Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Trelleborg , Trelleborg Liljeborgsgatan 22A

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 2 539 kr
inkl. värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg för bredband via fiber tillkommer om 150 kr/månad.
Boarea: 41 m2
Rum: 1.5
Våning: 2 av 3
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Yteffektiv mini-tvåa med stor inglasad balkong & låg avgift!

* Prissänkt - låg avgift - stabil förening! * Centralt i Trelleborg på ypperligt läge finns denna charmiga bostad som erbjuder både komfort och bekvämlighet sam en underbar inglasad balkong. Lägenheten är en omgjord etta där matplatsen praktiskt reglats upp med väggar och skapat en sovalkov. Planlösningen är välplanerad och erbjuder härligt vardagsrum med strålande ljusinsläpp från stort fönster och hemtrevligt inrett kök med utgång till balkongen. Lägg därtill helkaklat badrum i sobra färger med dusch och en rymlig, välkomnande hall. Bostaden är belägen i centrala Trelleborg med närhet till shopping, restauranger, kollektivtrafik och andra bekvämligheter, vilket gör din vardag smidig och enkel. Välkommen på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Hallen är inbjudande med slitstarkt grått golv och steninspirerade väggar i härlig gul nyans. Här finns plats för avhängning av ytterkläder och ytterligare förvaring erbjuds i garderober.

Vardagsrum

Det ljusa vardagsrummet välkomnar en in med ljuset som strömmar in genom stort fönster, vilket skapar en harmonisk atmosfär perfekt för avkoppling och umgänge. Här erbjuds plats för både soffa och matbord, väggarna är vita med snygg mörk fondvägg.

Kök

Det trivsamma köket är stilsäkert inrett med mörka luckor och bänkskiva i trä med mörkt kakel ovanför. Vitvarorna består av delad kyl/frys, ugn, spishäll och fläkt. På golvet är det blå klinker och via balkongdörren når man den trevliga balkongen.

Sovrum/alkov

Den mysiga sovalkoven erbjuder en fristad för vila och återhämtning efter en lång dag, med plats för en bekväm säng och personliga tillhörigheter.

Badrum

Badrummet är helkaklat i modernt svart och vitt och här finns dusch med skjutbar duschdörr i klarglas, badrumsskåp med spegel, toalett och handfat med kommod.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

41 kvm

Areakälla:

föreningens information

Kommentar till areakälla:

Enligt mäklarbilden är antal rum 1 rum och kök.

Antal rum:

1.5

Kökstyp:

kök

Beskrivning uteplats:

Från köket har man access till den mysiga och inglasade balkongen med plats för bekväm läsfåtölj eller annat möblemang efter önskemål.

Andel i föreningen:

1.813 %

Andel av årsavgift:

1.813 %

Kommentar till andelstal:

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare Smygehamn Bostäder AB. Andelstal enligt den ekonomiska planen: 1,813 %. Andelstal exkl kapital: 1,813 %. Andel insats har ej specificerats.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

58 423 kr

Lägenhetsnummer förening:

29

Lägenhetsnummer register:

1102

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Tjädern 3

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1944

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 100kWh/m² och år
Energiklass: D
Primärenergital: 84kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 26 apr. 2023

Förening

Namn:

BRF Tjädern i Trelleborg

Organisationsnummer:

747000-0972

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

BRF Tjädern är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 45 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt.

Föreningen bildades i samband med byggnationen 1944 (äger marken). Bostadsrättsföreningen utgärs av adresserna Hedvägen 29, Hedvägen 31, Hedvägen 33, Liljeborgsgatan 22A, och Liljeborgsgatan 22B.

I föreningen finns gemensamt cykelrum och ett styrelserum.
Det finns även två gemensamma tvättstugor i källaren som är utrustade med två tvättmaskiner och en torktumlare i vardera. Dessutom finns två stora torkrum.

Gemensam och välskött gård finns att tillgå med grillmöjligheter.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

I föreningen finns 12 parkeringsplatser. Parkeringsplats kan hyras till en kostnad om 200 kr/månad. Kösystem gäller och i dagsläget är det 16 i kö (2024-01-25).

Bredband/TV:

TV och bredband finns via Ownit och tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 150 kr/månad.

Renoveringar:

Ca 2009 glasades balkonger in.
Ca 2014 renoverades källaren.
Ca 2019 relinades avloppsstammar.
2022 genomfördes en OVK-besiktning med godkänt resultat.

I dagsläget håller föreningen på att underrätta en underhållsplan. Denna beräknas vara färdig till våren 2024. Innan dess finns bara löpande underhåll att utföra.

Tillåter föreningen delat ägande:

Vid sådant fall kontakta styrelsen.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

2024-01-01 höjdes avgiften med 3 %.

I dagsläget finns ingen planerad avgiftsförändring.

En överlåtelseavgift tas ut om 1 433 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 573 kr/pant.

Antal lägenheter:

45

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2024-02-29. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Föreningen har inte svarat för om balkong upplåts med bostadsrätt eller med nyttjanderätt.

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett förråd i källaren.

Innerdörrar finns i källaren, har stått där sen förra ägaren.

Enligt föreningens information är antal rum 1 rum och kök.

Ett obligatoriskt tillägg för bredband via fiber tillkommer om 150 kr/månad.

Omgivning

Allmänt om området:

Trelleborg är Sveriges sydligaste stad och framför allt en mycket trevlig kuststad som ligger cirka 30 km söder om Malmö. Trelleborgs popularitet har under de senaste åren ökat och staden har minst sagt fått ett växande intresse. Kuststaden Trelleborg är utmärkt belägen med fantastiskt goda kommunikationsmöjligheter samtidigt som staden bjuder ett trevligt centrum med gott utbud av shopping, matställe och andra nödvändigheter. Det faktum att Trelleborg nu verkligen satts på kartan framgår av de spännande nyproduktionsprojekt som är på gång! Dessa inkluderar bland annat Västra Sjöstaden som kommer byggas längs kuststräckan och Terrasshusen placerade på Trelleborgs förmodligen högsta läge i området Västervång.

Trelleborgs kommun präglas av bördig åkermark, långa sandstränder samt närheten till kontinenten. Här blandas äldre egnahemsbebyggelse med trettiotalets tidstypiska villor och sextiotalets radhus. I vackra Trelleborg har man havet runt hörnet och staden har mycket att erbjuda såsom bibliotek, museum, konsthall, badhus och idrottsplatser. Här finns också fina naturområden, badstränder, campingplatser och småbåtshamnar längsmed den tre mil långa kusten. Trelleborg har dessutom Sveriges näst största hamn, den största färjehamnen i Östersjön och Skandinaviens största roll-on-roll-offhamn.

I Trelleborgs centrum finns många shoppingmöjligheter. På gågatan ligger bland annat det trevliga köpcentrumet Valengallerian. Man hittar även flera caféer, restauranger och små mysiga butiker. Apotek, vårdcentral, tandläkare och flera gym är ytterligare exempel på vad man finner i centrum. På onsdagar och lördagar erbjuds även mysig torghandel i staden.

Den gamla vackra Centralstationen i Trelleborg har rustats upp och är ett modernt resecentrum för såväl tåg, som buss- och färjetrafik. Nya stationer finns även i Östra Grevie och Västra Ingelstad. På en halvtimme kommer man att kunna ta sig mellan centralstationerna i Trelleborg och Malmö. Även busstrafiken går från stationsbyggnaden. Pendlarparkering, taxi, cykelparkering och annan service kommer att finnas i anslutning till tågen. Från stationen går även bussar till bland annat Lund, Ystad och Malmö.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningspliktA
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Liljeborgsgatan 22A, 23152 TRELLEBORG

Alla lediga objekt