Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Ystad , Ystad Liljegången 98, kolonilott
795 000 kr som utgångspris
Boarea: 30 m2
Biarea: 9 m2
Tomtarea: 340 m2
Kolonidröm på önskeläge i Östra Sommarstaden

Nu har du chansen att bli den nya lyckliga ägaren av denna fantastiska kolonistuga med öppen planlösning mellan det stora kombinerade sov-, allrummet och köket, totalt 30 kvm stuga med en trädgård som innehåller allt man drömmer om och lite till. Med flera härliga sittplatser utomhus och ett ombonat uterum kan du njuta av grönskan oavsett väder. Växthuset medför uppfyllelse av ännu fler odlingsdrömmar och här frodas just nu tomater, gurka, chili och paprika.

Här trivs du som vill ha en tillflyktsort bara någon minut från stadens lite mer hektiska liv. Den vackra trädgården är full av färgsprakande blommor och grönska, perfekt för att njuta av soliga dagar och umgås med familj och vänner. Stugan i sig är omsorgsfullt utformad med en genomtänkt och öppen planlösning med ett fint kök och ett kombinerat sov- och allrum samt wc. Tomtens placering i koloniområdet tillhör ett av de lugnaste, där bruset från trafiken inte når in och där du kan koppla av och njuta av tystnaden och naturen. Du har bekvämt avstånd till Ystads centrum med dess mysiga butiker, restauranger och kaféer. Samtidigt är du omgiven av grönska och har nära till Ystads stränder och rekreationsområden.

I föreningen finns fräscha duschrum, tvättstuga och många andra förmåner för medlemmarna.

Varmt välkommen att boka in dig på visning!

Visningar

tisdag 28 maj 17:30 - 18:00
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Allrum/sovrum

I stugans stora allrum ryms såväl dubbelsäng som soffmöblemang och förvaringsmöbler. På golvet ligger ett ljust laminatgolv och väggarna är vitmålade.

Kök

Köksavdelningen från 2015 är utrustad med spis, ugn, kyl/frys och vask och erbjuder bra förvaring i skåp bakom släta vita luckor.

WC

WC och tvättställ med kommod. Laminatgolv och vita väggar.

Basfakta

Upplåtelseform:

Arrende

Typ:

Fritidshus

Boarea:

30 kvm

Biarea:

9 kvm

Areakälla:

säljarens information

Byggnad

Byggnadstyp:

1-plan

Grundläggning:

Plintar

Stomme:

Trä

Fasad:

Trä

Fönster:

2-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Plåt

Uppvärmning:

Luft/luft värmepump samt direktverkande el

Ventilationstyp:

Självdrag

Övriga byggnader:

Växthus ca 7,7 kvm Förråd ca 10 kvm

Energideklaration:

Energideklaration: Ej nödvändig

Övrigt:

2021: Fönster och fasad målade.
2020: Ny luft/luft värmepump installerad.
2019: Uterummet byggt.
2015: Nytt innertak, gipspå väggar, nytt kök, toaletten byggdes, ny el dragen, ny elcentral.

Jordfelsbrytare är installerad.

Driftkostnad

Arrendeavgift:

9 100 kr

Arrendeavgift kommentar:

Arrendeavgift för 2024 är betald.

Fastighet

Tomtarea:

340 kvm

Övrigt tomt:

Trädgården är full av bär, frukt, blommor och grönska. Odlingslådor för grönsaker och sallat, rabatter med stor variation av växter och blommor. Gräsmattan inbjuder till lek och kanske krocket eller kubb medan växthuset uppfyller alla drömmar om en lång odlingssäsong.

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Omgivning

Allmänt om området:

Koloniföreningen Östra Sommarstaden är en av de mest populära i Ystad, föreningen erbjuder bland annat uthyrning av bastustuga, gäststuga, tvättstuga och bilsläp till sina kolonister. Trivseln är hög och föreningen välskött. Läs gärna mer om koloniföreningen här:
www.ostrasommarstaden.se

Ystad är kommunen som förutom möjlighet till natursköna upplevelser, levande historia och livskvalitet även erbjuder ett rikt näringsliv, utvecklade kommunikationer och stark tillväxt i en dynamisk region. Ystad är staden som präglas av en medeltida stadskärna, som erbjuder museer, historiska byggnader och en filmproduktion på frammarsch. Här finns också en miljö med milslånga sandstränder, vackra naturområden och charmerande fiskelägen samt en sällsynt kvalitet i form av livsrum, utveckling och framtidstro. Till det kan läggas kommunikationer med direkttåg till Malmö/Kastrup/Köpenhamn, och en hamn som spelar rollen som internationellt kommunikationsnav. I Ystad är det gott att bo och verka!

Ystad brukar ses som den stad i Skåne där bebyggelse från senmedeltid till 1700-tal bevarats bäst. Gatunätet i gamla staden är i stort sett oförändrat sedan medeltiden och flera senmedeltida byggnader finns bevarade, till exempel Kemnerska gården. Apotekarhuset från 1400-talet är ett av de äldsta ännu bebodda husen i hela Skandinavien.

Välkomna att läsa vidare om Ystad på www.ystad.se

Viktig information

VIKTIGT OM KOLONILOTTEN: För att köpa i Östra sommarstaden finns krav om att man står skriven i Ystad kommun.

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, markägaren som arrendeavtal tecknas med samt ev. berörd samfällighet och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis kommande renoveringar, avgiftsförändringar i samfälligheten samt årsredovisning och stadgar för samfälligheten om detta finns. Spekulanter uppmanas också att ta hänsyn till att eventuella hembud kan finnas.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av Objekt; Objektet ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av Objektets ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i Objekt finns i köplagen men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av Objektet möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av Objektets vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart Objektet utan även förhållanden kring arrendeavtal och ev. samfällighet bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning.
Säljarens skyldigheter och betydelsen av att Objektet överlåts i befintligt skick;
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när Objektet säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att Objektet är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att Objeketet överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande Objektet. Även om Objektet sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om Objektet som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER: Det kan tillkomma en överlåtelseavgift eller en pantsättningsavgift vid överlåtelse av Objektet. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING: Vid bud på objekt på ofri grund så är bud, även muntliga, bindande för budgivaren. Säljaren ska svara på budet enligt regler för tidsfrist i avtalslagen. Att buden är bindande är möjligt att avtala bort mellan parterna. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER: Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE: Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas
Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER: Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Kolla restider

Liljegången 98, kolonilott, Ystad

Alla lediga objekt