Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Trelleborg , Skegrie Svea Olofssons väg 6G
3 150 000 kr utgångspris
Avgift: 4 936 kr
I avgiften ingår kallvatten.
Boarea: 119 m2
Rum: 5
Våning: 1 av 1
2-plans radhus.
Hiss: Nej
Toppmodernt bostadsrättsradhus i populära Skegrie!

Med stor glädje kan vi nu presentera detta trivsamma bostadsrättsradhus i två välplanerade plan, som väntar på nya ägare att charma! Huset, som är byggt 2020, är beläget i barnvänligt område med alla bekvämligheter man kan önska. Interiört väntar stilrena färgsättningar och väl valda materialval som skapar alla förutsättningar för att ni skall trivas.

Husets första våning bjuder på en trevlig social planlösning mellan kök och vardagsrum, vilket skapar den naturliga platsen för umgänge och samvaro med familj och vänner. Här finns ett fullt utrustat kök från Marbodal, stor matplats, allrum och utgång till trädgården. Detta plan har även ett rymligt, helkaklat badrum samt separat tvättstuga.

En trappa upp erbjuder en mer privat del, här sover man samlat fördelat på 4 sovrum. Ett helkaklat badrum samt en klädkammare finns även att tillgå.

I Skegrie bor du på bekvämt pendlingsavstånd med utmärkta bil och- bussförbindelser samt med närhet till förskolor, skolor och härlig natur. Varmt välkomna på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Entréplan

_________________________________________________________________________________________________________________________

Hall

In från ytterdörren möts vi av mörk klinker som både är estetiskt och praktiskt tilltalande. Vidare följt av ekparkett samt noga utvalda tapeter. Plats för avhängning på hatthylla.

Kök

Några steg vidare in i bostaden finner vi bostadens hjärta, köket! Köksinredning i grått från marbodal med bänksiva i exklusiv sten. Den maskinella utrustningen består av fullhöjds kyl och frys (Siemens), integrerad diskmaskin (Siemens), induktionshäll (Siemens), inbyggd ugn (Siemens ActiveClean) och fläkt (Siemens) som är kopplad till mekaniskt utsug. Spotlights i taket som ger ett heltäckande ljus och som även är dimbara. (Styrs med Plejd). Ekparkett på golvet och vitmålade väggar.

Vardagsrum

Vardagsrummet rymmer matplats för 6-8 personer samt sittgrupper och mediamöbler. Altandörren leder oss ut till uteplatsen i öst/sydöst. Ekparkett på golvet och gemytlig tapet.

Badrum

Grått klinkergolv och vitkaklade väggar. Badrummet är utrustat med handfat, wc, spegelskåp samt takdusch bakom vikdörrar i klarglas samt dimbara spottar i taket.

Tvättstuga

Mörkt klinkergolv och vitmålade väggar. Välförsedd tvättstuga belägen invid entrén med tvättmaskin, torktumlare, vask, vita väggskåp och värmepanna/förvaring bakom smidiga skjutdörrar. Samtliga vitvaror från Siemens (uppgraderade).

Ovanplan

_________________________________________________________________________________________________________________________

Sovrum 1

Direkt upp från trappan har man adderat ett extra sovrum som tillval, detta gör det möjligt att inreda som ett extra barnrum alternativt hobbyrum/kontor. Stort fönster som bidrar till mycket ljusinsläpp! Ekparkett på golv med vitmålade väggar och tapet.

Sovrum 2

Plats för dubbelsäng och sovrumsmöbler, här erbjuds förvaring i en stor skjutdörrsgarderob. Ekparkett och tapet på väggarna.

Sovrum 3

Plats för säng och sovrumsmöbler, tapet på en vägg samt vitmålade väggar. På golvet ligger ekparkett.

Sovrum 4

Plats för säng och sovrumsmöbler, ekparkett på golvet och målade väggar i vitt och blått.

Badrum

Grått klinkergolv och vitkaklade väggar. Badrummet är utrustat med handfat med vit kommod, wc, spegelskåp och badkar samt dimbara spottar i taket.

Klädkammare

Rymlig klädkammare som lämpar sig perfekt som en walk-in-closet, här har installerats ett praktiskt förvarningssystem med hyllor och stänger. Ekparkett och vita väggar.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Radhus

Boarea:

119 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

5

Kökstyp:

Kök

Typ av mark och utrymmen som ingår i upplåtelsen:

Upplåten med bostadsrätt

Beskrivning uteplats:

Trädäck om 45kvm i öst/sydöst. Förråd om 4kvm med låsbar dörr.

Beskrivning bilplats:

Plats för 2 bilar på stenlagd uppfart.

Andel i föreningen:

3.7037 %

Kommentar till andelstal:

Andel i förening avser insatsandel, angivet av ekonomisk förvaltare Simpleko.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

1 322 768 kr

Lägenhetsnummer förening:

15

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

15

Byggnadstyp:

Radhus

Byggnadsår:

2020

Uppvärmning:

Vattenburen golvvärme via frånluftsvärmepump från Nibe

Ventilationstyp:

FTX

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 90kWh/m² och år
Energiklass: B
Primärenergital: 57kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 22 juni 2020

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

6 st

Uppvärmningskostnad:

18 300 kr/år

Renhållning:

2 880 kr/år

Försäkring:

2 700 kr/år

Total driftkostnad:

23 880 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 0 kr

Kommentar:

Kostnad för uppvärmning avser även hushållsel/uppvärmning av vatten.

Förening

Namn:

Brf Skegrie Ro

Organisationsnummer:

769635-6935

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Skegrie Ro är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 27 radhus med upplåtna tomter, samtliga radhus upplåts med bostadsrätt. Fastigheten Skegrie 41:143 förvärvades 2018. Husen färdigställdes 2020. Till varje bostad hör ett förråd som är placerat på baksidan.

Möjlighet till cykelparkering finns på de upplåtna tomterna.

Brf Skegrie Ro har ett gemensamt el-abonnemang. Elförbrukningen mäts individuellt per bostad, via fjärravläsning, och kostnaden för förbrukad el debiteras bostadsrättsinnehavaren utöver själva månadsavgiften. Elmätare är placerad i respektive bostads elskåp.

Renhållningskostnad tillkommer till avgiften. Kostnad för förbrukat varmvatten tillkommer till avgiften.

Den avgränsade uteplatsen/trädgården till radhusen upplåtes med bostadsrätt.

Köparen bekostar överlåtelseavgiften om 1313kr, pantsättaren bekostar pantsättningsavgiften om 525 kr/pant.

För mer info, besök gärna föreningens egna hemsida: www.brfskegriero.se

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Varje hus har 1-2 parkeringsplatser på framsidan av den upplåtna tomten.

Bredband/TV:

Internet, TV, IP-telefoni: Fiber via Trelleborgs stadsnät är indraget till respektive bostad. Bostadsrättsinnehavaren tecknar egna önskade abonnemang med Open Universe. För mer info, se https://www.openuniverse.se/.

Renoveringar:

Nyproduktion. En långsiktig underhållsplan kommer att upprättas.
En 2-årsbesiktning utfördes under 2022.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Ekonomi:

Föreningen har ett lån som ska förnyas och är mitt uppe i arbetet med detta. De har i nuläget inga beslutade avgiftshöjningar. Detta är något som de kommer se över men det är inget som ligger nära i tiden utan blir i så fall till 2023. De har inget givet datum de kan kommunicera utan först måste de bli klara med omsättningen av lånet (kontrollerat med styrelsen 2022-11-03).
2023-01-23 kom beslutet att föreningen planerar att höja avgiften i juni med 730 kr per hushåll.

Antal lägenheter:

27

Överlåtelseavgift:

1313 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

525 kr

Övrigt:

Föreningsinformationen är inhämtad från berörd förening, uppdaterad 2022-11-03. Spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifterna med representant ur styrelsen före ett köp.

Allmänt om lägenheten

Till varje bostad hör ett förråd som är placerat på baksidan i trädgården. Uppvärmning frånluftsvärmepump via hushållsel. Vattenburen golvvärme på entréplan samt radiatorer på ovanplan. Brf Skegrie Ro har ett gemensamt el-abonnemang. Elförbrukningen mäts individuellt per bostad, via fjärravläsning, och kostnaden för förbrukad el debiteras bostadsrättsinnehavaren utöver själva månadsavgiften. Elmätare är placerad i respektive bostads elskåp.

Internet, TV, IP-telefoni: Fiber via Trelleborgs stadsnät är indraget till respektive bostad. Bostadsrättsinnehavaren tecknar egna önskade abonnemang med Open Universe. För mer info, se https://www.openuniverse.se/.

Ventilation (FTX) frånluftsvärmepump med återvinning samt tilluftsventiler i fasaden. Spisfläkt med egen kanal.

Bostaden är pantsatt, detta innebär att säljaren har tagit lån med lägenheten som säkerhet. Dessa lån löses i sin helhet på tillträdesdagen.

SÄLJARNA UPPLYSER:

Hallinredning, standardinredning garderober och klädkammare INGÅR I KÖP.

Elfa i klädkammaren på ovanvåningen INGÅR EJ I KÖP.

Omgivning

Allmänt om området:

Lugnt och trivsamt område på pendingsvänligt läge nära Öresundsregionens större centralorter. Härliga, natursköna omgivningar på ett läge som gör rättvisa åt benämningen "mellan stad och land". Förskola i Skegrie och skola som i dagsläget ger plats till barn i årskurs 1-9. Med områdets ökande popularitet, ligger i planen att bygga ut skolverksamheten ytterligare.

På nära håll finns ett flertal gårdsbutiker, restauranger och caféer som t.ex. Hallongården, Ängavallen och Slättarps gård. Till hav och strand i Kämpinge når du på tio minuters bilväg. Optimalt läge också då du når såväl Vellinge, Höllviken, Trelleborg och Malmö inom 10-15 minuters bilväg.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Svea Olofssons väg 6G, 23169 SKEGRIE

Se www.hitta.se
Alla lediga objekt