Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Trelleborg , Beddingestrand Bergtallsvägen 45

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Boarea: 146 m2
Biarea: 28 m2
Tomtarea: 1 238 m2
Representativ enplansvilla på generös trädgårdstomt nära salta havsdopp.

På fantastiskt läge med bara några minuters promenad till Skateholms fina havsbad presenterar vi denna synnerligen eleganta och stilfulla enplansvilla i vackra Beddingestrand. Villan kännetecknas av ett flödande ljusinsläpp genom stora fönsterpartier och en underbar volym med öppet till nock i de sociala delarna. Addera därtill en luftig, öppen planlösning mot stor burspråksförsedd matplats och smakfull köksinteriör, liksom två helkaklade badrum och tre utmärkta sovrum. Interiören är tidlös och stilren, kvadraten väldisponerade och dessutom lockar en söderdoftande utemiljö av generösa mått. Välskötta gräsytor och mjukt rundklippta häckar samspelar med varierad växtlighet, garage, carport och stor biluppställningsplats samt laddbox för elbil. Här bor du modernt och bekvämt i stillsamma kvarter nära hav och goda kommunikationer med buss. Varmt välkomna!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

En ljus och rymlig hallmiljö bjuder in med tåligt klinkergolv och gott om plats för både avhängning av ytterkläderna och för ett par fristående garderober om man så önskar. Behaglig belysning med infällda takspotlights och fint ljusinsläpp genom ytterdörrens fönster. De ljusa väggarna kompletteras av en diskret, mönstrad fondtapet.

Tvättrum

Direkt på vänster hand nås hemmets välutrustade tvättrum som är försett med blått klinkergolv, tvättmaskin och torktumlare i bekväm arbetshöjd samt torkskåp. Vidare finns vask med bra arbetsytor på laminatbänkskiva och ypperlig förvaring i flertalet vita skåp och garderober. Ljusbringande terrassdörr leder ut till trädgården.

Badrum

Näst på tur står ett badrum i helkaklat utförande, med ljusgrått klinkergolv och vitkaklade väggar med inslag av grått. Här finns handfat med mörk kommod, spegel med integrerad belysning, infällda takspotlights, wc, handduksvärmare samt dusch bakom vikdörrar i glas. Inredning från Ballingslöv 2008.

Sovrum

Bostadens första sovrum har parkettgolv och ljusa väggar. Dubbelsängen inryms med lätthet och förvaringen ombesörjs av en rejäl garderob.

Sovrum

Vägg i vägg finner vi ett mysigt sovrum som idag nyttjas som hemmakontor. Rummet är lagom för enkelsäng och skrivbord, parkett pryder golvet och väggarna är ljusa.

Kök/matplats

Vidare in möts vi av en härligt ljus och luftig matplats i öppen planlösning med smakfull köksinteriör signerad Ballingslöv 2008. Köksinredningen består av ljusa, profilerade luckor tillsammans med vitt kakel ovanför accentuerande svarta arbetsytor i gedigen sten. Vitvarorna utgörs av kyl och frys i fullhöjd 2018, diskmaskin 2018, inbyggd mikro 2008, induktionshäll 2008, inbyggd ugn 2008 samt fläkt. Två fönster ovanför diskbänken skänker rikligt med ljusinsläpp och en trevlig bardisk med dekorativ stenfront öppnar upp mot matplatsen i direkt anslutning. Här lockar ett stort burspråk med blick mot den skyddade terrassen och trädgården utanför, och plats medges för ett stort middagsbord inrymmandes såväl familj som vänner. Parkettgolv och ljusa väggar.

Vardagsrum

I matplatsens förlängning inviterar suveräna vardagsrumsytor där ljuset strömmar in från ett smått imponerande fönsterparti som sträcker sig ända upp till nock längs ena hela gaveln, liksom två stora helglasade skjutpartier för enkel access till den vackra utemiljön. Rummet har öppet till nock i större delen vilket förstås bidrar till den fantastiska volymen och som ytterligare bonus åtnjuts en värmande öppen spis. Rummets generositet möjliggör möblering med både soffa och sköna sittgrupper för den som vill, på golvet ligger enhetlig parkett och väggarna är ljusa. Magiskt!

Sovrum

Villans mastersovrum är försett med parkettgolv, mönstrad fondtapet och optimal förvaring i stor garderob bakom skjutdörrar i ek respektive spegel. Än mer guldkant med ingång till badrum i en suite.

Badrum

Stilrent helkaklat badrum med grått klinkergolv och vitkaklade väggar med inslag av grått. Badrummet är utrustat med dusch bakom vikdörrar i glas, wc, handfat med stor kommod och spegelskåp med integrerad belysning samt handduksvärmare. Inredning från Ballingslöv 2008.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Boarea:

146 kvm

Biarea:

28 kvm

Areakälla:

taxeringsinformation

Antal rum:

4

Varav sovrum:

3

Pantbrev:

7

Pantbrev summa:

200 000

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

Enplansvilla

Byggnadsår:

2008

Grundläggning:

Platta på mark

Grundmur:

Betong

Stomme:

Betong

Fasad:

Puts

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Betongpannor

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Frånluftsvärmepump

Ventilationstyp:

Frånluft med återvinning

Övriga byggnader:

Två st friggebodar om 9 kvm vardera. Garage och carport.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 69kWh/m² och år
Energiklass: E
Primärenergital: 134kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 25 feb. 2023

Övrigt:

Byte av panna 2023, mars.

Larmabonnemang finns att överta, ca 3468:-/år.
I köpet ingår hatthylla och garderober.
Robotgräsklipparen ingår ej i köpet.

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

2 st

Elkostnad:

50 400 kr/år

VA:

4 500 kr/år

Sotning:

800 kr/år

Renhållning:

2 956 kr/år

Total driftkostnad:

58 656 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9525 kr

Elförbrukning:

20 324 kWh/år

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Stora Beddinge 65:12

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Trelleborg Lilla Beddinge GA:4 ändamål: Vägar

Planbestämmelser:

Byggnadsplan

Tomtarea:

1238 kvm

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

Ljuvlig utemiljö där väl tilltagna gräsytor samspelar med vacker varierad växtlighet och stor, stenbelagd terrass i solvänligt söderläge. Uppfarten är också rymlig med stenbelagda ytor framför carport och garage. Laddplats för elbil finns.

Försäkringsbolag:

Länsförsäkringar

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

3 503 000 kr

Preliminärt taxeringsvärde:

Nej

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Värderingsenheter

Småhusmark

Taxeringsvärde:

856 000 kr

Småhusbyggnad

Värdeår:

2008

Taxeringsvärde:

2 647 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Beddingestrand sträcker ut sig utmed sydkusten mellan Trelleborg och Ystad.

I denna idyll har vi hela tiden havet närvarande oavsett om vi vandrar på den vita stranden eller går en runda på golfbanan. Den gamla delen med sina halmtaksklädda gamla skånelängor utgör själva kärnan i det Beddingestrand som numera vuxit till sig både öster och västerut. Även om det har byggts en hel del så doftar här fortfarande tallskog och hav.

Under sommaren blomstrar orten upp och många turister och sommargäster kommer på besök. Här blandas golfare, campare och sommarstugeägare som njuter av det orten har att erbjuda. Detta gör att vi även vintertid har en lagom stor livsmedelsbutik och några öppna restauranger att välja på.

Närheten till framförallt Trelleborg innebär att det vi inte har i Beddingestrand inte är längre än 20 min bort. Bussförbindelserna mot Trelleborg och vidare mot Malmö är goda och Pågatåg trafikerar sträckan Trelleborg - Malmö. Det finns även långt framskridna planer på att bygga en ringled runt Trelleborg vilket kommer att göra Beddingestrand och de andra orterna öster om Trelleborg mer lättillgängliga. På den vackra kustvägen mellan Trelleborg och Beddingestrand, Skånes svar på PCH, ligger två olika småbåtshamnar, ett fiskrökeri och ett antal restauranger och fik. Detta är utan tvekan en av Skånes trevligare och mest levande nejder.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen;
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.

Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Bergtallsvägen 45, 23176 Beddingestrand

Alla lediga objekt