Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Vellinge , Höllviken Boltensternsvägen 33B
9 995 000 kr
Boarea: 96 m2
Tomtarea: 1 048 m2
Låt oss prata läge! Tomt med sommarhus vid Kanalskogen!

Nyttja som semesterparadis, bo året om eller bygg dina drömmars villa! Möjligheterna är flera och nu väntar denna fina fastighet på en ny ägare. Läget är eftertraktat på en stickväg utmed Boltensternsvägen med närhet till Kanalskogen. Fastigheten består av en lummig naturtomt om 1048 kvm med ett 1-planshus från 1957, som sedermera byggdes till 1994. Arkitekturen är diskret och huset smälter väl in i omgivningen med sin placering en bit ifrån gatan. Exteriören andas retro och funktionalism med enkla, strama linjer. Interiören är i kontrast - lekfullt färgstark med personliga detaljer och samsas med klassiska tapeter. Väldisponerad planlösning med bevarade och personliga attribut. Vackert allrum med underbar öppen spis, kök i original med uppdaterade detaljer, underbar matplats med verandakänsla, tre bra sovrum samt ett ljust och funktionellt badrum med dusch och tvättstapel. Trätiljor under fötterna och generösa fönsterpartier ut mot den lummiga naturtomten har skänkt harmoni och åt flera generationer. Avslutningsvis - låt oss prata läge! Fastigheten ligger invid Kanalskogens mjuka stigar samt några få tramp på cykel till havet och Kämpingestrandens pulvervita sand. Tomten är lummig med höga träd och är väl avgränsad mot grannfastigheterna. Med en byggrätt om 20% tillåter detaljplanen drygt 200 kvm byggyta i 1,5 plan.

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Entré och hall

Bakom entrédörrens vackert blyinfattade glasruta kliver vi in i den långsmala hallen. Smart fönstersättning i ovankant ger fint ljusinsläpp. I vänstra hlldelen finns gott om förvaring i form av garderober och skåp. Vitmålade väggar och mjuka trägolv under fötterna harmonierar fint med de gröna dörrarna.

Vardagsrum

Vardagsrummet är nästintill kvadratiskt och har ett härligt fönsterparti mot väster. En gedigen eldstad pryder sin plats i rummet. Vitmålad träpanel på väggarna och gediget trägolv från 2022. Här vill man vara!

Kök

Platsbyggt kök med stommar i original som varsamt uppdaterats och målats i en mild grön nyans. Grön mosaik på väggen (2013). Rostfri köksbänk, också den i originalutförande. Spis med glaskeramikhäll med tillhörande ugn (2022), diskmaskin (2013) samt mikro (2013)

Matplats

Den verandaliknande matplatsen utgör en härlig oas i huset. Här kan tiden få stå stilla ett tag och samtalen vara långt inpå natten. Generösa fönsterpartier med morgonsol och dubbla dörrar ut mot den överbyggda gården. Tapeter av Arne Jacobsen och golvplattor i svart och vitt.

Sovrum 1

Sovrum med fönster i öster, delvis tapetserade väggar och vackra furutiljor.

Sovrum 2

Sovrum med fönster i öster, delvis tapetserade väggar och vackra furutiljor.

Sovrum 3

Det något större sovrummet har också fönster mot öster. Tapet av Arne Jacobsen och vackert furugolv.

Badrum och tvätt

Badrummet är rymligt och ljust med fönster i två väderstreck. WC, kommod och separat dusch. Tvättmaskin och torktumlare från 2023.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Boarea:

96 kvm

Areakälla:

taxeringsinformation

Antal rum:

4

Varav sovrum:

3

TV & Bredband:

Telia bredband (ej fiber)

Pantbrev:

2

Pantbrev summa:

2 550 000

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

1-plansvilla

Byggnadsår:

1957

Byggnadsår - kommentar:

Ombyggt 1994

Grundläggning:

Betongplatta

Stomme:

Trä

Fasad:

Träpanel

Fönster:

2-glas kopplade (original)

Bjälklag:

Trä

Tak:

Plåt

Utvändigt plåtarbete:

Plåt

Uppvärmning:

Direkt El och Värmepump luft/luft

Ventilationstyp:

Självdrag

Renoveringar:

2020 ca. Träpanel bytt på gavel mot gata (söder)
2014 Luftvärmepump installerad
2013 Badrum renoverat (kvalitetsdokument finns)

Övriga byggnader:

Garage

Energideklaration:

Energideklaration: Ej utförd

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

2 st

Uppvärmningskostnad:

41 388 kr/år

VA:

5 948 kr/år

Sotning:

1 500 kr/år

Renhållning:

3 575 kr/år

Försäkring:

3 775 kr/år

Total driftkostnad:

56 186 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9525 kr

Elförbrukning:

15 558 kWh/år

Kommentar:

Hushållsel ingår i kostnad för uppvärmning, Hushållsel ingår i elförbrukning Larm Verisure, f n 381 kr/mån Försäkringen avser fritidshus. Telia bredband 748 kr/mån (ej fiber)

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Höllviken 1:95

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Vellinge Höllviken GA:10 ändamål: Vägar
Nyttjanderätt Arrende

Planbestämmelser:

Ändring Av Detaljplan (1993-02-03) Byggnadsplan (1983-10-27)

Tomtarea:

1048 kvm

Tomttyp:

Skogstomt

Övrigt tomt:

Väl skyddad och inbäddad bland höga träd och väl avgränsad mot omgivande granntomter.

Beskrivning bilplats:

Carport under tak, parkering på tomten.

Beskrivning uteplats:

Stenlagd uteplats på entrésidan i västerläge, delvis väderskyddad samt med eldstad

Försäkringsbolag:

Länsförsäkringar

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

5 068 000 kr

Preliminärt taxeringsvärde:

Nej

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Värderingsenheter

Småhusmark

Taxeringsvärde:

3 428 000 kr

Småhusbyggnad

Värdeår:

1961

Taxeringsvärde:

1 640 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Höllviken är beläget i Vellinge kommun och är största tätort både yt- och befolkningsmässigt i kommunen. Höllviken består i huvudsak av villabebyggelse helt omgiven av charmig tallskog, i centrum med dess restauranger, pubar och handel har vi även en del lägenheter. I sydöst gränsar egentliga Höllviken mot ortsdelen Kämpinge, och i väster mot tätorten Ljunghusen som tar vid på andra sidan kanalen. Falsterbokanalen är även det i sig ett känt riktmärke, här har vi även en hamn med båtplatser för den båt- samt havsintresserade. Hamnen har under de senare åren utvecklas med trevliga restauranger. I norr viken Höllviken, som är en del av Öresund, och i söder bukten Kämpingebukten, som är en del av Östersjön. Den kilometerlånga sandstranden som sträcker sig längs Kämpingebukten är en del av ett trettio hektar stort naturreservat. Kämpingestranden är väldigt populärt under varma sommardagar med sin vita sand och sitt klara vatten. Populärt att besöka för turister samt Malmös invånare för att komma bort från citypulsen. Förutom trevliga Falsterbovägen som är Höllvikens mysiga centrum så har man även ett köpcentrum i form av Toppengallerian. Du har livsmedelsbutiken Toppen som ingår i ICA-kedjan. I köpcentrumet finns biograf vid namn Biohuset, hamburgerrestaurang, apotek, flera klädaffärer, elektronikaffär, parfymeri, blomsterbutik och Systembolag. Höllviken är erkänt duktiga inom sport. Du har fotbollsföreningen BK Höllviken, Höllvikens innebandyförening, Kämpinge gymnastikförening. Andra sporter där intresset är stort är handboll, friidrott, hästridning. Du har utbud av både dagis, förskolor samt grundskolor i Höllviken. Du har tre grundskolor i form av Sandeplanskolan, Stora Hammars skola och Ängdalaskolan. Ljungenskolan i Ljunghusen tar också emot många elever från främst västra Höllviken. De fristående orterna Ljunghusen, Kämpinge, Rängs sand och Räng m.fl. mindre byar har under hela efterkrigstiden ingått i postadressen Höllviken.

Kolla restider

Boltensternsvägen 33B, 23638 Höllviken

Alla lediga objekt