Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Trelleborg , Trelleborg Krooks byaväg 18F
3 395 000 kr som utgångspris
Avgift: 5 201 kr
inkl. förråd och sophantering (samt övriga gemensamma omkostnader som gräsklippning, gemensamt underhåll etc. Ett obligatoriskt tillägg för kallvatten om 404 kr/månad. Parkeringskostnaden är 150 kr/månad (parkering är dock valfri).
Boarea: 97 m2
Rum: 5
Våning: 1 av 1
Hiss: Nej
Nyproducerat, ljust, modernt i ett plan!

Där nyproducerade och välskötta kvarter möter villakvarter och öppna vidder presenterar vi med glädje detta fantastiska brf-parhus på 97 kvadratmeter. Uppfört 2020 finns här alla önskvärda attribut som ett modernt hem kan erbjuda, i utsökt samklang med gedigna färg- och materialval planerade in i minsta detalj samt med närhet till svalkande havsbad. Planlösningen är genomtänkt och bjuder bland annat på oemotståndliga sällskapsytor i form av kök och vardagsrum i en öppen planlösning med generösa fönsterpartier som sträcker sig från golv till tak. Dessa ackompanjeras av helglasad terrassdörr ut mot det helt magiska trädäcket, signerat lyxig Jacuzzi och bar och dessutom med plats för loungemöblemanget. Denna fantastiskt ljusa bostad förser oss med tre-fyra sovrum, med flertal möbleringsalternativ att erbjuda samt ypperlig förvaring i garderober och klädkammare. Smakfullt inrett gäst-wc och badrum med tvättmaskin och torktumlare är ytterligare bonus! Här bor du naturnära i lugn bymiljö på pendlingsvänligt läge till hela Öresundsregionen. Varmt välkomna!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Trevlig entré med såväl praktisk som snygg klinker direkt innanför ytterdörren, som sedan övergår i klassisk ekparkett i samspel med väggar i vitt. Detta tillsammans med innerdörrar i vitt och en glädjande takhöjd utgör ett genomgående tema för bostaden. Hallen förser oss även med ljusinsläpp via dels ytterdörrens cirkelformade fönster och överljus, dels det strålande sidofönstret som sträcker sig från golv till tak. Bra med avhängningsmöjligheter och förvaring finns i garderober.

Gäst-wc

Bostadens gäst-wc förser oss med ett helkaklat utförande med grå klinker på golv och vitt kakel på väggar. Här finns wc, handfat och spegel.

Badrum

Badrummet erbjuder även detta en helkaklad interiör med grå klinker på golv och kaklade väggar i vitt med matchande dekor i samma grå kulör liksom golv. Badrummet är utrustat med wc, handfat med vit kommod, spegelskåp och dusch med vikväggar i klarglas. Här finns även bekvämlighet med tvättmaskin och torktumlare från Siemens.

Kök

Vidare inviterar en smått storslagen allrumsmiljö med ett elegant kök med utmärkta förvaringsmöjligheter bakom släta luckor i vitt med accentuerande arbetsytor i grått laminat samt ljusgrått kakel ovan. Den maskinella utrustningen i vitt består av kyl och frys i full höjd, diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn, spishäll, inbyggd ugn och integrerad fläkt.

Vardagsrum

I anslutning till köket finner vi vardagsrummets sociala ytor med flertalet möbleringsalternativ att erbjuda. Det klassiska parkettgolvet och väggarna i vitt samt den glädjande takhöjden är gemensamma nämnare som binder samman bostaden på ett stilenligt och fint sätt. Vardagsrummet är ljust och harmoniskt med stora fönster som sträcker sig från golv till tak som ackompanjeras av helglasad terrassdörr som leder oss ut till trädäck med lyxig Jacuzzi och utebar.

Sovrum 1

I anslutning till hallen inviterar det första sovrummet med klassisk ekparkett, vita väggar och fönsterparti. Här finns plats för både enkelsäng och skrivbord.

Sovrum 2

Vägg i vägg finner vi hemmets andra sovrum som även detta erbjuder klassisk parkett på golv och vita väggar med ljusbringande fönsterparti. Dessutom med förvaring i garderob.

Sovrum 3

Det tredje sovrummet förser oss med ett strålande ljusinsläpp via fönster i två väderstreck. Detta ackompanjeras av enhetlig ekparkett och vita väggar samt ypperlig förvaring i klädkammare.

Sovrum 4

Det stora sovrummet är harmoniskt och avkopplande med mjuk heltäckningsmatta på golv, vita väggar och generöst fönsterparti. Här finns gott om plats för en dubbelsäng och tillhörande möblemang.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Parhus

Boarea:

97 kvm

Areakälla:

säljarens information

Kommentar till areakälla:

Enligt föreningen är bostadsrätten 4 rum och kök.

Antal rum:

5

Varav sovrum:

4

Kökstyp:

kök

Beskrivning uteplats:

Upplåten mark ca 40 kvadratmeter och ensam nyttjanderätt ca 56 kvadratmeter.

Andel i föreningen:

9.96352 %

Andel av årsavgift:

9.96759 %

Kommentar till andelstal:

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare SBC. Andel insats: 9,96352 %. Andel årsavgift: 9,96759 %.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

1 224 123 kr

Lägenhetsnummer förening:

4

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Krooks By 12

Byggnadstyp:

Bostadsrättsradhus

Byggnadsår:

2020

Uppvärmning:

Värmepump-frånluft (el)

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 48kWh/m² och år
Energiklass: D
Primärenergital: 92kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 25 sep. 2023

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

1 st

Elkostnad:

7 191 kr/år

Total driftkostnad:

7 191 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 0 kr

Elförbrukning:

7 720 kWh/år

Förening

Namn:

Brf Stavstens Park

Organisationsnummer:

769637-6255

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Stavstens Park är en äkta bostadsrättsförening som registrerades 2019. Fastigheten Krooks by 12 förvärvades 2019 och bebyggdes under 2019-2022 med 11 småhus i fyra huskroppar om 11 lägenheter med bostadsrätt. Gemensamma utrymmen består av soprum och teknikrum. Föreningen är medlem i två samfälligheter, se årsredovisningen för mer information. Uppvärmning sker via frånluftsvärmepump.

Sophantering och förråd ingår i avgiften. Värme samt uppvärmning av vatten står man för själv via egna värmepumpar drivna på lägenhetens el.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Obligatorisk parkeringsavgift: 150 kr/månad. En parkeringsplats ingår alltid till lägenheten och går inte att avsäga sig. Det finns även möjlighet att hyra parkeringsplats med laddbox, detta kostar 150 kr extra i månaden plus förbrukningskostnad. I dagsläget (2024-02-15) finns inga lediga laddboxar, men skulle behovet uppstå ska föreningen se över möjligheten att inskaffa fler.

Bredband/TV:

Föreningen har fiber via Trelleborgs stadsnät, bostadsrättsinnehavaren tecknar själv och betalar för abonnemang om man så önskar.

Renoveringar:

Inga planerade renoveringar i dagsläget.

Tillåter föreningen delat ägande:

Vid sådant fall kontakta styrelsen.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Föreningen höjde avgiften med 10 % 23-01-01.

Föreningen avser att höja avgiften med 10 % från och med juli 2024.

Överlåtelseavgift om 1 788 kr betalas av köparen och pantsättningsavgift om 573 kr/pant betalas av pantsättaren.

Antal lägenheter:

11

Varav hyresrätter:

0

Antal lokaler:

0

Överlåtelseavgift:

1788 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Föreningsuppgifterna är inhämtade från berörd förening, uppdaterat 2024-02-15. Spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifterna med representant ur styrelsen före ett köp.

Allmänt om lägenheten

I grundavgiften ingår ett förråd och sophantering (samt övriga gemensamma omkostnader som gräsklippning, gemensamt underhåll etc.). Uppvärmning av bostad och kallvatten sköts via egna mätare och elavtal, det ingår ej.
Ett obligatoriskt tillägg för kallvatten om 404 kr/månad och parkering om 150 kr/månad tillkommer.

Bostadsinnehavaren disponerar ett förråd.

Jordfelsbrytare är installerad.

Enligt nuvarande ägare ingår Jacuzzi i köpet.

Enligt föreningens lägenhetsförteckning upplåts bostaden som 4 rum och kök. Bostaden nyttjas som 5 rum och kök enligt nuvarande planlösning, det ena rummet uppfyller inte standard för att få registreras som 1 sovrum.

Omgivning

Allmänt om området:

Trelleborg är Sveriges sydligaste stad och framför allt en mycket trevlig kuststad som ligger cirka 30 km söder om Malmö. Trelleborgs popularitet har under de senaste åren ökat och staden har minst sagt fått ett växande intresse. Kuststaden Trelleborg är utmärkt belägen med fantastiskt goda kommunikationsmöjligheter samtidigt som staden bjuder ett trevligt centrum med gott utbud av shopping, matställe och andra nödvändigheter. Det faktum att Trelleborg nu verkligen satts på kartan framgår av de spännande nyproduktionsprojekt som är på gång! Dessa inkluderar bland annat Västra Sjöstaden som kommer byggas längs kuststräckan och Terrasshusen placerade på Trelleborgs förmodligen högsta läge i området Västervång.

Trelleborgs kommun präglas av bördig åkermark, långa sandstränder samt närheten till kontinenten. Här blandas äldre egnahemsbebyggelse med trettiotalets tidstypiska villor och sextiotalets radhus. I vackra Trelleborg har man havet runt hörnet och staden har mycket att erbjuda såsom bibliotek, museum, konsthall, badhus och idrottsplatser. Här finns också fina naturområden, badstränder, campingplatser och småbåtshamnar längsmed den tre mil långa kusten. Trelleborg har dessutom Sveriges näst största hamn, den största färjehamnen i Östersjön och Skandinaviens största roll-on-roll-offhamn.

I Trelleborgs centrum finns många shoppingmöjligheter. På gågatan ligger bland annat det trevliga köpcentrumet Valengallerian. Man hittar även flera caféer, restauranger och små mysiga butiker. Apotek, vårdcentral, tandläkare och flera gym är ytterligare exempel på vad man finner i centrum. På onsdagar och lördagar erbjuds även mysig torghandel i staden.

Den gamla vackra Centralstationen i Trelleborg har rustats upp och är ett modernt resecentrum för såväl tåg, som buss- och färjetrafik. Nya stationer finns även i Östra Grevie och Västra Ingelstad. På en halvtimme kommer man att kunna ta sig mellan centralstationerna i Trelleborg och Malmö. Även busstrafiken går från stationsbyggnaden. Pendlarparkering, taxi, cykelparkering och annan service kommer att finnas i anslutning till tågen. Från stationen går även bussar till bland annat Lund, Ystad och Malmö.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningspliktA
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Krooks byaväg 18F, 23634 TRELLEBORG

Alla lediga objekt