Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Trelleborg , Klagstorp Trevägen 33-0

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Boarea: 162 m2
Tomtarea: 4 283 m2
Unik fastighet på lantligt läge

Öppna vidder, närhet till kusten och en helt enastående bostad - en dryg halvtimme till Malmö, 25 minuter till Sturup och blott 10 minuter till havet och Smygehamn. Bostaden förmedlar stillhet, avkoppling och livskvalitet, är unikt renoverad med fingertoppskänsla och finess. Det ursprungliga boningshuset är via en smakfull tillbyggnad sammanbyggt med det tidigare stallet och sammantaget utgör bostaden ett fascinerande hem med en planlösning som är ensam i sitt slag om totalt 162 kvm. Hemmet erbjuder fyra sovrum, två badrum, charmigt kök och flera sällskapsrum för social samvaro. Vidare ut i trädgården fortsätter upptäcktsfärden via olika rum där det ena leder vidare till nästa att utforska. Genom en lummig portal når vi den stora orangeriet om hela 55 kvm med kamin som rymmer såväl soffmöblemang som matplats och mer därtill. Även bostadshuset innehåller två kaminer som värmer och myser under de kallare månaderna. Den stora tomten om 4283 kvm är fördelad på två fastigheter och inbjuder till många framtida möjligheter.
Varmt välkomna på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Husets huvudentré ligger i tillbyggnaden som också binder samman de två huskropparna. Hallen är ljus och inbjudande och genom stora glaspartier på motsatta väggen skymtas trädgården och lummiga uteplatser. I hallen finns inbyggda garderober som rymmer ytterkläder och skor. Till vänster når vi in i fd stallet som idag rymmer ett stort allrum med kamin och öppet upp i nock med anslutande loft samt tvättstuga, badrum och sovrum. Till höger nås istället det ursprungliga bostadshuset med badrum, kök, vardagsrum med husets andra kamin och trappa upp till övre plan med ytterligare ett mindre allrum samt två sovrum. I den fd stallbyggnaden har hall, sovrum och badrum vattenburen golvvärme. Vardagsrummet värms upp med luft/luftpump samt täljstenskamin.

Hall

Hallen är inbjudande och rymlig med härligt ljusinsläpp från både takfönster och stora skjutdörrar mot trädgårdssidan. Golvet är klätt med brasilianskt klinker, väggarna vitmålade och i en klädkammare ryms familjens alla ytterkläder och skor. Hallen binder samman flera av husets delar och är förutom bostadens huvudentré också en slags knutpunkt för huset. Vattenburen golvvärme är både praktiskt för våta skor och behagligt för frusna fötter.

Vardagsrum

Till vänster från hallen når vi in i den före detta stallbyggnaden. Ett storslaget vardagsrum med öppet upp i nock som lämpar sig för såväl sociala tillställningar som mysigt kurande under höst- och vinterkvällar tack vare den effektiva täljstenskaminen. Det vackra brasilianska klinkergolvet från hallen löper vidare i vardagsrummet och matchas av vita väggar. Från rummet finns dörr ut till trädgården.

Loft

Från vardagsrummet tar en trappa oss vidare upp till loftet, som kan användas som sovrum, arbetsrum eller en förlängning på vardagsrummet. Loftet rymmer såväl dubbelsäng som soffgrupp och användningsområdena är flera.

Sovrum 1

Tillbaka i hallen tar vi nästa dörr till vänster och når då ett av husets badrum och ett av sovrummen. I sovrummet löper det brasilianska klinkret från tidigare rum enhetligt vidare och stilenligt matchas det även här med vita väggar. Vattenburen golvvärme. Precis utanför sovrummet finns förvaringsmöjligheter för kläder.

Badrum 1

Badrummet från 2017 är inrett med vitt kakel och grått klinker samt mönstrat kakel som fond i duschutrymmet. Utrustningen består av wc, dusch, handfat med kommod, handdukstork och tvättmaskin Electrolux med arbetsbänk samt förvaring i lådor. Badrummet har härligt ljusinsläpp från två fönster samt en dörr som vetter mot trädgården.

Badrum 2

Från hallen tar vi nu höger in i den ursprungliga bostadslängan. Här når vi via en liten hall husets andra badrum från 2016, även det helkaklat med vita väggar och svart golv. Utrustningen består av wc, dusch, handfat i kommod samt handdukstork.

Kök

Köket som renoverades 2013 är inrett i charmig kombination av retro och industristil med vita släta luckor, arbetsytor av trä, rostfri gasspis, fläkt och diskmaskin, röd glasmosaik ovan spis och vask samt matchande rött kylskåp från Smeg. Ett gammaldags skafferi ger maximal förvaring. På golvet svart/vitt klinker och väggarna målade i vitt.

Vardagsrum

Ännu ett stort vardagsrum breder ut sig, med vitmålat trägolv, vita väggar matchat med en härlig tegelfondvägg som blickfång mot nedre gaveln. Rummet rymmer olika möbleringar och umgängesytor och en gjutjärnskamin värmer gott. Från vardagsrummet når vi bostadshusets ursprungliga hall och entré samt trappan till ovanvåningen.

Allrum

På övre plan kommer vi upp i ett mindre allrum som exempelvis kan användas som kontor eller lekrum. Vitmålat trägolv och väggar och takkupan ger ett härligt ljusflöde.

Sovrum x 2

De två sovrummen som flödar i vitt är placerade på varsin gavelsida.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Boarea:

162 kvm

Areakälla:

Svensk standard SS 021054

Antal rum:

6

Varav sovrum:

3 - 4

Pantbrev:

3

Pantbrev summa:

4 845 000

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla i vinkel

Byggnadsår:

1900

Grundläggning:

Betongplatta

Fasad:

Puts

Fönster:

2-glas och 3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Eternit & Listtak papp

Uppvärmning:

Jordvärme och luft/luftpump.

Ventilationstyp:

Självdrag

Övriga byggnader:

Växthus/orangeri om 55 kvm. Garage ca 22 kvm, verkstad ca 11,5 kvm samt förråd i trädgården.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 57kWh/m² och år
Energiklass: D
Primärenergital: 113kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 14 juni 2021

Övrigt:

Föregående ägare byggde om stallet till bostadshus och byggde ett nytt parti som sammanbinder den gamla bostaden med det ombyggda stallet. Det nya husdelen som binder samman husen byggdes 2016 och då färdigställdes också renoveringen av stallet.

Fiber finns via Bredband 2.

Larm finns att överta.

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

2 st

Uppvärmningskostnad:

26 632 kr/år

VA:

4 958 kr/år

Renhållning:

2 097 kr/år

Försäkring:

7 475 kr/år

Total driftkostnad:

41 162 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9525 kr

Elförbrukning:

12 905 kWh/år

Nätbolag:

Eon

Elleverantör:

Eon

Kommentar:

I kostnaden för uppvärmning inkluderas kostnaden för el.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Klagstorp 3:52 samt Klagstorp 3:53

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Förmån: Avtalsservitut Brunn, 1287IM-09/17268.1

Planbestämmelser:

Vattenskyddsområde (1973-11-27)

Tomtarea:

4283 kvm

Övrigt tomt:

En omsorgsfullt anlagd trädgård med många olika planteringar och rum. Häckar omgärdar trädgården åt flera håll och insynsskyddat avnjuts middagar eller social samvaro på någon av de flera sittplatserna, lek eller vistelse i det generöst tilltagna orangeriet om 55 kvm där kaminen värmer upp under årets kallare dagar. I trädgården växer bland annat persikor, mullbär, fikon, vindruvor, krusbär, smultron, valnötsträd och äkta kastanj.

Försäkringsbolag:

Länsförsäkringar

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

1 270 000 kr

Preliminärt taxeringsvärde:

Nej

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Värderingsenheter

Småhusbyggnad

Värdeår:

1929

Taxeringsvärde:

535 000 kr

Småhusmark

Taxeringsvärde:

735 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Bostaden ligger mellan Klagstorp och Äspö med utsikt över fria vidder och med cykelavstånd till havet. Klagstorp erbjuder förskola, skola, pizzeria och livsmedelsbutik.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen;
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.

Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Trevägen 33-0, 23199 Klagstorp

Alla lediga objekt