Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Trelleborg , Östra Stranden Östra Förstadsgatan 122

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Boarea: 102 m2
Biarea: 60 m2
Tomtarea: 276 m2
Renoverat och trivsamt med njutbar och lättskött trädgårdstomt!

PRISSÄNKT - HAVSUTSIKT - TAKTERRASS!
I trevligt och barnvänligt kvarter presenterar vi med glädje detta fantastiska och yteffektiva hus om 102 kvadratmeter! Här finns alla önskvärda attribut som ett modernt hem kan erbjuda, i utsökt samklang med gedigna material planerat in i minsta detalj. Planlösningen är genomtänkt och bjuder bland annat på oemotståndliga sällskapsytor i form av kök och vardagsrum i en öppen planlösning med flertalet generösa fönsterpartier, värmande braskamin samt med glasad terrassdörr ut mot den njutbara uteplatsen och till den inbjudande trädgården. Vidare erbjuds vi två utmärkta sovrum, båda med vida kvadrat och flertalet möbleringsalternativ samt ett smakfullt inrett badrum i elegant utförande med integrerad klädvård och ett praktiskt gäst-wc. Trädgården gör förstås heller ingen besviken, utan lockar med generös uteplats där det stora loungemöblemanget enkelt ryms. Även gräsytor med plats för lek och spring finns här att tillgå. Som en extra bonus stoltserar huset med en gedigen takterrass, där du kan sitta med ett glas vin och njuta av en stilla solnedgång. Varmt välkomna på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Inbjudande hall med tåligt klinkergolv innanför ytterdörren och plats för avhängning av ytterkläderna. Plats för förvaring finns i garderob samt ypperlig förvaring i walk in closet. Det rikliga ljusinsläppet ackompanjeras av väggar är klassiskt vitt, vilket är ett färgval som genomsyrar hela bostaden i samspel med elegant ekparkett som tar vid några steg in.

Walk in closet

Rymlig walk in closet med enhetlig ekparkett och vita väggar. Förvaring finns i garderobsmöbel.

Badrum

Det elegant inredda och nyrenoverade (2022) badrummet är i helkaklat utförande i toner av beige med infällda spotlights i tak. Inredningen består av handfat med kommod i vitt, wc, spegel och dusch med vikdörrar från INR. Utöver detta finns även tvättfaciliteter i form av tvättmaskin och torktumlare från Electrolux.

Gäst-wc

Även hemmets praktiska gäst-wc är nyligen renoverat och förser oss med en inredning i form av mörk klinker på golv och vitt kakel på väggar. Här finns wc, handfat, väggskåp och spegel.

Vardagsrum

I vardagsrummet lockar generösa kvadrat som med lätthet inrymmer såväl soffgrupp som middagsbord för familj och vänner intill den värmande braskaminen. På golvet ligger klassisk ekparkett i samspel med målade väggar i vitt och den trevliga köksön ger en fin kontakt med köket. Ljuset strömmar in från flertalet stora fönster och ackompanjeras av delvis glasad terrassdörr ut till uteplats och trädgård.

Kök

Vidare in väntar en elegant köksmiljö från IKEA (2016), där släta luckor i vitt samspelar med mörkt kakel ovan mörkbänkskiva. De kvalitativa vitvarorna består av kombinerad kyl och frys i rostfritt, integrerad diskmaskin från Siemens (2022), inbyggd ugn, spishäll och fläkt. Fristående mikrovågsugn finns. Härlig köksö adderar till känslan av volym och rymd samt än mer förvaring och arbetsyta. På golvet ligger enhetlig parkett som möter väggar i vitt.

Sovrum 1

Master bedroom bjuder in med rymliga ytor som förser oss med plats för både dubbelsäng och tillhörande möblemang. Enhetlig parkett pryder golvet i stilsäker kombination med målade väggar i vitt med tapetserad fondvägg i träimitation. Det generösa fönsterpartiet bidrar till fint ljusinsläpp och förvaring finner vi i generös garderob.

Sovrum 2

Även hemmets andra sovrum erbjuder vida kvadrat med flertalet möbleringsalternativ. Golvet pryds med ekparkett i kombination med klassiskt vitmålade väggar och generöst ljusbringande fönsterparti i två väderstreck.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Boarea:

102 kvm

Biarea:

60 kvm

Areakälla:

taxeringsinformation

Kommentar till areakälla:

Biarea enligt säljare.

Antal rum:

3

Varav sovrum:

2

Pantbrev:

3

Pantbrev summa:

2 500 000

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

1-plansvilla

Byggnadsår:

1930

Grundläggning:

Platta på mark

Stomme:

Tegel/isoblock

Fasad:

Puts

Fönster:

2-glas isoler

Bjälklag:

Trä

Tak:

Papp

Utvändigt plåtarbete:

Plåt

Uppvärmning:

Vattenburen värme/golvvärme med Nibe Fighter 13

Ventilationstyp:

Självdrag

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 63kWh/m² och år
Energiklass: D
Energideklaration: Utförd
Datum: 22 maj 2016

Övrigt:

Ny plåt kring skorsten.

Nuvarande ägare upplyser om att abonnemang för larm från Verisure finns att överta till en kostnad om ca 1 700 kr/kvartal.

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

2 st

Elkostnad:

26 000 kr/år

VA:

3 600 kr/år

Renhållning:

2 600 kr/år

Försäkring:

4 661 kr/år

Total driftkostnad:

36 861 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 0 kr

Kommentar:

Observera att beloppet för el även inkluderar uppvärmning.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Kullagrundet 20

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Stadsplan

Tomtarea:

276 kvm

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

Härlig trädgårdstomt i soligt läge med grönytor och uteplats med insynsskyddande plank runt om. Extra bonus är den fantastiska takterrassen med magis utsikt över havet. Till huset hör en uppfart för bil.

Försäkringsbolag:

Folksam

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

2 425 000 kr

Preliminärt taxeringsvärde:

Nej

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Värderingsenheter

Småhusmark

Taxeringsvärde:

632 000 kr

Småhusbyggnad

Värdeår:

2015

Taxeringsvärde:

1 793 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Östra Stranden, här bor du med närhet till både havets lugn och ro samt stadens puls. Härlig strandpromenad ner till Gislövs Läge vidare mot Sveriges sydligaste udde, Smygehuk. Kommunaktionen är utmärkt, bussen till centralstationen tar 5 minuter. Den gamla vackra Centralstationen i Trelleborg har rustats upp och är ett modernt resecentrum för såväl tåg, som buss- och färjetrafik. Nya stationer finns även i Östra Grevie och Västra Ingelstad. På en halvtimme kommer man att kunna ta sig mellan centralstationerna i Trelleborg och Malmö. Även busstrafiken går från stationsbyggnaden. Pendlarparkering, taxi, cykelparkering och annan service kommer att finnas i anslutning till tågen. Från stationen går även bussar till bland annat Lund, Ystad och Malmö.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.
UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.
Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.
Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.
Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.
Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.
Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.
Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.
ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.
BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.
BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.
FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.
ANNONSERING PÅ HEMNET.SE
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren har, via mäklarens förmedling, av Hemnet erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.
För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande
Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas
Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.
Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.
HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.
ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Östra Förstadsgatan 122, 23132 Trelleborg

Alla lediga objekt