Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Trelleborg , Trelleborg Hallasvängen 33A

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 5 121 kr
Avgiften inkluderar värme, vatten och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg om 574 kr/månad tillkommer månadsavgiften som avser balkonginglasning, kabel-TV, bredband och telefoni. Total månadsavgift uppgår till 5121 kr/månad. Föreningen har ett gemensamt elavtal med individuell mätning efter faktisk förbrukning. Hushållselen betalas månadsvis och debiteras med fyra månaders retroaktiv debitering.
Boarea: 89 m2
Rum: 4
Våning: 1 av 3
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Ljus 4:a på första våningen med stor inglasad balkong!

Välkommen in på första plan här ute på populära Hallasvängen! Lägenheten bjuder på tre rymliga sovrum i härligt utförande, Master Bedroom har även en stor och praktisk garderob. Det renoverade köket i vitt bjuder på gott om utrymme, bra arbetsytor med plats för matbord. Mycket förvarings möjligheter, härligt ljusinsläpp som ger bostaden ett lyft! Här trängs man inte om badrummet, denna lägenhet har två badrum, ett nyrenoverat 2023 samt en gästtoalett där man enbart fräschat upp standarden. Bostadens sociala utrymme finner vi i vardagsrummet, med plats för en stor soffgrupp samt möblemang. Den inglasade balkongen ger känslan av ett extra rum som går att använda året om. Här ute finns det plats för antingen soffgrupp eller matbord!

Området erbjuder direkt närhet till både mataffärer, busskommunikation och mysiga grönområden runt Flaningen. Denna smarta och unika lägenhet får ni inte missa, vi ses på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

In från ytterdörren möts vi av en nyrenoverad hall där nytt Pergo golv möter nymålade väggar. Nya innerdörrar från Swedoor. Plats för avhängning samt sittbänk.

Kök

In till höger möts vi av det ljust renoverade köket från IKEA! Maskinellt utrustat med Kyl & frys (LG), Spishäll, ugn och fläkt (Samsung) samt diskmaskin (Cylinda). Gott om förvaring och arbetsytor. Diskbänken i mörk laminat möter vitkaklade plattor under överskåpen. Laminatgolv möter vitmålade väggar.

Sovrum 1 & 2

Vägg i vägg finner vi två fantastiska sovrum som idag disponeras som barnrum samt gästrum. I gästrummet ligger Pergo golv som möter gråmålade väggar. I barnrummet ligger laminatgolv som möter vitmålade väggar. Båda rummen rymmer säng med tillhörande möblemang.

Badrum

In i det moderna badrummet från 2023 finner vi attribut som golvvärme, handdukstork, tvättmaskin och avlastningsytor. Utrustat med wc, takdusch med vikbara dörrar i klarglas, kommod, spegel samt grått klinkers på golvet som möter vitt kakel på väggarna.

Gästtoalett

Helkaklad gästtoalett utrustat med en ny wc från 2023, spegel och handfat.

Sovrum 3

In i det största sovrummet känner man komfort från första steget då en heltäckningsmatta från 2021 i grått utförande täcker hela golvytan. Med plats för en dubbelsäng och sängbord saknas inget. Här står även en rymlig garderob som väntas på att fyllas!

Vardagsrum

Vardagsrummet bjuder in för sociala umgängen! Här finns plats för matbord, soffgrupp och möblemang. Med balkongen precis intill kan man duka för sena middagar även här då den både är djup och inglasad! Pergo golv möter gråmålade väggar.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

89 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

4

Kökstyp:

Kök

Beskrivning uteplats:

Inglasad balkong

Andel av årsavgift:

0.90449 %

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

206 561 kr

Lägenhetsnummer förening:

97

Lägenhetsnummer register:

1002

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1965-68

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

Mekanisk (endast frånluft)

Ventilation datum:

Godkänd 2020-03-12

Energideklaration:

Energiklass: D
Primärenergital: 99kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 12 mars 2020

Förening

Namn:

Riksbyggens Brf Solvändan Trelleborg

Organisationsnummer:

747000-1160

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Riksbyggen BRF Solvändan är en äkta bostadsrättsförening som registrerades år 1964 och har sitt säte i Trelleborg. Föreningen äger fastigheterna Flintspetsen 1, Stenyxan 1 och Väster Jär 4:15 i Trelleborgs kommun. På fastigheterna finns det 4 byggnader med 138 lägenheter uppförda mellan åren 1965-1968. Fastigheternas adress är Hallasvängen 31-37 i Trelleborg.

Gemensamma utrymmen:
Föreningen har två tvättstugor som är belägna i källaren, i byggnad 37 samt 31. De är utrustade med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp, ett torkrum och ett mangelrum.

Föreningen har en föreningslokal som finns belägen i hus 31. Vidare har föreningen hobbyrum belägna i hus 31 och 35.

Som bostadsrättsinnehavare har du tillgång till föreningens gemensamma och mycket trivsamma innegård. Innergården är mycket fin med grönska, sittplatser, lekplats samt bokningsbar grill.

Föreningen har ett gemensamt elavtal med individuell mätning efter faktisk förbrukning. Hushållselen betalas månadsvis och debiteras med fyra månaders retroaktiv debitering.

Föreningen är en av få som har solceller och producerar mycket el själva, därav har medlemmarna en mer förmånlig kostnad för elen.
Läs mer om detta i reportage från 2022-10-03.
https://www.trelleborgsallehanda.se/trelleborg/grannar-i-trelleborg-producerar-el-for-160-000-kronor-varje-ar-dd933b1b/

Äger föreningen marken:

Ja föreningen äger marken.

Hemsida:

www.brfsolvandan.com

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Föreningen har 88 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om ca 150 kr/månad samt 62 garageplatser som kan hyras till en kostnad om ca 300 kr/månad. Kösystem tillämpas, i dagsläget finns lediga parkeringsplats men inga lediga garageplatser. Det finns dessutom el-laddstolpar till en kostnad om 400 kr/månad. I övrigt råder fri parkering i området .

Försäkring:

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam som innefattar styrelseförsäkring och fastighetsförsäkring. Vidare ingår bostadsrättstillägg i föreningens fastighetsförsäkring. Observera att hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavaren.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via Telia 250/250.

Renoveringar:

Pågående renoveringar:
Föreningen har pågående underhåll som beräknas vara klart under 2022. Det är nya entréer, ommålning i källare och trapphus, nytt låssystem och postboxar.

Utförda renoveringar:
2020 Solceller har installerats och tagits i bruk.
2020 - Fasadtvätt.
2020 - 20 stycken nya parkeringsplatser, bord och bänkar utemiljö, lekplatsbesiktning, dränering.
2019-2020 - Reling av avloppstammarna i källaren.
2019-2020 - Byte av golvbrunnar i lägenheter.
2018 - Filmning av bottenavlopp, byggnation av ny lekplats, tvättning och målning av garage, målning av utemöblemang samt underhåll av markytor.
2017-2018 - Pappning av tak genomfördes.
2017 - Installation av gemensam el.
2016 - Renovering av huskropp utvändigt samt underhåll av utemiljö med asfaltering och el.
2015 - Underhåll av ventilationen.
2014-2015 - Fönsterbyte och inglasning av balkonger.
2014 - Uppdatering av ventilationen till FTX-system. Vidare genomfördes byte av låssystem, underhåll av källare- och trappbelysning samt total omarbetning av lekplats inklusive marktegel.
2013 - Reling av stammar genomfördes.

Tillåter föreningen delat ägande:

Föreningen har tidigare godkänt ägande av 10/90. Enskilt beslut tas vid vart ärende.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Föreningen förändrade årsavgifterna senast den 2021-01-01 då avgifterna höjdes med 2%.

Styrelsen har diskuterat avgiftshöjning vid årsskiftet 2022/2023 pga. av ökade omkostnader. Hur mycket det innebär är oklart i dagsläget, beslut tas vid budgetmöte utefter omvärldsläge.

Föreningen beslutade sig för en avgiftshöjning om 5% årskiftet 22/23

En överlåtelseavgiften tas ut om 1313kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 525 kr/pant.

Antal lägenheter:

138

Antal lokaler:

13

Överlåtelseavgift:

1313 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Säljare

Pantsättningsavgift:

525 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2022-10-12. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Andelstal: 0,90449 %
Andelstal kapital: 0,90449 %
Andelstal insats: 0,90454 %

Elektriker gått över alla kontakter och bytat 2021 så allt är jordat.

Garderoben i stora sovrummet ingår i köpet.

Lägenhetsinnehavaren disponerar över ett källarförråd och ett mindre matförråd.

Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via Telia 250/250.

Omgivning

Allmänt om området:

Trelleborg är Sveriges sydligaste stad och framför allt en mycket trevlig kuststad som ligger cirka 30 km söder om Malmö. Trelleborgs popularitet har under de senaste åren ökat och staden har minst sagt fått ett växande intresse. Kuststaden Trelleborg är utmärkt belägen med fantastiskt goda kommunikationsmöjligheter samtidigt som staden bjuder ett trevligt centrum med gott utbud av shopping, matställe och andra nödvändigheter. Det faktum att Trelleborg nu verkligen satts på kartan framgår av de spännande nyproduktionsprojekt som är på gång! Dessa inkluderar bland annat Västra Sjöstaden som kommer byggas längs kuststräckan och Terrasshusen placerade på Trelleborgs förmodligen högsta läge i området Västervång.

Trelleborgs kommun präglas av bördig åkermark, långa sandstränder samt närheten till kontinenten. Här blandas äldre egnahemsbebyggelse med trettiotalets tidstypiska villor och sextiotalets radhus. I vackra Trelleborg har man havet runt hörnet och staden har mycket att erbjuda såsom bibliotek, museum, konsthall, badhus och idrottsplatser. Här finns också fina naturområden, badstränder, campingplatser och småbåtshamnar längsmed den tre mil långa kusten. Trelleborg har dessutom Sveriges näst största hamn, den största färjehamnen i Östersjön och Skandinaviens största roll-on-roll-offhamn.

I Trelleborgs centrum finns många shoppingmöjligheter. På gågatan ligger bland annat det trevliga köpcentrumet Valengallerian. Man hittar även flera caféer, restauranger och små mysiga butiker. Apotek, vårdcentral, tandläkare och flera gym är ytterligare exempel på vad man finner i centrum. På onsdagar och lördagar erbjuds även mysig torghandel i staden.

Den gamla vackra Centralstationen i Trelleborg har rustats upp och är ett modernt resecentrum för såväl tåg, som buss- och färjetrafik. Nya stationer finns även i Östra Grevie och Västra Ingelstad. På en halvtimme kommer man att kunna ta sig mellan centralstationerna i Trelleborg och Malmö. Även busstrafiken går från stationsbyggnaden. Pendlarparkering, taxi, cykelparkering och annan service kommer att finnas i anslutning till tågen. Från stationen går även bussar till bland annat Lund, Ystad och Malmö.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Hallasvängen 33A, 23165 TRELLEBORG

Hitta.se
Alla lediga objekt