Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Trelleborg , Klagstorp Norra Äspövägen 20-0

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Boarea: 270 m2
Tomtarea: 13 739 m2
En lantlig drömvilla i grönskans famn!

Stig in i en värld av lugn och naturlig skönhet där denna lantliga villa med anor från 1867, omgiven av grönska och öppna vidder välkomnar dig hem. Med en harmonisk blandning av traditionell charm och modern komfort erbjuder denna delvis renoverade pärla en atmosfär av oöverträffad fridfullhet.

Upptäck förtrollande trätiljor som smyckar golven och vitputsade väggar som ger ett ljust och luftigt intryck. Träbjälkar i taket och vackra fönsterpartier ramar in den naturliga skönheten som omger varje rum. De sociala delarna pryds av en braskamin och öppen spis, perfekta för mysiga sammankomster.

Det nyrenoverade köket är lantligt inrett och utrustat med moderna bekvämligheter, medan de vackra sovrummen och allrummen erbjuder en fristad av avkoppling.

Utemiljön är lika förtrollande med ett inbjudande uterum och ett orangeri med en glittrande pool, komplett med ett poolhus som rymmer ett helkaklat badrum och en vedeldad bastu för ultimat avkoppling. Som en extra bonus finns ett dubbelgarage med en inredd ovanvåning som passar bra till både atelje eller annan verksamhet. Här välkomnas gäster med stil.

Upplev harmonin i lantlig lyx i denna drömliknande villa som bjuder in till ett liv i fullständig harmoni med naturen.

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Hallen är inbjudande med terrakottafärgad klinker på golv som ackompanjeras av vita väggar samt ett behagligt ljusinsläpp via ytterdörrens halvcirkelformade fönster. Goda avhängningsmöjligheter finns att tillgå samt platsbyggd förvaringshylla (2017).

Vardagsrum 1

Från hallen når vi ett av hemmets vardagsrum med putsade väggar i vitt och målat brädgolv i ljusgrå kulör. Genomgående fönsterpartier skänker ett naturligt ljus till rummet och den centralt placerade öppna spisen sätter en extra guldkant i kombination med rustika träbjälkarna i taket.

Matrum 1

Vidare bjuder ett ljust matrum in med enhetligt brädgolv och vitputsade väggar som ackompanjeras av strålande fönsterparti med direktaccess tillträdgårdsglädjen utanför. Detta rum helrenoverades 2017 med nytt golv, nya väggbeklädnad och insättning av glasade dubbeldörrar ut mot norra delen av trädgården. Gott om förvaring finns i stort skafferi / förråd.

Kök

I direkt anslutning till matsalen finns det helrenoverade och platsbyggda köket (2017) som förser oss med ypperlig förvaring bakom profilerade luckor i ljusgrått med bänkskiva i marmorkomposit med vitt kakel och ljusbringande fönsterpartier ovan. Den maskinella utrustningen består av integrerad kyl och frys från Electrolux (2017), integrerad diskmaskin från Siemens (2020), inbyggd mikrovågsugn från Miele (äldre), spishäll från Electrolux (2017), inbyggd ugn från Electrolux (2017) och fläkt från Electrolux (2017). Nya ytskikt (2017) med vacker och diskret mönstrad klinker på golv och vitputsade väggar samt träbjälkar i tak. Dessutom med utgång till trädgårdssida.

Sovrum

Från vardagsrummet når vi mastersovrum med målade brädgolv med linoljefärg i enhetlig ljusgrå kulör och vitputsade väggar och tak med träbjälkar samt vackert ljusbringande fönsterparti.

Toalett

Vägg i vägg med sovrum och med anslutning till vardagsrum når vi toalettrummet med samma trägolv i sober ljusgrå kulör som möter tapetserade väggar med blommigt motiv och ljusbringande fönsterparti. Här finns wc, handfat i koppar på bänkskiva i marmor och vit kommod samt platsbyggd förvaring.

Vardagsrum 2

Från köket når vi sedan ett inbjudande vardagsrum med grå italiensk klinker (lagd 2017) och vitputsade väggar, en vacker braskamin smyckar i kombination med delvis upp i nock med träbjälkar och ljusbringande fönsterparti.

Badrum

Helkaklat äldre badrum. Badrummet är utrustat med wc-stol (2017), handfat med kommod i vitt, förvaringsskåp, handdukstork och duschkabin (2017). Här finns även direktaccess till tvättrummet med tvättmaskin och torktumlare från Miele.

Matrum 2

I anslutning till vardagsrum 2 finns ytterligare ett rum med samma italienska klinker och vitputsade väggar som idag används som alternativt matrum. Detta rum har delvis lite lägre tak men känns rymligt då det har en stor takkupa för extra ljusinsläpp. Eventuellt kan detta rum göras om till ytterligare ett sovrum om det behövs.

Allrum ovanvåning

En trappa upp bjuder rymliga allrumskvadrat in med trätiljor i furu som möter vita väggar och öppet till nock med ljusbringande takfönster samt vackra gavelfönster.

Sovrum

I anslutning till det allrummet ligger huvudbyggnadens andra sovrum som erbjuder oss en vacker interiör med brädgolv som ackompanjeras av väggar i vitt, i fint samspel med vackert fönsterparti ut mot lummig grönska och milsvid utsikt. Ovanvåningen har också en stor garderob (walk-in closet) med goda förvaringsmöjligheter.

Uterum

Mellan boningshuset och poolhus med anslutande orangeri finns ett inbjudande uterum som lockar med plattsättning på golv och skjutdörrar i glas ut mot trädgård.

Poolhus

I poolhuset erbjuds vi ett helkaklat badrum i blått med dusch bakom vägg av glasblock med ny duschblandare (2023). Här finns även lyx i form av en stor vedeldad bastu (nya bastulavar 2017) samt pumprum. där vattenpump, poolpump, sandfilter och en stor varmvattenberedare finns. Dessutom finns en toalett (2017) och handfat i detta utrymme som är praktiskt med tanke på närheten till poolen

Orangeri

I det vackra orangeriet finns poolen placerad vilket möjliggör för bad även under de regniga dagarna och långt in på hösten.

Sovrum gästhus 1

Detta sovrum har linoleumgolv och vitputsade väggar med ljusbringande fönster och träbjälkar i tak. Liten toalett och indraget kallt och varmt vatten.

Sovrum gästhus 2

Även detta sovrum är av bra storlek med plats för både dubbelsäng och tillhörande möblemang. Laminatgolv och Vitputsade väggar möter vackra fönsterpartier och träbjälkar i tak.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Boarea:

270 kvm

Areakälla:

taxeringsinformation

Kommentar till areakälla:

Angiven biarea är säljares information. Taxerad biarea är 0 kvadratmeter.

Antal rum:

7

Varav sovrum:

2 - 3

TV & Bredband:

Parabol finns för tv och fiber installerades 2018 med valfri leverantör av bredband.

Pantbrev:

6

Pantbrev summa:

1 336 900

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plans kringbyggd gård

Byggnadsår:

1865

Byggnadsår - kommentar:

Huvudbyggnad från ca 1865.

Grundläggning:

Betongplatta+skånegrund

Grundmur:

Natursten, betongsten

Stomme:

Lersten, tegel, leca

Fasad:

Puts

Fönster:

2-glas samt 3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Papp

Utvändigt plåtarbete:

Plåt och aluminium

Uppvärmning:

Jordvärmepump, direkt el, luftvärmepump.

Ventilationstyp:

Självdrag

Övriga byggnader:

Dubbelgarage med verkstad om ca 110 kvadratmeter med trappa upp till inredd ovanvåning. Pool anlagd i glashus som även förser oss med dusch och bastu. Litet växthus på tomten och uterum med infravärme och skjutbara glasdörrar. Flertal övriga förråd/redskapsbodar finns på tomten.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 83kWh/m² och år
Energiklass: E
Energideklaration: Utförd
Datum: 12 maj 2016

Övrigt:

Säljaren informerar att fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

Öppen spis och braskamin i huvudbyggnad fungerar samtliga enligt
nuvarande ägare med godkända protokoll. Likaså fungerar den vedkaminen som värmer upp bastun även den med godkända protokoll.
Larm finns installerat, dock aldrig inkopplat av nuvarande ägare..

Två tappkranar är kopplade till husets utsida.

Kända fel och brister: Ej fullt fungerande luftvärmepump i gästrum. Spricka i
ladugårdsfönster, några rutor i glastaket ovan poolen saknas eller har spricka,
fuktvandring i gamla lerväggarna och gammal vattenskada i pumphusets ovanvåning (nytt tak har lagts där 2023) .En luftvärmepump finns även i garaget, men nuvarande ägare har aldrig satt igång den och tveksamt om den fungerar. Gamla infravärmen i uterummet - av tre stycken har endast en använts och funktionen på övriga två har inte kontrollerats


Enligt nuvarande ägare ingår följande i överlåtelsen: All fast monterad egendom (förutom kryddhylla i kök). Maskinpark och vissa verktyg i garage, poolrobot, poolredskap, traktor (borttappad nyckel) och vissa trädgårdsredskap.

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

3 st

Elkostnad:

40 000 kr/år

VA:

2 500 kr/år

Sotning:

800 kr/år

Väg/samfällighet:

500 kr/år

Renhållning:

2 880 kr/år

Total driftkostnad:

46 680 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 12097 kr

Kommentar:

Observera att beloppet för el även inkluderar uppvärmning och kan variera från år till år.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Äspö 14:5

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp med minireningsverk (OxyFix)

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Trelleborg Äspö GA:1 ändamål: Vägar, Samfällighet: Trelleborg Algotsborg S:2, Samfällighet: Trelleborg Äspö S:3, Samfällighet: Trelleborg Äspö S:4

Tomtarea:

13739 kvm

Tomttyp:

Äng och trädgård

Övrigt tomt:

Runt huvudbyggnaderna på en yta av ca 2000kvm har ett staket uppförts (2017) inom vars område “villaträdgården” finns med gräsytor, träd och buskar (flera körsbärsträd med och äppelträd), men fastigheten omfattar även ca 11000 kvm ängsmark (total yta 13 739kvm). Ängsmarken är idag outnyttjad, men kan ev användas som hästhage eller arrenderas ut.

Försäkringsbolag:

Länsförsäkringar

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

2 886 000 kr

Preliminärt taxeringsvärde:

Nej

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Värderingsenheter

Småhusbyggnad

Värdeår:

1979

Taxeringsvärde:

343 000 kr

Småhusmark

Taxeringsvärde:

695 000 kr

Småhusbyggnad

Värdeår:

1974

Taxeringsvärde:

1 848 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Under sommaren blomstrar orten upp och många turister och sommargäster kommer på besök. Här blandas golfare, campare och sommarstugeägare som njuter av det orten har att erbjuda. Detta gör att vi även vintertid har en lagom stor livsmedelsbutik och några öppna restauranger att välja på.

Närheten till framförallt Trelleborg innebär att det vi inte har i Beddingestrand / Smyge inte är längre än 20 min bort. Bussförbindelserna mot Trelleborg och vidare mot Malmö är goda och Pågatåg trafikerar sträckan Trelleborg - Malmö. Det finns även långt framskridna planer på att bygga en ringled runt Trelleborg vilket kommer att göra Beddingestrand och de andra orterna öster om Trelleborg mer lättillgängliga. På den vackra kustvägen mellan Trelleborg och Beddingestrand, Skånes svar på PCH, ligger två olika småbåtshamnar, ett fiskrökeri och ett antal restauranger och fik. Detta är utan tvekan en av Skånes trevligare och mest levande nejder.

Närservice:
Livsmedelsbutik i Klagstorp och Beddingestrand.
Klagstorps skola.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.

Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % (4,25 % för juridiska personer) på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad. För juridiska personer upprättas regelmässigt inte boendekostnadskalkyler.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa.

Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Norra Äspövägen 20-0, 23199 Klagstorp

hitta.se
Alla lediga objekt