Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Växjö , Hov Gitarrvägen 12
Boarea: 156 m2
Biarea: 100 m2
Tomtarea: 612 m2
Välskött och rymlig villa på populära Hov!

Välkommen till Gitarrvägen 12 och denna väl omhändertagna villa om 156 kvm + 100 kvm biarea. Här erbjuds bland annat kök och vardagsrum i öppen planlösning, fyra rymliga sovrum, fantastisk utemiljö med spabad, tre badrum, stort allrum och en renoverad källare med oändliga möjligheter. Här finns även garage, fjärrvärme och fiber. Varmt välkommen på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Här välkomnas du av en inbjudande hall där naturligt ljus strömmar in genom sidofönstret vid entrédörren. Golvet är i lättskött klinker som sedan övergår till parkettgolv. Väggarna är målade i en färg som ger ett modernt intryck. En vacker trappa leder dig upp till övervåningen, och detta är bara början på allt det underbara som detta hem har att erbjuda.

Vardagsrum

Vardagsrummet utgör bostadens hjärta och är den idealiska platsen för samvaro och avkoppling. Här finns gott om plats för din drömsoffgrupp och en perfekt plats för din tv-möbel som blir centrum för underhållning. Detta vardagsrum är inte bara rymligt och inbjudande, det är också fyllt med naturligt ljus som strömmar in genom många stora fönster. Dessutom är det enkelt att ta in den friska luften och förlänga dina inomhusupplevelser tack vare utgången till det imponerande trädäcket. Här kan du njuta av soliga frukostar, avkopplande eftermiddagar och romantiska kvällar med utsikt över trädgården. Den mörka delen av året kan vi istället kura ihop oss framför en värmande brasa i den vackra kaminen.

Kök

Rummet har noggrant planerats för att skapa både funktionalitet och estetik. Flertalet skåp och rymliga lådor ger generöst med förvaringsutrymme, och en stilfull köksö står redo att välkomna både familj och vänner. Stänkskyddet i ljust kakel matchas med arbetsytor i ek. Den maskinella utrustningen inkluderar kyl och frys, en köksfläkt, induktionshäll för precision i matlagningen, ugn, mikrovågsugn och en diskmaskin som tar hand om disken efter dina måltider. Matplatsen vid de två stora fönstren är en plats där du kan starta dagen med en lugn frukost eller bjuda in till festliga middagar samtidigt som du omges av det naturliga ljuset som flödar in. För den frusne finns behaglig golvvärme i köket.

Sovrum entréplan

Bostaden erbjuder fyra stycken sovrum vilka alla är i bra storlek. De större sovrummet har gott om plats för dubbelsäng och gott om förvaring i flertalet garderober. Här finns också en altandörr till det inglasade uterummet. De två mindre sovrummen, som ligger intill det stora sovrummet, har båda laminatgolv och vitmålade väggar. Det fjärde sovrummen ligger på övervåningen, ett ljus och härligt sovrum med synliga träbalkar.

Övervåning

Allrummet på ovanvåningen utgör en mångsidig yta där du kan skapa ytterligare ett vardagsrum. Med gott om utrymme för att möblera den perfekta soffhörnan, har du möjlighet att skapa en skön plats för avkoppling och samvaro. Oavsett om du föredrar att kolla på dina favoritfilmer, njuta av brädspelkvällar med vänner eller helt enkelt koppla av med en bra bok, så finns möjligheten här.

Badrum

Villan erbjuder hela tre badrum. Badrummet på entréplan har kakel och klinker på väggar och golv. Här finns tvättställ med kommod, spegel, dusch samt wc. På övervåningen finner vi villans andra badrum, ett välskött badrum med grå klinker på golvet och vitmålade väggar. Badrummet är utrustat med duschkabin, tvättställ med kommod samt spegel. I källaren finns det tredje badrummet utrustat med duschkabin, tvättställ samt spegel. Vägg i vägg med badrummet finns en gäst-wc.

Uteplats/Altan

I det inglasade uterummet finns det gott om plats för både matplats och soffhäng - perfekt för långa, sociala middagar! När vädret tillåter finns möjlighet att duka upp middagen utanför glaspartierna och här finner du även ett lyxigt spabad. Härifrån nås den lättskötta trädgården.

Tvättstuga

Källarens stora tvättstuga är ljus och fin med grå klinker på golvet och vitmålade väggar. Här finns gott om förvaring och arbetsyta. Tvättmaskinen är från Siemens och torktumlaren från LG.

Källare

I källaren finns tre stora och fina rum som idag används som allrum, gästrum samt hemmakontor/gym. Användningsområdena är många och det är bara fantasin som sätter gränserna.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Boarea:

156 kvm

Biarea:

100 kvm

Areakälla:

taxeringsinformation

Antal rum:

6

Varav sovrum:

4

TV & Bredband:

Fiber

Pantbrev:

9

Pantbrev summa:

3 600 000

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår:

1965

Grundläggning:

Källare

Stomme:

Betong, lättbetong och trä.

Fasad:

Puts/träpanel

Fönster:

Isolerglas

Tak:

Betongpannor på läkt, underlagspapp och råspont.

Uppvärmning:

Fjärrvärme. Kompletterande elstad.

Ventilationstyp:

Självdrag, mekanisk frånluft i källare

Renoveringar:

Takomläggning utförd 2021.
Toalett i källare har gjorts om till dusch 2023.
Nuvarande ägare har installerat en frånluftsfläkt i pannrummet som drar luft från flera rum i källaren. Fläkten ska även vara ansluten till uppreglat golv i källarens tv-rum.
Ny entrédörr samt fönster i tvättstuga 2022
Nytt kylskåp 2022
Ny elcentral 2023
Ny cirkulationspump för golvvärme 2023.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 113kWh/m² och år
Energiklass: C
Primärenergital: 79kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 7 apr. 2022

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

4 st

Uppvärmningskostnad:

20 000 kr/år

Elkostnad:

8 500 kr/år

VA:

5 500 kr/år

Renhållning:

3 679 kr/år

Försäkring:

6 200 kr/år

Total driftkostnad:

43 879 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 0 kr

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Ribban 14

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Stadsplan (1965-06-04)

Tomtarea:

612 kvm

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Preliminärt taxeringsvärde:

Ja

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

Värderingsenheter

Omgivning

Allmänt om området:

Härliga Hov är en populär stadsdel med många fina villor och en och annan bostadsrätt. Närheten till centrum gör att Hov är väldigt omtyckt bland de flesta. Härifrån har vi cykelavstånd till Evedal som erbjuder en massa roligheter som till exempel minigolf, volleybollsplaner och sol och bad inte minst.

Mitt på Hov ligger alla barns favorit Tomtabacken som vintertid blir en perfekt pulkabacke.

Handelsområdet Norremark med all dess service och butiker ligger nära och bekvämt.

Pilbäckskolan och Lillestadskolan ligger bra till för de som går i F-6 och de som går i årskurs 7-9 går på Norregårdskolan. Vid Pilbäckskolan ligger även förskola. De tre stora gymnasieskolorna ligger på promenadavstånd.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.
Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.
Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.
Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.
Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.
Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.
Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.
ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren har, via mäklarens förmedling, av Hemnet erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.
För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande
Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas
Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.
Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Gitarrvägen 12, 35245 Växjö

Alla lediga objekt