Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Trelleborg , Centralt Hedvägen 31

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 2 362 kr
inkl. värme, vatten och kabel-TV. Ett obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer om 150 kr/månad.
Boarea: 38 m2
Rum: 1.5
Våning: 1 av 3
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Klockren etta på första våningen!

Välkommen till denna charmiga etta i centrala Trelleborg! Med sin optimala planlösning och fantastiska läge erbjuder denna bostad allt du kan önska dig.

Först och främst kan vi inte nog understryka hur bra föreningen är. Med sin stabila ekonomi kan du känna dig trygg i att du investerar i en långsiktig och hållbar boendelösning.

Läget är helt perfekt, med närhet till allt du behöver. Här har du gångavstånd till både shopping, restauranger och nöjen. Dessutom är det barnvänligt med flera grönområden och lekplatser i närheten.

Med närhet till kommunikationer har du enkelt att ta dig till både jobb och fritidsaktiviteter.

Den inglasade balkongen är pricken över i:et. Här kan du njuta av solen året om och förlänga sommarkvällarna.

Bostaden i sig är välplanerad och erbjuder en optimal användning av ytan. Den generösa ljusinsläppet ger en härlig atmosfär och skapar en känsla av rymd.

Detta är verkligen en unik möjlighet att förvärva en bostad i centrala Trelleborg, som passar både singeln eller det unga paret. Missa inte chansen att bli ägare till denna pärla på första våningen. Välkommen hem!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

In från ytterdörren möts vi av avhängningsmöjligheter. Vita väggar möter ljust golv.

Badrum

Helkaklat badrum utrustat med dusch, wc, handfat och spegel.

Kök

Vidare in i bostaden finner vi ett rymligt kök med god förvaring. Maskinellt utrustat med kyl och frys, diskmaskin, spishäll, fläkt och ugn. Kakel på väggarna samt klinkers på golvet möter vita skåpsluckor.

Vardagsrum

Det öppna vardagsrummet ger möjlighet för sociala umgänge att umgås. Här finns plats för mindre matbord och soffgrupp. Mindre klädkammare i det ena hörnet av vardagarummet.

Sovalkov

Här finner vi den optimala platsen för sängen att ta plats. I direkt anslutning till den inglasade balkongen i söder. Gott om ljusinsläpp under hela dagen ger lägenheten en känsla av rymd.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

38 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

1.5

Varav sovrum:

1

Kökstyp:

Kök

Beskrivning uteplats:

Lägenheten har direktaccess till tillbyggd balkong i söderläge

Andel av årsavgift:

1.667 %

Kommentar till andelstal:

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare Smygehamn Bostäder AB. Andelstal enligt den ekonomiska planen: 1,667%. Andelstal kapital: 1,667%. Andel insats har ej specificerats av förening

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

53 773 kr

Lägenhetsnummer förening:

5

Lägenhetsnummer register:

1002

Pantsättning:

Bostaden är inte pantsatt

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerfamiljshus

Byggnadsår:

1944

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

Självdrag

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 100kWh/m² och år
Energiklass: D
Energideklaration: Utförd
Datum: 26 apr. 2023

Förening

Namn:

BRF Tjädern i Trelleborg

Organisationsnummer:

747000-0972

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

BRF Tjädern är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 45 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt.

Föreningen bildades i samband med byggnationen 1944 (äger marken). Bostadsrättsföreningen utgärs av adresserna Hedvägen 29, Hedvägen 31, Hedvägen 33, Liljeborgsgatan 22A, och Liljeborgsgatan 22B.

I föreningen finns gemensamt cykelrum och ett styrelserum.
Det finns även två gemensamma tvättstugor i källaren som är utrustade med två tvättmaskiner och en torktumlare i vardera. Dessutom finns två stora torkrum.

Gemensam och välskött gård finns att tillgå med grillmöjligheter.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

I föreningen finns 12 parkeringsplatser. Parkeringsplats kan hyras till en kostnad om 200 kr/månad. Kösystem gäller och i dagsläget är det 16 i kö (2024-01-25).

Bredband/TV:

TV och bredband finns via Ownit och tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 150 kr/månad.

Renoveringar:

Ca 2009 glasades balkonger in.
Ca 2014 renoverades källaren.
Ca 2019 relinades avloppsstammar.
2022 genomfördes en OVK-besiktning med godkänt resultat.

I dagsläget håller föreningen på att underrätta en underhållsplan. Denna beräknas vara färdig till våren 2024. Innan dess finns bara löpande underhåll att utföra.

Tillåter föreningen delat ägande:

Vid sådant fall kontakta styrelsen.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

2024-01-01 höjdes avgiften med 3 %.

I dagsläget finns ingen planerad avgiftsförändring.

En överlåtelseavgift tas ut om 1 433 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 573 kr/pant.

Antal lägenheter:

45

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2024-02-29. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Säljaren informerar:

Disponerar två förråd.

Alla väggar målades om nov/dec 2023 i hela lägenheten förutom på balkongen.

Hyllor, diskmaskin och vitvaror ingår i köpet.

Omgivning

Allmänt om området:

På centrala Trelleborg har vi knutpunkten för allt som ska stå nära tillhands. Här finner vi galleria Valen med tillhörande butiker, flertalet utbud av restauranger och caféer. Den uppskattade Stadsparken med dess lummiga natur är ett trevligt inslag som utfyller stadens liv.

Kommunikation:

Åtkomligt med stadsbuss och pendel till Malmö, Höllviken, Skanör samt Falsterbo.
Med regionsbuss tar vi oss till Alstad, Svedala, Lund samt Ystad.
Pågatågen går en gång i halvtimmen mellan sträckan Trelleborg – Helsingborg och omvänt.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Hedvägen 31, 23152 Trelleborg

hitta.se
Alla lediga objekt