Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Trelleborg , Trelleborg Rådmansgatan 2D

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 4 045 kr
Ink. Vatten, värme, kabel-TV och bredband (Telia). Hushållsel tillkommer. Obligatoriskt balkongtillägg 366kr/mån.
Boarea: 73.5 m2
Rum: 3
Våning: 2 av 4
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Renoverad 3:a på attraktiv adress!

Välkommen upp till andra våningen på Rådmansgatan. Här möts vi av en rymlig hall med parkett på golvet som tar oss vidare till bostadens alla rum. Det stilrena renoverade köket från 2020 till direkt till vänster, här sitter ett IKEA kök i ljusgrått utförande där plats för matbord finns. Vidare mot ett helkaklat badrum som renoverades 2021 som sedan tar oss till kontoret som även kan disponeras som ett sovrum. Det stora vardagsrummet välkomnar oss med ett fiskbensgolv, här ryms plats för matbord och soffgrupp, här förs man även vidare till sovrummet och den inglasade balkongen!

Belägen på lugnt område med närhet till östervångsparken och 15 minuters promenad till centrum saknas inget. Bra med kommunikationer med buss- och tågförbindelser. Varmt välkomna på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

In från ytterdörren möts vi av bredspacklade väggar och parkettgolv. Plats för hathylla och byrå/garderob.

Kök

IKEA kök från 2020 med gråa luckor möter en bänkskiva i snygg laminat. Maskinellt utrustat med delad kyl/frys i rostfritt, integrerad diskmaskin, integrerad mikro med ugns funktioner, integrerad ugn, induktionshäll och kolfilter fläkt. Ytskiktet är renoverat 2021. Parkett på golvet möter bredspacklade väggar.

Badrum

Helkaklat badrum som renoverades 2021, utrustat med wc, spegelskåp, kommod, takdusch med vikbara dörrar i klarglas . Kombimaskinen från LG är ej inkopplad.

Sovrum / kontor

Garderober längs ena väggen, plats för skrivbord och möblemang. Kan även disponeras som sovrum. Parkett på golvet möter målade väggar.

Sovrum

In till sovrummet finner vi plats för en dubbelsäng och möblemang. Parkett på golvet möter målade väggar.

Vardagsrum

Det stora vardagsrummet välkomnar med fiskbensparkett och målade väggar. Stora fönster partier bidrar till enormt ljusinsläpp. Plats för matbord och soffgrupp samt tillhörande möblemang.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

73 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

3

Kökstyp:

Kök

Andel i föreningen:

1.4983 %

Andel av årsavgift:

1.4983 %

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

212 700 kr

Lägenhetsnummer förening:

24

Lägenhetsnummer register:

1101

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerfamiljshus

Byggnadsår:

1957

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

Självdrag

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 130kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 28 aug. 2018

Förening

Namn:

Brf Rådmannen Trelleborg

Organisationsnummer:

747000-0675

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Rådmannen är en äkta bostadsrättförening, så kallat privatbostadsföretag, som registrerades 1956-08-31. Föreningen är belägen i populära Granlunda vilket är ett av Trelleborgs tveklöst mest omtyckta och bästa bostadsområde att bo i. Lugnt område som bjuder på fantastiskt trevlig natur och grönska vilket namnet själv avslöjar. Här bor du med gångavstånd till grönområden, lekplatser, skolor, centrum och goda kommunikationsmöjligheter. BRF Rådmannen äger fastigheterna Rådmannen 1 och Rådmannen 2 med adresserna Rådmansgatan 2 A-D och Borgmästaregatan 1 A-C. På fastigheten finns sedan år 1957 uppförda byggnader med 74 lägenheter som upplåts bostadsrätt och 5 lokaler varav 1 upplåts med bostadsrätt och resterande med hyresrätt.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Föreningen upplåter 23 bilplatser och 3 MC platser inomhus med hyresrätt. Kösystem tillämpas efter tillträdesdatum och styrelsen har hand om parkeringen själva. Bilplatsernas avgift är 275 kr respektive 375 kr beroende på storlek. MC platsernas avgift är 125 kr. Fri 24h parkering råder på Rådmansgatan och Frans Malmrosgatan, datumparkering tillämpas.

Försäkring:

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa i vilken det ingår ansvarsförsäkring för styrelsen samt kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens medlemmar. Det är dock upp till den enskilde bostadsrättsinnehavaren att teckna hemförsäkring.

Bredband/TV:

Fiberbredband och kabel-TV genom kollektivt 3play via Telia ingår i månadsavgiften.

Renoveringar:

Planerade renoveringar och underhåll:
Fortsatt underhåll av utemiljö vilken kommer göras i flera steg.

Genomförda renoveringar:
2022: Tvättutrustning, gemensamma utrymmen Armaturer, gemensamma utrymmen Dörrar/portar/lås, gemensamma utrymmen VA & sanitet, installationer Värme, installationer El, installationer Huskropp Vattenskador.
2020: Underhåll utemiljö påbörjades hösten 2020
2019/2020 - Renovering av tak och fasader
2015 - Byte fönsterbalkar
2014 - Tvättstugor
2013 - Underhåll av skorstenar, målning av takplåtar
2012 - Säkerhetsdörrar, underhåll av tegeltak
2011 - Översyn och justering varmvatten, postboxar och nya radiatorer i trapphus, kodlås och brytskydd ytterdörrar, ny port och lås garage.
2010/2011 - Fönsteröversyn
2007/2008 - Nya balkonger
2007 - Rörstambyte

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Ekonomi:

Då de fasta kostnaderna samt räntor har höjts under året aviserades en avgiftshöjning på 4% som började gälla 2023-01-01. Förra höjningen av våra årsavgifter gjordes 2013.

Antal lägenheter:

74

Antal lokaler:

5

Överlåtelseavgift:

1313 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

525 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förenings årsredovisning 2022 samt genom kontakt med representant från föreningen. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Säljaren disponerar två förråd, vind och källare.

Hatthylla, skoställ, garderober i sovrum, kombimaskin i badrum, trådbackar i hallen, gardinskenor vardagsrum/sovrum, original hatthylla (finns på vind) och mattan på balkong ingår i köpet.

Samtliga vitvaror i köket har garanti till 2025.

Omdragen el i hela bostaden.

Omgivning

Allmänt om området:

Trelleborg är Sveriges sydligaste stad och framför allt en mycket trevlig kuststad som ligger cirka 30 km söder om Malmö. Trelleborgs popularitet har under de senaste åren ökat och staden har minst sagt fått ett växande intresse. Kuststaden Trelleborg är utmärkt belägen med fantastiskt goda kommunikationsmöjligheter samtidigt som staden bjuder ett trevligt centrum med gott utbud av shopping, matställe och andra nödvändigheter. Det faktum att Trelleborg nu verkligen satts på kartan framgår av de spännande nyproduktionsprojekt som är på gång! Dessa inkluderar bland annat Västra Sjöstaden som kommer byggas längs kuststräckan och Terrasshusen placerade på Trelleborgs förmodligen högsta läge i området Västervång.

Trelleborgs kommun präglas av bördig åkermark, långa sandstränder samt närheten till kontinenten. Här blandas äldre egnahemsbebyggelse med trettiotalets tidstypiska villor och sextiotalets radhus. I vackra Trelleborg har man havet runt hörnet och staden har mycket att erbjuda såsom bibliotek, museum, konsthall, badhus och idrottsplatser. Här finns också fina naturområden, badstränder, campingplatser och småbåtshamnar längsmed den tre mil långa kusten. Trelleborg har dessutom Sveriges näst största hamn, den största färjehamnen i Östersjön och Skandinaviens största roll-on-roll-offhamn.

I Trelleborgs centrum finns många shoppingmöjligheter. På gågatan ligger bland annat det trevliga köpcentrumet Valengallerian. Man hittar även flera caféer, restauranger och små mysiga butiker. Apotek, vårdcentral, tandläkare och flera gym är ytterligare exempel på vad man finner i centrum. På onsdagar och lördagar erbjuds även mysig torghandel i staden.

Den gamla vackra Centralstationen i Trelleborg har rustats upp och är ett modernt resecentrum för såväl tåg, som buss- och färjetrafik. Nya stationer finns även i Östra Grevie och Västra Ingelstad. På en halvtimme kommer man att kunna ta sig mellan centralstationerna i Trelleborg och Malmö. Även busstrafiken går från stationsbyggnaden. Pendlarparkering, taxi, cykelparkering och annan service kommer att finnas i anslutning till tågen. Från stationen går även bussar till bland annat Lund, Ystad och Malmö.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Rådmansgatan 2D, 23154 Trelleborg

hitta.se
Alla lediga objekt