Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Trelleborg , Trelleborg Svarvaregatan 5
2 795 000 kr som utgångspris
Boarea: 140 m2
Biarea: 70 m2
Tomtarea: 723 m2
Reslig 30-talsvilla på fint läge granne med Österlidsparken!

I trivsamma villakvarter nära såväl strand som tågstation och centrums generösa serviceutbud presenterar vi denna gedigna villa på lugn återvändsgata. Här finns alla möjligheter att renovera efter eget tycke och smak för att skapa sitt drömhem. Planlösningen bjuder idag på ett entréplan med kök och rejäl matplats i öppen planlösning, liksom mot vardagsrum försett med fiskbensmönstrad parkett och ett strålande ljusinsläpp genom flera fönster på rad. Här finns vidare en praktisk gästtoalett och ett sovrum av god storlek. En våning upp finner vi ett stilrent helkaklat badrum, tre bra sovrum och ett allrum, eller fjärde sovrum, med utgång till balkong. Extra förvaring, badrum och tvättrum i källare som bonus. Utomhus lockar en underbar trädgård med massor av lummig grönska, härliga gräsytor och uteplatser att njuta solen ifrån när vädret tillåter. Lägg därtill ett mysigt uterum och förråd. Stor potential på utmärkt läge invid försommargrönskande parkmiljö - varmt välkomna!

Visningar

söndag 26 maj 11:00 - 11:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Hallen välkomnar med laminatgolv och plats för avhängning av ytterkläderna samt förvaring i garderob och skåp.

Gästtoalett

Praktisk gästtoalett invid hallen med delvis kaklade väggar i blått. Här finns wc och handfat.

Kök

Köket signeras IKEA 2009 och bjuder på gott om förvaring bakom ekluckor. Vitvarorna består av kyl och frys i fullhöjd 2009, diskmaskin 2018, mikro, induktionshäll 2023, ugn 2007 (fläkt fungerar ej) samt fläkt 2007. Väl tilltagna arbetsytor av mörk laminat och snygg glasmosaik som stänkskydd. Mörkt klinkergolv kompletterar (vattenburen golvvärme) liksom trevlig bardisk mot matplatsen i direkt anslutning och utgång till trädgården.

Matplats

Matplatsen stoltserar med ett härligt ljusinsläpp ifrån flertalet fönster i två väderstreck. Här inryms med lätthet ett stort middagsbord för både familj och vänner, enhetlig mörk klinker pryder golvet och i taket sitter infällda spotlights.

Vardagsrum

Vardagsrummet är trevligt nog öppet mot matplatsen. Originalparkett i fiskbensmönster samspelar med massor av ljus ifrån tre fönster på rad. Kvadraten inrymmer både soffa och fåtölj om man så önskar.

Sovrum

Härnäst nås ett sovrum som kännetecknas av trägolv och ljusinsläpp genom två fönster. Här finns plats för både säng och skrivbord.

Allrum

En trappa upp, vars trappsteg är beklädda med vacker terrazzo, väntar ett allrum av vida kvadrat. En glasinfattad terrassdör leder ut till svalkande balkong och bjuder tillsammans med fönster i par in ljuset på bästa sätt. Rummet kan med fördel även nyttjas som sovrum.

Sovrum

Vägg i vägg finner vi ett stort sovrum vars många fönster i två väderstreck borgar för ett tilltalande ljust intryck. Lättmöblerat med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang.

Sovrum

Strax intill finns ännu ett bra sovrum med ljusinsläpp ifrån dubbla fönster åt två håll. Rummet är lagom för enkelsäng och skrivbord eller annat önskvärt.

Sovrum

I motsatt del av våningsplanet väntar så det sista sovrummet, även här med fint ljusinsläpp genom fönster i par.

Badrum

Badrummet renoverades 2012 med vitt kakel och klinker tillsammans med ljusblå mosaik i duschen. Badrummet är utrustat med dusch bakom vägg av glasblock och INR duschdörr, vägghängd wc, golvvärme (el), spotlights samt handfat med vit kommod.

Källare

I källaren erbjuds gott om extrautrymme såsom badrum med klinkergolv och kaklade väggar, tvättrum i originalutförande med tvättmaskin 2020 och torktumlare samt förvaringsrum. Betonggolv och putsade väggar.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Boarea:

140 kvm

Biarea:

70 kvm

Areakälla:

säljarens information

Kommentar till areakälla:

Taxerad boarea är 116 kvm och taxerad biarea är 77 kvm.

Antal rum:

6

Varav sovrum:

4 - 5

TV & Bredband:

Fiber finns indraget.

Pantbrev:

8

Pantbrev summa:

1 239 000

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla

Byggnadsår:

1938

Grundläggning:

Källare

Grundmur:

Mursten

Stomme:

Tegel

Fasad:

Puts

Fönster:

2-glas+kopplade

Bjälklag:

Betong och trä

Tak:

Tegel

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Luft/vattenvärmepump

Renoveringar:

Fönster bytta på plan 1 2009 och på plan 2 2011, 2-glas. (Kopplade fönster källare och vind.)
Värmepump installerad 2005.
Hängrännor bytta 2001.
Jordfelsbrytare är ej installerad.

Övriga byggnader:

Uterum ca 15 kvm. Förråd ca 12 kvm.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 121kWh/m² och år
Energiklass: G
Primärenergital: 240kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 25 apr. 2024

Övrigt:

Betong/träbjälklag på plan 1 och träbjälklag på plan 2.

Det finns ytterligare ett par innerdörrar, står i pannrummet.

I köpet ingår följande: mikro, hatthylla, hyllor i hall, hyllor och skåp i pannrum samt platsbyggda hyllor i källare.

Följande ingår ej i köpet: avfuktare i tvättstuga samt kyl och frys i källare.

Säljaren vill informera om följande: takpanna saknas, vindskivor behöver målas, burspråk otät konstruktion (måste hållas efter), strömbrytare i matrum ej inkopplad, dålig fjäderfunktion dimmer dusch samt köksfläkt ej effektiv.

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

3 st

Uppvärmningskostnad:

56 345 kr/år

VA:

7 342 kr/år

Renhållning:

3 900 kr/år

Försäkring:

6 734 kr/år

Total driftkostnad:

74 321 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9525 kr

Elförbrukning:

22 000 kWh/år

Kommentar:

I renhållningskostnaden är trädgårdsavfall inkluderat. I angiven elförbrukning inkluderas både uppvärmning och el. Kostnad för uppvärmning avser även elförbrukning + elnätskostnad.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Svarvaren 8

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Stadsplan (1984-03-26)

Tomtarea:

723 kvm

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

Ljuvlig trädgårdsmiljö med riklig grönska av varierat slag, såsom uppvuxna fruktträd, blommor och insynsskyddande häck. Njutbart uterum för extra guldkant.

Beskrivning bilplats:

Uppställningsplats finns.

Beskrivning uteplats:

Uteplatser i sydväst respektive norr.

Försäkringsbolag:

IF

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

1 875 000 kr

Preliminärt taxeringsvärde:

Nej

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Värderingsenheter

Småhusmark

Taxeringsvärde:

769 000 kr

Småhusbyggnad

Värdeår:

1938

Taxeringsvärde:

1 106 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Trelleborg är Sveriges sydligaste stad och framför allt en mycket trevlig kuststad som ligger cirka 30 km söder om Malmö. Trelleborgs popularitet har under de senaste åren ökat och staden har minst sagt fått ett växande intresse. Kuststaden Trelleborg är utmärkt belägen med fantastiskt goda kommunikationsmöjligheter samtidigt som staden bjuder ett trevligt centrum med gott utbud av shopping, matställe och andra nödvändigheter. Det faktum att Trelleborg nu verkligen satts på kartan framgår av de spännande nyproduktionsprojekt som är på gång! Dessa inkluderar bland annat Västra Sjöstaden som kommer byggas längs kuststräckan och Terrasshusen placerade på Trelleborgs förmodligen högsta läge i området Västervång.

Trelleborgs kommun präglas av bördig åkermark, långa sandstränder samt närheten till kontinenten. Här blandas äldre egnahemsbebyggelse med trettiotalets tidstypiska villor och sextiotalets radhus. I vackra Trelleborg har man havet runt hörnet och staden har mycket att erbjuda såsom bibliotek, museum, konsthall, badhus och idrottsplatser. Här finns också fina naturområden, badstränder, campingplatser och småbåtshamnar längsmed den tre mil långa kusten. Trelleborg har dessutom Sveriges näst största hamn, den största färjehamnen i Östersjön och Skandinaviens största roll-on-roll-offhamn.

I Trelleborgs centrum finns många shoppingmöjligheter. På gågatan ligger bland annat det trevliga köpcentrumet Valengallerian. Man hittar även flera caféer, restauranger och små mysiga butiker. Apotek, vårdcentral, tandläkare och flera gym är ytterligare exempel på vad man finner i centrum. På onsdagar och lördagar erbjuds även mysig torghandel i staden.

Den gamla vackra Centralstationen i Trelleborg har rustats upp och är ett modernt resecentrum för såväl tåg, som buss- och färjetrafik. Nya stationer finns även i Östra Grevie och Västra Ingelstad. På en halvtimme kommer man att kunna ta sig mellan centralstationerna i Trelleborg och Malmö. Även busstrafiken går från stationsbyggnaden. Pendlarparkering, taxi, cykelparkering och annan service kommer att finnas i anslutning till tågen. Från stationen går även bussar till bland annat Lund, Ystad och Malmö.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen;
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.

Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy. Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Svarvaregatan 5, 23133 Trelleborg

Alla lediga objekt