Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Trelleborg , Högalid Högalidsvägen 28D

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 5 405 kr
Ink. Vatten, värme, parkering, kabel-tv och bredband. Förbrukning av hushållsel tillkommer.
Boarea: 71.5 m2
Rum: 3
Våning: 1 av 3
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Gemytlig trea på första våningen med inglasad balkong!

NYTT PRIS - POPULÄRT OMRÅDE - FÖRSTA VÅNINGEN!
Välkommen in på första våningen här på vackra Högalid! In från ytterdörren möts man av en rymlig hall med plats för förvaring av ytterkläder och dylikt. Genomgående rustikt trägolv från Khärs i hela bostaden förutom i köket där svart klinker möter ett väl utrustat kök från IKEA. Njutbar balkong i söderläge med en grön utsikt mot den gemensamma grillplatsen. Ett ljust och öppet vardagsrum där man kan kombinera ett socialt matbord ihop med en soffgrupp, spotlights som sitter längst med väggarna kombinerat med ljusinsläppet från balkongen ger en rymlig känsla! Lägg där till ett helkaklat badrum med vikbara duschväggar, här saknar man inget!

På Högalid bor du på nära avstånd till stan och med utmärkta buss och- tågförbindelser. På kort avstånd nås även större matbutiker och inredningsbutiker. Varmt välkomna på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Ekparkett på golvet med spegelgarderober till vänster med plats för avlastningsbord. Ljusa väggar med inslag av stilren akustikpanel.

Sovrum

Sovrummet erbjuder plats för dubbelsäng och möblemang. Spegelgarderober inbyggt längst ena väggen. Vita väggar med inslag av stilren akustikpanel möter det genomgående ekgolvet.

Sovrum 2

Till vänster från ytterdörren finner vi bostadens andra sovrum som idag disponeras som gästrum. Ekparkett på golvet möter tapet på väggarna.

Kök

Kök från IKEA 2016 i trä utförande med vitt klinkers ovanför bänkskivan i svart laminat. Maskinellt utrustat med diskmaskin, spishäll, ugn och fläkt. Kyl & frys från samsung 2021. Svart klinkers på golvet, tegelvägg samt vita väggar.

Badrum

Klinker, 24,5x12,5 brun beige melerad, vit kakel på väggar 40x20 cm. Utrustad med wc, kommod, spegel med el och utanpå liggande belysning. Runda duschdörrar med takdusch samt handdukstork från Svedbergs.

Vardagsrum

Vardagsrummet bjuder på härliga ytor där plats för matbord och soffa inte är några problem. Ett lysande ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna samt balkongdörren. Spotlights i taket som sträcker sig längst med väggen. Ekparkett på golvet möter vita väggar samt inslag av tegelvägg.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

71 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

3

Kökstyp:

KÖK

Andel av årsavgift:

0.71981 %

Kommentar till andelstal:

Föreningens ekonomiska förvaltare Riksbyggen har angett följande andelstal: Andelstal: 0,71981% Andelstal kapital: 0,71981% Andel av årsavgift: 0,71980% Andel i förening har inte specificerats.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

191 493 kr

Lägenhetsnummer förening:

62

Lägenhetsnummer register:

1001

Pantsättning:

Bostaden är inte pantsatt

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1972

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration:

Energiklass: F
Primärenergital: 145kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 23 nov. 2017

Förening

Namn:

Riksbyggens Brf Högalid i Trelleborg

Organisationsnummer:

747000-1681

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Riksbyggens Brf Högalid i Trelleborg är en äkta förening som har sitt säte i Trelleborg. Föreningen äger fastigheterna Högalid 64 och Högalid 65 varpå det finns sex byggnader som är uppförda år 1971. Här finns 153 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns 48 hyresrättslokaler där samtliga lokaler är uthyrda. Fastigheternas adress är Högalidsvägen 20, 22, 24, 28, 30 och 32 i Trelleborg.

Föreningen har ett flertal härliga gröna innergårdar med lekplatser, sittplatser och grillmöjligheter. I föreningen finns sex tvättstugor, en i varje byggnad. Tvättstugorna är belägna i källaren och utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, två torkrum samt en mangel. I föreningen finns även ett gemensamt barnvagnsrum och cykel-källare samt relaxavdelning med dusch och bastu.

Föreningen är utmärk belägen på populära Högalid. Stort utbud på grönområden och trevliga promenadstråk med östervångsparken alldeles i närheten. På Söderslättshallen och Oasen kan man utöva olika sporter som arobic, skridsko, pingis och spinning. Området bjuder också på Boulebana och bandyplan, urvalet är stort! Olika trevliga evenemang förekommer på Söderslättshallen, i Östervångsparken och på Idrottsplatsen. Exempelvis midsommarfirandet i parken, som scouterna håller varje år. Närmaste mataffären är Coop Konsum, mittemot Söderslättshallen, med ett bra gediget sortiment. Kallas i folkmun för "Skotten". Närhet till den nya Västervångskolan med årskurserna F-9 och förskolan Högalid som flyttar in i sina nya lokaler sommaren 2021. Här finns med andra ord allt man kan tänkas önska sig!

Föreningen har gemensam el som faktureras efter faktisk förbrukning med tre månaders eftersläpning. Köpare/säljare ska inte ha abonnemang på el, det har föreningen, endast ett abonnemang för hela föreningen.

Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavaren. Bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Äger föreningen marken:

Äger marken.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

I föreningen finns 37 garageplatser och 153 parkeringsplatser. Garageplats kan hyras till en kostnad om 300 kr/månad. Avgift för parkeringsplats tillkommer månadsavgiften med en obligatorisk kostnad om 50 kr/månad. Föreningen tillhandahåller 12 stycken laddningsplatser för elbil till en kostnad av 150 kr/månad + 2.50 kr/kWh. Gästparkering mot avgift.

Bredband/TV:

Kabel TV via Telenor och fiberbredband via Telia. Detta tillkommer som obligatoriska tillägg om 179 kr/månad resp. 120 kr/månad.

Renoveringar:

Utförda renoveringar:
2022 - Relining av avloppsstammar.
2019-2020 - Spolning och filmning av avloppsstammar. Renovering låssystem och renovering utemiljö. Slutfört fasad-, takarbete samt renovering entrédörrar.
2017-2019 - Renovering av fasad och tak, renovering tvättstugor, installation av nya entrédörrar samt installation av solceller.
2017 - Installation av brand-/utrymningslarm. Utbyte trappbelysning.
2016 - Installation av gemensam el.
2015 - Asfaltslagning. Renovering av bastu.
2014 - Utbyte av tvättmaskin och torktumlare i tvättstugan. Renovering lekplats.
2013 - Målningsarbete källare.
2012 - Utbyte av aluminiumpartier.

Tillåter föreningen delat ägande:

Den som förvärvat andel i bostadsrätt får vägras medlemskap. Vid andelsförvärv, där bostadsrätten efter förvärvet innehas av förälder/föräldrar och barn, äger styrelsen rätt att bevilja undantag från bosättningskravet och bevilja medlemskap åt förvärvare som inte avser att permanent bosätta sig i lägenheten förutsatt att någon av andelsägarna avser att göra så. Se vidare stadgar § 8.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Föreningens årsavgift ändrades 2023-01-01 då den höjdes med 7 %.

I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.

En överlåtelseavgift tas ut om 1 313 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 525 kr/pant.

Antal lägenheter:

153

Antal lokaler:

48

Överlåtelseavgift:

1313 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

525 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Information uppdaterad 2023-05-10. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare Riksbyggen har angett följande andelstal:
Andelstal: 0,71981%
Andelstal kapital: 0,71981%
Andel av årsavgift: 0,71980%
Andel i förening har inte specificerats.

Obligatoriska tillägg som tillkommer är 50 kr för parkering, 179 kr för tv/bredband, 120 kr för tv/bredband samt 820kr som avser värmetillägg. Detta är inräknad i stipulerad avgift.

Kabel-TV via Telenor
Bredband via Telia.

Omgivning

Allmänt om området:

Högalid är ett populärt bostadsområde med flera lekplatser och gröna omgivningar. Här har vi nära till både mataffärer och idrottsanläggning. I området finns ett flertal skolor och förskolor. På kort avstånd finns lokalbussen som stannar på Klörupsvägen och Malmöbussen som stannar på Hedvägen. Det är promenadavstånd till Östervångsparken och idrottsanläggningen Söderslättshallen finns också ett stenkast bort. Idrottsplatsen Vångavallen är granne med Östervångsparken. Evenemang i dess olika former förekommer, som exempelvis midsommarfirande i parken, som scouterna håller i årligen.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Högalidsvägen 28D, 23156 TRELLEBORG

Hitta.se
Alla lediga objekt