Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Trelleborg , Trelleborg Hallakroken 6A

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 2 748 kr
Ink vatten, värme och bredband (Telia).
Boarea: 47 m2
Rum: 1
Våning: 2 av 3
Hiss: Nej
Stor enrummare på underbara Hallakroken!

Varmt välkommen till Hallakroken, här erbjuds en rymlig enrummare med stor walk-in-closet, helkaklat badrum, ljust kök samt ett gemytligt sällskapsrum där stora fönsterpartier släpper in ett härligt ljus genom hela bostaden. Bostadens alla fönster är från 2022. Här bor man med en låg månadsavgift i ett lugnt och populärt område.

På Väster bor du med närhet till grönområden så som Flaningen och Albäcksområdet, men samtidigt med bekvämt avstånd till Trelleborg centrum.
Varmt välkomna på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

In från ytterdörren finner vi plats för avhängningsmöjligheter i form av hatthylla och byrå. Dörren rakt framför leder till en rymlig klädkammare som ger plats för sin egna walk-in-closet! Laminatgolv möter vitmålade väggar.

Kök

Interiört bjuder köket på ljusa toner, vita skåpsluckor möter vitt kakel ovanför den grå bänkskiva i laminat. Maskinellt utrustat med delad kyl&frys från Whirpool 2022, ugn och spishäll från Gorenje 2015 samt fläkt från 2017. Plats för mindre matbord. Vitmålade väggar möter laminatgolvet.

Badrum

In till det helkaklade badrummet i vitt och grått som renoverades 2012 finner vi wc, kommod, spegel, dusch samt tvättmaskin!

Vardagsrum

Vidare in till vardagsrummet möts vi av ett utrymme för säng, soffa, soffbord och tv-möbel. En social yta där en halvväggvägg nyligen satts upp invid sängen. Laminatgolv möter målade väggar.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

47 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

1

Kökstyp:

Kök

Andel i föreningen:

2.3444 %

Andel av årsavgift:

2.3444 %

Kommentar till andelstal:

Uppgift om andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare HSB

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

162 637 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Är det av största vikt uppmanas köpare att kontrollera detta och kontakta föreningen.

Lägenhetsnummer förening:

19

Lägenhetsnummer register:

1102

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Äriln 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1969

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration:

Energiklass: D
Primärenergital: 101kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 10 juli 2018

Övrigt:

Nya fönster i hela lägenheten från 2022.

Förening

Namn:

HSB Brf Hallamöllan i Trelleborg

Organisationsnummer:

747000-1590

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Hallamöllan äger fastigheten Äriln 1 som bebyggdes 1969 på adress Hallakroken 6A-D i Trelleborg. Föreningen består av 30 lägenheter samt 2 lokaler (hyresrätt).

Gemensam gård med grill, utemöbler samt mattupphängare.
Gemensam tvättstuga i källaren med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum.
Festlokal, hobbyrum, barnvagnsrum, cykelrum samt styrelserum finns i föreningen.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Det finns 17 garageplatser (350:-/månad) och 21 parkeringsplatser (50:-/månad) i föreningen, kösystem tillämpas. Fri parkering i området.

Försäkring:

Fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. I försäkringen ingår bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter.

Bredband/TV:

TV och bredband via Telia fiber.

Renoveringar:

2011 nya källardörrar, OVK-besiktning.
2012 filmning och spolning av stammarna, rensning av imkanaler, byte av termostater i samtliga lägenheter, tilläggsisolering av tak.
2013 armaturbyte, översyn elcentraler.
2014 hydrofobiering av fasader och byte av tegelstenar, nya stuprör.
2015 nytt yttertak, hängrännor och vindsluckor.
2016 nya tvättmaskiner och torktumlare.
2017 OVK-besiktning, spolning av stammar.
2018 Målning av entrepartierna och pergolan. Lagning av garagebalkar. Ny belysning på garagen och lyktstolparna vid fastigheten. El-Deklaration.
2019 Stenbeläggning norra sidan efter borttagning av jord och buskar. Plantering av prydnadsträd. Underhåll, målning av pergolan. Ny julbelysning i rundelen. Radonmätning i fastigheten.
2020 Asfaltering av södra delan 55kvm parkering. Linjemålning, nytt räcke, nya stolpbelysningar. Nytt låssystem (porttelefoner). Ny mangel till tvättstugan. Tecknat nytt avtal med Bolina 3,0 Telia.
2021 Kanalrensning i samtliga lägenheter, spolning av stammarna och borttagning av cypresserna och ersatt med nya växter och belysning.
2022/23 Planering av utbyta samtliga lysen på fastigheten samt i trapphuset till LED. Belysning över natten.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Ekonomi:

Avgiften höjdes med 2% den 1/1 2017. Styrelsen räknar med en årlig höjning om 2%.
Avgiften kommer ej höjas enligt ordförande till nästkommande år (2023)

Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt gällande stadgar.

Antal lägenheter:

30

Antal lokaler:

2

Överlåtelseavgift:

1313 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

525 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad från berörd förening, uppdaterad 2022-12-01. Spekulanter uppmanas att kontrollera informationen med representant ur styrelsen före ett köp.

Allmänt om lägenheten

HSB är ekonomisk förvaltare.
Gemensam pergola med grill finns att tillgå.
2,4 m takhöjd.
Obligatoriskt tillägg på månadsavgiften om förbrukad hushållsel.


Säljaren informerar:

Hatthylla, inredning i klädkammare, tvättmaskin och lampan i klädkammare ingår i köpet.

Omgivning

Allmänt om området:

Trelleborg är Sveriges sydligaste stad och framför allt en mycket trevlig kuststad som ligger cirka 30 km söder om Malmö. Trelleborgs popularitet har under de senaste åren ökat och staden har minst sagt fått ett växande intresse. Kuststaden Trelleborg är utmärkt belägen med fantastiskt goda kommunikationsmöjligheter samtidigt som staden bjuder ett trevligt centrum med gott utbud av shopping, matställe och andra nödvändigheter. Det faktum att Trelleborg nu verkligen satts på kartan framgår av de spännande nyproduktionsprojekt som är på gång! Dessa inkluderar bland annat Västra Sjöstaden som kommer byggas längs kuststräckan och Terrasshusen placerade på Trelleborgs förmodligen högsta läge i området Västervång.

Trelleborgs kommun präglas av bördig åkermark, långa sandstränder samt närheten till kontinenten. Här blandas äldre egnahemsbebyggelse med trettiotalets tidstypiska villor och sextiotalets radhus. I vackra Trelleborg har man havet runt hörnet och staden har mycket att erbjuda såsom bibliotek, museum, konsthall, badhus och idrottsplatser. Här finns också fina naturområden, badstränder, campingplatser och småbåtshamnar längsmed den tre mil långa kusten. Trelleborg har dessutom Sveriges näst största hamn, den största färjehamnen i Östersjön och Skandinaviens största roll-on-roll-offhamn.

I Trelleborgs centrum finns många shoppingmöjligheter. På gågatan ligger bland annat det trevliga köpcentrumet Valengallerian. Man hittar även flera caféer, restauranger och små mysiga butiker. Apotek, vårdcentral, tandläkare och flera gym är ytterligare exempel på vad man finner i centrum. På onsdagar och lördagar erbjuds även mysig torghandel i staden.

Den gamla vackra Centralstationen i Trelleborg har rustats upp och är ett modernt resecentrum för såväl tåg, som buss- och färjetrafik. Nya stationer finns även i Östra Grevie och Västra Ingelstad. På en halvtimme kommer man att kunna ta sig mellan centralstationerna i Trelleborg och Malmö. Även busstrafiken går från stationsbyggnaden. Pendlarparkering, taxi, cykelparkering och annan service kommer att finnas i anslutning till tågen. Från stationen går även bussar till bland annat Lund, Ystad och Malmö.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Hallakroken 6A, 23165 TRELLEBORG

hitta.se
Alla lediga objekt