Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Vellinge , Vellinge Fredshögsvägen 140

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Boarea: 173 m2
Tomtarea: 1 034 m2
Attraktiv villa med natursköna omgivningar!

Med underbart lantliga omgivningar i populära Vellinge finner vi denna otroligt charmiga och välrenoverade familjevilla fördelad över två plan. Invändigt hänförs vi av varje kvadratmeter som förser oss med karaktärsskapande detaljer så som genomgående trägolv, fungerande braskamin i dubbel upplaga, vackra glasinfattade dörrar samt bjälkar i tak som bryter av mot de i övrigt ljusa ytskikten. Generösa sociala ytor i form av kök, allrum och vardagsrum ackompanjeras av i dagsläget fyra bra sovrum och två helkaklade badrum i stilsäkert utförande, varav det ena med elegant badkar. Trädgården är en oas för sig där grönskande planteringar, träd och trädäck skapar en magisk plats att vara på. Lägg där till en kombinerad tvättstuga och relaxavdelning med dusch och bastu samt garage och biluppställningsplats för flertalet bilar som ytterligare en bonus. Den här chansen vill ni inte missa! Varmt välkomna.

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande hall förser oss med tålig ljus klinker på golv som möter ljusa väggar. Bra med plats för avhängningsmöjligheter samt praktisk förvaring i klädkammare finns att tillgå.

Badrum

I anslutning till hallen finner vi hemmets första badrum som förser oss med en helkaklad interiör. Badrummet är utrustat med wc, handfat, spegel och badkar med lejontassar.

Vardagsrum

Härnäst inviterar ett fantastiskt inbjudande vardagsrum med parkettgolv som ackompanjeras av väggar i vitt och flertalet ljusbringande fönster. Rummet smyckas av accentuerande bjälkar i tak och den värmande braskaminen.

Kök

Vidare in väntar en smakfull köksmiljö i lantlig stil, med förvaring bakom vita profilerade luckor med accentuerande vitrinskåp, som möter arbetsytor i trä med ljusbringande fönsterpartier ovan med infällda spotlights. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys i full höjd, integrerad diskmaskin, spishäll, inbyggd ugn, inbyggd mikrovågsugn och fläkt. Vackra trätiljor på golv samspelar med den jordnära kulören som pryder väggarna.

Sovrum 1

Det första sovrummet erbjuder stilsäkert parkettgolv i kombination med väggar i vitt och ett fantastiskt ljusinsläpp ifrån fönster med infälld spotlight. Här finns plats för både säng med tillhörande möblemang och. Lägg där till ypperlig förvaring i garderobsmöbel.

Sovrum 2

Entréplanets mastersovrum förser även detta oss med ett härligt ljusinsläpp från två väderstreck, stilsäkert parkettgolv och ljusa väggar. Dessutom smyckas taket av accentuerande bjälkar och ypperlig förvaring finns i form av garderobsmöbel i enhetligt utförande.

Sovrum 3/ Kontor

Det tredje sovrummet kan med fördel inredas som kontor eller gästrum och bjuder in med enhetligt parkettgolv som ackompanjeras av väggar i sobert beigt och fönsterpartier i två väderstreck.

Allrum övre plan

På ovanvåningen tar ett inbjudande allrum emot, med vackra trätiljor på golv, vita ytskikt och snedtak med träbjälkar. Ljusinsläppet kommer ifrån den generösa fönsterkupan med flertalet fönster ut mot vacker omnejd. Här inryms plats för soffa med TV-hörna om man så önskar.

Sovrum 4

Även hemmets fjärde sovrum är av bra storlek och kan med fördel nyttjas som mastersovrum då det finns gott om plats för både dubbelsäng och tillhörande möblemang. Trätiljor pryder golvet tillsammans med väggar i sobert beigt med smyckande bård med stjärnmotiv och ett ljusbringande fönsterparti.

Badrum

Ovanvåningens badrum förser oss med ett helkaklat utförande i beigt med träbjälkar i tak och ljusbringande fönsterparti. badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod i svart, spegel, handdukstork och dusch med vikdörrar i klarglas.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Boarea:

173 kvm

Areakälla:

taxeringsinformation

Antal rum:

6

Varav sovrum:

4

Pantbrev:

12

Pantbrev summa:

4 397 000

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla

Byggnadsår:

1939

Byggnadsår - kommentar:

Ombyggt 1980

Grundläggning:

Krypgrund, källare

Stomme:

Tegel, trä

Fasad:

Puts

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Tegelpannor, plåt på fönsterkupan

Uppvärmning:

Jordvärme, vattenburna radiatorer, elektrisk golvvärme.

Ventilationstyp:

Självdrag

Övriga byggnader:

I anslutning till huset finns ett garage med elbil-laddare installerad samt ett förråd och tvättstuga som är kombinerad med bastu/relaxavdelning.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 75kWh/m² och år
Energiklass: E
Energideklaration: Utförd
Datum: 5 sep. 2018

Övrigt:

2003 installerades avfuktaren i krypgrunden.
2004 renoverades entréplanets badrum.
2005 renoverades badrummet på övre plan.
2008 byttes kök.
2010 installerades ny panna.
2014 sattes nya 3-glas fönster in.
2016 putsades och målades fasaden.
2019 installerades den dränkbara pumpen i en av källarna.
2021 installerades nya termostater på samtliga radiatorer förutom på en radiator.

Bredband finns via Fiber.
Det finns kamin både på entréplan och på övre plan. Brandskyddskontroll av dessa utfördes 2022.

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

2 st

Elkostnad:

45 000 kr/år

Renhållning:

6 000 kr/år

Försäkring:

9 600 kr/år

Total driftkostnad:

60 600 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9525 kr

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Axeltofta 1:2

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Enskilt avlopp

Planbestämmelser:

Vattenskyddsområde

Tomtarea:

1034 kvm

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

Ljuvlig trädgårdstomt med stort upphöjt trädäck förser oss med en härlig vy över trädgården och de vidsträckta vidderna som skyddas av uppvuxen grönska och träd. Ytterligare bonus är garage och biluppställningsplats för flertalet bilar.

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

3 100 000 kr

Preliminärt taxeringsvärde:

Nej

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Värderingsenheter

Småhusmark

Taxeringsvärde:

1 281 000 kr

Småhusbyggnad

Värdeår:

1963

Taxeringsvärde:

1 819 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Vellinge är en tätort och centralorten i Vellinge kommun, belägen på Söderslätt mellan Malmö och Trelleborg. Med bil från Malmö tar det ca 15 minuter. Det pendlingsvänliga läget från Malmö har genom åren gjort både Vellinge tätort och dess kringliggande byar till en attraktiv plats att bo på.

Här finns allt för en fungerande vardag på nära håll som t.ex. skolor, dagis, service, affärer och hälsovård.

Vellinges historia går tillbaka till Vikingatid och i slutet av 1500-talet fanns strax under 40 bondgårdar samlade kring den medeltida kyrkan mitt i byn. Samhället fick ett uppsving under 1800-talet och genom järnvägens tillkomst blev Vellinge en viktig stationsort.

Vellinge av idag är en modern tätort där Vellinge centrum består av mindre, låga flerfamiljshus belägna runt Stortorget. I byggnadernas bottenvåningar finns en mångfald av butiker. Invid Stortorget finns Centrumtorget som främst omgärdas av byggnader från 1970-talet. I denna del av centrum finns flertalet butiker, café, bageri m.m. Östergatan är en genomfartsled i Vellinge och längs denna finns också butiker, café och restaurang.

I Vellinge finns en mångfald av bostäder tillkomna under olika tidsperioder. Här finns t.ex. pittoreska tegelvillor från 1900-talets början, funkisvillor från 1960-talet och strax utanför Vellinge centrum har nya villaområden tillkommit efterhand. Det finns även boende i flerfamiljshus, både äldre och nyare.

Centralt i Vellinge finns även kommunhuset, Sundsgymnasiet, badhuset Vanningen, vårdcentral, Folktandvården samt bibliotek. Från Vellinge finns utmärka bussförbindelser mot Malmö, Trelleborg, Höllviken samt Skanör-Falsterbo.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.
UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.
Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.
Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.
Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.
Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.
Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.
Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.
ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.
BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.
BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.
FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.
ANNONSERING PÅ HEMNET.SE
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren har, via mäklarens förmedling, av Hemnet erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.
För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande
Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas
Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.
Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.
HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.
ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Fredshögsvägen 140, 23591 Vellinge

Alla lediga objekt