Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Växjö , Hov Dalbovägen 9A
1 595 000 kr
Avgift: 5 826 kr
inkl värme, vatten, sophantering, kabel-TV, förråd och matkällare.
Boarea: 100 m2
Rum: 4
Våning: 4 av 4
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Välplanerad och fräsch fyra med inglasad balkong!

Välkommen till en renoverad och stor fyra i stabil förening. Lägenheten erbjuder bland annat öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, tre sovrum, badrum med tvättmöjligheter, gästwc samt inglasad balkong i västerläge.
Välkommen på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Välkommen till denna välplanerade och alltigenom fräscha lägenhet med vita väggar och stilrent golv. Hallen är inbjudande med goda förvaringsmöjligheter i garderober bakom skjutdörrar och avhängning direkt till höger.

Kök

Köket är klassiskt färgsatt med vita luckor vilket matchas snyggt med liggande kakel som stänkskydd och en arbetsbänk i svart laminat. Den maskinella utrustningen består av inbyggd ugn, mikrovågsugn, kyl och frys, fläkt samt diskmaskin. Mellan allrum och kök råder öppen planlösning med plats för matbord i anslutning.

Vardagsrum

Vardagsrummet är stort och lättmöblerat med gott om ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Här har vi plats för den stora soffan och ytterligare möblemang. I anslutning till vardagsrummet når vi den inglasade balkongen i perfekt västerläge.

Badrum

Det helkaklade badrummet renoverades 2005 i samband med stambyte. Badrummet är utrustat med dusch, tvättställ, spegelskåp, wc, tvättmaskin och torktumlare.

Gästwcn når vi från hallen, även detta utrymme renoverades under stambytet. Här finner vi tvättställ, spegelskåp samt wc.

Sovrum

Till vänster från hallen finns ett av lägenhetens tre sovrum. Detta är ljust och rymligt med plats för dubbelsäng och förvaring. Längre fram i hallen når vi ytterligare två sovrum. Det ena sovrummet har tre garderober för förvaring och båda rummen är bra i storlek med plats för dubbelsäng och skrivbord.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

100 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

4

Varav sovrum:

3

Kökstyp:

Kök

Andel i föreningen:

0.7592 %

Andel av årsavgift:

0.7592 %

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

277 497 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Nettoskuldsättningen är baserad på årsredovisning för 2022.

Lägenhetsnummer förening:

8 (LM1302)

Pantsättning:

Bostaden är inte pantsatt

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

HOV DALBOGÅRD 2

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1964-66

Fönster:

Isolerglas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 152kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 5 dec. 2018

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

4 st

Elkostnad:

4 000 kr/år

Försäkring:

2 400 kr/år

Total driftkostnad:

6 400 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 0 kr

Förening

Namn:

HSB Brf Dalbo i Växjö

Organisationsnummer:

729500-1635

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

För att bli medlem i Brf Dalbo måste du också vara medlem i HSB Sydost. Det kostar 500kr i inträdesavgift som du sedan får tillbaka den dag du går ur föreningen, plus en årsavgift på 300kr. I föreningen finns 179 lägenheter på 1-5 rok och fyra lokaler med adresserna Dalbovägen 1-9. Byggnaderna uppfördes mellan 1963 och 1966. Här finns kvarterslokal (500kr per tillfälle), cykelrum, odlingslotter (100kr/år och lott) och övernattningsrum (5B och 7C). Tvättstugor finns i 1A, 5A, 5C, 7B och 9B. Grovtvätt i 7B. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar Kronoberg och innefattar även ett kollektivt bostadsrättstillägg, så de boende behöver endast teckna en hemförsäkring. Två gånger om året har föreningen gemensam städdag, där de som kan deltar. Medlemmarna har en trädgårdsgrupp. Föreningen har en hemsida: www.hsb.se/sydost/brf/dalbo

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Föreningens parkeringar nås via en grind med tagg. Här finns 15 garage (261-322kr/mån), 48 parkeringsplatser under tak (233kr/mån) och 40 parkeringsplatser med elstolpe (100kr/mån) varav åtta st med laddningsmöjlighet för elbil (110kr/mån). Det finns dessutom flertalet fria, onumrerade parkeringar.

Bredband/TV:

Ansluten till kabel-TV-nät och Internet via Tele2. Medlemmar i föreningen betalar 299kr/mån för 600mbit/s. Kontakta Tele2 för mer info.

Renoveringar:

1994-1995 Renovering fönster och fasader åt norr-öster.
2002 Byte av balkongfönster.
2005 Byte av köks- och badrumsstammar samt badrumsrenovering.
2008 Fasadombyggnad inkl. tilläggsisolering.
2009 Byte av låssystem.
2009-2010 Byte av fönster mot söder, väster samt några fönster mot norr och öster.
2014 Byte termostater och stamventiler. Nytt golv och yttertak i samlingslokal.
2015 Byte av samtliga ytterdörrar. Installation av nytt dörrlåssystem med portkod och tagg.
2016 Förnyat utemiljön, byte av delar av spillvatten- och dagvattenledningarna. Asfaltering av halva området. Byte av värmekulvertar.
2017 Fortsatt att byta ut alla spillvatten- och dagvattenledningar. Ny belysning ute, ny asfalt och stensättning vid entréer samt plantering av träd, buskar, perenner och nya gräsytor.
2020 Installation av solcellsanläggning på hus 9 samt förberett övriga tak. Bytt till ledarmaturer. Takbyte. OVK.
2021 Installation av säkerhetsdörrar. Uppfräschning av trapphus.
2022 Fasadtvätt, elbilsplatser

Föreningen utför och planerar följande åtgärder under de närmaste 5 åren:
Tvättstugor, byte av vissa maskiner och renovering av väggar och golv
Se över elabonnemang och om möjligt överväga individuell mätning av varmvatten
Balkongrenovering
Fasadrenovering

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Föreningen höjde sina avgifter inför 2024 med 7,3%. Innan dess har avgiften varit oförändrad 2020, 2021 och 2022.

Antal lägenheter:

179

Varav hyresrätter:

0

Överlåtelseavgift:

1432 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad från berörd förening, hemsida samt årsredovisning. Spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifterna.

Omgivning

Allmänt om området:

Härliga Hov är en populär stadsdel med många fina villor och en och annan bostadsrätt. Närheten till centrum gör att Hov är väldigt omtyckt bland de flesta. Härifrån har vi cykelavstånd till Evedal som erbjuder en massa roligheter som till exempel minigolf, volleybollsplaner och sol och bad inte minst.

Mitt på Hov ligger alla barns favorit Tomtabacken som vintertid blir en perfekt pulkabacke.

Handelsområdet Norremark med all dess service och butiker ligger nära och bekvämt.

Pilbäckskolan och Lillestadskolan ligger bra till för de som går i F-6 och de som går i årskurs 7-9 går på Norregårdskolan. Vid Pilbäckskolan ligger även förskola. De tre stora gymnasieskolorna ligger på promenadavstånd.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren har, via mäklarens förmedling, av Hemnet erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.
För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:
Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.
Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: https://croisette.se/sekretesspolicy/ Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Kolla restider

Dalbovägen 9A, 35238 Växjö

Alla lediga objekt