Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Vellinge , Vellinge Ludvigsgatan 3

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Boarea: 201 m2
Tomtarea: 360 m2
Charmig och totalrenoverad villa i centrala Vellinge

Nu är denna charmiga villa uppförd år 1919 i centrala Vellinge till salu. Villan är totalrenoverad 2022 och det som finns kvar från 1919 är tegelfasaden. Grunden har grävts ut och i botten ligger makadam, cellplast, armering och rör till vattenburen golvvärme. Därefter är grunden gjuten med betong. All VVS är ny, även all eldragning. Taket är bytt till ett brädat papptak som är så karakteristikt just för dessa charmiga tegelvillor från sekelskiftet. Taket har även isolerats.
Hela ovanvåningen är inredd då detta tidigare var en råvind. Huset erbjuder en fantastisk takhöjd, underbara djupa fönsterbänkar, vita spröjsade fönster med fast mittstolpe som sig bör. Planlösningen mellan kök och vardagsrum är öppen och de sociala ytorna är stora. Öppen spis i vardagsrummet som förhöjer ytterligare. Vitt kök med granitbänkskivor och svarta maskiner. Fem bra sovrum varav ett masterbedroom med tillhörande privat badrum med dusch. Separat ingång till kontor för er som önskar ha en egen rörelse. Tre bra sovrum på husets övre plan samt allrum och helkaklat badrum med både dusch och badkar. Rymlig tvättstuga samt groventré. Lättskött trädgård med stort trädäck i söder. Här erbjuds ett hus med charm och karaktär som dessutom är helt inflyttningsklart. Bilen laddar ni enkelt precis utanför huset med elbilsladdare.
Välkommen på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Entréplan

Hall: Rymlig hall med öppet in mot vardagsrum och kök. Härligt ljusinsläpp från fönster samt dörr. Förvaringsutrymme finns i klädkammaren precis i anslutning. Betonggolv och vita släta väggar.

Kök: Betonggolv och målade väggar i vitt. Stilrent kök från 2022 som ligger i en öppen planlösning med en fantastisk köksö vilket skapar en luftig och social känsla. Köksluckorna kombineras fint med den svarta granitbänkskivan.
Den maskinella utrustningen består av integrerad kyl och frys, induktionshäll med fläkt, integrerad diskmaskin, inbyggd ugn samt mikrovågsugn. Här finns plats för ett gediget matbord för trevliga måltider i gott sällskap. Ett generöst ljusinsläpp erbjuds från fönsterna och altandörren som leder ut till den härliga uteplatsen.

Vardagsrum: Betonggolv och målade väggar i vitt. Ljust och trivsamt vardagsrum med utmärkta förutsättningar för möblering av en skön soffgrupp och mer därtill. Ljusinsläppet är rikligt från fönsterna som erbjuds från två väderstreck. Öppen spis och den ribbade akustikväggen gör rummet extra mysigt.

Gäst-wc: Modern och stilfull gästtoalett som ligger praktiskt vid hallen. Grå klinker och vita väggar.

Sovrum 1: Husets masterbedroom med plats att möblera dubbelsäng och flera ytterligare möbleringsalternativ. Från sovrummet har ni direktaccess till ett badrum.

Badrum 1: Klinker i lite mörkare toner som matchar fint till ljusa väggar. Badrummet är inrett med dusch, wc, handfat med kommod, spegel samt handdukstork.

Sovrum 2: Kan användas antingen som sovrum eller arbetsrum då här finns separat ingång.

Tvättstuga/groventré: Rymlig tvättstuga/groventré där det även finns plats för förvaring i skåp. Utrustningen består av tvättställ, tvättmaskin och torktumlare.

Ovanvåning

Allrum: En våning upp samsas tre bra sovrumsmiljöer kring ett mindre allrum.
Ekparkettgolv och vitmålade väggar.

Sovrum 3: Ekparkettgolv och målade väggar i vitt.

Sovrum 4: Ekparkettgolv och målade väggar i vitt.

Sovrum 5: Även i detta rum är det ekparkettgolv och vitmålade väggar.

Badrum 2: Helkaklat badrum med mörk klinker och vitt kakel. Badrummet är inrett med dusch, badkar, wc, handfat med kommod samt spegel.

Trädgård

Lättskött trädgård med stort trädäck i perfekt söderläge.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Boarea:

201 kvm

Areakälla:

Mätbevis

Kommentar till areakälla:

Areamätning BOA för bostad enligt SS 21054:2020

Antal rum:

7

Varav sovrum:

5

Pantbrev:

1

Pantbrev summa:

3 375 000

Tillträde:

Enligt ök

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla

Byggnadsår:

1919

Grundläggning:

Platta på mark

Stomme:

Tegel

Fasad:

Tegel

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Papp

Utvändigt plåtarbete:

Plåt

Uppvärmning:

Luft/vatten- värmepump

Ventilationstyp:

Självdr samt kanalfläktsystem till våtut

Övriga byggnader:

Byggnaden har en källare på 16,34 m2, dock understiger takhöjden 190cm vilket innebär att arean inte får räknas som biarea.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 50kWh/m² och år
Energiklass: D
Primärenergital: 109kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 9 feb. 2023

Övrigt:

Totalrenoverat 2022.
Uppställningsplats för flera bilar. Laddare till elbil är installerat.
Fiber är indraget.

Driftkostnad

Elförbrukning:

3 607 kWh/år

Nätbolag:

EON

Kommentar:

Huset är precis färdigrenoverat så det finns tyvärr inga driftkostnader att redovisa.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Asken 1

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Vellinge Vellinge GA:25, Samfällighet: Vellinge Vellinge S:26, Samfällighet: Vellinge Vellinge S:27, Samfällighet: Vellinge Vellinge S:28, Samfällighet: Vellinge Vellinge S:29, Samfällighet: Vellinge Vellinge S:30, Samfällighet: Vellinge Vellinge S:32, Samfällighet: Vellinge Vellinge S:34, Samfällighet: Vellinge Vellinge S:35, Samfällighet: Vellinge Vellinge S:36, Samfällighet: Vellinge Vellinge S:37, Samfällighet: Vellinge Vellinge S:38, Samfällighet: Vellinge Vellinge S:40, Samfällighet: Vellinge Vellinge S:42, Samfällighet: Vellinge Vellinge S:59, Samfällighet: Vellinge Vellinge S:60, Samfällighet: Vellinge Vellinge S:61, Samfällighet: Vellinge Vellinge S:65, Samfällighet: Vellinge Vellinge S:66, Samfällighet: Vellinge Vellinge S:8, Samfällighet: Vellinge Vellinge S:98

Planbestämmelser:

Stadsplan Vattenskyddsområde

Tomtarea:

360 kvm

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

2 841 000 kr

Preliminärt taxeringsvärde:

Nej

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Värderingsenheter

Småhusmark

Taxeringsvärde:

1 348 000 kr

Småhusbyggnad

Värdeår:

1929

Taxeringsvärde:

1 493 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Vellinge är en tätort och centralorten i Vellinge kommun, belägen på Söderslätt mellan Malmö och Trelleborg. Med bil från Malmö tar det ca 15 minuter. Det pendlingsvänliga läget från Malmö har genom åren gjort både Vellinge tätort och dess kringliggande byar till en attraktiv plats att bo på.

Här finns allt för en fungerande vardag på nära håll som t.ex. skolor, dagis, service, affärer och hälsovård.

Vellinges historia går tillbaka till Vikingatid och i slutet av 1500-talet fanns strax under 40 bondgårdar samlade kring den medeltida kyrkan mitt i byn. Samhället fick ett uppsving under 1800-talet och genom järnvägens tillkomst blev Vellinge en viktig stationsort.

Vellinge av idag är en modern tätort där Vellinge centrum består av mindre, låga flerfamiljshus belägna runt Stortorget. I byggnadernas bottenvåningar finns en mångfald av butiker. Invid Stortorget finns Centrumtorget som främst omgärdas av byggnader från 1970-talet. I denna del av centrum finns flertalet butiker, café, bageri m.m. Östergatan är en genomfartsled i Vellinge och längs denna finns också butiker, café och restaurang.

I Vellinge finns en mångfald av bostäder tillkomna under olika tidsperioder. Här finns t.ex. pittoreska tegelvillor från 1900-talets början, funkisvillor från 1960-talet och strax utanför Vellinge centrum har nya villaområden tillkommit efterhand. Det finns även boende i flerfamiljshus, både äldre och nyare.

Centralt i Vellinge finns även kommunhuset, Sundsgymnasiet, badhuset Vanningen, vårdcentral, Folktandvården samt bibliotek. Från Vellinge finns utmärka bussförbindelser mot Malmö, Trelleborg, Höllviken samt Skanör-Falsterbo.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen;
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.

Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Ludvigsgatan 3, 23533 Vellinge

www.hitta.se
Alla lediga objekt