Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Trelleborg , Gislövs Läge Kaptensvägen 32

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Boarea: 94 m2
Biarea: 57 m2
Tomtarea: 557 m2
Ljust, luftigt och nyrenoverat hem med modern utrustning, havsutsikt och barnvänligt läge!

Välkommen till denna ljuvliga och moderna villa som totalrenoverats under 2023, belägen på Kaptensvägen i natursköna Gislöv. Med en yta på 94 kvadratmeter kan du glädja dig åt en ljus och luftig atmosfär som genomsyrar varje rum. Här har inga kostnader sparats, då hela bostaden är nyrenoverad och präglad av påkostade materialval och modern utrustning.

När du kliver ut genom dörren möts du av en trevlig uteplats som bjuder på generösa soltimmar och en fantastisk havsutsikt. Detta naturnära läge ger dig möjlighet att njuta av lugnet samtidigt som havet finns inom bekvämt räckhåll. Perfekt för dig som älskar att vara nära naturen och samtidigt uppskattar närheten till kommunikationer.

För familjer är detta barnvänliga läge en dröm, med gott om lekytor och grönområden i närheten. Ta med barnen på cykelturer längs strandpromenaden eller utforska Trelleborgs vackra omgivningar tillsammans.

Sammanfattningsvis är detta en unik möjlighet att förvärva en nyrenoverad villa med moderna bekvämligheter och en härlig uteplats med havsutsikt. Missa inte chansen att skapa ditt drömboende i denna idylliska del av Trelleborg.
Varmt välkomna på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Välkommen in genom ytterdörren, här möts vi av en öppen planlösning där det finns plats för garderober och hatthylla.

Kök

Det öppna och ljusa köket erbjuder generösa arbetsytor som underlättar matlagningen. Den direkta utgången till uterummet skapar en naturlig förlängning av rummet, perfekt för avkoppling eller underhållning. Maskinellt utrustat med induktionshäll, integrerad varmluftsugn samt mikro, diskmaskin och fläkt. Köket är från Epoq.

Badrum

I det ljusa badrummet möts du av vackert klinker på både golv och väggar, skapandes en elegant atmosfär. Med en stilfull kommod, spegelskåp och en rymlig dusch, erbjuder detta badrum en perfekt plats för avkoppling och välbefinnande.

Vardagsrum:

Ljust och vackert vardagsrum med pergogolv ger en stilfull känsla. Perfekt för en stor soffgrupp, skapar en inbjudande atmosfär att koppla av och umgås i. Stort nyinstallerat öppningsbart fönsterparti ger direkt tillgång till den stora stenlagda uteplatsen om 40kvm.

Sovrum:

I det rymliga sovrummet finner du gott om plats för en bekväm dubbelsäng och en stilfull möbelgrupp. Ljusa väggar skapar en avslappnande atmosfär medan det vackra golvet ger rummet en elegant touch. Perfekt för att koppla av och njuta av en god natts sömn. Pergogolv och vitmålade väggar.

Sovrum 2 & 3

Ljust och rymligt sovrum där det även här ryms dubbelsäng samt mindre möblemang. Pergogolv och vitmålade väggar.

Gäst wc:

Modernt fristad med ljusa klinker på både golv och väggar, vilket ger en fräsch och inbjudande atmosfär. Här finner du en välutrustad kommod och spegel, perfekt för morgonrutinerna.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Boarea:

94 kvm

Biarea:

57 kvm

Areakälla:

säljarens information

Antal rum:

4

Varav sovrum:

3

Pantbrev:

6

Pantbrev summa:

350 000

Byggnad

Byggnadstyp:

1-plansvilla

Byggnadsår:

1963

Grundläggning:

Betongplatta / krypgrund

Stomme:

Trä

Fasad:

Tegel & fibercement beklädnad

Fönster:

2- och 3-glas.

Bjälklag:

Trä

Tak:

Sadeltak, eternitsjok

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Luft / vattenvämepump

Ventilationstyp:

Självdrag

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 62kWh/m² och år
Energiklass: D
Primärenergital: 121kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 3 dec. 2023

Övrigt:

Huset har renoverats under 2023, allt från ytskick, delar av fasad, uterummet, golv, kök, badrum, fönster, värmesystem, el-dragning samt rör. Här är det bara att sätta nyckeln i dörren och flytta in.

Groventré med ingång till garaget där elektrisk port installerats. I groventrén finns gott om plats för tvättmaskin och förvaring.

Huset är förberett för målning eller putsning, fasaden är tvättad och dåliga fogar är utbytade.

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

1 st

Uppvärmningskostnad:

18 000 kr/år

Renhållning:

3 500 kr/år

Total driftkostnad:

21 500 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9525 kr

Elförbrukning:

8 000 kWh/år

Kommentar:

El inkluderar i uppvärmningen.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Segelsömmaren 28

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Detaljplan (1995-02-28)

Tomtarea:

557 kvm

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Beskrivning bilplats:

Plats för bil i och utanför garaget samt längst kortsidan av huset där man har en egen parkering för bil eller dylikt.

Försäkringsbolag:

Länsförsäkringar

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

1 798 000 kr

Preliminärt taxeringsvärde:

Nej

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Värderingsenheter

Småhusbyggnad

Värdeår:

1963

Taxeringsvärde:

1 097 000 kr

Småhusmark

Taxeringsvärde:

701 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Gislövs läges bebyggelse består endast av villor och är ett av sydkustens gamla fiskelägen och har sydkustens största gästhamn, Gislövs hamn. Gislövs hamn är Trelleborgs kommuns största småbåtshamn, med ett djup på 2,2 m. Hamnen har 265 båtplatser, boulebana, trailerramp, kran plus mastkran samt försäljning av diesel. I hamnen håller Trelleborgs Båtsällskap, Trelleborgs Sjöscouter och Sirmiones Skeppslag till.

Gislövs läge är beroende av närheten till servicen i Trelleborg. I den lilla orten finns dock en livsmedelsbutik och i samma byggnad en pizzeria. I byn finns även en grundskola som heter Serresjöskolan (F-6).

I Gislövs läge finns ändhållplats för Linje 3 inom stadsbussarna i Trelleborgs kommun. Regionbuss 190 (Trelleborg-Skateholm) genomkorsar även orten.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen;
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.

Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Kaptensvägen 32, 23132 Trelleborg

Hitta.se
Alla lediga objekt