Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Växjö , Rottne Tjädervägen 14
2 495 000 kr utgångspris
Boarea: 180 m2
Biarea: 24 m2
Tomtarea: 954 m2
Stor familjevilla i Rottne

I familjära Rottne visar vi nu en stor och fin villa på lugn gata med baksida mot skogen och en gröning som granne. Med fem sovrum passar huset utmärkt både för den stora familjen och dig som helt enkelt gillar stora ytor och många rum. Köket är stort och inbjuder till umgänge med både flyttbar köksö och plats för ett rejält matbord. Även tvättstugan är ovanligt stor med massor av bra förvarings- och arbetsutrymmen. I entréplan ligger tre sovrum och en trappa upp hittar vi ytterligare två. Det ljusa och fina vardagsrummet har utgång till framsidans uterum och från den generösa hallen når vi ett trädäck i skyddat läge. Det finns ett badrum på var plan, och i anslutning till hallen ligger förråd och garage med direktaccess. Det här huset får ni inte missa! Välkommen på visning med oss på Croisette!

Visningar

onsdag 22 maj 18:00 - 18:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Välkommen in och möts av en ovanligt rymlig hall. Här kan vi hänga av oss i garderob eller på hatthytta direkt till vänster. Rakt fram finns en glasdörr som bidrar med ljusinsläpp och visar oss ut på baksidans trädäck. Till vänster når vi förrådet som också fungerar som passage till garaget.

Kök

Köket öppnar upp sig till höger, även här finner vi ytor större än vad vi är vana vid. Längs med ena långsidan löper arbetsbänk med arbetsytor och förvaring bakom vita luckor från IKEA. Arbetsbänken i trä matchas med grått, kvadratiskt kakel. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys i fullhöjd (Bosch), diskmaskin (Cylinda), induktionshäll (Witt), ugn (Bosch), köksfläkt (Thermex) och en mikrovågsugn (Panasonic). I köksön finns ytterligare förvaring och då den är flyttbar finns här plats att duka upp med riktigt långbord vid större fester och middagar.

Tvättstuga

Från köket når vi tvättstugan med gott om utrymme att sköta kläder och textilier. Arbetsbänk i laminat finns längs med två väggar, och förvaring finns i garderob och skåp bakom grå luckor. Här finns också ett städskåp, frånluftsvärmepump (Nibe), tvättmaskin (Cylinda) och torktumlare (Bosch). På en vägg finns fällbara torkställningar och det finns dessutom gott om golvyta kvar för dig som gillar att lufttorka tvätten. Härifrån kan vi ta oss ut på framsidans altan.

Vardagsrum

Från köket passerar vi trappan upp till övre plan och närmar oss vardagsrummet. Mittemot trappan finns en kamin från Contura smart placerad för att sprida värme och skänka mysfaktor. Vardagsrummet är kvadratiskt och lättmöblerat med vita väggar som accentureras med ett blickfång i form av fondvägg i liggande, vitmålad träpanel. Det snygga golvet är i vitpigmenterad furu. Altandörren leder oss ut till samma altan vi når från tvättstugan.

Sovrum entréplan

I entréplan finns tre stycken sovrum, tryggt nära varandra på lite avskilt läge från de sociala ytorna. Det största har också en fin, vit brädvägg och har plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. De två mindre är utmärkta barnrum eller kanske gästrum. I det ena finns två garderober och nylagd ekparkett, det andra används idag som dressingroom och har en hel garderobsvägg.

Allrum

En trappa upp landar vi i ett allrum med plats för en mindre soffa och tv. Man kan också tänka sig att det skulle vara ett fint utrymme för ett skrivbord och bokhyllor för en kombinerad arbetsplats och läshörna. Härifrån når vi ett inbyggd förråd med gott om plats för prylar.

Sovrum övervåning

Allrummet har ett sovrum på vardera sida. Det ena är rejält och skulle också fungera bra som ett extra vardags- eller tv-rum. Här finns förvaring i inbyggd garderob. Det andra är något mindre men rymmer också dubbelsäng om så önskas.

Uteplats/altan

Tjädervägen 14 bjuder på flera fina uteplatser. På framsidan finns en inglasad altan med skjutdörrsparti som går att skjuta bort och öppna upp mot det lilla trädäcket som övergår i gräsmatta. Från hallen når vi ett trädäck på trädgårdens skyddade baksida med skogen i bakgrunden. Husets och uteplatsernas lägen gör att vi kan följa solen hela dagen, och även finna skugga om vi fått nog av sommaren varma strålar.

Badrum

Det finns ett badrum på varje plan. Entréplanets badrum ligger i anslutning till sovrummen och är helkaklat med vita väggar och svart golv. Här kan vi njuta i badkar, övrig utrustning består av handfat med kommod, spegel med skåpsförvaring och belysning, wc och handdukstork.
En trappa upp ligger ett badrum med våtrumsmatta i grå toner på golv och väggar. Här finns istället dusch, handfat och wc samt ett takfönster för ljusinsläpp.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Boarea:

180 kvm

Biarea:

24 kvm

Areakälla:

taxeringsinformation

Antal rum:

7

Varav sovrum:

5

Pantbrev:

11

Pantbrev summa:

1 402 513

Tillträde:

Önskvärt månadsskifte sep/okt.

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla

Byggnadsår:

1981

Byggnadsår - kommentar:

Ombyggt 2001

Grundläggning:

Betongplatta på mark

Stomme:

Trä

Fasad:

Träpanel

Fönster:

Isolerrutor

Bjälklag:

Trä

Tak:

Betongpannor

Uppvärmning:

Frånluftsvärmepump, luft/luftvärmepump, eldstad

Ventilationstyp:

Mekanisk från- och tilluft med återvinning

Övriga byggnader:

På tomten finns en oisolerad förrådsbyggnad.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 37kWh/m² och år
Energiklass: B
Primärenergital: 48kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 9 maj 2024

Övrigt:

Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2004. Följande årtal är lämnade av ägaren:

2001: Tillbygge av hus, fasad, mikrovågsugn, köksstommar
2004: Kamin, badrum uppe,
2005: Badrum nere (kvitto finns), luft/luftvärmepump
2009: Köksgolv
2010: Fönster och fönsterdörr (ej vardagsrum)
2011: Frånluftsvärmepump (Nibe F470 C4), köksluckor
2012: Tvättmaskin, takfönster
2013: Diskmaskin
2015: Kyl, frys, induktionshäll, ugn, köksfläkt
2022: Solceller
2023: Nytt golv i ett sovrum nere, ommålning inkl luckor + handtag i tvättstuga. Skrapning och behandling av takpannor

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

4 st

Elkostnad:

23 245 kr/år

VA:

5 860 kr/år

Sotning:

600 kr/år

Renhållning:

3 407 kr/år

Övrigt:

2 160 kr/år

Total driftkostnad:

35 272 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9525 kr

Elförbrukning:

12 000 kWh/år

Nätbolag:

Eon

Kommentar:

Elkostnad är inkl uppvärmning, dock var inte solcellerna i bruk juli - oktober under angiven driftskostnad. Villa/hemförsäkring tillkommer. Övrigt avser Wexnets fasta avgift. Angivna driftskostnader kan variera och bör ses som en uppskattning.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Södra Rottne 7:204

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Byggnadsplan Ändring Av Dp

Tomtarea:

954 kvm

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

1 753 000 kr

Preliminärt taxeringsvärde:

Nej

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Värderingsenheter

Småhusbyggnad

Värdeår:

1984

Taxeringsvärde:

1 512 000 kr

Småhusmark

Taxeringsvärde:

241 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Rottne ligger på behagligt pendlingsavstånd 20 minuter med bil från Växjö. Busstrafiken går regelbundet så många väljer att pendla kommunalt.

Många fina promenadstråk finns här, inte minst gamla smalspåret som numera fungerar som cykelväg till Växjö. Naturen är påtagligt närvarande och gillar man skogspromenader eller svampplockning så kommer man inte bli besviken! Vi avslöjar inga ställen, utan uppmanar istället till egna upptäcksfärder i Smålands sköna skogar.

I samhället finns all service du behöver i form av Ica Supermarket, frisörer, apotek, vårdcentral, bensinmack, bygghandel, loppisar, bibliotek, blomsteraffär, bilverkstad samt en populära Rottne Restaurang & Pizzeria. Storhandling kan utföras på Norremarks handelsområde som ligger ca 1,5 mil från Rottne.

Rottne erbjuder flertalet förskolor för de mindre barnen, både kommunala Kullens förskola med sex olika avdelningar och privata Rottne Förskola. Söraby skola sköter undervisningen för klass F-6 och klass 7-9 läses i Braås dit barnen får skolskjuts med buss.

Sommartid är det många som spenderar dagarna vid badplatsen Berget. Här lägger kommunen i badbrygga och i samarbete med Växjö Simhall anordnas det simskola varje sommar. Vid Berget finns även en båtbrygga, en bit bort finns ytterligare båtplatser vid småbåtshamnen Lagunen att hyra för en billig peng. I både Innaren och den mindre sjön Sörabysjön kan du fiska både gädda och abborre, glöm inte fiskekort som köpes antingen på Ica eller GoB.

I utkanten av Rottne ligger klubb Kvarnabacken där vi kan hälsa på både får, hästar och hönor.

Rottne har också ett rikt föreningsliv. Rottne IF erbjuder fotboll och innebandy som spelas på Vidingeskans och i sporthallen. Vid Vidingeskans har Rottne Tennisklubb tennis- och padelbanor att hyra. Söraby Skytteförening har en välbesökt skyttelokal för skyttar i alla åldrar.
Ca 10 minuter bort ligger Åby som via Åby/Tjureda IF erbjuder både fotboll, bandy, tennis och boule. På den konstfrusna isbanan i den nybyggda bandyhallen är vi också på vinterhalvåret välkomna på söndagsförmiddagar för att prova lyckan på ett par skridskor till en kostnad av 40kr per gång, oavsett om vi är nybörjare eller rutinerade. Medlemmar i Åby/Tjureda IF åker gratis.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.
Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.
Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.
Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.
Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.
Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.
Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.
ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren har, via mäklarens förmedling, av Hemnet erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.
För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande
Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas
Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.
Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Tjädervägen 14, 36331 Rottne

Alla lediga objekt