Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Svedala , Svedala Organistgatan 2B

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 5 597 kr
inkl värme, vatten, fiber och el (Elförbrukning debiteras efter förbrukning).
Boarea: 78.5 m2
Rum: 3
Våning: 1 av 3
En halvtrappa upp.
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Trea med stor inglasad balkong

Välplanerad och ljus bostad om 79 kvadratmeter med genomgående planlösning. Nya parkettgolv ger en fräsch och modern känsla till hela bostaden, och de nymålade väggarna förstärker detta intryck. Nya innerdörrarna bidrar till en elegant atmosfär. Lägenheten har en praktisk gäst-WC för extra bekvämlighet och ett separat badrum med dusch och toalett, samt en tvättmaskin. Den stora inglasade balkongen i söderläge är en perfekt plats för avkoppling och socialt umgänge, där du kan njuta av solen året runt. Föreningen är välskött och bidrar till en trygg och trivsam boendemiljö med goda gemensamma faciliteter.

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Entréhall

Välkomnande entré med nytt tåligt klinkergolv i grått och nymålade väggar i klassiskt vitt. Nya garderober för god förvaring.

Kök

Rymligt kök med stor matplats. Nyare köksinredning med både nyare kyl och frys samt diskmaskin.

Vardagsrum

Ljust och luftigt vardagsrum med orginalparkett på golv och nymålade vita väggar.

Sovrum 1

Ljust och luftigt sovrum med egen access till den stora balkongen. Ny parkett på golv och nymålade väggar.

Sovrum 2

Ljust och luftigt sovrum med egen access till den stora balkongen. Ny parkett på golv och nymålade väggar.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

78 kvm

Antal rum:

3

TV & Bredband:

Fiber

Beskrivning uteplats:

Inglasad balkong

Andel i föreningen:

1.6294 %

Andel av årsavgift:

1.6294 %

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

51 211 kr

Lägenhetsnummer förening:

60

Lägenhetsnummer register:

1003

Pantsättning:

Bostaden är inte pantsatt

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Svedala 57:2

Byggnadstyp:

Flerfamiljshus

Byggnadsår:

1973

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

Självdrag

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 105kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 9 okt. 2020

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

1 st

Elkostnad:

4 000 kr/år

Total driftkostnad:

4 000 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 0 kr

Nätbolag:

Eon

Förening

Namn:

HSB Brf Organisten i Svedala

Organisationsnummer:

746001-0809

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

HSB Brf Organistens hus är en äkta bostadsrättsförening som består av 75 lägenheter som samtliga upplåts som bostadsrätt.
Föreningen bildades 1973 i samband med byggnationen. (äger marken)
Ekonomisk förvaltare HSB.

I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

Föreningen har två gemensamma tvättstugor med dubbla tvättmaskiner, en torktumlare samt tillhörande torkrum till vardera tvättstuga. Det finns även en liten tvättstuga med enkel tvättmaskin och dubbla torkrum. Miljörum för kompost och sopor, cykelförråd.
Gemensam gård finns att nyttja med grill och utemöbler.
Föreningen har gjort vid en lokal i källaren som i framtiden ska kunna hyras ut till föreningsmedlemmar.
Varje lägenhet disponerar ett förråd.

Äger föreningen marken:

Ja.

E-post:

brf.organisten@outlook.com

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

I föreningen finns 54 p-platser till föreningen med separat kö. P-plats kan hyras till en kostnad om 95 kr/månad.

Delade utrymmen:

Föreningen har två gemensamma tvättstugor med dubbla tvättmaskiner, en torktumlare samt tillhörande torkrum till varje stuga. Det finns även en liten tvättstuga med enkel tvättmaskin och dubbla torkrum. Miljörum för kompost och sopor, cykelförråd. Gemensam gård finns att nyttja med grill och utemöbler. Föreningen har gjort vid en lokal i källaren som i framtiden ska kunna hyras ut till föreningsmedlemmar. Varje lägenhet disponerar ett förråd.

Försäkring:

Via Länsförsäkringar Skåne.

Bredband/TV:

Föreningen är anslutet till Telia Bolina 3.0 innefattande TV, telefoni och bredband, mot ett obligatoriskt tillägg om 169 kr/mån.

Renoveringar:

För underhåll och renoveringar se årsredovisningen.

2017:
- Varmvattenpanna utbytt.
- Dexel till brunn vid hus 6 har blivit utbytt.
- Nya plåtlister runt fönstren på miljöhuset.
- Besiktning av gaspannor utförd.

2018:
- Spolning av avloppsstammar genomfördes i juni.
- Radonmätning genomförd. Inga åtgärder behövde utföras.
- Omgjutning av källartrapp.

Under 2019 utfördes inga större renoveringar.

2020:
- Installerades passersystem, portkod.
- Bo-Lina, bredband, Tv och telefoni.

2021:
- Relining av avloppsstammar och byte av tre avloppsbrunnar. OVK-besiktning. Nya tvättmaskiner och torktumlare.

2022:
- Gym inreddes i den lilla tvättstugan.

2023:
- Installerades IMD-el. Elen debiteras efter förbrukning på hyresavierna.

Planerat byte av tak samt fönster och fönsterdörrar 2025/2026

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ja

Ekonomi:

Årsavgiften höjdes 2023 med 3%. Årsavgiften höjdes med 5% den 1/1 2024. Planerad höjning årsvis för att undvika högre höjningar av månadsavgiften.

Överlåtelseavgift betalas av köparen med 2,5% av prisbasbeloppet enligt lagen (1 208:-). För pantsättning av bostadsrätt får av bostadsrättshavaren uttas pantsättningsavgift med högst 1% av prisbasbeloppet (483:-).

Antal lägenheter:

75

Överlåtelseavgift:

1432 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad från berörd förening 2024-04-17. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen innan ett köp.

Omgivning

Allmänt om området:

Trivsamt område som är mycket populärt bland barnfamiljer. Här finns både villor, radhus och ett flertal bostadsrättsföreningar. Bebyggelsen är blandad, allt från början på seklet till helt nybyggda hus. I Svedala finns det både grundskolor, gymnasieskola samt ett flertal förskolor. Bra barnomsorg med både tillgänglighet och kvalitet är en av faktorerna som gör att barnfamiljer gärna flyttar hit.

Anslutningen till motorvägen ligger nära, härifrån tar man sig snabbt till Malmö och Öresundsbron men även till de olika städerna i denna region. En av de stora fördelarna med att bo i Svedala är just förbindelserna. Med bil tar man sig snabbt och lätt var man än tänker bege sig. Centrala Malmö når man fort. Tåg och buss går ofta så åker man kollektivtrafik tar man sig enkelt och snabbt dit man vill.

Affärsutbudet är bra, här finns även en stormarknad med ett mycket bra sortiment. Utspritt i närområdet finns även en del medelstora matbutiker. En stor fördel när man har det mesta i affärsväg runt omkring sig.

Här bor man bra, lugnt och tryggt. Barnfamiljerna har sedan länge upptäckt alla fördelar, med närheten till allt samtidigt som barnen har det bra. I de nybyggda områdena är det barnfamiljer i nästan varje hus. Lekplatser och härliga grönområden finns här gott om.

Även de vuxna hittar lätt vägen till rekreation. Närbelägna golfbanor i toppklass kanske passar en del eller cykling och löpning i bokskogen. Svedala ligger med den vackra Bokskogen in på knuten och nyttjas flitigt alla tider på året.

I Svedala finns friluftsbad, tennis- och padelhall, gym, stor aktiv fotbollsförening, volleyboll och gymnastik för att bara nämna några av de många fritidsaktiviteter som utövas. Svedala är en av kommunerna med flest hästar per invånare i Sverige.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Kolla restider

Organistgatan 2B, 23341 SVEDALA

Alla lediga objekt