Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Trelleborg , Smygehamn Månstigen 1

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Boarea: 140 m2
Tomtarea: 871 m2
Charmig villa på hörntomt vid Sveriges sydligaste udde nära hav och grönområden.

Med närhet till Sveriges sydligaste udde, skolor och underbara grönområde presenterar vi denna villa på hörntomt! Här bor man i ett lugnt område med närhet till det mesta, en stor och härlig trädgård som bjuder på bland annat pool och växthus! Med möjlighet att sätta prägel kan man forma detta tills sitt egna hem. Generösa ytor för sociala umgängen, rymligt kök samt två stora sovrum på entréplan. Utgång till trädgården direkt från vardagsrummet samt en ovanvåning med två sovrum. Detta hus gör sig fantastiskt på årets alla årstider!

Kommunikationen från Smygehuk är enkel, med buss är du på centralstationen i Trelleborg efter 18 minuter. Cykelavstånd till det fiskrökeriet och den fantastiska hamnen som bjuder på en mängd trevligheter.
Varmt välkomna på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

In från ytterdörren möts vi av ett slittåligt klinkergolv i beige/brunt och avhängningsmöjligheter för ytterkläder. Putsade väggar i sandfärg.

Badrum 1

I anslutning till hallen finner vi hemmets första badrum som förser oss med en helkaklad interiör. Badrummet är utrustat med wc, handfat, spegel och badkar med takdusch. Våtrumsmattor i grått och svart.

Kök

Vidare in i köket möts vi av ett stilrent kök från IKEA insatt 2019. Här finns utrymme för ett stort matbord för hela familjen. Förvaring och arbetsytor tillika samt stort och härligt ljusinsläpp från de två fönsterna ut mot trädgården. Maskinparken består av två kylskåp i svart samt två frysar undertill, fläkt och induktionshäll samt varmluftsugn. Bänkskiva i ljusmarmorerat laminat klär in köket på ett elegant vis. Tvätt vrån ligger intill köket rustad med tvättmaskin och torktumlare insatt 2018. Putsad klinker på golvet möter sandfärgade väggar.

Vardagsrum

Vardagsrummet bjuder på en öppen yta där middagar och sena filmkvällar passar utmärkt! Här får man plats med både matbord, en stor soffa och tv-möbel. Ett härligt ljusinsläpp från fönsterna som sträcker sig längs med den ena väggen. Utgång till den fantastiska trädgården nås även från detta rum. Mörkt laminat på golvet och tapetserade väggar.

Sovrum 1

Vidare in på bottenplanens första sovrum hittar vi utrymme för en dubbelsäng, inbyggd garderob samt möblemang. Två fönster som ger ett härligt ljusinsläpp på både morgon och kväll. På golvet ligger mörk laminat och tapetserade väggar.

Sovrum 2

Entréplanens andra sovrum som är beläget strax efter hallen erbjuder plats för dubbelsäng, skrivbord och byrå. Passar även bra som kontor om man vill nyttja rummet som det. Två fönster som visar dig ut mot husets gavel samt gemytliga trädgård.

OVANPLAN:

______________________________________________________________________________________

Allrum

Upp för trapporna och detta är det första du möter, ett allrum där det sociala umgänget står i fokus. Med plats för en stor soffa med tillhörande möblemang, tv och tv-möbel blir detta nästa bio rum! Öppen planlösning med badrum, klädkammare och två sovrum. Mörk laminat på golv och tapetserade väggar.

Badrum 2

Husets andra badrum beläget intill trappan är utrustat med wc och handfat. Våtrumsmatta på golvet.

Sovrum 3/4

Två sovrum som ligger vägg i vägg, här finns plats för dubbelsäng, garderob och skrivbord. Fönster med utsikt till husets hörna och grönområde. Mörkt laminat på golv och tapetserade väggar.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Boarea:

140 kvm

Areakälla:

taxeringsinformation

Antal rum:

6

Varav sovrum:

3 - 4

Pantbrev:

5

Pantbrev summa:

1 350 500

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla

Byggnadsår:

1975

Grundläggning:

Platta på mark.

Grundmur:

Betong

Stomme:

Betong

Fasad:

Tegel/panel

Fönster:

Nordiska 2-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Betongpannor

Uppvärmning:

Direktverkande el samt Luft/luft

Ventilationstyp:

Självdrag

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 152kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 7 feb. 2023

Övrigt:

Taket är rensat av firma 2018 samt 2020.

Nya fönster 2019.

Ny fasad 2019.

Värmesystem från 2015, service vartannat år.

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

4 st

Elkostnad:

27 500 kr/år

VA:

6 500 kr/år

Renhållning:

2 345 kr/år

Försäkring:

5 700 kr/år

Total driftkostnad:

42 045 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9525 kr

Elförbrukning:

12 500 kWh/år

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Östra Torp 39:140

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Avtalsservitut Avloppsledning Mm
Avtalsservitut Byggnad
Förmån: Avtalsservitut: Avloppsledning Mm, 12-IM2-75/3567.1
Förmån: Avtalsservitut: Avloppsledning Mm, 12-IM2-75/3567.2
Förmån: Avtalsservitut: Avloppsledning Mm, 12-IM2-75/3567.3
Förmån: Avtalsservitut: Avloppsledning Mm, 12-IM2-75/3567.4
Förmån: Avtalsservitut: Avloppsledning Mm, 12-IM2-75/3567.5
Förmån: Avtalsservitut: Avloppsledning Mm, 12-IM2-75/3567.6
Förmån: Avtalsservitut: Avloppsledning Mm, 12-IM2-75/3567.7
Förmån: Avtalsservitut: Byggnad, 12-IM2-75/3573.1
Förmån: Avtalsservitut: Byggnad, 12-IM2-75/3579.1
Last: Avtalsservitut: Avloppsledning Mm, 12-IM2-75/3567.8
Last: Avtalsservitut: Byggnad, 12-IM2-75/3580.1

Planbestämmelser:

Byggnadsplan

Tomtarea:

871 kvm

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

Garage med asfaltering framför vilket möjliggör två parkeringsplatser. Väderstreck åt alla håll vilket gör att man själv bestämmer när man vill avnjuta av den härliga sommarsolen. Trädgården går runt huset på ett snyggt sätt med plats för utomhusmöblemang på flertal platser. Träddäck med pool samt ett härligt växthus!

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

1 913 000 kr

Preliminärt taxeringsvärde:

Nej

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Värderingsenheter

Småhusbyggnad

Värdeår:

1975

Taxeringsvärde:

1 504 000 kr

Småhusmark

Taxeringsvärde:

409 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Lugnt bostadsområde, nära till havet, med bra buss/tågförbindelser till Ystad, Trelleborg och Malmö samt vid säsong café, fiskrökeri och presentbutik. I Smygehamn hittas även närservice, Coop-mataffär, förskola och skola. Varje år anordnas dessutom olika evenemang som skånsk matfestival, jazzfestivaler samt en stor spelmansstämma. Omedelbart väster om Smygehamn ligger Skandinaviens sydligaste udde, Smygehuk. Orten sjuder av liv sommartid och här finns också ett mycket rikt kultur - och fritidsliv.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.
UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.
Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.
Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.
Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.
Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.
Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.
Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.
ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.
BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.
BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.
FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.
ANNONSERING PÅ HEMNET.SE
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren har, via mäklarens förmedling, av Hemnet erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.
För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande
Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas
Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.
Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.
HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.
ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Månstigen 1, 23178 Smygehamn

Alla lediga objekt