Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Göteborg, Gamla Masthugget Älghagsgatan 4A
2 695 000 kr
Avgift: 3 436 kr
Inkl värme, vatten och kabel-TV. Bredband ingår i avgiften mot ett obligatoriskt tillägg om 155 kr/mån. Den totala kostanden blir således 3591 kr/mån
Boarea: 43.5 m2
Areakälla: Uppgifter från säljaren och förvaltare
Rum: 2
Våning: 1 av 3
Hiss: Nej
Välplanerad tvåa med Slottsskogen som närmsta granne!

Varmt välkomna till denna väldisponerade tvårummare med naturnära läge i ljuvliga, Gamla Masthugget. Bostaden är ytterst välplanerad och har gott om förvaringsutrymmen. Här flödar ljuset in genom stora fönsterpartier i två väderstreck vilket tillsammans med den tilltagna takhöjden skapar en härlig känsla av rymd och 30-tals charm. Trivsam planlösning som bjuder på rymligt renoverat kök med god förvaring och plats för matbord. Ytskikten i bostaden är uppdaterade och flyter väl ihop med läckra 30-tals attribut, brädgolv, nischer i sten och gjutjärnsradiatorer, som är fint bevarade i bostaden.

Föreningen har mycket stabil ekonomi med en låg belåning och 4 hyresrätter kvar som utgör en så kallad dold intäkt. Bredband inkluderas i avgiften.

Här bor ni bland vacker bebyggelse med Slottsskogen som närmsta granne och läget är perfekt. Samtidigt som lugnet råder här i mysiga Gamla Masthugget nås Linnés rika kafé, - bar- och restaurangstråk på kort promenadavstånd. Kommunikationerna är goda och från spårvagnshållplatsen, bara ett stenkast från lägenheten, tar ni er snabbt in till stan och ut till havet.

Visningar

måndag 4 mars 17:00 - 17:45
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomna in en halv trappa upp och möts av landshövdingscharm, golvet pryds genomgående av vitmålat plankgolv och väggarna är målade i sobra kulörer. Hallen har gott om plats för avhägning och härifrån nås bostaden övriga rum.

Kök

Köket är väl tilltaget och smakfullt renoverat med respekt för huset anor. Här finns plats för matbord för 4 personer. Den tekniska utrustningen består av varmluftugn med gasspis, kolfilterfläkt samt kyl & frys. Köket har gott om förvaring och arbetsytor.

Vardagsrum

Tilltaget vardagsrum med gott om plats för soffa med tillhörande möblemang. Stort fönsterparti med utsikt över den vackra innegården och Slottsskogen. För den som önskar finns här möjlighet och plats för arbetshörna eller matbord. En inbyggd garderob gömmer sig och sköter praktiskt förvaringen i rummet.

Sovrum

Sovrummet är målat i en smakfull och dov kulör, här finns plats för en dubbelsäng. Förvaring i inbyggd garderob med plats för både avhägning och hyllsystem. Sovrummet rymmer med lätthet ett skrivbord eller ytterligare förvaringslösningar för den som så önskar.

Badrum

Badrummet är helkaklat och klinkers pryder golvet. Här finns WC, dusch, handfat, spegel
samt ytterligare förvaringskåp.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Lägenhetsnummer förening:

79

Lägenhetsnummer register:

1001

Andel i årsavgift:

0.92534

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

200000 kr

Kommentar till nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.

Andel i förening:

0.89327 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerfamiljshus

Byggnadsår:

1937

Fönster:

2-glas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Självdrag

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 143kWh/m²
Energiklass: F
Primärenergital: 158kWh/m²
Utförd
Datum: 8 juli 2019

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

2st

Försäkring:

150 kr/år

Total driftkostnad:

150kr

Kommentar:

Driftskostnaden avser försäkring och är enligt schablon. Kostnaden kan variera.

Förening

Namn:

Bostadsrättsföreningen Solgårdarna Stigberget

Organisationsnummer:

769611-1108

Allmänt om föreningen:

Föreningen grundades 2005 då man förvärvade fastigheten Stigberget 26:6 samt Stigberget 27:24 och består idag av 96 bostadsrätter samt fyra lägenheter med hyresrätt. SBC sköter den ekonomiska och tekniska förvaltningen.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har två egna parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmarna. Boendeparkering gäller på gatorna i området. Dessa ansöks om via Göteborgs stad för folkbordförda på adressen. På Fjällgatan har Masthuggets Bilkooperativ ett garage där man kan ansöka om plats. Det finns flertalet 2 timmarsparkeringar i hela området.

Bredband/TV:

Föreningen är gruppansluten till Tele2

Renoveringar:

2002–2003 byttes stammarna och i samband med detta renoverades alla badrum.
2003–2004 målades fasaderna om och fönstren byttes ut.
2006–2008 renoverades alla elinstallationer.
2008 renovering av taken.
2013-2014 renovering av trapphusen vilket inkluderade att alla trappuppgångar fick ett utökat brandskydd samt att säkerhetsdörrar installerades. I samband med detta byggdes vissa lägenheter upp på vinden.
2014 Gårdsrenovering: Husen ytdränerades och en landskapsarkitekt har ritat om gården så att den blivit lummigare, fått flera sittplatser och högre mysfaktor.
Utöver detta har man också renoverat tvättstugan, sett över värmesystemet och asbestsanerat. Ytterdörrarna ser ut som originaldörrar, men är i själva verket helt nya välisolerade säkerhetsdörrar.
2019 Föreningen har färdigställt ett vindsprojekt där 3 st lägenheter byggdes upp.
2020 Renovering och konvertering av f.d förskolelokal till 4 lägenheter och 1 mindre lokal.
2022 Montage av luckor till krypgrund.
2023 OVK-besiktning.

Föreningen kommer under året att byta fasad.

För övriga underhåll, se årsredovisningen.

Överlåtelseavgift:

1 433 kr

Pantsättningsavgift:

573 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Gamla Masthugget är en historisk stadsdel i Göteborg, belägen på en höjd med panoramautsikt över hamnen. Ursprungligen en arbetarstadsdel under 1800-talet, kännetecknas området av smala gränder och charmiga trähus. Ett ikoniskt landmärke är Masthuggskyrkan med sin imponerande arkitektur. Under senare år har stadsdelen genomgått förnyelse, med många gamla byggnader som renoverats till moderna bostäder och kontorslokaler. Trots förändringar har Gamla Masthugget behållit sin unika karaktär och lockar idag både invånare och besökare med sin charm och historia. I Gamla Masthugget finns ett antal livsmedelsbutiker och småbutiker som täcker grundläggande behov för vardagsinköp. Dessutom finns det flera restauranger, caféer och barer. Transportmöjligheterna är också goda i Gamla Masthugget. Det finns flera busslinjer som trafikerar området och det är även nära till spårvagnshållplatser för enkel tillgång till resten av staden.

Planritning

Kolla restider

Alla lediga objekt