Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Täby , Ella Gård Arrendevägen 54

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Boarea: 160 m2
Biarea: 3 m2
Tomtarea: 543 m2
Familjevilla i idylliska och barnvänliga kvarter!

Med naturskön omgivning i Täby finns denna väldisponerade villa i populärt och barnvänligt kvarter. Kedjehuset som ligger på mysig hörntomt med inhägnande grönska och med plats för bil i garage eller på uppfart erbjuder oss en väldigt trevlig och välplanerad planlösning i två plan som bjuder in till såväl umgänge som till privat sfär. Här erbjuds möjlighet att förändra planlösningen efter eget önskemål om hur många sovrum som önskas eller om hur många väggar som ska vara kvar. I dagsläget finns två till tre generösa sällskapsavdelningar med den inredda entrégården inkluderad, fyra utmärkta sovrum, ett rymligt kök med trevlig matplats i anslutning och ett badrum på vardera våningen. Många stora fönsterpartier gör att villan känns både ljus och luftig. Ytterligare bonus är installerad bergvärme och indraget Fiber i fastigheten. I det trivsamma området utanför finns lugnet och närheten till skolor och barnomsorg, men också en kort cykeltur bort finns centrums serviceutbud med butiker, mataffärer, caféer och bibliotek. Kom och kika, möjligheterna är många. Välkomna på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall/Entrégård

Hallen välkomnar med generösa kvadrat med tåligt marmor golv i samspel med ljusa tapetserade väggarna och fint ljusinsläpp från ytterdörrens fönster. Bra med plats för ytterkläder och skor finns att tillgå, likaså förvaring i platsbyggda garderober. Vidare in öppnar generösa ytor upp med ljust golv som kombineras med tapetserade väggar i enhetlig kulör i samspel med ljus tegel. Rummet har även inretts med braskamin som ett såväl värmande som stämningshöjande inslag. I taket smyckar träpanel och ljusbringande takfönster.

Tvättstuga

Via hallen finner vi hemmets tvättrum (2009) som förser oss med en inredning i form av rostfärgad klinker på golv och ljusa väggar samt infällda spotlights i tak. Här finns tvättmaskin från Cylinda (2002) och torktumlare från Husqvarna (2011) med ljus bänkskiva i laminat ovan samt vask med förvaring undertill. Dessutom finns flertalet platsbyggda garderober för ypperlig förvaring.

Badrum

Entréplanets badrum (1979) når vi via tvättrummet och förser oss med ljus klinker på golv och brunmönstrat kakel på väggar samt infällda spotlights i tak. Här finns wc (2006), handfat, spegelskåp och dusch med duschvägg i klarglas.

Vardagsrum

Vidare in når vi det förtjusande sällskapsrummet som direkt inger en härlig känsla med sitt rustika golv, ljust tapetserade väggar och flertalet generösa fönsterpartier. Här ryms flertalet möbleringsalternativ och kan med lätthet inredas med både soffa och mysiga fåtöljer. Via helglasad terrassdörr når husets inbjudande trädgårdssida med stenlagd uteplats.

Kök

Köket (1985) inviterar med bra förvaring bakom profilerade luckor i trä som matchas av arbetsytor i ljust laminat med ljust kakel ovan. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin (2000), blandare (2010), inbyggd ugn (2011), inbyggd mikrovågsugn, spishäll (2011), kyl och frys (2011) samt fläkt (2023). På golvet ligger ljus klinker (2006) som möter ljusa väggar och generöst fönsterparti med glasad terrassdörr.

Matrum

Från både kök och vardagsrum når vi det öppna matrummet med samma vackra golv som i vardagsrum i kombination med ljusa väggar och ljusbringande fönsterparti.

Sovrum

Entréplanets sovrum bjuder in med vida kvadrat som enkelt kan möbleras med både dubbelsäng och tillhörande möblemang. På golvet ligger snygg parkett i samspel med tapetserade väggar i rosa nyans och ljusbringande fönsterparti. Praktisk förvaring finns i platsbyggda garderober i enhetligt utförande.

Allrum

På ovanvåningen förser huset oss med ett trevligt litet sällskapsrum med snedtak och fönsterkupa för ett maximalt och bra ljusflöde. Rosa heltäckningsmatta ligger på golvet som möter ljust tapetserade väggar. Utöver detta erbjuds här god förvaring i intilliggande förrådsutrymmen.

Sovrum

Det första sovrummet som möter oss här uppe, kan med fördel nyttjas som mastersovrum och bjuder in till vida kvadrat med textilmatta på golv liksom i allrum och ljus tapet på väggar. Det ljusbringande fönsterpartiet ackompanjeras av träpanel i snedtak. Praktisk förvaring finns i platsbyggda garderober.

Sovrum

Likaså det andra sovrummet är inbjudande med ljust parkettgolv i samspel med ljust tapetserade väggar och ljusbringande fönsterparti. Här ryms med lätthet en enkelsäng och skrivbord. Även här finns ypperlig förvaring i platsbyggda garderober.

Sovrum

Slutligen tar det tredje och sista sovrummet här upp emot oss med enhetligt ljust parkettgolv och ljust tapetserade väggar med ljusbringande fönsterparti och platsbyggd förvaring. Även här ryms både enkelsäng och skrivbordsmöbel.

Badrum ovanvåning

Ovanvåningens badrum (1996) är inrett med ljus klinker på golv med golvvärme och matchande kakel på väggar som ackompanjeras av ljusbringande fönsterparti och infällda spotlights i tak. Här finns wc, handfat med vit kommod, handdukstork, spegelskåp och inkaklad dusch.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

Kedjehus

Boarea:

160 kvm

Biarea:

3 kvm

Areakälla:

taxeringsinformation

Antal rum:

7

Varav sovrum:

4

Pantbrev:

6

Pantbrev summa:

714 500

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla

Byggnadsår:

1968

Grundläggning:

Platta på mark

Stomme:

Trä

Fasad:

Trä

Fönster:

2-glas

Tak:

Tegel och papp

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Bergvärmepump

Ventilationstyp:

Självdrag

Övriga byggnader:

I anslutning till huset finns en entrégård som inreddes 1974.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 49kWh/m² och år
Energiklass: C
Primärenergital: 89kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 3 mars 2023

Övrigt:

2019 sotades skorsten och kamin.
2013 lades tak om på förråd, garage och allrum.
2007 montering av ny papp och läkt, gavelplåt, fotplåt samt mögelstopp. dessutom installerades bergvärme under detta år.
2004 genomfördes utvändig ommålning samt fönsterrenovering.
2003 genomfördes takunderhåll och rengöring av oljetank enligt nya bestämmelser.
2001 sattes utvändig nockplåt på yttertak.
1998 renoverades utvändiga fönster och fasader.
1994 installerades centraldammsugare.

Fiber finns in till fastigheten.
Enligt nuvarande ägare finns fungerande och godkänd braskamin.
Enligt nuvarande ägare ingår allt förutom lösa möbler i köpet.
För information om kända fel och brister hänvisar säljare till besiktningsprotokollet.

Larm finns via Sector Alarm.

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

2 st

Uppvärmningskostnad:

15 000 kr/år

Elkostnad:

8 000 kr/år

VA:

7 150 kr/år

Sotning:

132 kr/år

Renhållning:

2 180 kr/år

Total driftkostnad:

32 462 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9525 kr

Kommentar:

Observera att beloppen för de angiva driftskostnaderna har tagits fram genom en schablonuträkning.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Vreten 1

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Detaljplan

Tomtarea:

543 kvm

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

Underbart mysig trädgårdstomt belägen på soligt hörnläge, med härligt uppvuxen grönska av varierat slag och njutbar uteplats att njuta solen av när vädret tillåter. I anslutning till huset finns stenlagd uppfart och garage som extra bonus.

Försäkringsbolag:

IF

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

5 385 000 kr

Preliminärt taxeringsvärde:

Nej

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Värderingsenheter

Småhusmark

Taxeringsvärde:

2 733 000 kr

Småhusbyggnad

Värdeår:

1968

Taxeringsvärde:

2 652 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

I det populära Ella gård har du både natur och ett kulturhistoriskt arv runt knuten. Området består av radhus, enstaka villor och framförallt av kedjehus. Mellan 1950- och 1970-talet byggde man de 500 kedjehus som blev Sveriges första grupphusområde. Många slås av den symmetriska och enhetliga bebyggelsen.
Unikt för Ella gård är de rymliga och öppna grönområdena nära inpå. Här finns plats för lek, promenader och gemensamma aktiviteter, ibland anordnade av föreningen Ellagårds Byalag. Är du bollälskare har du nära till både fotbollsplaner och tennisbanor. Du kan också ta cykeln till stora natur-och friluftsområden som Stolpaskogen, Rinkebyskogen och till Rösjön där det finns badplatser och motionsspår.
Läget för kommunikation, kommers och service är utmärkt för den som bosätter sig i Ella gård. På promenadavstånd har du stora shoppingcentret Täby Centrum åt ena hållet och Skarpängs centrum åt det andra. Till Stockholm tar du dig enkelt med hjälp av Roslagsbanan eller buss med byte till tunnelbana i Mörby Centrum. Med bil når du snabbt de stora trafiklederna.
Täby kommun har ett generöst utbud av förskolor och grundskolor, i både fristående och kommunal regi. I närområdet finns till exempel Ellagårdsskolan för åk F-6. Över järnvägen mot Täby Centrum har du gymnasieskolorna Åva, Tibble och Täby Enskilda.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.
UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.
Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.
Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.
Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.
Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.
Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.
Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.
ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.
BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.
BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.
FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.
ANNONSERING PÅ HEMNET.SE
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren har, via mäklarens förmedling, av Hemnet erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.
För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande
Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas
Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.
Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.
HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.
ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Arrendevägen 54, 18730 Täby

Budhistorik

7 350 000 kr 2 9 maj 2023
7 300 000 kr 3 9 maj 2023
7 250 000 kr 1 9 maj 2023
7 200 000 kr 3 9 maj 2023
7 150 000 kr 2 9 maj 2023
7 100 000 kr 3 9 maj 2023
7 050 000 kr 2 9 maj 2023
7 000 000 kr 3 9 maj 2023
6 950 000 kr 1 9 maj 2023
6 900 000 kr 2 8 maj 2023
6 850 000 kr 1 8 maj 2023
6 800 000 kr 2 8 maj 2023
6 750 000 kr 1 8 maj 2023
6 700 000 kr 2 8 maj 2023
6 600 000 kr 1 8 maj 2023
6 550 000 kr 2 8 maj 2023
6 500 000 kr 1 7 maj 2023
Alla lediga objekt