Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Bjuv, Bjuv Varagatan 17
2 195 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 5 992 kr
inkl. värme, tv, internet och parkering. Det tillkommer en avgift på 260 kr/mån för vatten. Avräkning av faktiskt förbrukning sker 2 ggr/år.
Boarea: 102 m2
Areakälla: säljarens information
Rum: 4
Uteplats: Ja
Nyrenoverat gavelradhus med garage och egen trädgård i populära Brf Vallmon!

Unik möjlighet att bli ny ägare till detta nyrenoverade bostadsrättsradhus i absolut toppskick! Bostaden har nyligen genomgått en omfattande renovering med stilrena och påkostade materialval rakt igenom. Här erbjuds bl.a. 3 sovrum, helkaklat badrum, separat gästtoalett, lyxig walk-in closet, påkostat kök med köksö och öppen planlösning mot vardagsrum samt ett härligt ljusinsläpp och en imponerande takhöjd. Dessutom finns här uteplatser på både fram- och baksida samt garage som bekvämt nås direkt från bostaden.
Väldigt bra läge i Bjuv med närhet till både affär, skola, förskola, vårdcentral, grönområden, busshållplats och tågstation.
Kort sagt ett boende i toppklass med alla bekvämligheter på ett plan.
Måste upplevas på plats - varmt välkomna på visning!

Visningar

söndag 10 december 13:30 - 14:00
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Ljus och möblerbar hall med snyggt klinkergolv och vita väggar.

Vardagsrum

Stort och luftigt rum med ett härlig ljusinsläpp och en imponerande takhöjd. Härifrån tar man sig också ut till uteplatsen och trädgården, som angränsar till ett stort grönområde.

Kök

I öppen planlösning med vardagsrummet ligger det moderna köket, med påkostad inredning från JKE Design och bänkskiva i kvartssten. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, induktionshäll med integrerad fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro samt kyl & frys. Allt nytt från 2023.

Sovrum 1

Rymligt "master bedroom" med gott om plats för såväl dubbelsäng som annat möblemang. Detta rum har även access till en lyxig walk-in closet av generös mått.

Sovrum 2

Även detta sovrum rymmer med enkelhet dubbelsäng, sängbord, skrivbord eller annat möblemang.

Sovrum 3

Detta sovrum passar perfekt som t.ex. barnrum, gästrum eller hemmakontor.

Badrum

Helkaklat badrum i grå nyans med stilren inredning i svart. Utrustat med dusch, wc, handfat med kommod, spegel med inbyggd belysning, handdukstork och skön golvvärme. Förberett för tvättmaskin.

Gäst wc

Praktisk gäst wc med vitmålade väggar, wc och handfat med kommod.

Garage

Rymligt garage som bekvämt nås direkt från hallen.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

16

Andel i årsavgift:

2.10169

Kommentar till nettoskuldsättningen:

Kontakta mäklaren för info om bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning.

Andel i förening:

2.10169 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Byggnadstyp:

Bostadsrättsradhus

Byggnadsår:

1961

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Övrigt:

Bostaden genomgick en omfattande renovering under 2023 med bl.a;
Nytt badrum (våtrumsintyg finns).
Renoverad gäst wc.
Genomgående nya golv (3-stavs ekparkett, klinker i badrum och hall).
Nytt kök med köksö.
Ny el.
Nya vattenrör.
Nymålade väggar och innertak.
Byggt in hallen och öppnat upp dörr till garaget.
Stenlagd uteplats.

Energideklaration:

Primärenergital: 156kWh/m²
Utförd
Datum: 31 jan. 2019

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

2st

VA:

3 120 kr/år

Total driftkostnad:

3120kr

Kommentar:

Kostnad för hushållsel tillkommer.

Förening

Namn:

HSB Brf Vallmon i Bjuv

Organisationsnummer:

743000-0906

Bredband/TV:

Fiber.

Renoveringar:

2023 byttes tak och hängrännor.
2015 gjordes relining av avloppsstammar.
2008 gjordes fönsterbyte.

I övrigt se föreningens årsredovisning.

Överlåtelseavgift:

1 313 kr

Pantsättningsavgift:

525 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Bjuvs kommun ligger strax öster om Helsingborg med ca 15 000 invånare, kommunen erbjuder väldigt bra pendlingsmöjligheter med både buss- och tågtrafik in mot Helsingborg och vidare ner mot StorKöpenhamn och vidare mot Europa.

Kommunen erbjuder all tänkbar närservice som du kan behöva, flertal mataffärer, bank, restauranger, bibliotek med mera. Runt i området når vi även fantastiska möjligheter till trevliga turer i skog och mark. För den som inte upptäckt Söderåsens fantastiska miljöer har mycket att upptäcka.

Om man är lite mer sportligt lagd finns här även gym, friluftsbad, golfbana, flertal idrottsföreningar, idrottshallar, idrottsplatser samt en multiarena, här kan alla hitta något som de själva brinner för.
Vi finner såklart bra skolverksamhet med en förskola samt fyra grundskolor varav en är den nybyggda Brogårdaskolan.
Bjuv är helt enkelt en tätort som passar de flesta, oavsett ålder kommer du trivas här!

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.
För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:
Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt