Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Trelleborg , Trelleborg Elverksgatan 8
4 295 000 kr utgångspris
Boarea: 179 m2
Biarea: 29 m2
Tomtarea: 634 m2
Rymligt familjevänligt hus på centralt läge, med stora biytor!

Välkommen till denna välplanerade fastighet, precis intill lummiga Stadsparken. Detta underbara hus erbjuder allt du kan önska dig för en bekväm och trivsam livsstil. Med tre-fyra rymliga sovrum finns det gott om plats för hela familjen att växa och trivas. De stora sociala ytorna ger er möjlighet att umgås och skapa minnen tillsammans.
Här finns också två badrum för att underlätta familjelivet och göra vardagen smidig. Den uppvuxna tomten ger er en ombonad känsla av grönska, samtidigt som ni har nära till city och allt vad det har att erbjuda. Med stora biytor i form av garage och uterum, finns det gott om plats för både förvaring och för att kunna njuta av utomhuslivet året runt. Lägg där till att utrymmet är förberett med både vatten och avlopp, vilket skapar oändliga möjligheter för vad just ni önskar.

Detta är verkligen ett hus som har allt för den stora familjen. Missa inte chansen att skapa ert drömhem. Varmt välkomna på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Entré

Entré: Välkommen in till husets huvudentré! Här kan du enkelt hänga av dig dina ytterkläder och känna dig som hemma. Hallen har vackert vitmålade väggar som skapar en ljus och fräsch atmosfär. På golvet vilar en plastmatta som ger en klinkerliknande känsla. Dessutom är hallen rymlig och erbjuder en öppen planlösning, vilket ger dig massor med möjligheter att inreda den utifrån dina egna önskemål.

Kök

Kök: Köket erbjuder ett vitt och modernt IKEA kök från 2015. Köket är utrustat med kyl och frys samt diskmaskin från Siemens (2002). Mikrovågsugn (2009) och kombinerad spishäll med ugn från Electrolux. Fläkt ovanför spishäll inköpt från IKEA och installerad år 2015. På golvet vilar ett laminatgolv i en mörk nyans av grått som ramar in köket väldigt fint. Väggarna ovanför bänkskivan består av grått kakel och övriga väggar är målade i en uppfriskande ljusgrön kulör. Här finns det möjlighet till matplats för fyra-sex personer.

Sovrum 1

Det här rummet är rymligt med gott om plats för allt du kan behöva i ett sovrum. Det stora fönstret släpper in massor av naturligt ljus som ger en härlig atmosfär. Något som utmärker detta sovrum från många andra är att där är garderober med totalt fem stycken garderobsdörrar vilket utgör en möjlighet till att förvara alla dina kläder. Fondväggen har en vacker blommig tapet och övriga väggar är klädda i en fin matchande brun/grå nyans som ramar in rummet väldigt bra. Golvet är täckt med ett laminatgolv som ger en varm och inbjudande känsla.

Badrum

Ljust och fint badrum som är utrustat med en praktisk kommod med handfat samt tillhörande spegel som erbjuder gott om förvaringsutrymme. Badrummet är inrett med WC-stol, badkar, tvättmaskin, handfat och till och med en bidé. Väggarna är klädda med vackert kakel i en marmorliknande finish. Golvet består av en plastmatta i en ljusgul nyans. Badrummet är äldre och våtrumsintyg finns ej.

Vardagrum/matsal

Vardagsrummet har fönster som släpper in ljus från två olika väderstreck vilket ger ett väldigt fint ljusflöde genom hela rummet. Golvet är täckt med parkettgolv i en härlig brun nyans. En tapetserad fondvägg i rummet ger en härlig touch på det hela och lyfter inredningen lite extra. Övriga väggar är målade i en ljusgrå nyans som skapar en avslappnande stämning. Det finns gott om utrymme för en bekväm soffa samt en TV. Inred gärna med ett vackert vitrinskåp intill den fina matplatsen där du kan umgås med både vänner och familj.

Ovanvåning

Sovrum 2

Återigen så möts man av två stora fönsterpartier som gör att rummet är ljust och fint. Väggarna är målade i en ljusgul kulör med en matchande tapetserad fondvägg bestående av små blommor som ger en uppiggande känsla. Intill rummet är där en inbyggd garderob som ger möjlighet till god förvaring.

Sovrum 3

Sovrummet strax intill möts vi av tapetserade ljusgråa väggar som ramar in rummet på ett smickrande sätt. Ett stort fönster bjuder in solljuset under hela dagen. Här finns det utrymme för dubbelsäng samt skrivbord eller garderob utifrån dina egna behov och intressen. Golvet består av en varmare nyans av brunt laminatgolv som ramar in rummet och gör det hemtrevligt.

Badrum 2

Badrummet är utrustat med en kommod med handfat, en WC-stol och en dusch. Ytskiktet består av en plastmatta på golvet i en härlig ljuslila nyans och en blommig mönstrad våtrumstapet på väggarna.

Sovrum 4/Allrum

Sovrummet är generöst till sin storlek och erbjuder ett fint ljusinsläpp från två fönsterpartier med tillhörande fransk balkong där du kan njuta av frisk luft med en fin utsikt. Väggarna i rummet är vitmålade vilket ger ett enhetligt intryck. På golvet vilar en varmare nyans av brunt laminatgolv som ger en varm och härlig känsla. Här finns det flera möbleringsmöjligheter, inred rummet precis som du vill, antingen som ett stort sovrum eller som ett mysigt sällskapsutrymme. Låt kreativiteten flöda och anpassa det helt utifrån dina egna önskemål.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Boarea:

179 kvm

Biarea:

29 kvm

Areakälla:

faktisk uppmätn norm SS 021053

Kommentar till areakälla:

Se bilagt dokument med areamätning. Enligt taxeringsinfo är huset 140 kvm boarea och 0 kvm biarea.

Antal rum:

6

Varav sovrum:

3 - 4

TV & Bredband:

Fiber är indraget och installerat.

Pantbrev:

7

Pantbrev summa:

442 750

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla

Byggnadsår:

1915

Grundläggning:

Betongplatta, källare & krypgrund

Grundmur:

Betong

Stomme:

Betong

Fasad:

Tegel

Fönster:

2-glas (aluminium på utsidan)

Bjälklag:

Trä och betong

Tak:

Plåt

Utvändigt plåtarbete:

Plåt

Uppvärmning:

Direktverkande el samt luft/luft-värmepump

Ventilationstyp:

Självdrag

Renoveringar:

1976 fönsterbyte
1982 takbyte samt fasadrenovering
Elarbete har gjorts löpande, senast 2023 när ovanvåningen jordades. Automatsäkringar är installerat.
2024 målat garage & grundmur

Övriga byggnader:

Garage och förråd, samt sammankopplat uterum. Här är även förberett för toalett. Denna yta uppskattas till totalt ca 100 kvm av säljaren (ink uterum). Biarean som är angiven avser källardel i boningshus.

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 131kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 5 apr. 2024

Övrigt:

Luft/luft-värmepumpen är från IVT, elpannan som producerar varmvatten till hushållet samt golvvärmen är från Värmebaronen.

Vattenburen golvvärme är installerat i kök, hall och vardagsrum.

Det finns en mindre brunn till trädgårdsbevattning med tillhörande pump.

Köpet avser Blixten 12, Blixten 13 (båda taxerade som typkod 220).

Det finns även en liten markyta på 7 kvm som är benämnd Blixten 14, denna har typkod 498 ”gatu-och parkmark”, därför är denna inte inkluderad i angiven tomtarea.

Säljaren upplyser om att följande ingår i köpet:
Hatthylla, gräsklippare, trädgårdsredskap, tvättställ/lina, brunnspump.

Kända fel och brister enligt säljaren:
Svåröppnat fönster i kök. Kåpan på luft/luft-värmepumpen är sprucken.

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

2 st

Elkostnad:

30 000 kr/år

VA:

8 000 kr/år

Renhållning:

2 100 kr/år

Total driftkostnad:

40 100 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9525 kr

Elförbrukning:

18 000 kWh/år

Kommentar:

Kostnad för el avser även kostnad för uppvärmning.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Blixten 12, Blixten 13

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Stadsplan (1979-10-18) Tomtindelning (1959-09-10)

Tomtarea:

634 kvm

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

Härligt trädgårdstomt med flertal olika sittplatser och inramande planteringar.

Beskrivning bilplats:

Uppfart för två bilar samt en bil i garage.

Försäkringsbolag:

IF

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

1 900 000 kr

Preliminärt taxeringsvärde:

Nej

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Värderingsenheter

Småhusmark

Taxeringsvärde:

745 000 kr

Småhusbyggnad

Värdeår:

1929

Taxeringsvärde:

1 155 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Trelleborg är Sveriges sydligaste stad och framför allt en mycket trevlig kuststad som ligger cirka 30 km söder om Malmö. Trelleborgs popularitet har under de senaste åren ökat och staden har minst sagt fått ett växande intresse. Kuststaden Trelleborg är utmärkt belägen med fantastiskt goda kommunikationsmöjligheter samtidigt som staden bjuder ett trevligt centrum med gott utbud av shopping, matställe och andra nödvändigheter. Det faktum att Trelleborg nu verkligen satts på kartan framgår av de spännande nyproduktionsprojekt som är på gång! Dessa inkluderar bland annat Västra Sjöstaden som kommer byggas längs kuststräckan och Terrasshusen placerade på Trelleborgs förmodligen högsta läge i området Västervång.

Trelleborgs kommun präglas av bördig åkermark, långa sandstränder samt närheten till kontinenten. Här blandas äldre egnahemsbebyggelse med trettiotalets tidstypiska villor och sextiotalets radhus. I vackra Trelleborg har man havet runt hörnet och staden har mycket att erbjuda såsom bibliotek, museum, konsthall, badhus och idrottsplatser. Här finns också fina naturområden, badstränder, campingplatser och småbåtshamnar längsmed den tre mil långa kusten. Trelleborg har dessutom Sveriges näst största hamn, den största färjehamnen i Östersjön och Skandinaviens största roll-on-roll-offhamn.

I Trelleborgs centrum finns många shoppingmöjligheter. På gågatan ligger bland annat det trevliga köpcentrumet Valengallerian. Man hittar även flera caféer, restauranger och små mysiga butiker. Apotek, vårdcentral, tandläkare och flera gym är ytterligare exempel på vad man finner i centrum. På onsdagar och lördagar erbjuds även mysig torghandel i staden.

Den gamla vackra Centralstationen i Trelleborg har rustats upp och är ett modernt resecentrum för såväl tåg, som buss- och färjetrafik. Nya stationer finns även i Östra Grevie och Västra Ingelstad. På en halvtimme kommer man att kunna ta sig mellan centralstationerna i Trelleborg och Malmö. Även busstrafiken går från stationsbyggnaden. Pendlarparkering, taxi, cykelparkering och annan service kommer att finnas i anslutning till tågen. Från stationen går även bussar till bland annat Lund, Ystad och Malmö.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen;
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.

Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy. Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Elverksgatan 8, 23152 Trelleborg

Alla lediga objekt