Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Trelleborg , Trelleborg Danska Vägen 104

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 7 650 kr
Ink. Vatten, Parkering, Kabel-TV och Breband (telia fiber 250/250). Obligatoriskt tillägg om hushållsel samt uppvärmning tillkommer.
Boarea: 112 m2
Rum: 4
Våning: 1 av 2
Hiss: Nej
Njutbart radhus på hörntomt nära centrum!

NYTT PRIS - UTEPLATS - STOR TRÄDGÅRD
Varmt välkomna in till detta fantastiska radhus på Lillevång med närhet till allt! Bostaden är belägen på hörnan vilket ger en rymlig trädgård med gott om utrymme för plantering och sena middagar. Två uteplatser, en på framsidan i norr samt en gemytlig uteplats med trädäck där man har gott om utrymme för soffgrupp och matbord, sydväst läge vilket innebär sol från morgon till kväll! Här finns även ett förråd att tillgå med stort förvaringsutrymme.

Interiört väntar stilrena färgval, uppdaterade badrum på båda våningarna, stora sovrum, rymligt kök med anslutning till tvättstugan samt ett socialt vardagsrum med plats för en stor soffa och matbord med utgång till terrassen!

Området är populärt med närhet till skola, service och livsmedelsaffär. Detta är sannerligen ett bekymmersfritt boende där merparten av de större investeringarna i form av badrum m.m. är gjorda.

Välkommen till Danska Vägen på Lillevång.

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

In från ytterdörren nås vi av en öppen och ljus hall som målades om 2020 likaså trappan upp till ovanvåningen. Förvaring i form av stor garderob som gör det möjligt att dölja alla ytterkläder. Grått klinkers på golvet möter vita väggar.

Kök

Direkt in till vänster finner vi bostadens hjärta, köket! Här sitter ett vitt Härjedals kök med luckor från 2013. Maskinellt utrustad med Kyl/frys (Cylinda 2015) , diskmaskin (Electrolux 2019), spishäll och ugn (Gorenje 2017) samt fläkt (2018). Plastmatta på golvet och vitmålade väggar.

Badrum

Badrummet som renoverades 2017, helkaklat i snygga sandfärgade plattor! Utrustat med inredning från Ifö, wc, kommod, spegelskåp, handdukstork och vikbara glasdörrar.

Vardagsrum

Vardagsrummet bjuder på ett härligt utrymme med mycket ljusinsläpp. Med plats för matbord och soffgrupp samt tillhörande möblemang fattas man inget! Ekparkett på golvet och målade väggar i caffelatte.

OVANPLAN

_________________________________________________________________________________________________________________________

Sovrum 1

Upp för trappan till höger kliver vi in i det första sovrummet som idag brukas som hobbyrum. Laminatgolv och målade väggar.

Sovrum 2

Vidare finner vi det rum som idag brukas som sovrum, här finns plats för dubbelsäng med sängbord och byrå. Laminatgolv möter målade väggar.

Sovrum 3

Mitt emot finns ännu ett sovrum att tillgå, även här finns plats för en dubbelsäng och byråer. Kan även disponeras som gästrum eller kontor. Laminatgolv med nymålade väggar.

Badrum

Ovanvåningens badrum är snarlikt identiskt med bottenplanens, här bjuds det istället på ett badkar! Utrustat med wc, kommod, spegelskåp och handdukstork.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Parhus

Boarea:

112 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

4

Kökstyp:

Kök

Beskrivning uteplats:

Trädäck i sydväst med plats för matbord och soffgrupp.

Andel i föreningen:

1.74331 %

Andel av årsavgift:

1.74331 %

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

717 096 kr

Lägenhetsnummer förening:

66

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Byggnad

Byggnadstyp:

Bostadsrättsradhus

Byggnadsår:

1992

Uppvärmning:

Gas, vattenburen värme.

Ventilationstyp:

Självdrag

Övriga byggnader:

Eget förråd

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 138kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 7 mars 2019

Övrigt:

Samtliga ventiler är utbytta under 2017 då även termostat på elementen byttes.
Det är köksfläkt med frånluftsventilation är bytad 2018.

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

2 st

Uppvärmningskostnad:

30 187 kr/år

Försäkring:

1 850 kr/år

Total driftkostnad:

32 037 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 0 kr

Kommentar:

Uppvärmning avser el & gas.

Förening

Namn:

Bostadsrättsföreningen Lillevång i Trelleborg

Organisationsnummer:

716439-3964

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf. Lillevång byggdes 1992 och består av 67 lägenheter plus 1 st föreningslägenhet, eller det kallas lägenheter men egentligen är det små hus med en täppa till varje bostad. Vår förening drivs i kooperativ anda med glädje och gemenskap. Vi vidareutvecklar vår förening i den riktning vi vill, både vad gäller det ekonomiska och gemenskapen.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Parkering sker på respektive bostads tillhörande parkeringsplats eller garage. De flesta har en parkering vid bostaden och en extra på parkeringsområdet som tillhör området och de som inte har det, har istället garage, vilket betyder att man har en parkering inne i garaget och en utanför, dvs. alla har 2 parkeringsplatser, använd dessa. Gästparkeringar finns på Thyras väg och Danska vägen vid föreningshuset. - 8 - I övrigt är det kommunens gator, så om inget annat anges är det kommunens regler för parkeringar som gäller. Det är också kommunen som sätter eventuella böter eller anlitar företag som gör det. Trafik inne på området Trafiken i området går ibland alldeles för fort. Tänk på att hastighetsbegränsningen är, max 30 km/tim och det finns många barn i området som är små. Små barn springer ibland bara rakt ut, så låt oss hjälpas åt och ta hänsyn också till barnen i vår förening, kör sakta.

Bredband/TV:

Föreningen har avtal om TV, internet och IP-telefoni via fiber med Telia.

Renoveringar:

brflillevang.se

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Ekonomi:

Se ÅR/Stadgar

Antal lägenheter:

67

Antal lokaler:

1

Överlåtelseavgift:

1313 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

525 kr

Allmänt om lägenheten

Nyinsatt luft/luft värmepump från 2022.

Bevattningssystem i trädgården från 2022.

Garderoberna i hallen ingår i köpet.

Säljarna upplyser att:
Handfatens propp går ej att sluta. Märke i handfatet på nedervåningen. Lyset på handdukstorken på övervåningen fungerar ej.

Omgivning

Allmänt om området:

Trelleborg är Sveriges sydligaste stad och framför allt en mycket trevlig kuststad som ligger cirka 30 km söder om Malmö. Trelleborgs popularitet har under de senaste åren ökat och staden har minst sagt fått ett växande intresse. Kuststaden Trelleborg är utmärkt belägen med fantastiskt goda kommunikationsmöjligheter samtidigt som staden bjuder ett trevligt centrum med gott utbud av shopping, matställe och andra nödvändigheter. Det faktum att Trelleborg nu verkligen satts på kartan framgår av de spännande nyproduktionsprojekt som är på gång! Dessa inkluderar bland annat Västra Sjöstaden som kommer byggas längs kuststräckan och Terrasshusen placerade på Trelleborgs förmodligen högsta läge i området Västervång.

Trelleborgs kommun präglas av bördig åkermark, långa sandstränder samt närheten till kontinenten. Här blandas äldre egnahemsbebyggelse med trettiotalets tidstypiska villor och sextiotalets radhus. I vackra Trelleborg har man havet runt hörnet och staden har mycket att erbjuda såsom bibliotek, museum, konsthall, badhus och idrottsplatser. Här finns också fina naturområden, badstränder, campingplatser och småbåtshamnar längsmed den tre mil långa kusten. Trelleborg har dessutom Sveriges näst största hamn, den största färjehamnen i Östersjön och Skandinaviens största roll-on-roll-offhamn.

I Trelleborgs centrum finns många shoppingmöjligheter. På gågatan ligger bland annat det trevliga köpcentrumet Valengallerian. Man hittar även flera caféer, restauranger och små mysiga butiker. Apotek, vårdcentral, tandläkare och flera gym är ytterligare exempel på vad man finner i centrum. På onsdagar och lördagar erbjuds även mysig torghandel i staden.

Den gamla vackra Centralstationen i Trelleborg har rustats upp och är ett modernt resecentrum för såväl tåg, som buss- och färjetrafik. Nya stationer finns även i Östra Grevie och Västra Ingelstad. På en halvtimme kommer man att kunna ta sig mellan centralstationerna i Trelleborg och Malmö. Även busstrafiken går från stationsbyggnaden. Pendlarparkering, taxi, cykelparkering och annan service kommer att finnas i anslutning till tågen. Från stationen går även bussar till bland annat Lund, Ystad och Malmö.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Danska Vägen 104, 23168 Trelleborg

Hitta.se
Alla lediga objekt