt om lägenheten

Säljaren disponerar i dagsläget över ett källarförråd

Andel enligt föreningens ekonomiska förvaltare Nabo. Andel inasts: 1,00521 %. Andel årsavgift: 1,12901 %.

Ett obligatoriskt tillägg för Telia Triple Play tillkommer om 222 kr/månad.

Föreningen har ett gemensamt upphandlat avtal för el. Bostadsrättsinnehavaren debiteras retroaktivt för faktisk förbrukning.

Omgivning

Allmänt om området:

Den nuvarande tätorten Bara är en relativt ung by som började byggas söder om kyrkan 1964 invid de hus och gårdar som tidigare utgjorde byn Värby. Den ursprungliga byn Bara raderades nämligen ut helt under enskiftet 1814-1815. Bara kyrka ligger norr om tätorten tillsammans med den gamla prästgården. Bara var en egen kommun fram till 1977 då den gick upp i Svedala kommun. Idag är Bara en mycket populär och expansiv tätort dit många barnfamiljer söker sig. De barnvänliga villakvarteren i kombination med närheten till naturen och de goda pendlingsmöjligheterna till hela Öresundsregionen lockar.

Skånetrafiken har en busslinje som trafikerar Klågerup-Bara-Malmö, där ett flertal hållplatser finns i byn och bussarna går för det mesta var 20-30:e minut och oftare i rusningstider. Den går även sena kvällar och helger. I grannbyn Klågerup finns även ett privatägt taxibolag Taxipilen med utmärkt service.

I Bara finns ett centrum med livsmedelsaffär, pizzeria/krog, frisör, bibliotek, tandvård, vårdcentral och barnavårdscentral. Hela centrum är under ombyggnad och ingår i projektet "Nya Bara". Kortfattat består detta av satsningar på bostäder, en helt ny stadsbild, kommersiella lokaler, servicefunktioner och ny infrastruktur. Barabadet är ett populärt utomhusbad om somrarna.

Bara har två grundskolor, Baraskolan F-3 och Spångholmsskolan 4-9 och en handfull kommunala förskolor.

Torup och Bokskogen är ett unikt rekreationsområde, som ligger på promenadavstånd från Bara. Här kan du uppleva kultur och natur på samma gång. Här hittar du motionsspår, promenadstigar och ridvägar. Även en populär skogslekplats och ett utegym finns. Torups slott och dess vackra trädgård erbjuder guidade rundvandringar. Söder om byn driver företaget PGA Sweden National två 18-håls golfbanor och ett hotell. Den 12 juni 2009 invigdes den första banan av Annika Sörenstam. Det finns fortsatt stora planer för Baras framtid, bl.a. planerar Svensk galopp att flytta sin galoppverksamhet från Jägersro i Malmö till området vid PGA Sweden National söder om Bara. Det handlar om en ny tävlings- och träningsanläggning och tillhörande stallar och hagar med plats för uppåt 300 hästar. Dessutom finns planer på ett hotell, ett konferenscenter och hundratals nya bostäder i området.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningspliktA
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Torggatan 8A, 23361 Bara

Alla lediga objekt