Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Burlöv, Arlöv Grönvägen 5C
1 595 000 kr som utgångspris
Avgift: 3 455 kr
Värmeavgift om 451 kr/mån tillkommer. Obligatoriskt tillägg om 139 kr/mån för fiberbredband samt 39 kr/mån för kabel-TV tillkommer. Föreningen har individuell mätbar el där man blir debiterad efter faktisk förbrukning.
Boarea: 72 m2
Areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 7 av 9
Hiss: Ja
Hiss från markplan.
Balkong: Ja
3a högt upp med balkong i sydväst!

Denna välplanerade bostadsrätt erbjuder en perfekt kombination av komfort och bekvämlighet. Med sina 72 kvadratmeter finns gott om plats för både umgänge och avskildhet. Belägen högt upp i huset kan du njuta av en fantastisk utsikt från den trevliga balkongen i sydvästläge. Här kan du koppla av i solen eller bjuda in vänner och familj till härliga kvällar. Föreningen är välskött och ekonomiskt stabil, med väldigt låg belåning. Det barnvänliga läget gör det till en perfekt plats för barnfamiljer, med närhet till skolor, lekplatser och grönområden. När det kommer till kommunikationer är läget optimalt, med nära till både Malmö och Lund, vilket gör arbetspendling smidig och effektiv. Sammanfattningsvis är denna bostadsrätt en dröm för den som söker en välplanerad och rymlig hemmamiljö med fin utsikt och närhet till allt man kan önska sig. Välkommen till Grönvägen i Arlöv!

Visningar

söndag 25 februari 14:00 - 14:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

In genom ytterdörren välkomnas vi av en rymlig hall med gott om plats för avhängning- och förvaringsmöjligheter. Parkettgolv och vita väggar.

Kök

Vidare in finner vi ett kök i modern stil, mörka luckor med gott om förvaring och arbetsytor. Bänkskiva i laminat med kaklat stänkskydd. Utrustat med tvättmaskin, inbyggd mikrovågsugn, inbyggd ugn, kyl, frys och spishäll samt fläkt. Här finns plats för matgrupp om fyra personer vid fönstret som skänker ett gott ljusinsläpp. Golv i ljusgrå kulör med vita väggar.

Sovrum 1

Här finns plats för dubbelsängen och ytterligare möblering om så önskas, härligt ljusinsläpp från fönstret. Parkettgolv med vita väggar.

Sovrum 2

Större sovrum med gott om plats för dubbelsäng och ytterligare möblering om så önskas, härligt ljusinsläpp från fönstret. Parkettgolv med vita väggar.

Badrum

Semikaklat badrum i bra storlek med vitt kakel på väggar och rödtonat klinkergolv. Utrustat med badkar, handfat, spegelskåp med belysning samt WC.

Vardagsrum

Stort vardagsrum med plats för soffmöblemang och matgrupp om så önskas. Parkettgolv med vita väggar och ett underbart ljusinsläpp tack vare stora glaspartier i sydvästläge. Från vardagsrummet når vi även den inglasade balkongen med härligt solläge i sydväst och fantastisk utsikt.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

0323

Lägenhetsnummer register:

1601

Kommentar till andelstal:

Följande andelstal är hämtade från ekonomisk förvaltare Riksbyggen. Andelstal: 0,21595 % Andelstal kapital: 0,22914 % Andelstal insats: 0,21590 % Inga vidare specifikationer har angivits.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

92690 kr

Kommentar till nettoskuldsättningen:

Se uträkning under dokument.

Andel i förening:

0.21595 %

Pantsättning:

Nej

Beskrivning uteplats:

Inglasad balkong

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Typ av mark och utrymmen som ingår i upplåtelsen:

Upplåtelseform saknas

Fastighetsbeteckning:

Burlövshus 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1965

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Frånluft

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 107kWh/m²
Energiklass: E
Primärenergital: 119kWh/m²
Utförd
Datum: 29 mars 2019

Förening

Namn:

Riksbyggens Brf Burlövshus nr 1

Organisationsnummer:

746000-8100

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Brf Burlövshus Nr 1 består av 468 lägenheter varav 18 st 1 rok, 191 st 2 rok, 222 st 3 rok och 36 st 4 rok. Samtliga innehas med bostadsrätt. För den ekonomiska förvaltningen svarar Riksbyggen. Husen byggdes 1964-65. Föreningen ser över sitt underhåll löpande. Föreningen äger marken.

Föreningen har ett gemensamt el-abonnemang där man betalar för det man förbrukar, vilket läggs till på månadsavgiften.
Föreningen har infört individuell mätning av varm- och kallvatten. Man betalar för det man förbrukar vilket läggs till på månadsavgiften.

Miljöhus för sopsortering finns på gården.
Tvättstuga, torkrum samt cykelrum finns i källaren och på gaveln i höghusen.Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner och en torktumlare. Det finns även tillgång till torkrum och mangel.

Föreningen har tecknat en gemensam bostadsrättstilläggsförsäkring, vilket innebär att du som ny bostadsrättsägare endast behöver teckna en vanlig hemförsäkring.

Äger föreningen marken:

Föreningen äger marken.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Det finns tillgång till totalt 115 garageplatser som kostar ca 480 kr/mån. Föreningen innehar även 374 p-platser vilka kostar ca 180 kr/mån. Till båda dessa parkeringsmöjligheter är det ett separat kösystem som tillämpas. I dagsläget finns lediga parkeringsplatser men det är kö till garagen. I övrigt råder gratisparkering i villakvarteren samt med p-skiva utanför.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem, ett obligatoriskt tillägg om 39 kr/månad tillkommer för detta. Internet via Bahnhof, 1000 Mbit/s, ett obligatoriskt tillägg om 139 kr/månad tillkommer för detta.

Renoveringar:

1990 - renoverades fasader och balkonger byggdes ut.
2000 - nya fönster.
2005 - trapphus, tvättstugor, garagetak, miljöhus byggdes.
2007 - vatten- och avloppsstammarna spolades.
2010 - nytt tak, föreningen installerade gemensam el, bredband och IP-telefoni.
2014/2015 - avloppsstammarna relinades.
2015 - tvättstugor.
2015 - nya fjärrvärmeledningar och undercentraler.
2017/2018- byte tappvattenstammar, samt installation av separata vattenmätare för individuell mätning.
2019/2020 - nya hissar.
2019-2021 - renovering av elstammarna i samtliga fastigheter.
2022-2023 - byte av fönster och dörrar mot balkongen.
2023 - Relining och spolning av stammar samt byte, man ska även se över ventilationsfläktarna på taket.

Föreningen följer en underhållsplan. Framöver planeras att uppföra ett till miljörum, att se över frånluftsvärmepumparna och att ev installera solceller.

Tillåter föreningen delat ägande:

Bedöms från fall till fall.

Ekonomi:

2024-02-01 kommer föreningen att höja avgiften med 5 %. Föreningen har en stabil ekonomi med låg belåningsgrad samt låg avgift.

(Kontr. 2024-01-03)

Överlåtelseavgift:

1 433 kr

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Föreningen har ett gemensamt elabonnemang för medlemmarna. Det innebär att bostadsrättsinnehavaren endast betalar för faktisk förbrukning. Elkostnaden debiteras på avin från föreningen. Den slutliga köparen är medveten om att månadsavgiften är ungefärligt anvisad och kan variera då den är baserad på nuvarande ägares elförbrukning.

Föreningsinformationen är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter och den slutgiltige köparen ombedes att själv bekräfta informationen med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Lägenheten disponerar över källarförråd.

Följande andelstal är hämtade från ekonomisk förvaltare Riksbyggen.

Andelstal: 0,21595 %
Andelstal kapital: 0,22914 %
Andelstal insats: 0,21590 %
Inga vidare specifikationer har angivits.

Avgiften för lägenheten specificeras på följande sätt:
Hyra övrigt: 25 kr
Årsavgift: 3455 kr
Årsavgift bostad - kapital: 10 kr
Värmeavgift: 451 kr
Kabel-tv/bredbandsavgift (avser kabel-tv): 39 kr
Kabel-tv/bredbandsavgift (avser bredband): 139 kr

Föreningen har inte svarat på om balkongen upplåts med bostadsrätt eller med nyttjanderätt.

Omgivning

Allmänt om området:

Arlöv är en del av tätorten Malmö belägen i Burlövs kommun där Arlöv utgör centralorten. I kommunen ingår även orterna Åkarp och Burlövs Egna Hem.

Här har man med sitt strategiska läge nära till allt. Orten bestod förr av ett antal gårdar som drog till sig arbetskraft inom jordbruket. Orten började växa som industriort från 1869 och utmärker sig genom sin blandning av låg villabebyggelse och höghus- och industriområden. Industrin som fick samhället att växa i storlek i slutet av 1800-talet var framförallt sockerbruket, vars lokaler fortfarande dominerar centrala Arlöv.

Arlöv erbjuder både grundskolor (F-åk9) samt ett flertal förskolor vilket är en bidragande faktor att barnfamiljen gärna flyttar hit och de fantastiska kommunikationsmöjligheter som orten har är ett annat starkt argument för att bosätta sig här. På mindre än 10 minuter når man både centrala Malmö och Lund med Pågatåget vilket möjliggör att man enkelt pendlar vidare till Kastrup och Köpenhamn. Arlöv har även utmärkta bussförbindelser som via Lundavägen trafikerar sträckan Malmö-Lund samt en busslinje som trafikerar sträckan Malmö-Löddeköpinge.

Inom kommunen finns det badhus, bibliotek, golfbana, flertalet idrottsföreningar, studiecirklar, Komvux etc. I de centrala delarna finns det dagligvarubutiker, pizzerior, frisörer, bilskolor, vårdcentral, folktandvård m.m. Dessutom ligger Burlöv Center i närheten som har ett rikt utbud av olika butiker. Här finns allt från kläder, skor och smycken till elektronik och dagligvaror. Blir du hungrig, finns både restauranger och caféer.

Arlöv är också känt genom Arlövs teater som gjort sig ett namn inom revyteatern. Här har man roat besökare ända sedan 1920-talet.

Under sommarhalvåret sätter man sig enkelt på cykeln för att nå Lommas stränder som inbjuder till härligt strandliv. Orterna sammanbinds med cykelväg som löper längs Lommabuktens sträckning och blir en lagom liten tur. Ett annat närliggande smultronställe är Alnarpsparken som breder ut sig som en grönskande oas strax utanför Arlöv.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt