Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Trelleborg , Trelleborg Änghögsgatan 9F

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 7 031 kr
Ink. Vatten, Kabel-Tv & Bredband samt parkering. Värme och el tillkommer.
Boarea: 108 m2
Rum: 4
Våning: 1 av 2
Hiss: Nej
Charmigt bostadsrättsradhus på centralt läge!

Välkommen in genom dörren i denna underbara bostad! Här möts vi av en rymlig hall med plats för garderob och hatthylla. Köket som är beläget direkt till höger bjuder på en ljus känsla där de vita skåpsluckorna möter vitvaror i både rostfritt och vitt! Här bor man disponerat på två plan, första plan är anpassat efter middagar, sociala umgänge och sena kvällar på terrassen. Här kan man både nyttja bostadens fram- och baksida som ligger i norr och söder! Stort vardagsrum med enormt ljusinsläpp ger rummet en härlig rymd. På övre plan har man samlat sovrummen ihop med ett badrum och klädkammare.

Utmärkt beläget i omtyckta och barnvänliga kvarter med närhet till grönområden, skolor och goda kommunikationsmöjligheter. Här bor du med alla fördelar av att bo i hus men med bekvämligheterna av att bo i en bostadsrättsförening! Ett perfekt boende som erbjuder allt en familj kan tänkas önska!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Plats för garderob och hatthylla, grå klinkers möter vitmålade väggar.

Kök

Ett vitt IKEA kök från 2012, en maskinpark som består av kyl & frys, diskmaskin, mikrovågsugn, induktionshäll, ugn och fläkt. Bänkskiva i laminat möter vitt kakel under skåpsluckorna. Plats för matbord. Parkett möter vitmålade väggar.

Badrum

Halvkaklat badrum utrustat med wc, handfat, spegelskåp och dusch med vikbara dörrar i klarglas från 2013.

Vardagsrum

In till vardagsrummet möts man av stora fönster som släpper in ett härligt ljus. Plats för soffgrupp och möblemang. Utgång till trädgården som även bjuder på en mindre altan plats för soffgrupp eller matbord. Parkett på golvet möter vitmålade väggar.

OVANPLAN

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Sovrum 1

Upp för trappan direkt till vänster finner vi första sovrummet. Här får man plats med dubbelsäng med tillhörande sängbord och mindre byrå. Parkett på golvet möter vitmålade väggar.

Sovrum 2

Vidare hittar vi ännu ett sovrum som funkar utmärkt som barnrum eller kontor. Plats för enkel- och dubbelsäng och mindre möblemang. Parkett på golvet möter vitmålade väggar.

Sovrum 3

Sovrum 3 finner vi även här plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang. Parkett på golvet möter vitmålade väggar.

Klädkammare/sovrum 4

Detta rum disponeras idag som en walk-in-closet. Möjligheterna finns om man skulle vilja nyttja som sovrum. Parkett på golvet möter vitmålade väggar.

Badrum

Ovanvåningens badrum bjuder på badkar, wc, handfat och spegelskåp. Plastmatta på golv och väggar.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Radhus

Boarea:

108 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

4

Kökstyp:

Kök

Beskrivning uteplats:

Uteplats med delvis gräsmatta i söder.

Andel i föreningen:

2.04839 %

Andel av årsavgift:

2.04844 %

Kommentar till andelstal:

Informationen är tagen från Riksbyggen som är ekonomiska förvaltare.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

471 357 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.

Lägenhetsnummer förening:

44

Pantsättning:

Bostaden är inte pantsatt

Byggnad

Byggnadstyp:

Bostadsrättsradhus

Byggnadsår:

1992

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Direkt El

Ventilationstyp:

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration:

Energiklass: D
Primärenergital: 97kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 27 apr. 2021

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

2 st

Uppvärmningskostnad:

13 000 kr/år

Försäkring:

874 kr/år

Total driftkostnad:

13 874 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 0 kr

Nätbolag:

Trelleborgs Energi

Elleverantör:

Trelleborgs Energi

Kommentar:

El inkluderat i uppvärmning

Förening

Namn:

Riksbyggens BRF Trelleborgshus nr 21

Organisationsnummer:

716439-4921

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Riksbyggens BRF Trelleborgshus nr 21 är en äkta bostadsrättsförening som registrerades 1991 och som har sitt säte i Trelleborg. Föreningen äger fastigheter Löken 5 och Änghög 3 som köptes i samband med byggnationen 1992. På fastigheten finns 10 byggnader med 33 lägenheter uppförda med bostadsrätt. Fastighetens adress är Änghögsgatan 1-11, 22-43 samt Kasalagatan 6-14.

Samtliga lägenheter har egna tvättmöjligheter.

I föreningen finns två lokaler som upplåtes med hyresrätt.

Riksbyggen sköter teknisk förvaltning, fastighetsservice och fastighetsutveckling.

En överlåtelseavgift tas ut om 1313kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 525kr/pant. Beloppen är beräknade på gällande prisbasbelopp för år 2021.

Äger föreningen marken:

Föreningen äger marken.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Föreningen har 16 garageplatser och 17 parkeringsplatser. Till varje lägenhet hör antingen en parkeringsplats eller en garageplats. I området finns gästparkering och på gatumark råder även fri datumparkering.

Försäkring:

Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna. Fastigheterna är fullvärdeförsäkrade via Folksam och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Bredband/TV:

Kabel-TV och fiberoptiskt bredband via Telia.

Renoveringar:

Planerat underhåll:
2021 - Spolning och filmning av dagvattenledningar
2022 - Föreningen planerar underhåll av tak och fasad

Utfört underhåll:
2023 Pågående byte av vindskivor, utvändig plåt samt målningsarbeten på fasaderna
2022 - Filterbyte
2021 - Frånluftsvärmepump
2020 - Spolning och filmning av avloppsrör, rensning av hängrännor
2019 - Service på värmesystem
2018 - Asfaltering i området
2016 - Yttre målning
2015 - Staketmålning
2012-2013 - Frånluftsvärmepumpar installerades
2012 - Fönster- & fönsterblecksmålning

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Ekonomi:

Efter att ha antagit budgeten för det kommande verksamhetsåret har styrelsen beslutat om höja årsavgiften med 4,0 % från och med 2023-01-01.

Antal lägenheter:

33

Antal lokaler:

2

Överlåtelseavgift:

1313 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

525 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förenings årsredovisning 2022 samt genom kontakt med föreningen. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Bredband och TV via Telia.

Disponerar två förråd, ett invid entrén samt ett stort i intilliggande hus.

Säljaren informerar:
Ett eluttag i köket är ojordat.

Omgivning

Allmänt om området:

Trelleborg är Sveriges sydligaste stad och framför allt en mycket trevlig kuststad som ligger cirka 30 km söder om Malmö. Trelleborgs popularitet har under de senaste åren ökat och staden har minst sagt fått ett växande intresse. Kuststaden Trelleborg är utmärkt belägen med fantastiskt goda kommunikationsmöjligheter samtidigt som staden bjuder ett trevligt centrum med gott utbud av shopping, matställe och andra nödvändigheter. Det faktum att Trelleborg nu verkligen satts på kartan framgår av de spännande nyproduktionsprojekt som är på gång! Dessa inkluderar bland annat Västra Sjöstaden som kommer byggas längs kuststräckan och Terrasshusen placerade på Trelleborgs förmodligen högsta läge i området Västervång.

Trelleborgs kommun präglas av bördig åkermark, långa sandstränder samt närheten till kontinenten. Här blandas äldre egnahemsbebyggelse med trettiotalets tidstypiska villor och sextiotalets radhus. I vackra Trelleborg har man havet runt hörnet och staden har mycket att erbjuda såsom bibliotek, museum, konsthall, badhus och idrottsplatser. Här finns också fina naturområden, badstränder, campingplatser och småbåtshamnar längsmed den tre mil långa kusten. Trelleborg har dessutom Sveriges näst största hamn, den största färjehamnen i Östersjön och Skandinaviens största roll-on-roll-offhamn.

I Trelleborgs centrum finns många shoppingmöjligheter. På gågatan ligger bland annat det trevliga köpcentrumet Valengallerian. Man hittar även flera caféer, restauranger och små mysiga butiker. Apotek, vårdcentral, tandläkare och flera gym är ytterligare exempel på vad man finner i centrum. På onsdagar och lördagar erbjuds även mysig torghandel i staden.

Den gamla vackra Centralstationen i Trelleborg har rustats upp och är ett modernt resecentrum för såväl tåg, som buss- och färjetrafik. Nya stationer finns även i Östra Grevie och Västra Ingelstad. På en halvtimme kommer man att kunna ta sig mellan centralstationerna i Trelleborg och Malmö. Även busstrafiken går från stationsbyggnaden. Pendlarparkering, taxi, cykelparkering och annan service kommer att finnas i anslutning till tågen. Från stationen går även bussar till bland annat Lund, Ystad och Malmö.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Änghögsgatan 9F, 23163 TRELLEBORG

Hitta.se
Alla lediga objekt