Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Trelleborg , Trelleborg Hallasvängen 17A

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 5 062 kr
Ink. Vatten, värme, balkongtillägg och fiber.
Boarea: 83 m2
Rum: 3.5
Våning: 2 av 3
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Rymlig 3:a med stor balkong på Hallasvängen!

Välkommen ut till populära Hallasvängen!
Här bor du bekvämt på andra våningen där bostaden fördelas på ett större sovrum samt två mindre. Bostadens sociala utrymme finner vi i vardagsrummet, med plats för en stor soffgrupp samt möblemang. Den inglasade balkongen ger känslan av ett extra vardagsrumrum som går att använda året om. Här ute finns det plats för soffgrupp och matbord! Rymlig hall med gedigna förvaringsmöjligheter.

Området erbjuder direkt närhet till både mataffärer, busskommunikation och mysiga grönområden runt Flaningen. Denna smarta och unika lägenhet får ni inte missa, vi ses på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

In från ytterdörren möts vi av ljus klinker på golvet som möter tapet samt vitmålade väggar. Plats för hallförvaring samt hathylla, klädkammare nås även från hallen.

Badrum

Helkaklat badrum som är utrustat med wc, kommod, spegel, tvättmaskin och dusch med duschdörr i klarglas. Spotlights i taket.

Sovrum 1

Direkt till höger från ytterdörren finner vi det stora sovrummet där plats finns för dubbelsäng och mindre möblemang. Parkett på golvet möter tapet på väggarna.

Sovrum 2 & 3

Vidare finner vi de omgjorda sovrummet som nu disponeras som två separata. Här skärmar en vägg av rummen, fönsterlikt parti insatt så att ljuset fyller rummet samt en dörr mellan sovrummen. Parkett i båda rummen med tapet samt målade väggar.

Vardagsrum

Vardagsrummet ger utrymme för dem sociala sällskapen, här ryms plats för soffa och möblemang. Ljuddämpande parkett på golvet möter stenvägg samt tapet på väggarna. Spotlights i taket.

Kök

Köket bjuder på ett mörkare utförande i form av luckor i mörk ek som satts upp för ca 6 år sedan, maskinparken består av kyl & frys (Electrolux), diskmaskin från 2023 (Bosch), ugn och spishäll från 2023 (Bosch) samt fläkt. Klinkers på golv samt över den mörka diskbänken i laminat. Här finner du även plats för ett matbord.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

83 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

3.5

Kökstyp:

Kök

Beskrivning uteplats:

Stor inglasad balkong i söderläge. Gott om utrymme för soffgrupp samt matbord.

Andel av årsavgift:

1.1593 %

Kommentar till andelstal:

Uppgifter om andelstal är inhämtade från den ekonomiska förvalataren HSB.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

291 756 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.

Lägenhetsnummer förening:

35

Lägenhetsnummer register:

1101

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerfamiljshus

Byggnadsår:

1966

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration:

Energiklass: D
Primärenergital: 92kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 21 feb. 2019

Förening

Namn:

HSB Brf Hallabacken

Organisationsnummer:

747000-0964

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Hallabacken är en äkta förening med adress Hallasvängen 7A-19B i Trelleborg. Fastigheterna innehas med äganderätt. Föreningen omfattar 84 lägenheter. Husen uppfördes 1966.

Trevlig gårdsmiljö med uteplatser och en gemensam grill. Tillgång till gym och bastu.

Tvättstuga
Trappa 19 - finns det 2 tvättmaskiner, 1torktumlare samt 1 torkrum.
Trappa 15 - finns det 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 2 torkrum samt en grovtvätt med 1 tvättmaskin och 1torktumlare.
Trappa 11-13 finns det 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare samt 1 torkrum.

Cykel- och barnvagnsrum, källarförråd - och matkällare.
Bokningsbart motionsrum i källaren med bastu samt hobbyrum med bordtennisbord. Finns möjlighet att ställa sig i kö för att hyra "eget" hobbyrum.

Grill- och lekplats finns tillgängliga på gården.

P-plats kostar 100 kr/månad. Garageplats kostar 250 kr/månad. Kösystem tillämpas.

Föreningen har tecknat ett 5-årigt avtal med Bolina 3 gällande en kollektiv anslutning för digital-TV, bredband och IP-telefoni. 250/250 mbit, ingår i avgiften.

Vid renovering av badrum ska golvbrunn bytas, föreningen ersätter golvbrunnsbyte upp till 5000 kr inkl moms.Cykel- och barnvagnsrum, källarförråd - och matkällare.
Bokningsbart motionsrum i källaren med bastu samt hobbyrum med bordtennisbord. Finns möjlighet att ställa sig i kö för att hyra "eget" hobbyrum.

Grill- och lekplats finns tillgängliga på gården.

Vid renovering av badrum ska golvbrunn bytas, föreningen ersätter golvbrunnsbyte upp till 5000 kr inkl moms.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Föreningen tillhandahåller 67 garageplatser och 93 parkeringsplatser. Garageplats kostar fn ca 150 kr/månad och parkeringsplats kostar fn ca 30 kr/månad. Kösystem tillämpas. I dagsläget (2017-01-24) finns p-plats ledig och likaså garageplats.

Bredband/TV:

Föreningen har tecknat ett 10-årigt avtal med Telia gällande en kollektiv anslutning för digital-TV, bredband och bredbandtelefoni, gäller tom 2023-05-01. En obligatorisk kostnad för detta om 211 kr/månad tillkommer till månadsavgiften.

Renoveringar:

2020 Inköp av dator till styrelsearbete samt mobilt bredband
2020 Ny tvättmaskin från Electrolux hus 15
2020 Komplettering av belysning och växter i trädgård
2020 Nytt avtal med telia ang telefoni, bredband och TV
2020 Värmeinjustering
2020 Radonmätning och OVK
2021 Inköp hydrotork
2021 Byte till LED-ljuskällor i samtliga trapphus
2021 Installation av passersystem med porttelefon
2021 Räckeshöjning yttre källarnedgångar
2021 Lagning av grunder i portaler och yttre källartrappor
2022 Vattenkonsol pannrum
2022 Byte och ombyggnad av armaturer garage och husvagnsparkering
2022 Lagning av betong i portaler
2022 Inst. av pumpstation försänkning av grundvatten-nivå samt relining av 14 takbrunnar
2022 Målning av yttre handledare till källare
2022 Byte av frånluftsfläkt 15A
2022 Installation av rörelsevakter i allmänna utrymmen i källare

2023- Under året har föreningen genomfört följande större underhållsåtgärder: Målningsarbeten av
trappräcken yttre källartrappor och grunder i portaler samt bänkar. Vattenavrinning vid
trädgårdssidan mot källare. Byte av V M konsol. Byte och ombyggnad av armaturer garage och
husvagnsparkering. Installation av rörelsevakter i allmänna utrymmen i källare. Byte
frånluftsfläkt 15A.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Ekonomi:

Avgiften höjdes med 5 procent 1/1 2023. Inga nya avgiftshöjningar är planerade i dagsläget, men föreningen följer ränteläget.

Överlåtelseavgift:

1313 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

525 kr

Övrigt:

Följande uppgifter är hämtade av föreningen 2023-09-18. Spekulanter uppmanas att kontrollera dess uppgifter med föreningen.

Allmänt om lägenheten

Andelstal som är specificerade av ekonomisk förvaltare: 1.1593 %

Säljaren informerar:
Tvättmaskin och garderob i stora sovrummet ingår i köpet.
Disponerar två förråd, vind och matkällare.

Kända fel och brister:
Slitage i handfatet i badrummet.

Omgivning

Allmänt om området:

Trelleborg är Sveriges sydligaste stad och framför allt en mycket trevlig kuststad som ligger cirka 30 km söder om Malmö. Trelleborgs popularitet har under de senaste åren ökat och staden har minst sagt fått ett växande intresse. Kuststaden Trelleborg är utmärkt belägen med fantastiskt goda kommunikationsmöjligheter samtidigt som staden bjuder ett trevligt centrum med gott utbud av shopping, matställe och andra nödvändigheter. Det faktum att Trelleborg nu verkligen satts på kartan framgår av de spännande nyproduktionsprojekt som är på gång! Dessa inkluderar bland annat Västra Sjöstaden som kommer byggas längs kuststräckan och Terrasshusen placerade på Trelleborgs förmodligen högsta läge i området Västervång.

Trelleborgs kommun präglas av bördig åkermark, långa sandstränder samt närheten till kontinenten. Här blandas äldre egnahemsbebyggelse med trettiotalets tidstypiska villor och sextiotalets radhus. I vackra Trelleborg har man havet runt hörnet och staden har mycket att erbjuda såsom bibliotek, museum, konsthall, badhus och idrottsplatser. Här finns också fina naturområden, badstränder, campingplatser och småbåtshamnar längsmed den tre mil långa kusten. Trelleborg har dessutom Sveriges näst största hamn, den största färjehamnen i Östersjön och Skandinaviens största roll-on-roll-offhamn.

I Trelleborgs centrum finns många shoppingmöjligheter. På gågatan ligger bland annat det trevliga köpcentrumet Valengallerian. Man hittar även flera caféer, restauranger och små mysiga butiker. Apotek, vårdcentral, tandläkare och flera gym är ytterligare exempel på vad man finner i centrum. På onsdagar och lördagar erbjuds även mysig torghandel i staden.

Den gamla vackra Centralstationen i Trelleborg har rustats upp och är ett modernt resecentrum för såväl tåg, som buss- och färjetrafik. Nya stationer finns även i Östra Grevie och Västra Ingelstad. På en halvtimme kommer man att kunna ta sig mellan centralstationerna i Trelleborg och Malmö. Även busstrafiken går från stationsbyggnaden. Pendlarparkering, taxi, cykelparkering och annan service kommer att finnas i anslutning till tågen. Från stationen går även bussar till bland annat Lund, Ystad och Malmö.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Hallasvängen 17A, 23165 Trelleborg

hitta.se
Alla lediga objekt