Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Trelleborg , Böste Västra Torps byaväg 66-29
8 000 000 kr eller högstbjudande
Boarea: 230 m2
Tomtarea: 9 822 m2
Unik fastighet med två bostäder och vackert orangeri - beläget 1 km från havet

På den vackra Sydkusten, med endast 1 km till den bedårande sandstranden och det pittoreska fiskeläget Böste, ligger detta hem. Det är en unik fastighet med ett härligt bostadshus om ca 230 kvm fördelat på 1,5 plan där gammal stil förenas med det nya.

Den sociala nedervåningen är trevlig med bland annat ett stort öppet kök som leder ut till en härlig altan, ett rymligt vardagsrum med stora fönster från golv till tak, braskamin och platsbyggda bokhyllor. Här finns också badrum och sovrum.

På ovanvåningen finns två sovrum, där en modern landgång förbinder de båda avdelningarna. Dessutom finns ett fullt inrett, modernt annex om 70 kvm med kök, badrum, ett stort vardagsrum och sovloft. Fastigheten har renoverats med känsla och håller en hög standard på inredning och utrustning.

Den vackra orangeriet och den generösa tomtytan om 9822 kvm ger möjlighet att förverkliga drömmar om odling, ett vackert poolområde eller kanske till och med en egen fotbollsplan. Trädgården idag omgärdas av en vacker häck och där finns mängder av fruktträd, valnöt och fikonträd, örtträdgård under en magisk pergola som binder samman husen.

Läget är naturskönt, omgiven av böljande sädesfält och med närheten till havet. Här kan du njuta av allt Sydkusten har att erbjuda, såsom bla golf, tennis, lokala och högkvalitativa restauranger, samt närheten till storstäderna.

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Vackert boende i lantlig miljö nära kusten.

Entré

Välkomnande entré med goda avhägningsmöjligheter.

Kök

Stort kök med öppen planlösning mot matplats. Inredning i ek, bänkskiva i svart granit, maskinell utrustning fördelad på stor gashäll, varmluftsugn, mikrovågsugn, fläkt, diskmaskin och kyl/frys side by side. Gott om förvaring och stora arbetsytor. Klinkergolv med underliggande golvvärme.

Matrum

I öppen planlösning mot köket ligger den stora matplatsen. Öppet upp i nock, klinkergolv med golvvärme och fönster i samtliga väderstreck.

Vardagsrum

Stort vardagsrum, ljust med klinkergolv med golvvärme, putsade innerväggar, braskamin och väggfasta bokhyllor. Mycket vackert rum med stora ljusinsläpp och härlig takhöjd.

Badrum

Stort badrum med wc, badkar, handfat, dusch samt tvättmaskin. Klinkergolv med golvvärme.

Sovrum

Trevligt sovrum/kontor med klinkergolv med golvvärme och fönster i två väderstreck.

Ovanvåning

2 st sovrum, allrum och wc.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Boarea:

230 kvm

Areakälla:

taxeringsinformation

Antal rum:

5

Varav sovrum:

3

TV & Bredband:

Fiber installerat

Pantbrev:

4

Pantbrev summa:

3 850 000

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla

Byggnadsår:

1909

Byggnadsår - kommentar:

Ombyggt 1999-2003

Grundläggning:

Betongplatta

Grundmur:

Natursten

Stomme:

Tegel/leca

Fasad:

Puts

Fönster:

2-1 glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Plåt

Utvändigt plåtarbete:

Plåtisol

Uppvärmning:

Vattenburen värme luft/vatten

Ventilationstyp:

Självdrag

Renoveringar:

Totalrenoverat 1999-2003
kök mm 2008
2023 målning samt platsbyggd förvaring och bokhyllor.

Övriga byggnader:

Bostadshus 2: Vacker skånelänga om ca 70 kvm. Nedervåningen är fördelat på kök, badrum, sovrum stort allrum med öppet upp i nock. Sovloft. Direktverkande el och luft/luft värmepump. Genomgående vackert renoverat med putsade innerväggar och målade trägolv. Fönster och glasdörrar i 3 väderstreck. Uppvärmning luft/luft värmepump och direktverkande el. Orangeri: Vackert glasat orangeri med skjutdörrar, murade väggar och tegelgolv. Separat förråd om 15 kvm.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 54kWh/m² och år
Energiklass: D
Primärenergital: 94kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 3 juni 2019

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

3 st

Elkostnad:

30 000 kr/år

VA:

6 000 kr/år

Väg/samfällighet:

1 500 kr/år

Renhållning:

1 600 kr/år

Total driftkostnad:

39 100 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9525 kr

Elförbrukning:

18 603 kWh/år

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Västra Torp 4:10

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Samfällighet: Trelleborg Västra Torp S:15, Samfällighet: Trelleborg Västra Torp S:3, Samfällighet: Trelleborg Västra Torp S:4, Samfällighet: Trelleborg Västra Torp S:7
Avtalsservitut Ledningar För Vatten Och Avlopp
Avtalsservitut Starkströmsledning
Avtalsservitut Va-Ledningar
Nyttjanderätt Tele
Last: Avtalsservitut Ledningar För Vatten Och Avlopp, 12-IM2-99/10004.1
Last: Avtalsservitut Starkströmsledning, 1287IM-08/27517.1
Last: Avtalsservitut Va-Ledningar, 1287IM-08/23634.1

Tomtarea:

9822 kvm

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

Den generösa tomten erbjuder idag en härlig fruktträdgård med äpple, päron och plommonträd. det finns också fikon och valnötsträd. I skyddat läge intill köket ligger örtträdgården. Allting omgärdas av en vacker hög häck. Större gräsyta runt fastigheten inbjuder till mer odling alt plats för utomhusaktiviteter. Längs med huset löper att stort trädäck och skapar en härlig plats för sommarens grillkvällar.

Försäkringsbolag:

If

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

2 329 000 kr

Preliminärt taxeringsvärde:

Nej

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Värderingsenheter

Småhusbyggnad

Värdeår:

1964

Taxeringsvärde:

1 594 000 kr

Småhusmark

Taxeringsvärde:

735 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:


Välkommen till Böste – Ett Idylliskt Fiskeläge vid Östersjökusten!

Böste är vårt mest välbevarade fiskeläge, beläget längs Östersjökusten i Trelleborgs kommun. Här möts du av en genuin kustupplevelse med färgglada fiskebodar och vajande flaggor som doftar av saltvatten.

I Böste är naturen din närmaste granne. Ta en lugn promenad längs stranden och njut av den friska havsluften. För den som älskar havet finns fantastiska möjligheter till fiske, segling och bad. Stränderna är vidsträckta och inbjudande, perfekta för långa promenader eller avkopplande picknickar.

Trots sin lugna och avslappnade atmosfär är Böste väl anslutet till omvärlden. Med närheten till väg 9 tar du dig enkelt till Trelleborgs centrala delar på bara några minuter. Härifrån når du smidigt både Malmö och Köpenhamn med bil eller tåg.

Böste Läge är en bebyggelse i Lilla Isie socken i Trelleborgs kommun. En stor del av husen består av vitkalkade längor från 1800-talet, vilket ger området dess karakteristiska charm. Detta är det bäst bevarade fiskeläget i Skåne, och den sista yrkesfiskaren arbetade här fram till 2008.

En stor del av husen i Böste består av vitkalkade skånehus från 1800-talet. Tillsammans med de smala släpporna, tångvägarna, stränderna och de långsmala trädgårdarna har bebyggelsen en bevarad karaktär av ett gammalt fiskeläge.

Växt- och djurlivet runt Böste Läge är unikt präglat av den kalkrika marken. Klapperstenen på stranden har vaskats fram ur berggrunden, och du kan hitta fossil av sjöborrar som levde för närmare 100 miljoner år sedan. Här finns en mångfald av växter och djur, inklusive salamander, grodor och paddor, bland annat den starkt hotade strandpaddan.

Besök Hedmans krog i Wästra Torp och njut av en måltid med lokala råvaror och havets delikatesser. Upplev den genuina atmosfären och den hjärtliga gästfriheten som präglar denna unika plats.

Planritningar

Kolla restider

Västra Torps byaväg 66-29, 23192 Trelleborg

Alla lediga objekt