Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Vellinge , Hököpinge Bruksparken 2
2 350 000 kr som utgångspris Högsta bud: 2 050 000 kr
Avgift: 5 466 kr
inkl vatten, värme och en parkeringsplats. Obligatorisk avgift för bredband och TV, leverantör Telia, om 249 kr/mån tillkommer. Total månadsavgift 5715 kr.
Boarea: 82 m2
Rum: 3
Våning: 3 av 4
Hiss: Ja
Hiss från markplan.
Balkong: Ja
Ljus och modern trea på underbara Bruksparken!

Varmt välkomna till denna elegant inredda trerumslägenhet med charmig balkong belägen i mysiga Bruksparken. Boendet öppnar upp till ett ljust och luftigt vardagsrum med generösa fönster, två rymliga sovrum, ett nyligen renoverat badrum och ett fint stort kök där ytorna ger möjlighet till att möblera även med matbord. Noga utvalda material skapar en atmosfär som inbjuder till att verkligen känna sig hemma och en härlig utsikt över fälten och Öresund är ett stort plus i kanten.

Visningar

söndag 26 maj 11:40 - 12:10
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Hallen är rymlig och välkomnande med ljusflöde från flera av bostadens rum. Här bjuds gott om avhängningsmöjligheter samt en stor klädkammare. Väggarna är vilsamt ljusgrå och på golvet ligger ett grålaserat laminatgolv.

Vardagsrum

Från hallen nås vardagsrummet som är hemmets hjärta. Här erbjuds du en generös och lättmöblerad yta samtidigt som stora fönster tillsammans med balkongdörr skapar ett underbart ljusflöde. Fina skjutdörrar öppnar även upp till hemmets ena sovrum. Väggarna är stilrent vita och golvet klätt med ekparkett. Från vardagsrummet når vi ut till bostadens balkong, som erbjuder det soligaste av söderlägen och en njutbar utsikt över det parkliknande området. En självklar plats för lata mornar, ljusa kvällar och social samvaro.

Kök

Till höger i hallen nås det fina Ikea köket från år 2019 i en harmonisk grå nyans. Runt matbordet finns det plats till ett sällskap på sex personer, genom fönstren böljar åkrarna och längre bort glittrar Öresund. Fullstorlek på kyl och frys från (Samsung 2022) Ugn samt mikrovågsugn i bra arbetshöjd från (Ikea, 2022) samt diskmaskin (Ikea 2019). Väggarna är vita och på golvet finner vi samma grålaserade laminatgolv som löper från hallen.

Sovrum

Lägenhetens första sovrum ligger i anslutning från hallen och är inrett med bostadens återkommande grålaserade laminatgolv som matchar fint med vita väggar. Här möblerar ni enkelt med dubbelsäng och förvaringsmöbler om så önskas. Kläderna förvaras i garderober i rummet eller i den stora klädkammaren precis utanför.

Sovrum

Bostadens andra sovrum nås från vardagsrummet och är behagligt inrett med en mjuk, grå heltäckningsmatta och matchande väggar i grått. Här finns det plats för dubbelsäng och förvaringsmöbler eller som det används idag med enkelsäng samt skrivbord. Kläderna förvaras smidigt i garderoberna i rummet.

Badrum

Stilfullt badrum från år 2021 i trendriktig microcement. Utrustningen består av tvättställ med kommod i underbar kulör, spegelskåp, badkar samt wc. Badrummet får ett diskret ljusinsläpp från ett litet fönster ovanför badkaret.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

82 kvm

Areakälla:

Föreningens information

Antal rum:

3

Varav sovrum:

2

Kökstyp:

Kök

Beskrivning uteplats:

Solig balkong i söderläge.

Andel av årsavgift:

5.29865 %

Kommentar till andelstal:

Uppgift om andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare Nabo. Insatsandel 5,32542%

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

814 986 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Uträkning finns under dokument.

Lägenhetsnummer förening:

16

Lägenhetsnummer register:

1205

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Tillträde:

Enligt överenskommelse.

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

HÖKÖPINGE 55:83

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1993

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 109kWh/m² och år
Energiklass: G
Primärenergital: 229kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 10 dec. 2021

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

1 st

Elkostnad:

6 000 kr/år

Total driftkostnad:

6 000 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 0 kr

Elförbrukning:

1 600 kWh/år

Förening

Namn:

BRF Vallmofältet

Organisationsnummer:

769620-2634

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Vallmofältet är en äkta förening med gatuadressen Bruksparken 2 som består av 23 lägenheter, 20 av dessa är upplåtna med bostadsrätt och övriga 3 är hyresrätter. Marken innehas med äganderätt. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo och den tekniska förvaltningen sköts av Freddés underhållsservice.

Brf Vallmofältet är medlem i Bruksparkens samfällighetsförening, vilken är en vägförening som förvaltar och har ansvar för underhåll av specifika markområden, vägar samt belysning i området. Samfällighetens medlemmar består av 8 bostadsrättsföreningar vilka har ett solidariskt och ekonomisk ansvar för gemensamhetsanläggning i Bruksparkens område.

Gemensamma utrymmen:
Tvättstuga i källaren som renoverades 2018.
Källarförråd finns till varje lägenheten.
Stor inhägnad innergård.
Miljöhus.
Cykelförråd.
Gemensam uteplats med grill och möbler som alla medlemmar kan nyttja.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Varje hushåll har en parkeringsplats som ingår i månadsavgiften. Extra parkeringsplats finns att hyra till en avgift om 150 kr /månad. Kösystem tillämpas. Gästparkering finns.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Telia, kanalpaketet Lagom ingår i avgiften samt fiberoptiskt bredband via Telia med hastighet 100/100 Mbit/s, tillkommer som en obligatorisk kostnad om 249 kr/månad.

Renoveringar:

2016 underhållsspolning av kök, stående stammar samt renspolning av huvudledning.
2017 OVK besiktning.
2017 utökad antal parkeringsplatser för uthyrning samt för gästparkering.
2018 ombyggnad och renovering av tvättstugemiljö samt införskaffande av torkskåp.
2018 energideklaration har utförts på fastigheten.
2018 stålpelare på loftgång har rostskyddsbehandlats och målats.
2019 installation av postfack.
2019 installation av taggsystem för ytterdörrar och källare.
2019 byte av termostater i samtliga lägenheter.
2019 installation av rörelsevakt/LED-belysning i trapphus och källare samt byte av ljuskälla på loftgångar, vid miljö- och cykelförråd samt utomhusbelysning till LED-belysning.
2019 omfattande renovering av fristående miljöhus och cykelförråd.
2019 utbyggnad av föreningens trädäck/markmiljö samt tillkommande sandlåda.
2019 besiktning samt dränering (tätning av källarvägg/skyddsplåt) vid nordvästra hörnet.
2020 renovering och reparation av hissen.
2020 byta entrédörrar.
2023-2024 Stamventiler har nyligen bytats

Planerade renoveringar:
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2017 och sträcker sig fram till 2046.

Tillåter föreningen delat ägande:

Beslut tas från fall till fall.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Avgiftshöjning kommer ske under kvartal två på 2 %. Föreningen följer omvärldsläget och någon mindre höjning till är inte helt osannolikt.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1433 kr (2,5% av pbb) samt en pantsättningsavgift om 573 kr (1% av pbb), båda betalas av köparen.

Antal lägenheter:

23

Varav hyresrätter:

3

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2024-03-05. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

En parkeringsplats tillhör lägenheten och ingår i avgiften. Gästparkering finns.

Fiber är installerat.

Säljaren informerar om att garderoberna i sovrummen ingår.

Säljaren informerar om att hatthylla inte ingår i köpet.

Bostadsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

Uppgift om andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare Nabo.

Enligt föreningen är balkongen upplåten med bostadsrätten.

Omgivning

Allmänt om området:

Hököpinge som är beläget 3 km från Vellinge centrum är ett lugnt och trevligt villaområde där man njuter av såväl lugnet på landet som närheten till centrum. Byn som är en gammal bruksort har en härlig blandning av bebyggelse allt från f.d. statarlängor, till stora patriciervillor, nybyggt och gårdar. Den olika bebyggelsen ger byn en härlig blandning av människor och det blir "högt i tak".

Vellinge som tätort och centralorten i Vellinge kommun, belägen på Söderslätt mellan Malmö och Trelleborg. Med bil från Malmö tar det ca 15 minuter. Det pendlingsvänliga läget från Malmö har genom åren gjort både Vellinge tätort och dess kringliggande byar till en attraktiv plats att bo på. Här finns allt för en fungerande vardag på nära håll som t.ex. skolor, dagis, service, affärer och hälsovård.

Vellinges historia går tillbaka till Vikingatid och i slutet av 1500-talet fanns strax under 40 bondgårdar samlade kring den medeltida kyrkan mitt i byn. Samhället fick ett uppsving under 1800-talet och genom järnvägens tillkomst blev Vellinge en viktig stationsort.

Vellinge av idag är en modern tätort där Vellinge centrum består av mindre, låga flerfamiljshus belägna runt Stortorget. I byggnadernas bottenvåningar finns en mångfald av butiker. Invid Stortorget finns Centrumtorget som främst omgärdas av byggnader från 1970-talet. I denna del av centrum finns flertalet butiker, café, bageri m.m. Centralt i Vellinge finns även kommunhuset, Sundsgymnasiet, Badhuset Vanningen, vårdcentral, Folktandvården samt bibliotek. Från Vellinge finns utmärka bussförbindelser mot Malmö, Trelleborg, Höllviken samt Skanör-Falsterbo.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:

De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:

Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;

Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt

Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.

Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick

För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.

Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.

Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet

Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna

kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:

Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:

Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:

Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:

Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:

Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:

Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:

Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**

Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**

Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**

* Procentandel beräknas kvartalsvis

** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:

Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy

Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:

Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Bruksparken 2, 23542 Vellinge

Alla lediga objekt